Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Ε.Τσακαλώτος: "Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση"!

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος με τοποθέτηση του στην βουλή υποστήριξε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και παραδέχτηκε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση!

ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, σχετικά με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την οποία συνυπέργραψε ο υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Παιδείας και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Τάσος Κουράκης.ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 02.12.2013
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Η επιμονή στη διαθεσιμότητα των 33 διοικητικών υπαλλήλων απειλεί τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Με την υπ. αριθ. 2126/27-09-2013 ερώτησή μου προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είχα παρουσιάσει τα σημαντικότατα προβλήματα τα οποία θα καλεστεί να αντιμετωπίσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά την οριστική απόφαση του Υπουργείου να θέσει σε διαθεσιμότητα 33 υπαλλήλους του Ιδρύματος. Σε συνέχεια της ερώτησης αυτής, η οποία δεν απαντήθηκε, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δυο μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης, σας παραθέτω τα εξής:

Συνέλαβαν δημοσιογράφο στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου!


      Συνέλαβαν δημοσιογράφο στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου!


Σε μια πρωτοφανή κατασταλτική ενέργεια προέβη ο πρόεδρος του Γ' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μ. Χατζηαθανασίου, στη δίκη του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου, διατάσσοντας τη σύλληψη και την παραπομπή στον εισαγγελέα για διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου, δημοσιογράφου που καθόταν στην αίθουσα και χρησιμοποιούσε το δημοσιογραφικό του κασετόφωνο. Ο πρόεδρος δεν άλλαξε την απόφασή του ούτε μετά τις παρεμβάσεις των συνηγόρων Σ. Φυτράκη, Α. Παπαρρούσου και Κ. Παπαδάκη, που ζήτησαν να αποφασίσει το δικαστήριο (δεν έθεσε το αίτημα στην κρίση του δικαστηρίου, το οποίο αποχώρησε) και τη διαβεβαίωση του ρεπόρτερ της «Κόντρας» ότι ο άνθρωπος του οποίου διέταξε τη σύλληψη είναι συνάδελφος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας για το θάνατο της 13χρονης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «ο τραγικός θάνατος της 13χρονης Σάρας δεν είναι απλά μία «παράπλευρη απώλεια» της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής, δεν είναι ακόμα ένας αριθμός δίπλα στις αυτοκτονίες, τους υποσιτισμένους μαθητές και τους χιλιάδες άστεγους.

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο Μουντιάλ


Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στο Μουντιάλ

Tα γκρουπ δυναμικότητας των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενόψει της κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ανακοίνωσε την Τρίτη η FIFA.

H Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ, ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να.. μετακομίσει στο δεύτερο, καθώς στο 2ο υπάρχουν επτά ομάδες από την Αφρική και στο 4ο εννέα από την Ευρώπη.

ΠΕΝΕΝ: σε άμεσο κίνδυνο οι ναυτικοί του «Πηνελόπη Α»

ΠΕΝΕΝ: σε άμεσο κίνδυνο οι ναυτικοί του «Πηνελόπη Α»


Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, για το πλήρωμα του επιβατηγού πλοίου Πηνελόπη Α, που βρίσκεται στο λιμάνι της Ραφήνας από τις αρχές Σεπτέμβρη.
Θέμα: Σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια της ζωής του πληρώματος και του πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» στο λιμάνι   της Ραφήνας

Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου

Φωτογραφία αρχείου από το Μαίναλο
Χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Ο Ταΰγετος είναι χιονισμένος εδώ και 4 μέρες.  Στο Μαίναλο, το χιόνι φτάνει σε ύψος τα 20 εκατοστά, στη Βυτίνα υπάρχει χιονόστρωση, ενώ χιονίζει ως τις παρυφές της Τρίπολης. 
Αποκλεισμένο είναι το χωριό Κοσμάς στη Νότια Κυνουρία και με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χωριά του Φαλάνθου, χωρίς όμως τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Χιονόπτωση σημειώνεται τόσο στην ορεινή Λακωνία όσο και την ορεινή Κορινθία. 

H Coca Cola και η δυσωδία της μεθόδευσηςΚείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Προοίμιο: Η Coca Cola κατέθεσε «Αγωγή» με την οποία ζητάει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ από τους εργαζόμενους. Στο κείμενο της «Αγωγής» περιλαμβάνονται πέραν των νομικών δεδομένων και πολλές πληροφορίες για τους λόγους που προφασίζεται η πολυεθνική εταιρία για να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Παρακάμπτω την «παραφιλολογία» περί εισαγωγών από το Κοζλοντούι, πυρηνικά ατυχήματα, καρκινογενέσεις και άλλα συναφή [ Βλ. Όμηρος Ταχμαζίδης, Δεν εισάγεται Coca Cola  από το Κοζλοντούι] και επικεντρώνω την προσοχή μου στα εδάφια που φωτίζουν τρόπους και μεθοδεύσεις που μετέρχεται η Coca Cola για να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Χάλκη, 4-12-2013


Άλλος δρόμος από το λαό στο ΔΡΟΜΟ δεν υπάρχει…

Σ
υνεχίζεται με αμείωτη ένταση το θέατρο της «σθεναρής» διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα!!!

Η αρχιδωσίλογη κακουργία (Βενιζέλος) λεονταρίζει δηλώνοντας ότι προτιμάει να πέσει η κυβέρνηση παρά να …συμφωνήσει με την τρόικα, δηλαδή παρά να ψηφίσουν τα συμφωνηθέντα!!!
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος Μητσοτάκης (έχει διδαχτεί τέλεια από τον πατέρα του). Δήλωσε και αυτός ότι «αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, ας πέσει μαχόμενη»!!!
Οι προπαγανδιστικές μήτρες του καθεστωτικού δωσιλογισμού (ΜΜΕ) …αμύνονται και αυτές «σθεναρά». Η «τρόικα το παράκανε μας λένε» και θέτουν …απαραβίαστες «κόκκινες γραμμές»: Πάντα πριν από κάθε νέα συμφορά χαράσσονται «κόκκινες γραμμές», για να παραβιαστούν…
Αυτή τη φορά συνοδεύονται (οι «κόκκινες γραμμές»)και από «εγγυητές». Προβάλλεται από τα ΜΜΕ το ΠΑΣΟΚ σαν...

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Σποράδες Προτάσεις ανάπτυξης για τη Σκόπελο Αρθρο της Νίνας Σ. Διονυσίου, Γεωπόνου PhD


Προτάσεις ανάπτυξης για τη Σκόπελο    Αρθρο της Νίνας Σ. Διονυσίου, Γεωπόνου PhD, Επιστημονικής Συνεργάτιδας Α.Π.Θ. και Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος
Οι νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες δεν ανήκουν στους δημοφιλείς τουριστικούς πληθυσμούς, δεν παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και αποτελούν ένα παραμελημένο πεδίο ενδιαφέροντος από την πολιτεία, με έλλειψη σχετικών στρατηγικών ανάπτυξης, χρηματοδοτήσεων και άλλων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.
Αν εξαιρεθεί η εποχιακή συσσώρευση του καλοκαιρινού τουρισμού, οι νησιωτικές εκτάσεις εξακολουθούν να βιώνουν την εγκατάλειψη και υποβάθμιση της γης και των παραδοσιακών επαγγελμάτων, την εγκατάλειψη των αγροτικών και κτηνοτροφικών ενασχολήσεων και την παραγωγή τοπικών αγροτικών προϊόντων, την ερήµωση και την καταστροφή του οικιστικού πλούτου, τη δραματική μείωση του εντόπιου πληθυσμού.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια προωθείται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο των νησιωτικών περιοχών και επιχειρείται η «αξιοποίησή» τους στα

Απαγορευτικό του απόπλου απ΄το λιμάνι του Βόλου για τις Β. Σποράδες.

«Δεμένα» στο λιμάνι του Βόλου παρέμειναν σήμερα το πρωί το οχηματαγωγό - επιβατηγό πλοίο Πρωτεύς, αλλά και το ταχύπλοο, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Προσωρινό «στοπ» στο κυνήγι από το ΣτΕ


Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος του Ε' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος, σταματώντας το κυνήγι όλων των θηραμάτων μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφανθεί επί της αίτησης αναστολής.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου