Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

"Βλέπει" Μαζιώτη πίσω από την επίθεση η ΕΛΑΣ - καθαρά τα καλάσνικοφ

germanikh_presbeia_epithesi
Ως "βασικό ύποπτο" θεωρή τον 42χρονο Νίκο Μαζιώτη η ΕΛΑΣ, ο οποίος φαίνεται πως μιμήθηκε για ακόμα μια φορά τη 17Ν.

Η επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι έγινε από το ίδιο σημείο στο οποίο τον Μάιο του 1999 η 17Ν εκτόξευσε ρουκέτα με στόχο πάλι την κατοικία του γερμανού πρέσβη, που οδήγησε στον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού. Πληροφορίες μέσα από την ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν η τωρινή επίθεση, τα ξημερώματα της Δευτέρας, να έγινε λόγω του αιτήματος του Ξηρού να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν ότι φοβόντουσαν χτύπημα κατά οικονομικού στόχου, όμως τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν ίσως άλλαξαν τα σχέδια των ενόπλων. Ωστόσο ανησυχία υπάρχει από την επαναδραστηριοποίηση του εγχώριου αντάρτικου πόλης που προχωρά πλέον σε σύνθετες ένοπλες επιθέσεις με μεγάλη συχνότητα.
Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, γάζωσαν με δύο καλάσνικοφ -με πλήρεις γεμιστήρες των 30 σφαιρών- με 60 σφαίρες την πρεσβευτική κατοικία. Οι πυροβολισμοί έγιναν κατά ριπάς και η επίθεση διήρκεσε συνολικά 20 δευτερόλεπτα.
Η επίθεση έγινε το ίδιο 24ωρο με την δολοφονία, το 2004, του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, έξω από την κατοικία του Βρετανού πρέσβη στην Κηφισιά, για την οποία είχαν διατυπωθεί υπόνοιες συμμετοχής του ίδιου ενόπλου αντιεξουσιαστή. Ωστόσο ο ίδιος είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή.
Από την βαλλιστική έρευνα στα 60 φυσίγγια, διαπιστώθηκε ότι τα όπλα ήταν «καθαρά», δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, δηλαδή, σε ανάλογες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger