Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στις Σποράδες

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Καλοστημένη «φάμπρικα» ψευδών κριτικών στο TripAdvisor και στη Ρόδο μήπως και στην Σκόπελο?

Καλοστημένη «φάμπρικα» ψευδών κριτικών στο TripAdvisor και στη Ρόδο
Μία καλοστημένη «φάμπρικα» που αποφέρει τεράστια κέρδη, βρίσκεται, όπως φαίνεται, πίσω από χιλιάδες «διθυραμβικές» κριτικές σε δημοφιλείς τουριστικές ιστοσελίδες που αποτελούν την πρώτη πηγή αναζήτησης για εκατομμύρια πολίτες, ανά τον κόσμο, οι οποίοι αντλούν την ενημέρωσή τους από το διαδίκτυο. Διαβάστε το θέμα, που φιλοξενεί η Δημοκρατική της Ρόδου...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΡΙΣΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 2019


Θέλω να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Σκοπέλου, που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις και κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι η επιβράβευση των κοπιαστικών προσπαθειών τους, μπροστά τους ανοίγονται νέοι ορίζοντες και εύχομαι ολόψυχα να ανταποκριθούν με επιτυχία στο νέο κύκλο σπουδών και να πετύχουν τους στόχους τους.

Η φωτογραφία της ημέρας από το Αλούπη

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΙΑΧΤΙΚΕ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Μειωμένες 30% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

Απώλειες που αγγίζουν ακόμη και το 30% σε σχέση με πέρυσι καταγράφουν οι φετινές πληρότητες των ξενοδοχείων της ηπειρωτικής Μαγνησίας με τον προβληματισμό να είναι διάχυτος στους ξενοδόχους, για το πώς θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους τη χειμερινή περίοδο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Το κιοσκι αρχαιολογικο το εχουν κανει τσαντιρι....

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Η εμπειρία ενός ομοφυλοφιλικού «γάμου» στην Σκόπελο

Η εμπειρία ενός ομοφυλοφιλικού «γάμου»


ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΕ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ * «ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΥΦΗ» - ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΓΑΜΗΛΙΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΛΟΓΩ «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ» ΛΕΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

Στις 25 Αυγούστου 1900 ο Φρίντριχ Νίτσε φεύγει από την ζωή.


Της Π.Μ.

Το νιτσεϊκό έργο ήταν μια κραυγή μέσα στη βαθιά νύχτα των ανθρώπων.

«Πεθαίνοντας θα προσφέρω στους ανθρώπους τα πιο πλούσια δώρα μου».

Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα(αγαπημένο απόσπασμα).

Το κράτος; Τι ειν’ αυτό; Ε, λοιπόν, τώρα ανοίξτε τ’ αυτιά σας, γιατί θα σας μιλήσω για τον θάνατο των λαών.

Το κράτος είναι το πιο ψυχρό απ’ όλα τα ψυχρά κτήνη. Ακόμη και το ψέμα του είναι ψυχρό, κι αυτό το ψέμα σταλάζει από τα χείλη του: «Εγώ το κράτος, είμαι ο λαός».

Αυτό είναι ψέμα! Ήταν οι δημιουργοί που έφτιαξαν τους λαούς και κρέμασαν πάνω τους την πίστη και την αγάπη: έτσι υπηρέτησαν τη ζωή.

Βικτωρία Θεοδώρου: Τα «θαμμένα τετράδια» των 5.000 εξόριστων γυναικών στο Τρίκερι


  Τα «θαμμένα τετράδια», είναι μαρτυρίες εξόριστων γυναικών κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου και των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων που κρατούνταν στο Τρίκερι Μαγνησίας, καθώς επίσης στη Μακρόνησο και τη Χίο. Τις μαρτυρίες αυτές για την εξοντωτική ζωή στην εξορία, κατάφεραν οι εξόριστες να τις σώσουν, κρύβοντάς τες  στις κουφάλες των δέντρων του μικρού νησιού Τρίκερι.  Το υλικό περιέσωσε και συγκέντρωσε η ποιήτρια Ρόζα Ιμβριώτη και εξέδωσε η Βικτωρία Θεοδώρου. Από αυτό το υλικό είναι το κείμενο της Βικτωρίας Θεοδώρου που ακολουθεί και ανήκει στην ενότητα Τρίκερι Α’.
   Η  Βικτωρία Θεοδώρου, ποιήτρια της Α’ Μεταπολεμικής Γενιάς,  γεννήθηκε το 1926 στα Χανιά. Δεκαέξι χρονών εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1947, φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας, την συνέλαβαν και μετά από τρίμηνη κράτηση στην Ασφάλεια την εξόρισαν αρχικά στη Χίο, μετά στο Τρίκερι και στη Μακρόνησο. Οι εμπειρίες της από την εξορία έχουν αποδοθεί ποιητικά. Υπάρχουν όμως και οι γραπτές της μαρτυρίες από το Στρατόπεδο Γυναικών του Τρίκερι.
   Είναι το πρώτο κείμενο της ενότητας και φέρει τον τίτλο «Βρήκαμε εξόριστες στο Μοναστήρι του Τρίκερι». Η γραφή της λιτή και συγχρόνως συνταρακτική παρουσιάζει το νησί και τις σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες ζωής των εξόριστων και  κυρίως των  γυναικών στο Στρατόπεδο Γυναικών Πολιτικών Εξορίστων στο Τρίκερι.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Δ. Κουφοντίνας: Αν, ιστορικά, η καταστολή είναι εγγεγραμμένη στο DNA της Δεξιάς, ιστορικά στο DNA της Αριστεράς είναι εγγεγραμμένη η αντίσταση, η ρήξη.


Του Δημήτρη Κουφοντίνα

Το πρώτο ταξίδι του νέου υπουργού των Εξωτερικών ήταν στις ΗΠΑ, το δεύτερο στο Ισραήλ. Έτσι, για να μην μείνει αμφιβολία ποιοι είναι οι γεωπολιτικοί κύριοι της χώρας, και σε ποιους εκχωρείται η εξωτερική πολιτική.
Ακόμη πιο στενή θα είναι η πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ, ακόμη πιο μεγάλη η δέσμευση στον άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα, ακόμη πιο γρήγορες (γεωπολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά) οι εξελίξεις στην περιοχή – για να πάρει και ο ελληνικός καπιταλισμός ένα τμήμα των κερδών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Όσο για τη δήλωση του υπουργού, «ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα έχει ολοσχερώς εξαλειφθεί», και μόνο που ένιωσε την ανάγκη να την κάνει, σημαίνει ότι αυτό δεν ισχύει, ότι δεν έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να σβήσουν τη συλλογική μνήμη.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Αυτά έβλεπε ο Στάλιν και πήρε παραμάζωμα το παπαδαριό.


Γράφει ο mitsos175

 Ευτυχώς για την Εκκλησία το Ρασπούτιν δεν τον έφαγαν κομμουνιστές. Αλλιώς θα γίνονταν άγιος, όπως ακριβώς ο αιμοσταγής Τσάρος, που έβαλε τη Ρωσία στη κρεατομηχανή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Φανταστείτε να γίνονταν άγιος ο Ρασπούτιν. Κάνε εικόνα, καλέ μου άθεε, τον πιστό να προσεύχεται. "Άγιε μου Ρασπούτιν, βόηθα με, να σταυρώσω γκόμενα κι εδώ θα σου ανάψω κερί ίσα με το πέος σου"! Αρχίζω με το μάγκα, γιατί πολλοί τότε πίστευαν πως είχε υπερφυσικές δυνάμεις. Και φοβόνταν το φάντασμά του! Μέχρι που πήραν την εξουσία οι κομμουνιστές. 

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΠΕΝΕΝ: Το θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας είναι κομμένο και ραμμένο να υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες των νησιωτών.


Εχοντας ασχοληθεί αναλυτικά με το τεράστιο φαγοπότι που έχει στηθεί διαχρονικά με τις κρατικές επιδοτήσεις στις λεγόμενες "άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές", θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε και την ανακοίνωση που μας έστειλε η ΠΕΝΕΝ..

Ο αποκλεισμός στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης
δείχνει την αποτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ακτοπλοΐα

Σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά το σαθρό οικοδόμημα πάνω στο οποίο στηρίζεται το μοντέλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες.

Το ίδιο πρόβλημα βίωσαν τα προηγούμενα χρόνια οι νησιώτες σε Λήμνο, Ικαρία, Σάμο, Μυτιλήνη, Κύθηρα και πολλά ακόμη νησιά στα οποία παρά τις γενναίες και παχυλές κρατικές επιδοτήσεις στους εφοπλιστές, τα προβληματικά πλοία τους που εξυπηρετούν τα λεγόμενα άγονα νησιά εξακολουθούν να αποτελούν μόνιμη πληγή η οποία δεν πρόκειται να ξεπεραστεί στο πλαίσιο των ασκουμένων πολιτικών στη νησιωτική και ναυτιλιακή πολιτική.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Συγχαρητήρια για τις εκδηλώσεις στο λιμάνι της Σκοπέλου μεγάλη επιτυχία τουρίστες έχουν βγει στα

Συγχαρητήρια για τις εκδηλώσεις στο λιμάνι της Σκοπέλου μεγάλη επιτυχία τουρίστες έχουν βγει στα μπαλκόνια από τα ξενοδοχεία είναι 12:00 μεσανιχτα και  χορεύουν όλοι στα μπαλκόνια ακόμη και στο στάφιλο μας ενημέρωσαν ότι ακούγοντας τη μουσική χορεύουν το ίδιο συμβαίνει και στο διακοπια  στην καρυά στον καλόγερο χορεύουν από την υπέροχη μουσική που ακούγεται από την Παναγίτσα του Πύργου 12:00 μεσάνυχτα ευχόμαστε  να προχωρήσει η εκδήλωση μέχρι και το πρωί χαίρεται όλος ο τουρισμός Έτσι μπράβο σας

Αλλοδαποί «ρήμαξαν» ΙΧ σε Σκόπελο και Αλόννησο – Κυκλοφορούσαν με πλαστά χαρτιά

Δύο κακοποιοί από την Αλγερία και το Ιράκ, ηλικίας42 και 48 ετών, αντίστοιχα, συνελήφθησαν απο την Αστυνομία χθες, καθώς είχαν «ρημάξει» ΙΧ αυτοκίνητα στη Σκόπελο και στην Αλόννησο.

Στέλιος Καρδάρας: Ενας 18χρονος ήρωας της Εθνικής αντίστασης που δολοφόνησαν οι ταγματασφαλίτες αφού πρώτα τον βασάνισαν φρικτά, σαν σήμερα το 1944


Ενας θρύλος του επαναστατικού κινήματος, ένα παλικάρι μόνο 18χρονών, που το όνομα του έχει γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία του αντιστασιακού αγώνα ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, δολοφονείται σαν σήμερα 18 Αυγούστου 1944, αφού πρώτα το σώμα του δέχτηκε όλη την κτηνωδία το ένοπλου δωσιλογισμού. Τον λέγαν Στέλιο Καρδάρα(Σπανός).

Ηταν ένα φτωχόπαιδο που γεννήθηκε το 1926 από πρόσφυγες γονείς στην Κοκκινιά και έμενε στην Αγία Σοφία Πειραιά.
Με την ίδρυση του ΕΑΜ γίνεται μέλος του με αρχική δράση του σαν σαλταδόρος, κλέβοντας όπλα για λογαριασμό του ΕΛΑΣ και τρόφιμα, τα οποία μοίραζε στον κόσμο. Περνάει στον εφεδρικό ΕΛΑΣ για να διακριθεί τόσο για τους αγώνες του, ώστε να γίνει ομαδάρχης της Οργάνωσης Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΠΛΑ).
Τα εκρηκτικά «τα έπαιζε στα δάχτυλα» γι΄ αυτό και βρέθηκε να είναι ένας απ’ τους ηρωικότερους σαμποτέρ της αντίστασης που ανατίναζε αυτοκίνητα και αποθήκες των κατακτητών.

Οι Ταγματασφαλίτες τον έτρεμαν. Δεν μπορούσαν να ξεχάσουν ότι ο Στέλιος Καρδάρας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με την ομάδα του, και με μαχητές  του 3ου Τάγματος του ΕΛΑΣ, στην μάχη της Κοκκινιάς της 7ης Μάρτη 1944, όταν τα ένστολα καθάρματα που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς είχαν πάθει πανωλεθρία. Ενας ταγματάρχης των ταγματασφαλιτών, ο Λαζάρου, μαζί με 8 γερμανοτσολιάδες και 3 χωροφύλακες σκοτώνονται ενώ τραυματίζονται 20 γερμανοντυμένα τομάρια.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Σκόπελος μαζική αποχώρηση και λόγω καιρού και λόγω διακοπής του ρεύματος

 Σκόπελος μαζική αποχώρηση και λόγω καιρού και λόγω διακοπής του ρεύματος η κατάσταση Έχει φτάσει στο απροχώρητο με όλα αυτά που συμβαίνουν στη Σκόπελο δεν φτάνει που η χρονιά είναι

17 Αυγούστου 1944: Γερμανοί κατακτητές και ντόπια δοσιλογικά καθάρματα μακελεύουν τους πατριώτες της Κοκκινιάς


Εμπλουτίζοντας τις αναφορές που ήδη έχουμε κάνει, (δείτε τις παραπομπές στο τέλος της ανάρτησης), για την τρομερή κτηνωδία που διέπραξαν οι Γερμανοί κατακτητές και τα ντόπια δοσιλογικά καθάρματα που υπάκουαν στις διαταγές τους, στις 17 Αυγούστου 1944 στην Κοκκινιά, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο που έχει εκδώσει ο  Δήμος Νίκαιας με τίτλο «Το Μπλόκο της Κοκκινιάς».

Πριν απ’ αυτό να θυμίσουμε κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Ενώ στα μπλόκα που σαν στόχο είχαν την εξόντωση δυνάμεων του ΕΛΑΣ και την σύλληψη ομήρων για τα Γερμανικά στρατόπεδα εργασίας, συμμετείχαν επίλεκτες κατοχικές δυνάμεις –Μονάδες της Βέρμαχτ και τμήματα των Waffen SS-  την μεγαλύτερη σκληρότητα και κτηνωδία απέναντι στους Έλληνες πατριώτες την έδειχναν τα ντόπια τομάρια (ταγματασφαλίτες, Μπουραντάδες, Παπαγιώργηδες κ.α) που ήταν τσιράκια των κατακτητών.  

Οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν κάποια καθάρματα που συνεργάσθηκαν μαζί τους. Το ελληνικό αστικό κράτος, μετά την απελευθέρωση, "τίμησε" τους δωσίλογους


Του Γ.Γ.

Για το μπλόκο της Κοκκινιάς που έγινε σαν σήμερα το 1944 και στο οποίο: Γερμανοί κατακτητές και ντόπια δοσιλογικά καθάρματα μακέλεψαν πατριώτες, έχουμε κάνει αναλυτική ανάρτηση.

Εδώ να εστιαστούμε σε μια επισήμανση, η οποία για αρκετό κόσμο, είναι άγνωστη.

Οταν μασκοφόροι χαφιέδες και ταγματασφαλίτες ολοκλήρωσαν το έργο τους, πήραν την"άδεια" από τα αφεντικά τους και σκύλευσαν τα πτώματα των εκτελεσμένων, αποσπώντας ότι θεωρούσαν ότι έχει αξία. (δακτυλίδια, ρολόγια κλπ).

Ηταν τόσο αποτρόπαια η συμπεριφορά τους, ώστε έφτασαν στο τέλος οι ίδιοι οι Γερμανοί να εκτελέσουν τους τους μασκοφόρους, (Μπεμπέκογλου Μπακαλόπουλο και Μπατράνη) που πρωτοστατούσαν σ' αυτή την απαίσια πράξη.

Επισκέψιμος αύριο ο φάρος Σκοπέλου

Τις πόρτες τους ανοίγουν αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου, οι μοναχικοί φύλακες των θαλασσινών ταξιδευτών. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ταίναρο, από την Ικαρία μέχρι τους Παξούς και την Κεφαλονιά, 28 φάροι, ακοίμητοι φρουροί των απόκρημνων ακτών, θα δεχθούν επισκέπτες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Θρησκείες: Η πρώτη και καλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας - Το "Ιερόν κατάστημα της Τήνου" και ο "διαχειριστής" του.


Του Γ.Γ

Πλοία με χιλιάδες λαού καταφθάνουν κάθε μία ώρα στην Ευαγγελίστρια της Τήνου . Πάνω από 30.000 αναμένεται να φθάσει ο αριθμός των πιστών που θα κατακλύσει το νησί της Μεγαλόχαρης για εκπληρώσει το τάμα του και να παραβρεθεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου .

Εδώ διαπιστώνεις περίτρανα την βαθιά πίστη των Ελλήνων όσο κι αν κάποιες φορές λοξοδρομεί…

Εδώ βλέπεις τον εγωιστή και την εγωίστρια να «φελτράρει» με την ταπείνωση, σαν το χαλί που είναι στρωμένο, κατά μήκος,στο δρόμο της οδού Ευαγγελιστρίας, από την παραλία έως την εικόνα της Παναγίας…!

Χρόνια πολλα κ καλη Παναγια σε όλους!!! Εικόνα

Εικόνα

Στο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκε 19χρονος που έπεσε από βράχο στη Σκόπελο

Στο Νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε ένας 19χρονος που τραυματίστηκε μετά από πτώση του από βράχο στη Σκόπελο.
Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου ενημερώθηκε για τον τραυματισμό 19χρονου λουόμενου, στην παραλία Βελάνιο, μετά από πτώση του από ύψος, σε βράχο.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Παράταση στις αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για όσους θέλουν να υποβάλλουν αίτηση εκ νέου υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας, που παρέχουν όλοι οι προμηθευτές.

«Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω» στο δημοτικό θέατρο Βόλου

Το Θέατρο του Βορρά  παρουσιάζει στο δημοτικό θέατρο Βόλου, την Τρίτη 20 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ., το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης

Στον «αέρα» η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εξυπηρετεί τα κέρδη των εφοπλιστών

Φωτό αρχείου
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία αλλά και ο εμπαιγμός των κατοίκων της Σαμοθράκης με τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεσή της με την Αλεξανδρούπολη. 
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με το «AZORES EXPRESS» που, παρότι επιβίβασε και μετέφερε επιβάτες και οχήματα το βράδυ της Κυριακής, δεν κατάφερε τελικά να δέσει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, το συγκεκριμένο πλοίο θα επιστρέψει στον Πειραιά, αποχωρώντας από την προσπάθεια να εξυπηρετήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης ως τις 31 Αυγούστου.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ......Στο «κόκκινο» και αύριο οι Σποράδες – Λήψη μέτρων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Με βάση τον χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς όπως εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και ισχύει για αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου,  προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 ) για τις Β. Σποράδες.

Περί παραλίας το χριστιανικό κήρυγμα


Μέρες που ‘ναι και πλησιάζοντας η γιορτή της Μεγαλόχαρης, να ξέρετε τι λένε οι «ιεροί» κανόνες για όσους/ες είστε χριστιανοί/ες και βρισκόσαστε σε παραλίες απολαμβάνοντας θάλασσα και ήλιο. Να προσέχεταιτην συμπεριφορά σας για να απογεύεται τις αμαρτίες. 

Ποιο Ιράν; Ισλαμικό χαλιφάτο και βάλε....


 Γράφει ο mitsos175

Πριν μιλήσω για το αποψινό θρησκευτικό μας θέμα, όπως έχω υποσχεθεί στους Ταλιμπάντης Ορθοδοξίας, μια παράκληση. Παπάδες! Σταματήστε επιτέλους να ασχολείστε με τους πισινούς μας. Κάθε φορά που θα ενεργούμαστε, θα πασαλείβεστε και δεν φέρουμε εμείς την ευθύνη. Ευχαριστώ.

Σήμερα το θέμα μας είναι τα παιδιά. Ο Ιησούς έλεγε πως, αν δεν γίνουμε σαν αυτά, δεν μπορούμε να μπούμε στον Παράδεισο. Επίσης έλεγε, πως ευκολότερα είναι να περάσει καμήλα από βελόνι, παρά πλούσιος από Παράδεισο.
Καλός πλούσιος είναι σαν γαλάζιο κομματόσκυλο με πτυχίο. Πολύ σπάνιο. 

Κάηκε η χώρα, αλλά "το κράτος δουλεύει"!


Γράφει ο mitsos175

"Σας ορκίζομαι δεν μετακινήθηκα ντιπ. Καθόμουν ήσυχα-ήσυχα στο ντιβανάκι μου, όπως κάνω όλα τα μεσημέρια και περίμενα να με πάρει γλυκά-γλυκά ο μικρός μου υπνάκος. Και πάνω που χαλάρωσα ακούω τον ήχο του μηνύματος. Είναι 112 και ΓΓΠΠ.
“Αποφύγετε ενέργειες κ.λ.π…”

Εντάξει, λέω μέσα μου, δεν θα ανάψω σήμερα το τσιγάρο που έχω κόψει από το 2009 και δεν θα βάλω φωτιά στα κάρβουνα. Γέρνω ήσυχη το κεφαλάκι και παραδίδομαι στον υπνάκο μου. Πετάγομαι ξανά στον ήχο του κινητού.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Οταν προκαλεί ένα πολιτικό τσόλι



Αναφερόμαστε στον διορισμό της πρώην βουλευτίνας της Ν.Δ., Μαρίας Αντωνίουδιευθύντριας του γραφείου πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. (Αυτού του γραφείου που ο Μητσοτάκης προεκλογικά το είχε χαρακτηρίσει άχρηστο, ορμητήριο για κομματικά ρουσφέτια. Σήμερα σαν πρωθυπουργός όχι απλός το διατηρεί, αλλά και το αναβαθμίζει).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ "ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ"

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Σκόπελος τεράστιο και εγκληματικό πρόβλημα στο νεκροταφείο του νησιού


Βαρέθηκα να λέω για τα φώτα στο νεκροταφείο στη Σκόπελο δεν έχει ξαναγίνει αυτό εδώ και 20 μήνες είναι χαλασμένα τα φώτα και

Ναγκασάκι, 9 Αυγούστου 1945, 11.1' π.μ.


Τρεις μέρες μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα, στις 9 Αυγούστου 1945, στις 2.56 π.μ. απογειώθηκαν από το Τινιάν τα δύο μετεωρολογικά «Β-29».
Στις 3.49 το πρωί, απογειώθηκαν άλλα τρία «Β-29». Ανάμεσά τους και το «Bocks’ Car», με 13μελές πλήρωμα και με κυβερνήτη τον Τσαρλς Σουίνι, που μετέφερε μια ατομική βόμβα μήκους 3 μέτρων και 24 εκατοστών, με μέγιστη διάμετρο  μέτρο και 35 εκατοστά, που ζύγιζε 4.500 κιλά.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Λιγότεροι επισκέπτες φέτος στη Σκόπελο – Προβληματισμός στους Σκοπελίτες

Προβληματισμός επικρατεί στους ξενοδόχους της Σκοπέλου, καθώς οι πληρότητες στο πρώτο δίμηνο του καλοκαιριού δεν ξεπέρασαν το 70%, ενώ και για τον Αύγουστο δεν αναμένεται να φτάσουν στο 100%, όπως παραδοσιακά συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Αντώνης Αμπατιέλος. Αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και στέλεχος του ΚΚΕ. Πέθανε σαν σήμερα το 1985 - Ο φάκελος του στην Κρατική Ασφάλεια

«... Ορισμένοι φεύγοντας από τη ζωή παίρνουν μαζί τους και το κλειδί και ό,τι έχουν... Δεν αφήνουν τίποτε πίσω τους. Ο Αμπατιέλος φεύγοντας άφησε το κλειδί και μια μεγάλη αγωνιστική κληρονομιά. Κληρονομιά μεγάλη, αρκετά πλούσια που θα αποτελεί για τις νέες γενεές πηγή παραδειγματισμού και προβληματισμού».

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν ΠΑΟΚ και Άγιαξ

Στην Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί η πρόκριση στα play offs του Champions League καθώς ΠΑΟΚ και Άγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην Τούμπα με 2-2. 

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Σαν σήμερα δικάζεται σε θάνατο ο «από οκταετίας κρυπτόμενος κομμουνιστής Νικόλαος Πλουμπίδης».


 «Η υπόθεσις που δικάζετε, δεν είναι υπόθεσις κοινή. Δεν είναι υπόθεσις κατασκοπίας, αλλά είναι υπόθεσις πολιτική. Είναι υπόθεσις ιδεολογική. Δε δικάζετε τον Πλουμπίδη σαν δράστη του άλφα ή του βήτα εγκλήματος, αλλά τον δικάζετε σαν κομμουνιστή ηγέτη».

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Ρουφιάνοι σε έκδοση Χρυσοχοϊδη


Του Γ.Γ.

Τι είναι τούτοι ωρέ, με τους οποίους μπλέξαμε!!!
Πραγματικά δεν προλαβαίνει να σχολιάσεις τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν για να μας ξαναγυρίσουν στα χρόνια της ΕΡΕ, τότε που "νόμος" ήταν το στειλιάρι του χωροφύλακα και η "αναφορά" του ρουφιάνου.  

Ξεκινάς να γράψεις ένα κείμενο, για ένα άρθρο που διαβάζεις σχετικά με τους"αστυνομικούς κομάντος-«Μαύροι Πάνθηρες»" οι οποίοι θα "διαθέτουν βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, νυχτερινές διόπτρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, και θα βρίσκονται σε κάθε καίριο σημείο της πρωτεύουσας" και καπάκι ακούς στο ραδιόφωνο έναν τύπο -σύμβουλο στο υπουργείο ΠροΠο  να σου λέει ότι μελετάνε να θεσμοθετήσουνε τον ρόλο του ρουφιάνου!

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Ένα απόβρασμα που λέγεται Καραμανλής.


Γράφει ο mitsos175

Το όνομα Κώστας Καραμανλής μας φέρνει αναγούλα. Από τον πατέρα της βίας και της νοθείας, του σκοτεινού παρακράτους και συνεργάτη των Γερμανών (σύμφωνα με τον δήμιο εγκληματία πολέμου Μαξ Μέρτεν, αλλά και την CIA), μέχρι τον "κουρασμένο" που μας χρεοκόπησε, οι Καραμανλήδες έβλαψαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη οικογένεια κηφήνων αυτόν τον τόπο. Μόνο οι Μητσοτάκηδες φιλοδοξούν να τους πάρουν τα πρωτεία στην καταστροφή.
Powered By Blogger