Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Ρουφιάνοι σε έκδοση Χρυσοχοϊδη


Του Γ.Γ.

Τι είναι τούτοι ωρέ, με τους οποίους μπλέξαμε!!!
Πραγματικά δεν προλαβαίνει να σχολιάσεις τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν για να μας ξαναγυρίσουν στα χρόνια της ΕΡΕ, τότε που "νόμος" ήταν το στειλιάρι του χωροφύλακα και η "αναφορά" του ρουφιάνου.  

Ξεκινάς να γράψεις ένα κείμενο, για ένα άρθρο που διαβάζεις σχετικά με τους"αστυνομικούς κομάντος-«Μαύροι Πάνθηρες»" οι οποίοι θα "διαθέτουν βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, νυχτερινές διόπτρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, και θα βρίσκονται σε κάθε καίριο σημείο της πρωτεύουσας" και καπάκι ακούς στο ραδιόφωνο έναν τύπο -σύμβουλο στο υπουργείο ΠροΠο  να σου λέει ότι μελετάνε να θεσμοθετήσουνε τον ρόλο του ρουφιάνου!

Κι εκεί που έχεις πρόθεση να γράψεις για τις επικίνδυνες καταστάσεις που θα δημιουργηθούν -και θα θρηνήσουμε θύματα- από τους "Ράμπο" που με δυο μήνες μόνο εκπαίδευση, θα μας παρουσιαστούν οι "γαμάω και δέρνω", αναλαμβάνοντας το καθήκον του γενικού εκφοβισμού της κοινωνίας, έρχεται ο άλλος ο μπάτσος και μας λέει ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα.

Συγκεκριμένα ένας τύπος. Ευάγγελος Στεργιούλης, λέγεται και είναι υποστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτελώντας παράλληλα χρέη συμβούλου στο υπουργείο του Χρυσοχοϊδη παρουσιάζεται σε ραδιοφωνική εκπομπή και μας λέει μελετάνε να γεμίσουν την Ελλάδα χαφιέδες που θα ονομάζουν "παρατηρητές της γειτονιάς"!

 «Αυτό ήταν ένα επιτυχέστατο εγχείρημα στην Κύπρο το οποίο πρέπει να μελετηθεί και από τις δομές της ελληνικής αστυνομίας» μας λέει ο μπάτσος και φέρνει ένα παράδειγμα.  «Στην αναζήτηση ενός υπόπτου φεύγει μέσα από μια εφαρμογή του αρχηγείου της αστυνομίας μιαεικόνα με τα χαρακτηριστικά του και πηγαίνει σε 10-20-50.000 "παρατηρητές της γειτονιάς". Ετσι γίνεται πιο εύκολη η δουλειά τηςαστυνομίας».

Και καταλήγει ο ε.α υποστράτηγος  «Στο υπουργείο σήμερα υπάρχει μια άλλη ηγετική ομάδα με τεράστια εμπειρία. Αυτό που χρειάζεται είναι μια στρατηγική για την ενημέρωση του κοινού η οποία θα καταλήξει στην κοινωνική αποδοχή και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην αστυνόμευση».

Λογικά τέτοιες απόψεις -και πιθανόν σε λίγες μέρες να δούμε και σχετικά δημοσιεύματα- κοινοποιούνται για να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα. 
Δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα θα έχει αυτός ο σχεδιασμός του υπουργείου Προπο. Μπορεί η κοινωνία μας να έχει συντηρικοποιηθεί, να έχουμε γεμίσει κυρ- Παντελήδες, αλλά η ρετσινιά του ρουφιάνου, ακόμα κι απ' αυτούς δύσκολα αντέχεται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου