Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Μια μέρα σαν αυτή το 2002


Της Αλέκας Ζορμπαλά

Κάτω στον Πειραιά, στο λιμάνι, μια μέρα σαν αυτή το 2002, μια τυχαία έκρηξηωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια του Σάββα Ξηρού, οδήγησε στην «εξάρθρωση» της «17Ν», όπως περήφανα την ονόμασε το Κράτος και οι διωκτικοί μηχανισμοί, «εξάρθρωση» όμως, που οφείλεται καθαρά και αποκλειστικά σε αυτό το τυχαίο γεγονός.

Και από την ίδια αυτή μέρα ξεκίνησε, αυτό, που ονομάσθηκε το «αίσχος του Ευαγγελισμού»:
Ένας άνθρωπος πολυτραυματίας, ημιθανής, στην Εντατική, σε συνθήκες, που και οΚάφκα θα ζήλευε, για 40 περίπου μέρες υφίστατο το μαρτύριο μιας περίεργης ψυχολογικής «ανάκρισης» από τον τότε εισαγγελικόλειτουργό κ. Διώτη, που είχε απαγορεύσει την οποιαδήποτε επαφή του με δικηγόρο, με το τέχνασμα της μη απόδοσης κατηγορίας!!! Και όλα αυτά με την πλήρη ανοχή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού...

Είναι και σοσιαΛΗΣΤΗΣ ο άνθρωπος...

Ελάτε παράνομοι μετανάστες για να πέσουν οι μισθοί, να κονομάνε οι βιομήχανοι μας κι οι πολυεθνικές και να μεταναστεύουν τα παιδιά μας για να πλένουν πιάτα στις "πολιτισμένες" κι ανεπτυγμένες χώρες...
Πιο Σόρος... πεθαίνεις!

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΣΚΟΠΕΛΟΣ καλός τα δεχτήκαμε τα παιδιά μια και είμαστε φουλ στον τουρισμό

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΠΩΣ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΖΗΤΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΕΓΧΟ ΛΟΓΩ ΤΑΛΕΠΩΡΙΑΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Φονικός καύσωνας πλήττει τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου αναμένονται στη Γαλλία και στην Ισπανία, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, αυξάνοντας την ανησυχία καθώς ήδη σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία έχουν καταγραφεί τρεις νεκροί.
Ένας 70χρονος υπέστη καρδιακή προσβολή σε παραλία ενώ βρισκόταν σε ήρεμα νερά και πιστεύεται ότι υπήρξε θύμα ενός «θερμικού» σοκ μόλις ήρθε σε επαφή με το νερό. Δύο ακόμη άτομα πέθαναν υπό παρόμοιες συνθήκες. Μια 62χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σε παραλία κοντά στο Μονπελιέ κι ένας 75χρονος άνδρας σε μια επίσης κοντινή παραλία.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΔΕΗ ΑΕ Η «σωτηρία» της, ηλεκτροσόκ για τα λαϊκά νοικοκυριά


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο «σωτηρίας» της ΔΕΗ και περνάει μέσα από τη λεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών, που πολύ σύντομα θα δουν μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρισμού, ενώ όσοι διατηρούν οφειλές προς την Επιχείρηση θα έρθουν αντιμέτωποι με τον ωμό εκβιασμό του «εξώδικου» για «άμεση ρύθμιση της οφειλής τους», με απειλή «ένδικων μέσων».
Οι εξελίξεις αυτές κλιμακώνουν το σχεδιασμό «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος περιλαμβάνει: Πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών σταθμών, είσοδο «στρατηγικού επενδυτή», αυξήσεις στα τιμολόγια και άγριο κυνηγητό στους οφειλέτες.
Στις δηλώσεις του τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, ήταν απολύτως ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή ο μηχανισμός είσπραξης με τη μέθοδο που έχει εκπονήσει ο ανεξάρτητος σύμβουλος ο οποίος έχει προσληφθεί γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΔΕΗ στη δημοσιότητα, το σύνολο των οφειλών που έχουν διακανονιστεί ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 1,05 δισ. αφορούν 890.000 καταναλωτές, από τους οποίους οι 65.000 με 70.000 χρωστούν ποσά άνω των 3.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά περίπου 700 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσληφθεί ειδικό συνεργείο για την προετοιμασία των φακέλων οφειλών ανά περιοχή και στη συνέχεια θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία (εισπρακτικές εταιρείες). Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι να εισπραχθούν 400 με 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ ταυτόχρονα μέρος των οφειλών θα πωληθούν σε άλλους «επενδυτές». Τέλος, ο Μ. Παναγιωτάκης εξέφρασε «παράπονα» επειδή - όπως είπε - η ΔΕΗ στέλνει 300.000 εντολές αποκοπής ετησίως και από αυτές εκτελούνται μόλις το 20%.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Απεργούν στις 3 Ιούλη για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ


Κάλεσμα των ταξικών σωματείων στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να πάρουν την οργάνωση της μάχης στα χέρια τους
Με 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 3 Ιούλη, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και στα λιμάνια της χώρας, απαντούν οι ναυτεργάτες της χώρας στην επιθετικότητα των εφοπλιστών, των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων του κεφαλαίου.
Την πρόταση για την απεργιακή κινητοποίηση επανέφεραν και χτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Χάρη στην αποφασιστικότητα των τριών σωματείων, στις αγωνιστικές διαθέσεις των ναυτεργατών που εκφράζονται από τα καράβια, αλλά και κάτω από την απροκάλυπτη επιθετικότητα που επιδεικνύουν οι εφοπλιστές στα ναυτεργατικά δικαιώματα, η πρόταση για την απεργία υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ.
Σε ανακοίνωσή τους τα τρία σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων «να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση και συμμετοχή στον απεργιακό αγώνα, να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στην εφοπλιστική αδιαλλαξία, να προειδοποιήσουμε την όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις 7 Ιούλη ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, για τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Τετραήμερη ποιμαντική περιοδεία Μητροπολίτη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Τετραήμερη ποιμαντική περιοδεία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος, από το Σάββατο 22 έως την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.
Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Διρφύων. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν πολλοί κληρικοί εκ Χαλκίδος και Διρφύων με επικεφαλής τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και την συμμετοχή πολλών πιστών από την επαρχία των Διρφύων, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς.
Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβάσμιωτατος, ο οποίος, με έναυσμα την απόδοση της Δεσποτικής Εορτής της Πεντηκοστής, έδωσε πνευματικά μηνύματα, που απορρέουν από την διδασκαλία της Εκκλησίας περί του Τριαδικού Θεού και της σχέσεως των ανθρώπων μαζί Του.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Ζύγι


Πριν από λίγες μέρες, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφραζε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σε προεκλογική περίοδο «οι σχέσεις με την Τουρκία δεν έχουν γίνει αντικείμενο κομματικής διαμάχης». Πρόσθετε ότι «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη θετική πορεία της σχέσης ΗΠΑ - Ελλάδας και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συνεχιστεί και θα επιταχυνθεί σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός επιλέξει τον κ. Μητσοτάκη ως τον επόμενο πρωθυπουργό». Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά, ακούγοντας τον Αλ. Τσίπρα σε πρόσφατη συνέντευξή του να επισημαίνει ότι «δεν πρέπει τα εθνικά μας θέματα να μπουν στη ζυγαριά της προεκλογικής αντιπαράθεσης» και ότι «δεν νομίζω να υπάρχει κανένας Ελληνας και καμία Ελληνίδα που να αμφισβητεί ότι σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινείται όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί την 7η του Ιούλη». Η «ομοψυχία» και η «δικομματική συναίνεση» για βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, αλλά και στην προσπάθεια να στοιχηθεί ο λαός πίσω από τις επιδιώξεις της αστικής τάξης, βγάζει μάτι. Γι' αυτό, το ακριβώς αντίθετο από όσα λέει ο πρωθυπουργός ισχύει για τον λαό: Τα θέματα αυτά πρέπει να μπουν στη ζυγαριά με την οποία ο ίδιος θα ζυγιάσει τη στάση του στις επερχόμενες εκλογές και μετά από αυτές. Απέναντι στην επικίνδυνη εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που οδηγεί ολοταχώς σε ναρκοπέδιο για τον λαό και διευθετήσεις σε βάρος του, η απάντηση πρέπει να είναι μόνο ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Καλημέρα με Ριζοσπαστης στη μάχη των εκλογών της 7 Ιούλη για να βρει την επόμενη μέρα τον λαό πιο δυνατό με ισχυρό ΚΚΕ


Συλλήψεις για άγρα πελατών (καμάκι) στο νησί

Στη σύλληψη ενός 46χρονου προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου για άγρα πελατών.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στον λιμένα Αγίου Νικολάου Βολίμων Ζακύνθου, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω διενεργούσε άγρα πελατών σε διερχόμενα οχήματα υποδεικνύοντας τους να σταματήσουν σε συγκεκριμένο χώρο όπου βρίσκεται τουριστική επιχείρηση η οποία είχε δηλώσει ότι του ανήκει.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Απίστευτο το ταξικό μίσος της αστικής "δικαιοσύνης" - Με αφορμή την σημερινή καταδίκη της Κ. Αθανασοπούλου


Του Γ.Γ

Η ταξική εξουσία του κεφαλαίου στηρίζεται μέσω του κράτους σε δυο πόλους.
Ο ένας είναι ο καταναγκασμός και η βία και ο άλλος  είναι η δόλια αποσπασμένη συναίνεση, αυτό δηλαδή που έλεγε ο Μακιαβέλι "λιοντάρι και αλεπού".

Όσο περιορίζεται η συναίνεση λόγω της επιθετικότητας του κεφαλαίου, λόγω της κρίσης αποδυναμώνεται η συναίνεση προς στο κυρίαρχο σύστημα. Αυτό έχει σαν συνέπεια το σύστημα να αντιδρά ενισχύοντας τον πόλο της καταστολής.  Η δικαιοσύνη σαν τμήμα του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους συμμετέχει και αυτή σε αυτή την ένταση της καταστολής.

Απόσπασμα από περασμένη δήλωση που είχε κάνει στον ιστότοπο μας ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Γ. Ρούσσης

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Οι ηλίθιοι έχουν πλάκα. Μέχρι που παίρνουν την εξουσία.


Γράφει ο  mitsos175

Χαμός γίνεται από τις απίστευτες δηλώσεις που κάνουν κάποιοι δεξιοί πολιτικοί. Είναι αιτία για να στηθεί πραγματικό γλέντι στο διαδίκτυο. Οι μπούρδες τους διασκεδάζουναφανάτιστα τον κόσμο. Απόλυτα λογικό: Συν τοις άλλοις έχουμε και τους πιο γελοίους κηφήνες που κυκλοφορούν. Ταυτόχρονα οι πιο ανόητοι απ' αυτούς είναι και οι πιο διεφθαρμένοι.

Οι ηλίθιοι πολιτικοί έχουν πράγματι πλάκα. Όχι μόνο με τα λόγια τους, αλλά και με οι πράξεις τους, κάποιες φορές και με τον συνδυασμό λόγων και έργων.
Είναι γνωστά πχ τα video με τις θέσεις του Άδωνη πριν πάει στη ΝΔ, όπου έβριζε τοΣαμαρά, το Μητσοτάκη και η μετέπειτα δουλική στάση του απέναντι τους.
Γνωστές κι οι χαζομάρες του Μπογδάνου, της Άννας Μισέλ, της Βούλτεψη, του Λοβέρδου, του Ψαριανού (φυσικά) του Τατσόπουλου και όλων των υπολοίπων. Εκτός από βλάκες όλοι αυτοί είναι και κάτι άλλο: Αδίστακτοι. Αυτό τους κάνει εξαιρετικά επικινδύνους.

Ποια Κυπριακή, Ελληνική, Τουρκική ΑΟΖ ρε απατεώνες;


Γράφει ο mitsos175

Μια εικόνα 1000 λέξεις. Ένας χάρτης αποδεικνύει την αλήθεια. Η ΕΡΤ, που σαν κρατική - κυβερνητική τηλεόραση προπαγανδίζει την πολιτική της Ελληνικής αστικής τάξης και τις βλέψεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, μας ενημερώνει όσο τα υπόλοιπα ιδιωτικά χαμαιτυπεία για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Οι κακοί Τούρκοι θέλουν τη θάλασσα της Κύπρου. Για την ακρίβεια θέλουν τους υδρογονάνθρακες ή τους... υδατάνθρακες (όπως το δει κανείς) της Κυπριακής Δημοπρασίας.
Το ότι ο Σουλτάνος είναι ανισόρροποςμεγαλομανήςαδίστακτος κλπ, το ξέρουμε. Αλλά το ίδιο χάλια είναι και οι πολιτικοί της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Πρωτοφανής η μεθόδευση σε βάρος του Δ. Κουφοντίνα


Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Σε συνέχεια του προηγούμενου ρεπορτάζ μας για τη μεθόδευση που ακολουθείται προκειμένου να κοπεί η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, συμπληρώνουμε νέα στοιχεία, που κυριολεκτικά εξοργίζουν για την πρωτοφανή δικαστική μεθόδευση.

1.   Οταν ενημερώθηκε εγγράφως από τις Φυλακές Κασσαβέτειας για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος (και) του Δ. Κουφοντίνα και επειδή κατάλαβαν ότι το κουρελόχαρτο της Μαρσιώνη, που δεν προσωποποιούσε τις κατηγορίες δε θα μπορούσε να σταθεί, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου απευθύνθηκε στις 7-6-2019 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ζητώντας «περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το για ποια, συγκεκριμένα, εκ των ανωτέρω, αξιόποινη πράξη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του κρατουμένου κατάδικου Δημητρίου Κουφοντίνα, αν είναι σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος, καθώς και το δικονομικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται η σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία μετά την ασκηθείσα ποινική δίωξη».

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ρεμπέτικο Φεστιβάλ «Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο» 2019.


Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου
Ρεμπέτικο Φεστιβάλ «Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο» 2019.
Ανάδειξη τοπικού χαρακτήρα, ανάδειξη  καλλιτεχνών της Σκοπέλου.

Γιατί στη Σκόπελο χτυπά η καρδιά του Ρεμπέτικου……….
Ο πολιτιστικός και λαογραφικός Σύλλογος σκοπέλου, ανοίγει την αυλαία  του Ρεμπέτικου Φεστιβάλ στη Σκόπελο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και σας καλεί στην αρχόντισσα Σκόπελο, όπου  καταξιωμένοι  μουσικοί, οργανοποιοί και ομιλητές θα παρουσιάσουν την ιστορία και το ύφος του κοινωνικό-μουσικό-χορευτικού φαινομένου του Ρεμπέτικου.
Έπειτα από την περσινή, επιτυχημένη διοργάνωση του Ρεμπέτικου Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή όλων των μουσικών της Σκοπέλου, ο Σύλλογος διοργανώνει  το «Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο 2019» με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών απ’ όλη την Ελλάδα, στις 15/16/17 και 18 Ιουλίου, υπό τη σκιά της «Παναγίας του Πύργου», το σήμα κατατεθέν του νησιού.

Η εξωτική παραλία της Σκοπέλου με τα γαλαζοπράσινα νερά

Οι περισσότεροι απ’ όσους έχουν βρεθεί στη Σκόπελο συμφωνούν πως η Μηλιά είναι αν όχι η ωραιότερη, από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Και είναι τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της, καθώς και το βοτσαλάκι της που την κάνουν ακαταμάχητη και συνάμα να μοιάζει με εξωτική.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ο εγκληματικός ρόλος των Ταγμάτων Ασφαλείας που ιδρύθηκαν σαν σήμερα το 1943 - Το Ευγνώμον κράτος στους Ταγματασφαλίτες: Επάνοδος στο στράτευμα, προαγωγές μέχρι τον βαθμό του ταξίαρχου και ανάδειξη σε βουλευτές και υπουργούς.


Σαν σήμερα 18 Ιούνη 1943  η κατοχική κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη, με τον νόμο 260/1943 δημιουργεί τα Τάγματα Ασφαλείας.
Για την εγκληματική τους δράση και για τα καθάρματα που τα στελέχωσαν μπορείτε να βρείτε πολλά κείμενα εδώ
.
Η ίδρυση των Ταγμάτων Ασφαλείας, των ένοπλων δωσιλογικών τμημάτων, το 1943, εντάσσεται στην αναδιοργάνωση των κατασταλτικών μηχανισμών -ιδιαίτερα μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, τον Σεπτέμβριο του 1943- από τις γερμανικές αρχές κατοχής, ως αντίβαρο προς τη ραγδαία ανάπτυξη των δυνάμεων του ΕΛΑΣ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αλλωστε, η συγκρότηση αυτών των ένοπλων σωμάτων υπήρξε ένας από τους όρους που είχε θέσει ο Ιωάννης Ράλλης, προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία τον Απρίλιο του 1943 1 

Ασ' μιλήσουμε για την στάση των κομμουνιστών απέναντι στους πολέμους - Με αφορμή την ένταση μεταξύ Τουρκίας Ελλάδας


Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, σε τηλεοπτική εκπομπή και διαβάζοντας αρκετά κείμενα σχετικά με την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, με μερικούς δημοσιολόγους να θεωρούν ενδεχόμενο έναν πόλεμο μεταξύ των δυο κρατών, θεώρησα σκόπιμο να γράφω κάποια πράγματα.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να ασχοληθώ το πώς γίνεται σε δυο κράτη που βρίσκονται στην ίδια στρατιωτική συμμαχία, στο ΝΑΤΟ να έχουν μεταξύ τους τέτοιες αψιμαχίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι διαστάσεις θα πάρουν.
Θα περιοριστώ να προσεγγίσω θεωρητικά ποια πρέπει να είναι η στάση των κομμουνιστών απέναντι στους πολέμους.

Μια "ειδησούλα", μιας πρότασης, η "εικόνα" του πολιτικού συστήματος


Μια ειδησούλα, που αρκεί μια μοναδική πρόταση για να αναφερθεί, μας δείχνει την καλύτερη εικόνα του πολιτικού συστήματος. Αρκεί κάποιος να έχει την δυνατότητα να "διαβάσει" σωστά την "ειδησούλα".
Αυτή μας γνωστοποιεί: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.30,  θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παραστεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ"

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Μη στεναχωριέσαι μικρέ, υπάρχουν και άλλοι σαν τον Άρη. Ο Άρης θα γραφτεί στην Ιστορία με χρυσά γράμματα»

«Μη στεναχωριέσαι μικρέ, υπάρχουν και άλλοι σαν τον Άρη. Ο Άρης θα γραφτεί στην Ιστορία με χρυσά γράμματα»Ήταν η μέρα που έφεραν, στα Τρίκαλα, τα κομμένα κεφάλια του Άρη Βελουχιώτη και του καπετάν Τζαβέλα και τα κρέμασαν στους φανοστάτες της κεντρικής πλατείας…Ήμουν, μόλις, 15 χρονών μαθητής στο Γυμνάσιο… Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν τυχερός που βρέθηκα εκείνη τη μέρα στην πόλη, μα δεν μπορώ να πω ότι ήμουν και άτυχος…

Το μεγαλείο ανήκει στον λαό ... και τα λάθη στο ΚΚΕ.


Είσοδος του ΕΛΑΣ στα Γιάννινα

   Το ουσιώδες γεγονός είναι πως ένας πρώην λούμπεν (ήταν?) και ένας πρώην δηλωσίας (ήταν?) ... ο Αρης ... μεταμορφώθηκε μέσα στο καμίνι του απελευθερωτικού ταξικού αγώνα σε έναν επαναστάτη. Ενας επαναστάτης στις γραμμές του ΚΚΕ.



    Αξίζει να παρακολουθήσουμε σύντομα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου που άρχισε με την οργάνωση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ με στόχο την απελευθέρωση και την λαοκρατία. Εξ΄ορισμού οποιοδήποτε κίνημα βάζει τέτοιους στόχους, είναι ταξικό. Αναπόφευκτα τέτοια κινήματα θα έχουν καθοδηγητικές δυνάμεις (το ΚΚΕ στην περιπτωσή μας) και τέτοιες δυνάμεις μοιραία θα κουβαλούν μέσα τους το επαναστατικό στοιχείο της ανατροπής και της κατάκτησης της εξουσίας ... και ταυτόχρονα το οπορτουνιστικό στοιχείο του συμβιβασμού και της συνεννόησης με την αστική εξουσία.




    Εκείνο το κίνημα ... τον Μάη του 1944 (17-20 Μάη) υπέγραψε την συμφωνία του Λιβάνου ... δηλαδή την συμμετοχή των υπουργών της ΕΑΜικής αντίστασης στην κυβέρνηση ΠαπανδρέουΔεν είχε γίνει ακόμα ούτε καν η συνάντηση Στάλιν-Τσώρτσιλ στην Μόσχα (η περίφημη συμφωνία με τα ποσοστά στην χαρτοπετσέτα του Τσώρτσιλ), ούτε η Γιάλτα. Ακόμα και την δυτική καπιταλιστική ιστοριογραφία να θέλουμε να πιστέψουμε ... το ΕΑΜικό κίνημα είχε ήδη “συμβιβαστεί” με την αστική τάξη της χώρας ... πολύ πριν ο “κακός και πανούργος” Στάλιν το “προδώσει” μοιράζοντας τον κόσμο σαν ένας κοινός ιμπεριαλιστής. Εαν εκείνος ο συμβιβασμός αντανακλούσε τους αντικειμενικούς συσχετισμούς του ελληνικού κινήματος ... τότε ήταν επαναστατικός. Εαν όμως υποβίβαζε τις πραγματικές δυνατότητες του ταξικού κινήματος ... δεν ήταν τίποτα άλλο παρά οπορτουνιστικός αντιεπαναστατικός συμβιβασμός. Η ζωή έδωσε την απάντηση.

Αφιέρωμα στον ήρωα κομμουνιστή Β. Κτιστάκη, που δολοφονείται σαν σήμερα το 1944 από ντόπια πουλημένα καθάρματα και κατοχικές δυνάμεις


Του Γ.Γ. 

Η θεωρία είναι ο προβολέας που φωτίζει το δρόμο των κομμουνιστών για την σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων που βάζει μπροστά τους η ζωή.
Θεωρία και πράξη είναι τα πόδια του κομμουνιστή. Χωρίς πόδια δεν μπορείς να περπατήσεις. Με το ένα μόνο θα είσαι κουτσός, θα πέσεις και θα τσακιστείς.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ρασπουτάνες της πολιτικής.


Γράφει ο mitsos175

"Η μάνα του Ρασπούτιν ήταν η Ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας"("Μαργαριτάρι" μαθητή σε διαγώνισμα)

Ο μπαμπάς του Ρασπούτιν όμως, είναι Έλληνας! Όχι του Ρώσου καλόγερου, του Έλληνα πολιτικού. Πολλά λέγονται για το νέο Ρασπούτιν, αλλά σίγουρα είναι δυο πράγματα: Το πρώτο υπάρχει σκάνδαλο με τα φάρμακα ό,τι κι αν λένε οι δεξιοί απατεώνες.
Αν είναι μπλεγμένοι κι οι μαφιόζοι του Σύριζα, που πήγαν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις; Τι να πω; Έχω δει πολλά.

Οι ΗΠΑ πίσω από τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια.


Γράφει ο mitsos175

Για να διαλευκανθεί κάποιο έγκλημα αναζητείται το κίνητρο. Σχετικά με τις επιθέσεις στα τάνκερ στον Περσικό Κόλπο, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται, χωρίς όμως να προσκομίσουν καμία απόδειξη, πως πίσω κρύβεται το Ιράν.
Φυσικά το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά επισημαίνοντας ότι το Γιαπωνέζικοδεξαμενόπλοιο δέχτηκε επίθεση, ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Τεχεράνη! 
Άλλωστε γιατί το Ιράν να προκαλέσει, όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο;

Κάποιοι Αμερικάνοι ισχυρίζονται πως οι επιθέσεις γίνονται για να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου. "Το Ιράν έχει πετρέλαιο, άρα ωφελείται". Εδώ υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις.
Πετρέλαια δεν έχει μόνο το Ιράν. Έχουν η Σ. Αραβία και πολλές άλλες χώρες. Επομένως τέτοιο κίνητρο έχουν πολλοί. Μάλιστα το Ιράν έχει το μικρότερο λόγο, αφού το εμπάργκο των ΗΠΑ μείωσε δραματικά τις εξαγωγές του. Επομένως κερδίζει πολύ λιγότερα από άλλους.
Για την ακρίβεια αύξηση 4% του πετρελαίου δεν αντισταθμίζει ούτε τριήμερο απώλειας από το εμπάργκο εναντίον του. Ταυτόχρονα, όπως είπαμε, η κατάσταση φέρνει πιο κοντά πιθανότητα επέμβασης από τους ιμπεριαλιστές, κι αυτό σίγουρα δεν το θέλει το Ιράν.

Σαν σήμερα,14 Ιούνη 1991 το ΚΚΕ, αποχωρεί από τον Συνασπισμό


Καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του ΚΚΕ ήταν το 13ο Συνέδριο του, το οποίο έγινε στο διάστημα 19-24/2/1991 και στο οποίο δόθηκε μάχη μεταξύ της Αλέκας Παπαρήγα και του Γιάννη Δραγασάκη -σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- για το ποιος/α θα εκλεγεί γ.γ του ΚΚΕ. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Την εποχή αυτή το ΚΚΕ μαζί με την ΕΑΡ (μετεξέλιξη του λεγόμενου ΚΚΕ Εσωτερικού), κάποιες άλλες δυνάμεις και ανένταχτους αριστερούς, συμμετέχει στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου ο οποίος είχε ιδρυθεί τον Φλεβάρη του 1989 με πρόεδρο του τον Χαρίλαο Φλωράκη και γραμματέα τον Λεωνίδα Κύρκο.
Ο σχηματισμός αυτός λαμβάνει μέρος σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και παίρνει ικανοποιητικά ποσοστά για τα δεδομένα της αριστεράς. (Στις εκλογές στις 18 Ιούνη του 1989 ο ΣΥΝ παίρνει 13,1%, στις εκλογές του Νοέμβρη, 10,97%, ενώ στις βουλευτικές κάλπες στις 8 Απρίλη 1990 10,28%), παρότι η γραμμή πλεύσης έχει αλλάξει και ο Συνασπισμός συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ σε πέντε μονοεδρικές.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου έφτασε το ζήτημα ηχορύπανσης της περιοχής του

Στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου έφτασε το ζήτημα ηχορύπανσης της περιοχής του Παλιού Λιμανιού της Σκιάθου. Αγανακτισμένοι, πάνω από 25 κάτοικοι ονομαστικά, ζητούν την παρέμβαση της αρχής μέσω επίσημης καταγγελίας προς όλους τους ιδιοκτήτες μαγαζιών νυχτερινής διασκέδασης της περιοχής αιτούμενοι τα δικαιώματά τους στις ώρες κοινής ησυχίας.

Δικαστική απόφαση που αποσκοπεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της αγροτιάς


Αυτή την ανάρτηση η οποία αφορούσε την λειτουργία της αστικής "δικαιοσύνης" την είχαμε κάνει ακριβώς πριν ένα χρόνο.

Την επαναφέρουμε με αφορμή την χθεσινή καταδίκη 3 στελεχών του αγροτικού κινήματος, (Ρίζου Μαρούδα, Β. Μπούτα Κ. Τζέλλα, ) μελών της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και αφορούσε την συμμετοχή τους στην πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2019. Η κατηγορία που τους είχε αποδοθεί ήταν "παρακώλυση συγκοινωνιών".

Ο Άγιος Ρηγίνος είναι ο πολιούχος της Σκοπέλου και ο πρώτος επίσκοπος

Ο Άγιος Ρηγίνος είναι ο πολιούχος της Σκοπέλου και ο πρώτος επίσκοπος

Το Μοναστήρι του Αγίου Ρηγίνου βρίσκεται 2 χλμ βορειοδυτικά της πόλης της Σκοπέλου. Η Μονή κτίσθηκε πάνω στα ερείπια βυζαντινού ναού σύμφωνα με επιγραφή το 1728. Στην αυλή του μοναστηριού υπάρχει ο τάφος του Αγίου Ρηγίνου.
Ο Άγιος Ρηγίνος είναι ο πολιούχος της Σκοπέλου και ο πρώτος επίσκοπος. Στο παλιό γεφυράκι όπου υπάρχει το εικονοστάσι του, αποκεφαλίστηκε ο μάρτυρας Ρηγίνος το 362μ.Χ. γιατί δεν άλλαξε την πίστη του. Οι Σκοπελίτες τον γιορτάζουν με λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 25 Φεβρουαρίου.
Σήμερα η Μονή Ανήκει στον Δήμο Σκοπέλου και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ανοιχτή όλη μέρα για όλους τους πιστούς που θέλουν να προσκυνήσουν.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Κατά λάθος εξεπίτηδες.


Γράφει ο mitsos175

Έχουμε μια φράση που τα λέει όλα, όσον αφορά την πολιτική που ακολουθείται, ειδικά τα τελευταία χρόνια. "Κατά λάθος εξεπίτηδες".
Το ΔΝΤ και η ΕΕ κατά καιρούς μας μίλησαν για λάθη που έκαναν σχετικά με την Ελλάδα. Μας γδάρανε, μας ανασκολόπιζαν δήθεν από "λάθος". Ξέρανε όμως καλά τι έκαναν και που θα οδηγούσαν τα μέτρα που έπαιρναν.
Όταν βαράς άσχημα πχ κάποιον βαριά άρρωστο, δεν τον βοηθάς να αναρρώσει, αλλά να πεθάνει. Φυσικά δεν ζήτησαν καν συγνώμη για την καταστροφή που προκάλεσαν, αφού σαν γνήσια όρνεα έκαναν το καθήκον τους.

Σαν σήμερα το 1945, ο "Ριζοσπάστης" δημοσιεύει την αποκήρυξη από το ΚΚΕ του Αρη Βελουχιώτη


Του Γ. Γ 

Για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, τον θρυλικό Αρη Βελουχιώτη του οποίου η προσωπικότητα κέρδιζε τον θαυμασμό ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων (στρατιωτική μεγαλοφυΐα τον θεωρούσε ακόμα και ο Βρετανός σύνδεσμος Κ. Γουντχάουζ), παραθέτουμε αρκετές αναφορές για όλη την ζωή και δράση του.

Μετά την κάθετη διαφωνία του Αρη στην υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας της Βάρκιζας μεταξύ του ΕΑΜ και της κυβέρνησης Πλαστήρα, ο Βελουχιώτης βρέθηκε σε ένα τρομερό δίλημμα.  Απ’ την μια να υπακούσει στην κομματική πειθαρχία (οι αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ τον οδήγησαν να υπογράψει μαζί με τον αρχηγό του ΕΛΑΣ, στρατηγό Στέφανο Σαράφη τη διαταγή της αποστράτευσης των ΕΛΑΣιτών στις 16 Φλεβάρη του 1945) και από την άλλη να μην προδώσει τα πιστεύω του.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ολγα Κεφαλογιάννη: Ενα απίστευτα προκλητικό, εξουσιαστικό θρασίμι


Θράσοςκυνισμόαπανθρωπιάπολιτική αλητεία, και πολλά παρόμοια θα μπορούσες να αποδώσεις ότι περιέχουν οι δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ.
Οταν ακούς τώρα τη βουλευτή της συντηρητικής παράταξης Ολγα Κεφαλογιάννη να σου λέει ότι τα πενιχρά επιδόματα που παίρνουν κάποια άτομα από  ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες πρέπει ουσιαστικά να καταργηθούν και να εκφράζει την άποψη ότι «επιδοματικές πολιτικές έχουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής», δεν μπορείς παρά να εξοργιστείς.

Ενα πορφυρογέννητο άτομο - κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, πρώην υπουργού της ΝΔ, απόγονος παλιάς οικογένεια αστών πολιτικών της Κρήτης.που για δεκαετίες βυσσοδομεί σε βάρος του ελληνικού λαού- φτάνει στο σημείο να παρουσιάζεται όχι απλώς με απρέπεια, αλλά με χυδαιότητα απέναντι στα πιο χειμαζόμενα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Ευεργετικές ρυθμίσεις, για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους.


Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η

   Ευεργετικές ρυθμίσεις, για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους.

 Σας γνωρίζουμε, ότι με τα αρθρ. 110-117 Ν.4611/2019 (ΦΕΚ 73 τ. Α΄/17-05-2019), δίδεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των Δήμων, να ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, με μεγάλο αριθμό μηνιαίων δόσεων (από 1 έως 100) και με απαλλαγή κατά ποσοστό των κατά ΚΕΔΕ  προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων που τις συνοδεύουν, ανάλογα με τον αριθμό δόσεων.
  Συνεπώς ενημερώνουμε τους οφειλέτες του Δήμου μας, που επιθυμούν να
ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν τις οφειλές τους, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί ταμειακά μέχρι και δύο μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος Νόμου(16/07/2019), όπως το αργότερο μέχρι 16 Σεπτεμβρίου 2019, προσέλθουν και καταθέσουν την σχετική αίτηση στην Ταμειακή υπηρεσία του Δήμου μας.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 2424350109 Δημοτικός Ταμίας κ. Σκλάβος Πανταζής και 2424350116 κ. Ευάγγελος Κρασσάς (αρμόδιος υπάλληλος Γραφείου Εσόδων).

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Τέρατα επινοεί η δυτική προπαγάνδα σε βάρος της Β. Κορέας


Διαβάζεις την είδηση που παρουσιάζει μεγάλη ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα και ανατριχιάζεις. "Μαρτυρικός θάνατος για στρατηγό του Κιμ Γιονγκ Ουν – Κατηγορούνταν για πραξικόπημα", είναι ο τίτλος της και στον υπότιτλο της αναφέρει: "Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρεται να εκτέλεσε έναν στρατηγό του, τον οποίο κατηγόρησε ότι σχεδίασε πραξικόπημα εναντίον του, ρίχνοντάς τον σε μια δεξαμενή γεμάτη με πιράνχας".

Σαν πηγή της είδηση φέρεται δημοσίευμα μια Βρετανικής φυλλάδας, επιπέδου Esspreso -της Daily Star- και στο ρεπορτάζ διαβάζουμε πόσο "παρανοϊκός", "διεστραμμένος"είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φέρεται "να έχει εμπνευστεί τη συγκεκριμένη μέθοδο εκτέλεσης από την ταινία του James Bond «You Only Live Twice»" και έτσι κατασκεύασε μια δεξαμενή, την γέμισε με πιράνχας που τα "εισήγαγε από την Βραζιλία"για να κατασπαράσσουν τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Στερνό αντίο στον σύντροφο Χρήστο Τσιγαρίδα


Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να γράψω κάτι ιδιαίτερο για τον υπέροχο σύντροφο Χρήστο Τσιγαρίδα που χάσαμε σήμερα.
Ηταν ένας από τους πιο υπέροχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. 
Ανήκε στην γενιά που μεγάλωσε μετά την ήττα του ΔΣΕ, πρόδωσε την αστική τάξη στην οποία θα μπορούσε να ανήκει και στρατεύτηκε στο επαναστατικό κίνημα.

Δήλωνε πάντα κομμουνιστής, και ούτε μια στιγμή δεν παρουσιάστηκε να μετανιώνει για τον δρόμο που ακολούθησε, και τις μορφές πάλης που χρησιμοποίησε ο ΕΛΑ.
 Ακόμα και όταν ακόμα βρέθηκε όμηρος στα χέρια του αστικού κράτους, υποστήριξε με πάθος τις επιλογές του, γιατί "δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε όλοι το χρώμα του χαμαιλέοντα", όπως είπε κάποια στιγμή στην διάρκεια της δίκης του,  απευθυνόμενος στον εισαγγελέα της έδρας.

Με το σπαθί της Δικαιοσύνης και το μαχαίρι του παρακρατικού - Η "δημιουργική ασάφεια" της Βάρκιζας


Πηγή: Του Πάνου Σωτηρίου, ΜΔΕ Ιστορίας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Hot History

Θεμιστοκλής Σοψούλης: «Εις τα Τάγματα Ασφαλείας ανετέθη το έργον της αντιστάσεως κατά των ΕΑΜικών οργανώσεων. Ιδρύθησαν διά να παγιώσουν την τάξιν, έναντι του κομμουνιστικού κινδύνου»

Τα Τάγματα Ασφαλείας αποτέλεσαν το εργαλείο καταστολής του αντιστασιακού κινήματος για λογαριασμό της δωσιλογικής κυβέρνησης και των γερμανικών δυνάμεων κατοχής. 
Η δίκη των δωσίλογων πρωθυπουργών και υπουργών περιστράφηκε και γύρω από το θέμα της εγκληματικής δράσης των ταγματασφαλιτών. Υπήρξαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου που ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν πως η δράση τους κατέτεινε «στην παγίωση της τάξης έναντι του κομμουνιστικού κινδύνου». 

Σήμερα συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ναζιστική θηριωδία στο Δίστομο


«Ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των WAFFEN SS ήταν ένα Μήνυμα Φωτεινό σε μία σκοτεινή εποχή, που πιστεύω πως ο ελληνισμός θα έπρεπε να έχει δεχτεί».

Ν. Μιχαλολιάκος

Ηταν 10 Ιούνη 1944 όταν τα κατοχικά ναζιστικά στρατεύματα διέπραξαν μια κτηνωδία που δύσκολα βρίσκεις λόγια να την περιγράψεις. 
Οι παραπομπές και τα βίντεο που παραθέτουμε ξεδιπλώνουν το φρικιαστικό ναζιστικό έγκλημα στο Δίστομο.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία.


Γράφει ο mitsos175

"Είμαι η Νέα Δημοκρατία" είπε ο γιος του ανθρωπόμορφου τέρατος, του δημίου Π. Σκαλούμπακα, ο οποίος βασάνιζε απάνθρωπα πολιτικούς αντιπάλους. Ο γιοςεπιβεβαίωσε την παροιμία "το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει" κι αντί να ντραπεί για τα ειδεχθή εγκλήματα του μπαμπά του, απειλούσε με χειρότερα (!) τους Κομμουνιστές.

Έχει όμως δίκιο όταν λέει πως είναι η Νέα Δημοκρατία. Πράγματι είναι συνιδρυτής της τρομοκρατικής συμμορίας. Είναι όντως η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν είναι ο μόνος. Γιατί τι είναι η ΝΔ;
Είναι οι προδότες, οι συνεργάτες των κατακτητών, των μαυραγοριτών. Είναι τα πολιτικά παιδιά όσων πρόδιδαν αγωνιστές στην Κατοχή. 
Είναι οι πατριδοκάπηλοι, οι φανατικοί, οι μισαλλόδοξοι. Όσοι εγωιστές βάζουν πάνωαπό όλα το τομάρι τους.

Πέθανε στις 9 Ιουνίου 2004, σε ηλικία 92 χρ., ο αντάρτης του ΕΛΑΣ,

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Ανυπόμονος(πατέρας Γερμανός),ιερέας, που εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ
και ήταν από τους πιστότερους συντρόφους του Άρη Βελουχιώτη.
Το παρατσούκλι «παπα-Aνυπόμονος» του το είχε κολλήσει
ο Άρης Βελουχιώτης επειδή βιαζόταν στις μάχες.
Γεννήθηκε το 1912 στο Αγρύδιο Γορτυνίας. 
Χειροτονήθηκε διάκονος το 1934 στις 29 Ιουλίου. 
Powered By Blogger