Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Κατά λάθος εξεπίτηδες.


Γράφει ο mitsos175

Έχουμε μια φράση που τα λέει όλα, όσον αφορά την πολιτική που ακολουθείται, ειδικά τα τελευταία χρόνια. "Κατά λάθος εξεπίτηδες".
Το ΔΝΤ και η ΕΕ κατά καιρούς μας μίλησαν για λάθη που έκαναν σχετικά με την Ελλάδα. Μας γδάρανε, μας ανασκολόπιζαν δήθεν από "λάθος". Ξέρανε όμως καλά τι έκαναν και που θα οδηγούσαν τα μέτρα που έπαιρναν.
Όταν βαράς άσχημα πχ κάποιον βαριά άρρωστο, δεν τον βοηθάς να αναρρώσει, αλλά να πεθάνει. Φυσικά δεν ζήτησαν καν συγνώμη για την καταστροφή που προκάλεσαν, αφού σαν γνήσια όρνεα έκαναν το καθήκον τους.

Ο Μητσοτάκης γνωρίζει επίσης τι κάνει. Ξέρει καλά πως αυτά που λέει και κυρίως αυτά που θα κάνει, θα βλάψουν το 90% του κόσμου προς όφελος του 10%.
Είναι λάθος να τον πούμε βλάκα. Βλάκες με περικεφαλαία είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που τον υποστηρίζουν, για να φύγει ο "αριστερός" Τσίπρας.
Δεν είναι ανόητοι μόνο επειδή λένε τον Τσίπρα αριστερό, αλλά επειδή νομίζουν πως μια κυβέρνηση Ν.Δ., τσακίζοντας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αυτοί θα βγουν κερδισμένοι! 

Αναλυτικά: Η μείωση της φορολογίας που ευαγγελίζεται η ΝΔ ωφελεί τις μεγάλες εταιρείες και τις Πολυεθνικές. Τα κανάλια, τους εργολάβουςδημοσίων έργων, τις τράπεζες, τους μαυραγορίτες.
Οι νεοφιλελέρες πιστεύουν πως θα φέρουν επενδύσεις. Στην ουσία όμως τα πλούσια αρπακτικά θα πέσουν με τα μούτρα στο ξεκοκάλισματων "φιλέτων", όσων έχουν απομείνει, που θα ξεπουληθούν.
Το ξεπούλημα θα βαπτιστεί "επένδυση".

Οι νεοφιλελέ υποστηρίζουν πως αυτό θα φέρει χρήμα. Λάθος, το κέρδος που θα έχουν οι άρπαγες θα πάει όλο στο εξωτερικό. Θα πάει σε ασφαλείς φορολογικούς παραδείσους.
Κι εδώ τίθεται το ερώτημα προς τους οπαδούς του νεοφιλελευθερισμού: Γιατί οι λίγες μεγάλες εταιρείες, που όμως θα έχουν τη μερίδα του λέοντος στα κεφάλαια και το χρήμα, να αφήσουν τα λεφτά τους εδώ και να μην τα πάνε σε κράτη, που δεν τα φορολογούν καθόλου, όπως κάνουν ήδη; Μιλάμε μάλιστα για τις νόμιμες δουλειές κι όχι τις μίζες, τις απάτες, τις καταχρήσεις που θα εκτοξευτούν επί Μητσοτάκη.

Ο Κούλης επίσης έχει πρόθεση να τσεκουρώσει όλα τα επιδόματα, τις συντάξεις και τους μισθούς. Άραγε δεν γνωρίζει, ότι ακόμα και η πενιχρή αυτή ανάπτυξη επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε χάρη στα μόνα χρήματα που κυκλοφορούν πραγματικά στην αγορά;
Στις συντάξεις, τα επιδόματα και τους μισθούς; Δεν ξέρει, πως με τις περικοπές θα μειωθεί αναπόφευκτα ο συνολικός τζίρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;
Δεν γνωρίζει, ότι οι απολύσεις θα επιδεινώσουν την ήδη άσχημη κατάσταση στην Οικονομία;
Πως αυτοί που θα χάσουν τη δουλειά τους και πιθανόν τα σπίτια τους με την έκρηξη των πλειστηριασμών για τους άτυχους δανειολήπτες που προγραμματίζεται,  δεν θα έχουν να πάρουν ούτε τα αναγκαία;

Ασφαλώς και το ξέρει ο επίδοξος πρωθυπουργός. Αυτό όμως επιδιώκει! Τον αφανισμό όχι μόνο των εξαθλιωμένων εργαζομένων, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, οι όποιοι ως ανόητοι, τον υποστηρίζουν, μη αντιλαμβανόμενοι ότι η πολιτική του θα λειτουργήσει αποκλειστικά προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
Μια μικρομεσαία επιχείρηση δεν πρόκειται να αντέξει τον σκληρό ανταγωνισμό. Η μείωση του συνολικού τζίρου, το επταήμερο, το συνεχές εξοντωτικό ωράριο των αυτοαπασχολούμενων θα φέρει λουκέτα, όπως άλλωστε έφερε τα προηγούμενα χρόνια.

Βαδίζουμε προς μια ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου εις βάρος των πολλών προς όφελος ελαχίστων. Γιαυτό ήδη οι λεγόμενες αγορές -τα τραπεζικά ιδρύματα δηλαδή- πανηγυρίζουν για τη σφαγή που έρχεται.
Οι ίδιοι οι μικρομεσαίοι, που τώρα αλυχτούν να έρθει ο Μητσοτάκης, πολύ σύντομα θα τραβάνε τα μαλλιά τους, αφού ο Κούλης έρχεται για να καταστρέψει ό,τι απέμεινε.  

 Όσο για μας είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τη γαλάζια λαίλαπα με νέους δυναμικούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger