Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Αφιέρωμα στον ήρωα κομμουνιστή Β. Κτιστάκη, που δολοφονείται σαν σήμερα το 1944 από ντόπια πουλημένα καθάρματα και κατοχικές δυνάμεις


Του Γ.Γ. 

Η θεωρία είναι ο προβολέας που φωτίζει το δρόμο των κομμουνιστών για την σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων που βάζει μπροστά τους η ζωή.
Θεωρία και πράξη είναι τα πόδια του κομμουνιστή. Χωρίς πόδια δεν μπορείς να περπατήσεις. Με το ένα μόνο θα είσαι κουτσός, θα πέσεις και θα τσακιστείς.

Βαγγέλης Κτιστάκης

Ηταν σαν σήμερα, 16 Ιούνη του 1944, όταν άλλος ένας ήρωας κομμουνιστής, ο Βαγγέλης Κτιστάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα Περιοχής Κρήτης, θυσίασε τη ζωή του για την υπόθεση της εργατικής τάξης.
Πουλημένα ντόπια καθάρματα, σε συνεργασία με τις κατοχικές στρατιωτικές γερμανικές δυνάμεις, συλλαμβάνουν και δολοφονούν τον αλύγιστο πρωτοπόρο Χανιώτη αγωνιστή  Β. Κτιστάκη.

Θα κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στον ήρωα αυτό της τάξης μας. Αρχικά θα παραθέσουμε ένα δημοσίευμα του Ριζοσπάστη που αναφέρεται στην ζωή αυτού του ήρωα κομμουνιστή.
Στην συνέχεια αναρτούμε στο διαδίκτυο όλη της εισαγωγή που υπάρχει στο βιβλίο του συγγραφέα  Βαγγέλη Χατζηβαγγέλη, το οποίο έχει τίτλο: Βαγγέλης Κτιστάκης - ο αντιφασίστας λαϊκός αγωνιστής και η εποχή του.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πόνημα και θα προτείναμε στους αναγνώστες μας να το προμηθευτούν και να το διαβάσουν. (Είναι γραμμένο σε πολυτονικό, έχει μια "περίεργη" γραμματοσειρά, και μας στερεί εμάς την δυνατότητα να το ανεβάζαμε όλο, σε μορφή κειμένου, στο διαδίκτυο).
Στην εισαγωγή του βιβλίου πέρα απ' το ότι πληροφορούμαστε το πώς ο Β. Κιτσάκης στρατεύτηκε στο κομμουνιστικό κίνημα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εικόνα που σχηματίζουμε για το κλίμα που επικρατούσε αυτή την εποχή. Μια εποχή του ο Ε. Βενιζέλος ψηφίζει το Ιδιώνυμο και τα ξερονήσια αρχίζουν να γεμίζουν με εξόριστους ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger