Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019

Τέρατα επινοεί η δυτική προπαγάνδα σε βάρος της Β. Κορέας


Διαβάζεις την είδηση που παρουσιάζει μεγάλη ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα και ανατριχιάζεις. "Μαρτυρικός θάνατος για στρατηγό του Κιμ Γιονγκ Ουν – Κατηγορούνταν για πραξικόπημα", είναι ο τίτλος της και στον υπότιτλο της αναφέρει: "Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρεται να εκτέλεσε έναν στρατηγό του, τον οποίο κατηγόρησε ότι σχεδίασε πραξικόπημα εναντίον του, ρίχνοντάς τον σε μια δεξαμενή γεμάτη με πιράνχας".

Σαν πηγή της είδηση φέρεται δημοσίευμα μια Βρετανικής φυλλάδας, επιπέδου Esspreso -της Daily Star- και στο ρεπορτάζ διαβάζουμε πόσο "παρανοϊκός", "διεστραμμένος"είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φέρεται "να έχει εμπνευστεί τη συγκεκριμένη μέθοδο εκτέλεσης από την ταινία του James Bond «You Only Live Twice»" και έτσι κατασκεύασε μια δεξαμενή, την γέμισε με πιράνχας που τα "εισήγαγε από την Βραζιλία"για να κατασπαράσσουν τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Προσέξτε τώρα μια "λεπτομέρεια". Το όνομα του στρατηγού που έγινες μεζές στα πιράνχας δεν αναφέρεται. Τυχαίο; Καθόλου.
Τον Μάρτη το ίδιο έντυπο έγραψε -και αναμεταδόθηκε από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων- ότι ο Κιμ έδωσε εντολή να εκτελεστούν υψηλόβαθμοι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι που αποτελούσαν τη διαπραγματευτική ομάδα στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά, γιατί τα αποτελέσματατων συνομιλιών δεν τον ικανοποιούσαν.
Μάλιστα η Daily Star μεταξύ των "εκτελεσμένων" ανέφερε και το όνομα του Κιμ Χιοκ-τσολ. Μόλις όμως πριν λίγες μέρες ο Τσολ εμφανίστηκε δίπλα στον Κιμ Γιονγκ Ουν σε πρόσφατη καλλιτεχνική εκδήλωση που έγινε  στην Πιονγκγιάνγκ.
Προφανώς θα "αναστήθηκε".

Ανεξάρτητα τι άποψη έχει κανένας για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας δεν μπορεί παρά να στιγματίσει τα τέρατα που επινοεί η δυτική προπαγάνδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button