Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ (Ή)(ΚΑΙ)ΤΑΝΚΣ;

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ*
Είναι κοινό μυστικό ότι το success story του Σαμαρά, δεν ήταν απλά ένα επικοινωνιακό παραμύθι. Ήταν η βιτρίνα πίσω από την οποία το καθεστώς θέλησε να κρύψει τα διαρκώς εντεινόμενα αδιέξοδα στην οικονομία. Επειδή όμως η(έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένη) ματαίωση του γάμου μετά της ξανθής πολύφερνης νύφης δε συνοδεύτηκε από άμεσα ανταλλάγματα εκ μέρους των ευρωπαίων «φίλων», η βιτρίνα ράγισε νωρίτερα από ότι αναμενόταν.
Και έτσι ήρθε η ώρα του plan B, με αποχρώσεις του μαύρου. Το οποίο «σχέδιο» μόνο ενιαίο δεν είναι, έχει πολλούς νονούς, πολλούς αρνητές και ακόμη περισσότερες διαδρομές. Από το ραδιομέγαρο και του Μαξίμου, μέχρι την Αγ. Κωνσταντίνου και την Ιπποκράτους, με μικρές ενδιάμεσες στάσεις σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον και μικρές ματιές σε πλατείες της Τουρκίας αλλά και πόλεις της Συρίας. Μέσα στο ασταθές περιβάλλον μιας ολόκληρης περιοχής, που ξεκινά από το νότο της Βαλκανικής και φτάνει έως τα προάστια της Δαμασκού, τα γεγονότα τα ΕΡΤ είναι απλά μια πεταλούδα που κουνάει τα φτερά της. Όμως ποτέ δεν ξέρεις…
Και έτσι η ιστορία προγραμματίστηκε, ακόμη μια φορά. Κίνηση ματ, με πολλούς αποδέκτες και αναμενόμενα πολλαπλά οφέλη. Μήνυμα στον (φαινομενικά) stop motion ελληνικό λαό για ακόμη μεγαλύτερη υποταγή και πειθάρχηση. Μήνυμα φασιστικοποίησης, με την «προνομιακή» ΕΡΤ, βορρά στη ρωμαϊκή αρένα του κοινωνικού κανιβαλισμού. Μήνυμα με παραλήπτες εντός και εκτός της χώρας. Το μεγάλο μέτωπο της (ακρο)Δεξιάς (με ολίγη προσθήκη μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας και φρανκεσταϊνκού ρεφορμισμού), έτοιμο να ηγηθεί σε μια ελληνική κοινωνία αμήχανη και σαστισμένη. Μέτωπο ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό και ισχυρές πατρωνίες. Ο ένας χρόνος απραξίας του λαϊκού παράγοντα (με τις ευθύνες να επιμερίζονται στην κατακερματισμένη-και όχι μόνο πολιτικά-Αριστερά) αποτελούσε την εγγύηση της επιτυχίας του σχεδίου.

Σποράδες Σκόπελος Υδροπλάνα στα νησιά;


Υδροπλάνα στα νησιά; Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για την δημιουργία υδατοδρομίων σε διάφορα περιφερειακά σημεία, συμπεριλαμβανομένων των νησιών των Βορείων Σποράδων, μετά τις αλλαγές που θεσπίστηκαν σε διάφορα σημεία του σχετικού νομοσχεδίου, τα οποία ανοίγουν, όπως φαίνεται,  δρόμους για την επανεξέταση του θέματος. Γνωστή εταιρία που εδρεύει στην Αθήνα, έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την δημιουργία υδατοδρόμιων και στα τρία νησιά, θέτοντας μάλιστα εγγράφως υπόψη και των τριών Δημάρχων, την πρόθεση να τεθούν σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2014 οι αντίστοιχες δομές. Οι επικεφαλής των τριών νησιών αντιμετωπίζουν με θετική σκέψη την συγκεκριμένη προοπτική, εκτιμώντας ότι στην προκειμένη φάση έχουν εκλείψει οι νομοθετικοί περιορισμοί που δεν επέτρεψαν σε αντίστοιχη πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή μας, να τελεσφορήσει.
            Εντός του Ιουνίου, ή τουλάχιστον σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένεται να καθοριστούν οι ημερομηνίες συνάντησης των επικεφαλής των νησιωτικών περιοχών με στελέχη της εταιρίας, τα οποία θα πραγματοποιήσουν επιτόπου επισκέψεις, προκειμένου να εξετάσουν ποια είναι τα πλέον κατάλληλα σημεία και να συζητήσουν ταυτόχρονα με τους επικεφαλής, τις επιμέρους λεπτομέρειες, καθώς επίσης και τις προοπτικές που δημιουργούνται. Επιστολή της ίδιας εταιρίας απεστάλη, ειδικότερα στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, μέσω των οποίων επισημαίνεται στους αποδέκτες, δηλαδή τους Δημάρχους, ότι πρόθεση της εταιρίας, η οποία έχει εξασφαλίσει μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο, είναι να εντάξει τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο σχέδιο της δρομολόγησης υδροπλάνων, δημιουργώντας προηγουμένως τις αντίστοιχες υποδομές.
            Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός ο Δήμαρχος Σκοπέλου, τονίζει ότι «είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς επιβατών γρηγορότερα στο νησί. Οτιδήποτε έχει σχέση με συγκοινωνίες το αντιμετωπίζουμε θετικά και γι’ αυτό τον λόγο θα επιδιώξουμε την συνάντηση με στελέχη της εταιρίας, προκειμένου να συζητήσουμε τις επιμέρους λεπτομέρειες και να πληροφορηθούμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του στόχου». Αξίζει να σημειωθεί ότι επί των ημερών της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, είχαν καθοριστεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, τα σημεία του νησιού που θεωρήθηκαν κατάλληλα για την δημιουργία υδατοδρόμιων.

Φαίη Σκορδά: Oι καλύτερες εμφανίσεις της με μαγιό!


Το κορμί σου το φιδίσιο!

Ω ναι, η Φαίη Σκορδά διαθέτει αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα κορμιά της Ελληνικής showbiz! Άλλωστε, μας το αποδεικνύει περίτρανα... κάθε καλοκαίρι!

Δείτε τις καλύτερες εμφανίσεις της παρουσιάστριας με μαγιό!

Βόλος: Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόλυση συνδικαλιστή από την εργοδοσία του «Κιολεΐδη»

Η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόλυση του μέλους της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Στάθη Μιχάλη, από την εργοδοσία του εργοστασίου «Κιολεΐδη».
Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Καλούμε κάθε εργάτη και όλο τον εργαζόμενο λαό του Βόλου να μην επιτρέψει να περάσει αυτή η προσπάθεια χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης και πάλης.
Στόχο έχει να περάσει κλίμα τρομοκρατίας, να ανοίξει το δρόμο για το χτύπημα του εργατικού κινήματος, να περάσει η μοιρολατρία και η αποδοχή της επίθεσης στη ζωή του λαού.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο το Συνδικάτο έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση και πάλη των εργατών ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας με πιο πρόσφατο ζήτημα τις ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν μειώσεις 30%.
Οι βιομήχανοι βάζουν τον Κιολεΐδη σαν λαγό για να ακολουθήσει μπαράζ διώξεων συνδικαλιστών.
Δεν πρέπει να περάσει!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ Πέμπτη 20 Ιουνίου 6μμ Πλ.Εξαρχείων

Στις 30/9/2012 στην ευρύτερη περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα Αχαρνών η Αντιφασιστική Μοτοπορεία δέχεται επίθεση της αστυνομίας η οποία έσπευσε να συνδράμει ακροδεξιούς που προκάλεσαν τους αντιφασίστες.Εγιναν 15 συλλήψεις αντιφασιστών οι οποίοι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ. Τα βασανιστήρια έκαναν το γύρο του κόσμου και απέδειξαν για ακόμα μια φορά τη συνεργασία φασιστών-αστυνομίας.
Οκτώ μήνες μετά στις 15/5/2013 οι ίδιοι φασίστες που τότε βαφτίστηκαν “κάτοικοι της περιοχής” συλλαμβάνονται για εμπρησμό.
Ομολογούν ότι από το Σεπτέμβρη του 2012 είχαν συγκροτήσει ομάδα εφόδου υπό την κάλυψη της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιούσε περιπολίες από τις 7μμ εως τις 4 τα ξημερώματα σε Κυψέλη και Αγ.Παντελεήμονα.
Οπως ήταν αναμενόμενο, παρά την ομολογία τους αφήνονται ελεύθεροι.

Συνοδεία ΜΑΤ διανέμονται οι απεργοσπαστικές εφημερίδες

.
Χθες βράδυ, έξω από το κτίριο της Ίριδας (εκτυπωτική επιχείρηση που εκδίδει τα έντυπα των ομίλων Μπόμπολα και ΔΟΛ, στους οποίους ανήκει, και πολλών άλλων εκδοτών) υπήρχαν παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατεύσει τον μηχανισμό κυκλοφορίας των απεργοσπαστικών φύλλων, τη “Μανωλάδα” των ανασφάλιστων σκλάβων (Real, Βήμα, Νέα Σαββατοκύριακο, Έθνος, Πρώτο Θέμα) που κυκλοφορούν σήμερα (και δεν αγοράζουμε!)
Κρανοφόροι «προστάτες του πολίτη» προστατεύουν τους μεγαλοεκδότες. Το τυπογραφείο της Ίριδας, όπου τυπώθηκαν τα απεργοσπαστικά φύλλα,  συγκοινωνεί με τα διπλανά κτίρια του Άργους και της «Ευρώπης» (πρακτορεία διανομής Τύπου)

Ο αναρχικός Κ. Σακκάς έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από την Τρίτη 4 Ιούνη διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του. Στις 4 Ιουνίου έληξε και το μέγιστο όριο προφυλάκισής που μπορεί να επιβληθεί σε έναν κρατούμενο κατηγορούμενο για δυο υποθέσεις, που είναι 30 μήνες...

Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη με εν αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συνάντηση στο πολιτικό της γραφείο στο Βόλο με εν αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας της επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Από την πλευρά της η Βουλευτής εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα τους και δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ούτε εκλογές θα γίνουν ούτε η κυβέρνηση θα πέσει

 Η φημολογία περί πρόωρων εκλογών εν όψει της υπόθεσης ΕΡΤ είναι σκόπιμη και σχεδιασμένη και αποσκοπεί να συμβάλλει, μαζί με άλλα δεδομένα, στον χειρισμό της μαζικής ψυχολογίας ενός κόσμου που ελπίζει κάθε μέρα κάτι να γίνει και να πάει στα κομμάτια αυτή η κυβέρνηση, ώστε να σώσει τη ζωή του, τη δουλειά του, το σπίτι του, την επιβίωσή του.
Πώς επιδρά αυτή η φημολογία στο χειρισμό της ψυχολογίας μας; Μα αν βλέπει κανείς θεαματικές εξελίξεις όπως το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, σκεπτόμενος με τα δεδομένα της κοινωνίας και πολιτείας που είχαμε συνηθίσει μέχρι πριν λίγα χρόνια, όπου υπουργοί και κυβερνήσεις έπεφταν για καταστάσεις πολύ πολύ λιγότερο σοβαρές από αυτήν, περιμένει οτι...
να, από μέρα σε μέρα θα γίνει το μεγάλο μπαμ. Και περιμένοντας, αδρανεί, χαλαρώνει, δεν πράττει, δεν πιέζει.
Μέγα λάθος να πέσουμε σε αυτή τη λούμπα. Διαβάστε και το σημερινό άρθρο του Γ. Δελαστίκ στο Έθνος προς επιβεβαίωση αυτών των σκέψεων.
Στο παιχνίδι του κατευνασμού μας, του αφοπλισμού μας, της εξασθένησης των αντιστάσεων παίζει όχι μόνο η σεναριολογία περί εκλογών που διαδίδουν κυβερνητικοί εταίροι και κύκλοι, αλλά και η στάση κυρίως τη μείζονος αντιπολίτευσης η οποία αυτή τη στιγμή φέρει τεράστιες ευθύνες. Και φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί έχει δαγκώσει για τα καλά το δόλωμα ΕΡΤ που πέταξε ο κυρίαρχος Σαμαράς - με τις πλάτες των συμφερόντων που υπηρετεί - και τρέχει πίσω από την πετονιά.

"Έκλεισε το κανάλι που έλεγε κάτι και για μας" ... Στ' @ρχίƍι@ μας, ρε! Τα κανάλια που μας λένε ποια πηδιέται με ποιον, παραμένουν ανοιχτά!

ΕΡΤικά ανάλεκτα

## Σύμβολο αδιαφάνειας η ΕΡΤ, κατά τον πρωθύ και τον Σίμο τον Ανήσυχο. Χμμμ... Αδιαφάνεια, έστω. Αλλά "σύμβολο" κιόλας; Κι εγώ νόμιζα ότι η λέξη "αδιαφάνεια" φέρνει συνειρμικά άλλα πράγματα στο μυαλό τού έλληνα πολίτη, π.χ.: εξοπλιστικά προγράμματα, εφορία, δημόσια έργα, πολεοδομία, αστυνομία, ποδόσφαιρο, τράπεζες, βουλή, ιδιωτικοποιήσεις ...

## Τα περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης και ακροαματικότητας της ΕΡΤ προκάλεσαν την εύλογη αγανάκτηση του πρωθύ και του Σίμου του Ανήσυχου. Και καλά, για τον Σίμο τον Ανήσυχο το ξέραμε ότι είναι φαν τού "Μπράβο Ρούλα" κι έχει χ€σμ€ν⓪ τον "Εξάντα" τού Αυγερόπουλου. Αλλά ότι ο εγγονός τής Πηνελόπης Δέλτα και "βαφτιστήρι" τού Ελύτη προτιμάει τους θέμειους κѠλ⓪υς τού "Όλα 69" αντί...
της εκπομπής τού Βασίλη Βασιλικού για το βιβλίο, ειλικρινά δεν το περίμενα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου