Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Εντείνονται οι συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι στην Αίγυπτο

Δύο άνθρωποι, μεταξύ τους ένας αμερικανός, έχασαν τη ζωή τους όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αλεξάνδρεια, κατά τη διάρκεια των μαζικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.
Ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε και 10 τραυματίστηκαν όταν έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Πόρτ Σάιντ, στη Διώρυγα του Σουέζ, δήλωσαν το Σάββατο οι αστυνομικές αρχές, αν και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμα ασαφή. Διαδηλωτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή υποστήριξαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 70 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Ένας άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ ένας νεαρός αμερικανός, ο οποίος χρησιμοποιούσε μια μικρή φωτογραφική κάμερα υπέκυψε μετά από μαχαιριά που δέχτηκε στο στήθος. Η θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου προειδοποίησε για «εμφύλιο πόλεμο», εάν τα επεισόδια δεν τεθούν σύντομα υπό έλεγχο.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ενώ κάλεσαν τους πολιτικούς ηγέτες να αποφύγουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις, οι οποίες απειλούν τη δημοκρατία της Αιγύπτου.
Σε ολόκληρη τη χώρα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά του Μόρσι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους, ενώ χθες και προχθές τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιτιθέμενων στον πρόεδρο Μόρσι σε περιοχές του Δέλτα του Νείλου.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger