Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Θεματική προβολή της Αλοννήσου ~ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Θεματική προβολή της Αλοννήσου  ~ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑΔιήμερη επίσκεψη στο νησί του διάσημου τηλεοπτικού συνεργείου «Miss Sailing»
Εικόνες της Αλοννήσου θα ταξιδέψουν σε τριάντα και πλέον χώρες του εξωτερικού, μέσω του τηλεοπτικού συνεργείου που επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες το νησί.
Τις προϋποθέσεις για στοχευμένη προβολή στους φίλους του yachting και του Ναυτικού Τουρισμού δημιούργησε ο Δήμος Αλοννήσου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας και την εταιρία συμβούλων MTC GROUP με την διασφάλιση της επίσκεψης τηλεοπτικού συνεργείου για τη κινηματογράφηση του Ιταλικού ταξιδιωτικού προγράμματος «Miss Sailing».
Η δημοφιλής Ιταλική εκπομπή εξειδικεύεται σε θέματα σχετικά με το Ναυτικό Τουρισμό, για λογαριασμό του Nautical Channel που στοχεύει στα ανώτατα εισοδηματικά στρώματα καθώς και των τηλεοπτικών θεματικών σταθμών Yacht & sail TV - www.yachtandsail.it, Aqua tv - http://www.aqua-tv.it/ και του  δικτύου NAUTICAL Channel http://nauticalchannel.net, με προβολή σε 33 χώρες και προσέγγιση 15.000.000 τουλάχιστον δυνητικών τηλεθεατών.
Στη διάρκεια του τριημέρου 24 - 26 Ιουνίου,  το τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφτηκε την Αλόννησο για να κινηματογραφήσει πτυχές του πλούσιου τουριστικού προϊόντος της, που αφορούν το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, το φυσικό κάλλος, την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία και τις δραστηριότητες.  

Το πρόγραμμα της επίσκεψης διαμορφώθηκε σε συνεργασία  με τη διευθύντρια του ΕΟΤ Μιλάνου, Κική Μπουλασίδου, ενώ κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας υπήρχε ξενάγηση στα Ιταλικά. «Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία που συνεργαζόμαστε, την MTC GROUP και την αγαστή συνεργασία της διευθύντριας του ΕΟΤ Μιλάνου» υπογραμμίζει  η Ζαφειρούλα Αναγνώστου πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αλοννήσου.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Αναγνώστου, επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός, περιπατητικός και θαλάσσιος και εκτιμούμε ότι δημιουργώντας ανάλογες επαφές με την Ιταλική αγορά, θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος του νησιού».
Το πολυμελές συνεργείο επισκέφτηκε το νησί με το εντυπωσιακό σκάφος «Santorini» μήκους 16 μέτρων. Έμφαση δόθηκε παράλληλα στο Θαλάσσιο Πάρκο, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων, καταδύσεις, περιήγηση στα μονοπάτια, τα τοπία και τα ξωκλήσια του νησιού.
Σημαντική ήταν παράλληλα η προβολή παραδοσιακών συνταγών και γαστρονομικών δραστηριοτήτων του νησιού, η  γνωριμία με το Θαλάσσιο Πάρκο, τις σπηλιές της φώκιας, τη φύση και γενικά η περιήγηση σε όλο το νησί, προκειμένου να καταγράψουν τις ομορφιές του. «Η Ιταλία είναι μια παραδοσιακή αγορά για την Αλόννησο επί πολλά χρόνια και επί της ουσίας εδραιώνεται ακόμη περισσότερο η σχέση που έχει αναπτυχθεί με το νησί, προσδοκώντας να το καταστίσουμε ευρύτερα γνωστό, διεθνώς», αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αλοννήσου.
Εχοντας ως επίκεντρο τον εναλλακτικό τουρισμό και τη συνδρομή τηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων ευρείας προβολής, οι ιθύνοντες του Δήμου Αλοννήσου εκτιμούν ότι θα επιτευχθεί ένα φιλόδοξο άνοιγμα στο εξωτερικό και τον διεθνή τουριστικό χάρτη κατ’ επέκταση.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger