Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το πρώτο Σεμινάριο εκπαίδευσης ΕΦΕΤ του ΠΑΣΚΕΔΙ στις εγκαταστάσεις του στην Θεσσαλονίκη

ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα τις οφειλές των επιχειρήσεων εστίασης προς τους ΟΤΑ και τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Αθήνα, 05.06.2013
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Για τις οφειλές των επιχειρήσεων εστίασης προς τους ΟΤΑ και τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων

Η όξυνση της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με το βάθεμα της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία 3 χρόνια έχουν δημιουργήσει σημαντικότατα προβλήματα στην πλειοψηφία των επαγγελματικών κλάδων. Σε πολλές περιπτώσεις ολόκληροι κλάδοι βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο κλάδος της εστίασης και γενικότερα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Oι επαγγελματίες της εστίασης, πέρα από την τεράστια πτώση των τζίρων την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας κ. Α. Αθανασό, φτάνει σε επίπεδα του 60 – 70%, έρχονται αντιμέτωποι και με τις οφειλές προς τους ΟΤΑ. Οφειλές που αφορούν στους δημοτικούς φόρους 2 και 5% επί των ακαθάριστων εσόδων και τέλη για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων.
Ειδικά οι οφειλές από τους δημοτικούς φόρους είναι επιβαρυμένες, πέραν του κεφαλαίου, με το ληστρικό ποσοστό του 100% το οποίο χαρακτηρίζεται ως προσαύξηση, λόγω της μη εμπρόθεσμης καταβολής τους. Μετά το 2008 η καταβολή αυτών των οφειλών αποτελεί ταυτόχρονα και προϋπόθεση για την έκδοση της ετήσιας άδειας για την κατάληψη δημόσιων χώρων, καθώς και άδεια μουσικών οργάνων, μέσω της δημοτικής ενημερότητας.
Η Ένωση Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να μπορέσουν οι επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, να διαθέτουν άδεια για την κατάληψη δημόσιων χώρων, καθώς και άδεια μουσικών οργάνων, προτείνει (επιστολή αρ.πρωτ.: 3/20130411):

Ντοκουμέντο: Σύγχρονα Αμερικανικά και Ισραηλινά όπλα στα χέρια των ισλαμοφασιστών.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Η ανακάλυψη πριν από λίγο στο Qusair από τις Συριακές δυνάμεις. Η πόλη είχε καταληφθεί απο τους ισλαμοφασίστες και αποτελούσε προπύργιο των εφόδων τους.
20130605-155757.jpg

Ζωντανά – Live από την Κωνσταντινούπολη…


Watch live streaming video from revoltistanbul at livestream.com

Ισραηλινούς τουρίστες έφερε

Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» σημαίας Παναμά, προερχόμενο από τον Πειραιά και με προορισμό τη Χάϊφα, μεταφέροντας 787 τουρίστες, στην συντριπτική τους πλειονότητα Ισραηλινούς, και 309 άτομα πλήρωμα. Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχθηκε το πρωί στο λιμάνι στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη. Η πλειονότητα των επιβατών επέλεξε να κάνει βόλτες και ψώνια στην αγορά του Βόλου, ενώ όσοι αποφάσισαν να επισκεφθούν κοντινούς τουριστικούς προορισμούς προτίμησαν την Πορταριά και τη Μακρινίτσα.

Η επίσκεψη των Ισραηλινών τουριστών συνδυάζεται με την προσπάθεια για άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ που επιχειρεί συστηματικά ο Δήμος Βόλου, έπειτα από την επίσκεψη του δημάρχου Π. Σκοτινιώτη και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού στο Τελ Αβίβ, τον Νοέμβριο του 2011. Το κρουαζερόπλοιο “Golden Iris” είναι το 4ο από τα 29 που θα επισκεφθούν συνολικά το λιμάνι του Βόλου τη φετινή τουριστική περίοδο και αναμένεται να καταπλεύσει άλλες δύο τουλάχιστον φορές.

Στο μεταξύ, έντονη και εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε η παρουσία του Δήμου Βόλου στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού “Posidonia 2013” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 28 και 29 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε το «2ο Posidonia Sea Tourism Forum» με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 25 χώρες, ανώτατων στελεχών της βιομηχανίας κρουαζιέρας και yachting και 200 συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, η οποία είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με υπευθύνους ναυτιλιακών εταιρειών και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό κρουαζιέρας.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρωταθλητής κανόε - καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρωταθλητής κανόε - καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης
Σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Πολωνίας νοσηλεύεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης.
Ο Κιλιγκαρίδης βρισκόταν στην Πολωνία για να λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες κανόε καγιάκ. Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες βρέθηκε λιπόθυμος από τον Πολωνό προπονητή του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στην πόλη Μπίτκος, όπου διέμενε.
Αρχικά πληροφορίες έκαναν λόγο για αιμάτωμα στο κεφάλι του 37χρονου αθλητή, ωστόσο, οι νέες εξετάσεις «δείχνουν» πως πρόκειται για ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα.
Προβληματισμό προκαλεί πάντως το γεγονός ότι, πριν αναχωρήσει για την Πολωνία, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής είχε υποβληθεί σε εξετάσεις οι οποίες δεν είχαν δείξει κάτι ανησυχητικό.

Βόμβα στα ακίνητα! Χωρίς αφορολόγητο και με βάση το τετραγωνικό ο Ενιαίος Φόρος

Βόμβα στα ακίνητα! Χωρίς αφορολόγητο και με βάση το τετραγωνικό ο Ενιαίος Φόρος
Την επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων χωρίς αφορολόγητο όριο αλλά με βάση το τετραγωνικό μέτρο για τα εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα και με βάση το στρέμμα για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης, προβλέπει η πρόταση που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Με την πρόταση του υπουργείου καθιερώνεται ένα νέο διευρυμένο «χαράτσι» που όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών θα εξασφαλίζει τα προσδοκώμενα έσοδα. Από το νέο φόρο θα υπάρχουν εξαιρέσεις ή μειώσεις μόνο για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ).
Η πρόταση που παρουσιάστηκε σήμερα από τον κ. Στουρνάρα προβλέπει:
1. Εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα. Ο φόρος θα ξεκινά από 1,8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και θα κλιμακώνεται με βάση τα χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου όπως τιμή ζώνης, παλαιότητα, όρος, πρόσοψη κλπ. Συνολικά θα υπάρχουν 33 συντελεστές.

Αυτός είναι ο 20χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε στην Ελλάδα

Θρήνος για το θανατηφόρο δυστύχημα με άρμα μάχης που σημειώθηκε στον δρόμο από Συκάμινο προς Ωρωπό.

Το άρμα μάχης Μ 113 που οδηγούσε ο 20χρονος στρατιώτης Στάθης Κρόκος ανατράπηκε, έπεσε σε χαράδρα δυο μέτρων και τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Οι γονείς του άτυχου πεζοναύτη ενημερώθηκαν για τον θάνατο του παιδιού τους λίγη ώρα αργότερα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Η γειτονιά τους στο Αλιβέρι βυθίστηκε στο πένθος, αφού όλοι γνώριζαν τον Στάθη και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγική είδηση.

Το σφάλμα της Φατμαγκιούλ - Fatmagul Όλα τα επεισόδια

Φατμαγκιούλ - Fatmagioul ( Επεισόδια)

Η Sila που όλοι αγαπήσαμε τελειώνει. Τώρα έρχεται η Φατμαγκιούλ - Fatmagul και οι περιπέτειες της. Μια δραματική και παράλληλα ερωτική σειρά.

Η Φατμαγκιούλ, ένα νεαρό, πανέμορφο κορίτσι από την πόλη Τσεσμέ ζει μαζί με τον αδερφό της ενώ σχεδιάζει να παντρευτεί τον Μουσταφά Ναλτσαλί, τον άνθρωπο που αγαπά. Η Φατμαγκιούλ πέφτει θύμα ενός ομαδικού βιασμού και η κατάσταση της είναι αρκετά σοβαρή. Ο βιασμός της γίνεται γνωστός και τα αρνητικά σχόλια δρουν άσχημα στην ήδη ταραγμένη ψυχολογία της Fatmagioul. Ο kerim αναλαμβάνει την ευθύνη του βιασμού, δέχοντας να την παντρευτεί, προστατεύοντας και τους φίλους του ταυτοχρόνως. Οι οικογένειες τους , φθάνουν ως την Κωνσταντινούπολη για να ξεχάσουν το τραγικό γεγονός. Ο Μουσταφά όμως τους ακολουθεί ζητώντας εκδίκηση.
Η Fatmagul είναι μια σειρά αγαπητή στην Τουρκία και βασίζεται σε μυθιστόρημα. Πρωταγωνιστούν: Beren Saat, Engyn Akyurek και ο Firat Celik.

Ο καιρός για την Σκόπελο

ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η καταστροφή του περιβάλλοντος και ακολούθως η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο Πλανήτης. Πρόκειται για μια απειλή που αγγίζει όλους τους τομείς επηρεάζοντας την ενέργεια, τη γεωργία, την αλιεία, τον τουρισμό, τη βιομηχανία και που αφορά άμεσα την υγεία και την ασφάλεια όλων μας. Η προστασία του Περιβάλλοντος στη νέα εποχή απαιτεί οριζόντιες πολιτικές που θα εναρμονίζουν την ευημερία με την περιβαλλοντική ευθύνη. Γνώμονας ας είναι μια ευρύτερη λογική ευθύνης όλων μας ! Ευθύνης τόσο για την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση ενεργειών που πλήττουν το περιβάλλον ! Γιατί η περιβαλλοντική ευθύνη είναι μέγιστη προτεραιότητα !

Η νέα έκδοση του skopelosweb.gr

Σκόπελος σκοπελος ΣΚΟΠΕΛΟΣ skopelos island Greece mamma mia island Greek islands information culture history beaches sight seeings transport hotels ...
skopelosweb.gr/index.php/activities/article/newskopelosweb

Αστυνομικό "δίχτυ προστασίας" για τον τουρισμό

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας, έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται, και θα κλιμακωθούν σταδιακά, από την ΕΛΑΣ, για την τουριστική περίοδο, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όλων των μορφών και την ασφαλή διαμονή και εξυπηρέτηση των τουριστών, η προσέλευση των οποίων προβλέπεται ότι θα είναι μεγάλη φέτος.
Ο σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει ενίσχυση των υπηρεσιών στις τουριστικές περιοχές με δόκιμους αστυνομικούς από τις σχολές, στελέχωση των τμημάτων με ξενόγλωσσο προσωπικό και αναδιάταξη χωροταξικά των υπηρεσιών ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) και Άμεσης Δράσης, ώστε να αστυνομεύονται πιο αποτελεσματικά οι τουριστικές περιοχές καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο, και εντατικοποίηση των ελέγχων στις εισόδους της χώρας.
Ταυτόχρονα, αναπτύσσονται όλες οι δυνάμεις σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, τους ΟΤΑ, ΙΚΑ και τους άλλους αρμόδιους φορείς, για εντατικούς ελέγχους σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικές επιχειρήσεις, για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας, και έχουν δοθεί αυστηρές εντολές για τη δραστηριοποίηση ομάδων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση κλοπών, ληστειών και όλων των αδικημάτων που μπορεί να στρέφονται κατά τουριστών.
Με βάση τον σχεδιασμό, ενεργοποιούνται όλες οι κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Σώματος, για τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου συντονισμού και επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Τρόφιμα σε απόρους της Αλοννήσου

Τρόφιμα σε απόρους της ΑλοννήσουΣημαντικό βοήθημα αποτελεί για είκοσι μια άπορες οικογένειες της Αλοννήσου το πρόγραμμα της μηνιαίας αποστολής τροφίμων μακράς διαρκείας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που θέσπισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Το νησί εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά από πρωτοβουλία του Δήμου, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι κάτοικοι της Αλοννήσου βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Η διανομή των τροφίμων ξεκίνησε χθες στον χώρο όπου θα στεγάσει το υπό ίδρυση κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο σημειωτέον, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και την αρμόδια περιφερειακή αρχή, αντίστοιχα.
            Παράλληλα, ο Δήμος Αλοννήσου έχει ενταχθεί σε ένα ακόμη πρόγραμμα διανομής τροφίμων μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, το οποίο απευθύνεται επίσης σε άπορες οικογένειες του νησιού. Η καταληκτήρια ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων των άμεσα ενδιαφερομένων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν η 31η Μαΐου, ενώ σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν θα αξιολογηθούν, προκειμένου να προχωρήσει η περαιτέρω διαδικασία. «Η κρίση έχει αγγίξει και την Αλόννησο και αρκετός κόσμος ζητάει βοήθεια, χρήματα αλλά και εργασία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καθημερινές του ανάγκες» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.
            Λόγω των προαναφερθέντων, εντείνονται οι προσπάθειες που καταγράφονται στο κοινωνικό πεδίο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Η

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών φέτος στα δάση

Η καύσιμη ύλη που έχει συγκεντρωθεί εδώ και χρόνια εντός των δασών και δασικών εκτάσεων, αλλά και περιμετρικά των οικισμών, λόγω της μείωσης της κτηνοτροφίας και των αγροτικών δραστηριοτήτων, αποτελεί σημαντικό παράγοντα που αν συνδυαστεί με τους ισχυρούς ανέμους αυξάνεται ο κίνδυνος για πυρκαγιές, προειδοποιεί με δελτίο Τύπου του ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης – Σουφλίου.

Ειδικότερα, η κατάσταση φέτος στην Ελλάδα δεν είναι ενθαρρυντική γιατί σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις στην ανοιξιάτικη περίοδο με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υψηλής χορτολιβαδικής βλάστησης η οποία τώρα το καλοκαίρι μπορεί να μετατραπεί σε ιδιαίτερα εύφλεκτη καύσιμη ύλη.

Για τον λόγο αυτό, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, που έχει συσταθεί με σκοπό την προστασία και διαχείριση των φυσικών πόρων της ομώνυμης προστατευόμενης περιοχής, εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των ντόπιων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών στις καθημερινές τους δραστηριότητες στην ύπαιθρο καθότι η πρόληψη πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα όλων μας.

Πέθανε μέσα στο πλοίο!

Ενημερώθηκε χθες, το Α΄ Λιμενικό τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από το ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ “AIDA DIVA” σημαίας Ιταλίας, ότι ενώ το πλοίο έπλεε από λιμένα Κωνσταντινούπολης προς το λιμάνι του Πειραιά, 88χρονος αλλοδαπός επιβάτης απεβίωσε από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με γνωμάτευση ιατρού του πλοίου.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για τη σορό του 88χρονου.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

το Σάββατο 8 Ιούνη σε συγκέντρωση στη Σκόπελο (Παραλία - Δημοτικό Καφενείο), στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Αποστόλης Νάνος, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας

Ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην περιφέρεια

Ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην περιφέρεια

Aνοιχτές συγκεντρώσεις προγραμματίζει το ΚΚΕ τις επόμενες μέρες σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας.
Την Παρασκευή 7 Ιούνη σε συγκέντρωση στην Αλόννησο (Παραλία - Πατητήρι), στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Αποστόλης Νάνος, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας ενώ σε συγκέντρωση στην πλατεία Σούρπης Αλμυρού, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιώργος Λούμας, Γραμματέας Τομέα Υπαίθρου και μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας. Την ίδια μέρα επίσης προγραμματίζεται συγκέντρωση στην Αργαλαστή, στις 8.30 μ.μ. όπου θα μιλήσει ο Βασίλης Τσαπράζης, μέλος του Τομεακού Γραφείου Υπαίθρου αλλά και περιοδεία κλιμακίου του Τομέα Υπαίθρου, στις 8 μ.μ., στο Βελεστίνο.
Αντίστοιχα το Σάββατο 8 Ιούνη σε συγκέντρωση στη Σκόπελο (Παραλία - Δημοτικό Καφενείο), στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Αποστόλης Νάνος, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας και την Κυριακή 9 Ιούνη σε συγκέντρωση στη Σκιάθο (΄Μπούρτζι΄), στις 8 μ.μ., θα μιλήσει επίσης ο Αποστόλης Νάνος, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας.

Αποκάλυψη: καταγράφουν άρον άρον εργαζόμενους του ΕΣΥ λίγο πριν έρθει η τρόικα! Τι δείχνει έγγραφο(Ιatropedia)


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται από προχθές εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καθώς η είδηση κυκλοφόρησε σαν αστραπή: το υπουργείο Υγείας άρχισε τη λεπτομερή καταγραφή όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ και μάλιστα με κατ’ επείγουσα διαδικασία. Τι δείχνει έγγραφο που εστάλη σε όλες τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με ένα εξαιρετικά επείγον έγγραφό του που φέρει ημερομηνία 3.6.2013 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης ζητά μέσα σε δύο ημέρες  οι διοικητές των νοσοκομείων να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των  εργαζομένων αλλά και τις κενές θέσεις. Με το έγγραφο που παρουσιάζει το iatropedia.gr, ζητά μέχρι σήμερα 5.6.2013 να δοθούν αναλυτικά όλες οι λίστες με τους ειδικευμένους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και το διοικητικό προσωπικό ανά τμήμα και κλινική. 

Είναι η πρώτη φορά που ζητείται μια τέτοια αναλυτική καταγραφή μέσα σε δύο 24ωρα γεγονός που προκάλεσε την έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους. Άλλωστε η έλευση της Τρόικας η οποία ζητά συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, αφήνει ξεκάθαρα ανοικτή την πόρτα και στο ΕΣΥ για περαιτέρω απομακρύνσεις εργαζομένων. 
Εξάλλου  μεγάλος αριθμός προσλήψεων για κάλυψη κενών θέσεων δεν προβλέπεται άμεσα καθώς τα τελευταία τρία χρόνια ελάχιστοι εργαζόμενοι (κυρίως γιατροί και νοσηλευτές) έχουν προσληφθεί στα νοσοκομεία και αυτοί με την μορφή των επικουρικών. 

ΚΚΕ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια του στρατιώτη που βρήκε τραγικό θάνατο

Σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του στρατιώτη από την ανατροπή ερπυστριφόρου οχήματος, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:
«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του στρατιώτη, οδηγού του ερπυστριοφόρου οχήματος, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν ανετράπη το όχημα, που είχε φύγει από το στρατόπεδο της Αυλώνας για να συμμετάσχει σε άσκηση».

Δεν αγαπήσαμε (το Κράτος), γιατί δεν μας αγάπησε

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ κι όλοι έκλεβαν. Εκείνοι που μπορούσαν. Σαΐνια της βάσης και μεροκαματιάρηδες, μέχρι μεγαλοκλέφτες του κεφαλαίου. Πώς θα ρετουσάρεις, τέτοιες μέρες κάθε χρόνο και με τον φοροτεχνικό συνεργό αποκρύβοντας έσοδα και διογκώνοντας έξοδα, κι ήταν «καθήκον», μαγκιά και χόμπι...


Ο ίδιος που χτυπιόσουν για το ανύπαρκτο(!;) Κράτος, που δεν έσπευσε να σβήσει έγκαιρα τη φωτιά, να χρηματοδοτήσει το ΕΣΥ, να φτυαρίσει χιόνι απ’ την πόρτα σου. Αφού, λοιπόν, του βγάλαμε τα μάτια ως φορολογούμενοι-φοροκλέφτες κάθε βαθμίδας και επαγγέλματος, αφού το κατέκλεψαν εκπρόσωποί του μακρυχέρηδες κολυμπώντας στα βαθιά, ήρθε η ώρα να πληρώσουμε και να την…πληρώσουμε.

ΚΑΙ, βέβαια, δεν σήμανε συναγερμός από φιλότιμο και φιλοπατρία. Ήρθε η Τρόικα, μας πιέζουν οι ξένοι και οι πολιτικοί μας κελαηδάνε στα κανάλια. Σε εύκολο ρόλο οι αντιπολιτευόμενοι (αρνήθηκαν να συγκυβερνήσουν και επείγονται να…κυβερνήσουν) και ξεσπαθώνουν. Σαν να μη βρίσκονταν στην Ελλάδα της κομπίνας και της αρπαχτής για να προλάβουν καταστάσεις, λες και δεν κουβάλησαν νερό και χώμα για τη λάσπη και το τέλμα.

ΚΑΙ, βέβαια, θα θέλαμε το Κράτος να…αγαπιέται αφ’ εαυτού κι εμείς να το προστατεύαμε αυθορμήτως, απλώνοντας το χέρι μην καταποντιστεί. Δεν το κάναμε και τινάζουμε αδιάφορα τους ώμους. Άλλοι λαοί (ευρωπαίοι…κουτόφραγκοι, πειθαρχημένοι και νομοταγείς) το κάνουν κι είναι πιο εθνικόφρονες από ‘μας τους «εθνικόφρονες». Θα γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις, θα πληρώσουμε με βαριά καρδιά και από φόβο, ωστόσο, η αντίληψη περί (αναξιόπιστου) κράτους παραμένει και είναι…ανταποδοτική.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ ....

Με το σύστημα του «voucher» -«επιταγής» που θα ενσωματώνει την αξία των διανυκτερεύσεων και των άλλων παροχών στα ξενοδοχεία και τα άλλα τουριστικά καταλύματα- θα εφαρμόσει ο ΟΑΕΔ «μίνι»...
πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 εργαζόμενους, άνεργους και ΑΜΕΑ (έναντι των πάνω από 700.000 κοινωνικών τουριστών που ήταν πριν από την κατάργηση της Εργατικής Εστίας και της εργοδοτικής εισφοράς). Τη χρήση «επιταγής κοινωνικού τουρισμού» προβλέπει το σχέδιο της απόφασης που τίθεται προς έγκριση σήμερα στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Το σχέδιο της απόφασης προβλέπει να διατεθούν μόλις 10 εκατ. ευρώ για την επιδότηση και 500.000 ευρώ για τη διενέργεια ελέγχων από τα αποθεματικά του νεοσύστατου στον Οργανισμό Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Με βάση την απόφαση (για την οποία δεν προηγήθηκε γνωμοδότηση της ειδικής Επιτροπής του Λογαριασμού όπως προβλέπει ο νόμος) οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν, ύστερα από δημόσια πρόσκληση, να υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Το κουπόνι
Το κουπόνι - επιταγή θα έχει τη μορφή ηλεκτρονικού μοναδικού κωδικού αριθμού που θα δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποχρεούνται, ωστόσο, να προσκομίζουν σε ΚΠΑ 2 του ΟΑΕΔ τα δικαιολογητικά για την απόδειξη των κριτηρίων επιλογής, ενώ η επιλογή θα γίνεται «αυτόματα» με βάση σύστημα μοριοδότησης που θα στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια (ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, αριθμός των ανήλικων τέκνων, χρόνος ανεργίας, αριθμός των ημερών ασφάλισης την τελευταία τριετία). Διπλάσια μόρια θα λαμβάνουν τα ΑΜΕΑ.
Κυρώσεις 

Τα πρώτα υδατοδρόμια στα νησιά των Σποράδων προσεχώς .....


Μικρές περιηγήσεις με υδροπλάνο στους Παξούς, στην Ερεικούσσα και στους Οθωνούς από την Κέρκυρα θα μπορούν να κάνουν οι τουρίστες από το ερχόμενο φθινόπωρο.
Τα πρώτα υδατοδρόμια στην Ελλάδα αναμένεται να λειτουργήσουν στην περιοχή ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚ), που ήδη έχει καταθέσει τους σχετικούς φακέλους για την αδειοδότηση των τεσσάρων υδατοδρομίων.
Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια, ύστερα από την ενεργοποίηση του νόμου για τη δημιουργία και τη λειτουργία υδατοδρομίων, έχει ήδη καταθέσει για λογαριασμό του ΟΛΚ όλα τα απαραίτητα έγγραφα για πτητικό έργο στα Ιόνια Νησιά και η διαδικασία της αδειοδότησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.....


«Μεγάλη ανάκαμψη» του τουρισμού το 2013 βλέπει η Όλγα Κεφαλογιάννη
Με στελέχη ομογενειακών φορέων και εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Τορόντο του Καναδά, όπου θα έχει επαφές με τουριστικούς παράγοντες.

Στη Νέα Υόρκη, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) και η κ. Κεφαλογιάννη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει συνοπτικά το έργο της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου της για να ενισχυθεί η τουριστική υποδομή, να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας και να έρθουν όλο και περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μαςε.

«Ασφαλής και φιλόξενος χώρος είναι η Ελλάδα», επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη, ενώ απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις ομογενών για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον τουριστικό τομέα, υποστήριξε ότι «μαζί είμαστε δύναμη» και «έχουμε βγει πιο ενωμένοι από την κρίση».

Η υπουργός μίλησε για το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «άλλαξε την εικόνα» της χώρας μας, σημειώνοντας την ευγνωμοσύνη της προς το πρόσωπό του για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που της επέδειξε, να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού.

Στη Σκιάθο κάνει διακοπές η Εύη Αδάμ

Στη Σκιάθο κάνει διακοπές η Εύη ΑδάμΘέλησε να ξεφύγει λίγο από άγχος και τις υποχρεώσεις, ετοίμασε τη βαλίτσα της και με μόνη παρέα τις δύο κόρες της με τον Λάμπη Λιβιεράτο, έφυγε η η Εύη Αδάμ για το νησί της Σκιάθου.
Το πρώην μοντέλο χάρηκε και με το παραπάνω τον ήλιο και τη θάλασσα του νησιού των Σποράδων.
Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού «ΟΚ!» την απαθανάτισε μαζί με την 13χρονη Νεφέλη και την 9χρονη Δανάη σε γνωστό ξενοδοχείο στις Κουκουναριές, την ώρα που απολάμβαναν τα παιχνίδια και τις βουτιές στην πισίνα.

Στη Λυών της Γαλλίας o Κώστας Αγοραστός

Στη Λυών της Γαλλίας μεταβαίνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπου θα συμμετέχει στις εργασίες του 2ου Παγκοσμίου Φόρουμ των Περιφερειών στις 6 και 7 Ιουνίου. Το Φόρουμ με τίτλο «Οι Περιφέρειες, φορείς οικονομικής αλλαγής - Αναγνώριση της ποικιλομορφίας των Περιφερειών, που ευνοούν την οικονομική ανάπτυξη και καινοτομία» θα επικεντρωθεί σε πολιτικές για την καινοτομία ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη (παρουσία εκπροσώπων του ΟΟΣΑ). Θα τεθεί επίσης το ζήτημα της ασφάλειας των τροφίμων αλλά και της δυνατότητας των περιφερειακών αρχών να προτείνουν καινοτόμα εδαφικά συστήματα στους τομείς της σίτισης και της γεωργίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ

Ένας Έλληνας τυχοδιώκτης που διέδωσε τον Χριστιανισμό

Κωνσταντίνος Γεράκης: Έλληνας τυχοδιώκτης, που έφθασε ως τα ανώτερα αξιώματα του Σιάμ (σημερινής Ταϊλάνδης). Η ιστορία της ζωής του υπήρξε μια σύγχρονη Οδύσσεια.
Γεννήθηκε το 1647 στην Κύπρο από οικογένεια ευγενών, η οποία μετακόμισε στην Κεφαλλονιά, όταν η μεγαλόνησος καταλήφθηκε από τους Τούρκους. Σε νεαρή ηλικία αναζήτησε την τύχη του στο Λονδίνο. Άλλαξε το επώνυμό του σε Φάλκον (γεράκι στα αγγλικά) και ως Κονσταντάιν Φάλκον έπιασε δουλειά ως υπάλληλος στην εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών στο Μαδράς.
Ανήσυχο πνεύμα, ξανοίχτηκε στο εμπόριο και απόκτησε δικό του πλοίο. Σε κάποιο ταξίδι του στο Σιάμ, όπως ονομαζόταν τότε η Ταϊλάνδη, πιάστηκε αιχμάλωτος. Οι ικανότητές του έφτασαν στα αυτιά του πρωθυπουργού της χώρας, που τον διόρισε Υπουργό Οικονομικών, ενώ προτού συμπληρώσει τα 40 του χρόνια έγινε ο πρωτοσύμβουλος (πρωθυπουργός) του βασιλιά Ναράι το 1683. Τον ίδιο χρόνο παντρεύτηκε την ιαπωνοπορτογαλίδα Μαρί Γκιγιομάρ ντε Πίνια, αφού πρώτα βαπτίστηκε καθολικός.

Παναιτωλικός F.C - Ηρακλής Γ.Σ. Live StreamingPanaitolikos Iraklis Live | Παναιτωλικός Ηρακλής Live Streming


  Παναιτωλικός F.C Ηρακλής Γ.Σ. 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ολυμπιακός Βόλου - Νίκη Βόλου Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου. Δείτε το ζωντανά Live Streaming Olympiakos V. - Niki Volou)

«Σπάει» καρδιές το ντέρμπι Ολυμπιακού Β.-Νίκης

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τη Νίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8 το βράδυ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League, απασχολεί όλους τους ποδοσφαιρόφιλους της Μαγνησίας και όχι μόνο. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν φέτος για τρίτη φορά (τα προηγούμενα ματς της κανονικής περιόδου είχαν λήξει ισόπαλα), με στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Ο Ολυμπιακός σε...
...περίπτωση νίκης θα διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ και θα κάνει σημαντικό βήμα ανόδου, ενώ αν κερδίσει η Νίκη θα «πιάσει» τους «ερυθρόλευκους» στη βαθμολογία και θα τα πλέι οφ θα αποκτήσουν νέο ενδιαφέρον. Θέλει να παραμείνει στην κορυφή ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο αποψινό ντέρμπι με πολύ καλή ψυχολογία, απόρροια της νίκης που σημείωσε στην πρεμιέρα των πλέι οφ επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, σ' ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως συμβαίνει συνήθως στα ντέρμπι.

Στον Εισαγγελέα οι δύο διακινητές λαθρομεταναστών με ελληνικό( καταμαράν) με την φώτο του από το λιμάνι της Σκοπέλου και από το skopelosnews ανάρτηση...

Στον Εισαγγελέα οι δύο διακινητές λαθρομεταναστών με ελληνικό καταμαράν
Επεισόδιο εξελίχθηκε στα τουρκικά θαλάσσια ύδατα, όταν τουρκική ακταιωρός έριξε προειδοποιητικές βολές στον αέρα εναντίον ελληνικού καταμαράν που μετέφερε περίπου τριάντα λαθρομετανάστες από την Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό της Σύμη και αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο.

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για το γεγονός και το σκάφος ακινητοποιήθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Πανορμίτη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το ελληνικό σκάφος είχε νοικιαστεί από δύο άτομα από τη Σύμη που το οδήγησαν στα τουρκικά παράλια για να παραλάβουν τους λαθρομετανάστες.

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Σύμης και διεξάγονται ανακρίσεις, ενώ έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας της Ρόδου.

Πρόκειται για τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν και θα μεταφερθούν επίσης το πρωί της Τετάρτης στη Ρόδο.

Στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες

Συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι ναυτεργάτες, που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι ναυτεργάτες έχουν συγκεντρωθεί στην προβλήτα του λιμανιού από όπου φεύγουν τα υδροπτέρυγα για Αργοσαρωνικό. Μπλόκαραν, μάλιστα, την αναχώρηση ενός πλοίου.Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε δώσει προθεσμία ως σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ «Παράθυρο» για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ζητάει να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, όπως αξιώνουν οι εταιρείες ακίνητης περιουσίας, που καραδοκούν να αρπάξουν τις περιουσίες των λαϊκών νοικοκυριών

Την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μεθοδεύει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, βάζοντας ουσιαστικά βόμβα στα θεμέλια δεκάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών που εξαιτίας της κρίσης και της κυβερνητικής πολιτικής αδυνατούν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους προς τις τράπεζες. Αυτό αποκαλύφθηκε κατά τη χτεσινή παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οπως υποστήριξε αυτός ο κύριος, μεταφέροντας προφανώς στη Βουλή τις αξιώσεις των εταιρειών ακίνητης περιουσίας, αν παραταθεί κι άλλο η περίοδος απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τότε αργότερα θα εμφανιστεί μεγάλο κύμα τέτοιων πλειστηριασμών. Κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση προωθεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με τη διαδικασία του επείγοντος και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.Η κυβέρνηση, με το πρόσχημα ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της τρόικας, επιχείρησε χτες να συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά μετά τις διαμαρτυρίες βουλευτών όλων των κομμάτων υποχώρησε μερικώς επιλέγοντας τη διαδικασία του επείγοντος.
Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο ο εισηγητής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, τόνισε ότι αυτό είναι επεξεργασμένο από τους τραπεζίτες και η αρχή που το διαπερνά είναι πώς θα μειωθούν οι επισφάλειες των τραπεζών και πώς αυτές θα πάρουν ακόμη περισσότερα από τους δανειολήπτες, σε όποια θέση και αν βρίσκονται.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Από σήμερα στους δρόμους για την Κοινωνική Ασφάλιση

  • Αύριο, Πέμπτη, οι συνταξιούχοι παίρνουν τη σκυτάλη σε Αττική, Θεσσαλονίκη
  • Κινητοποιήσεις αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας
Με συγκέντρωση σήμερα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, «ανοίγει η αυλαία» των κινητοποιήσεων που ξεδιπλώνουν σε πολλές περιοχές της χώρας οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, συνδικάτα και μαζικούς φορείς για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης για την Υγεία και την Πρόνοια. Τη σημερινή συγκέντρωση στη Λάρισα αποφάσισαν 45 σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, σπουδαστών, καθώς και Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα της περιοχής.
Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο, Πέμπτη, 6 Ιούνη, οι συνταξιούχοι της Αττικής, οι οποίοι καλούνται να συμμετέχουν μαζικά στην Παναττική κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΟΤΑ και Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων ΟΑΕΕ. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση των συνταξιούχων αποφάσισαν η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών και συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ και καλούν σε προσυγκέντρωση στις 9.30 μ.μ. στο «Χόντος Σέντερ» στην Ομόνοια.
Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει για τις 6 του Ιούνη και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα «Posidonia 2013»

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού «Posidonia 2013» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 28 με 29 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο συνέδριο για την κρουαζιέρα, την ιστιοπλοΐα και την ακτοπλοΐα.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η κρουαζιέρα και η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας καθώς και οι στρατηγικές ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ευρωπαϊκή ανάπτυξη της αγοράς κρουαζιέρας και η ζήτηση της για την περιοχή.
Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους , ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ από τις μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας παραβρέθηκαν στελέχη τα οποία προχώρησαν σε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σχετικά με την μελλοντική εξέλιξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα δίνοντας έμφαση για νέους προορισμούς σε άλλα ελληνικά λιμάνια, όπως είναι αυτό του Βόλου.
Το συνέδριο άνοιξε ο διεθνούς φήμης brand strategist Peter Economides, με μία πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση σχετικά με το μέλλον της κρουαζιέρας στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης κα Θέκλα Καμμένου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ζαφείρης Γιώργος.

ΕΣΗΕΘΣτΕ: Απεργία στην εφημερίδα "Θεσσαλία"

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σύμφωνα με την οποία προκηρύσσει απεργία την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην εφημερίδα "Θεσσαλία".

Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η εξής:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, καταγγέλλει την απόφαση του Εκδότη - Διευθυντή της εφημερίδας «Η Θεσσαλία» κ. Βασίλη Δανού, για ευθεία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, με την προφορική καταγγελία σύμβασης εργασίας του συναδέλφου και εργασιακού αντιπροσώπου Αντώνη Φωκίδη, ο οποίος εργάζεται από το 1997 στη «Θεσσαλία».
Ο κ. Δανός, χρησιμοποιώντας μη νόμιμες μεθόδους, ζήτησε από το συνάδελφο τη λήξη της συνεργασίας τους, αρνούμενος την καταβολή αποζημίωσης και χωρίς να του επιδώσει κανένα έγγραφο, επικαλούμενος τη μη υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας και τη συμμετοχή του συναδέλφου σε ομαδική αγωγή όλων των συντακτών της «Θ», για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων.
Ο ίδιος, αν και δεν κοινοποίησε έγγραφο απόλυσης στο συνάδελφο, ζήτησε στη συνέχεια να

Ο Χουντής για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

«Η κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ανακοινώσει μονομερώς τη μείωση...

του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως έχει δικαίωμα», τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

«Χτες ανακοινώθηκε ότι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν με τον Επίτροπο Σεμέτα, αρμόδιο για Θέματα Φορολογίας, στον οποίο απηύθυναν το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σε επίπεδα τουλάχιστον αντίστοιχα χωρών της περιοχής με έντονη τουριστική δραστηριότητα. Θυμίζουμε ότι ο Επίτροπος Σεμέτα σε απάντησή του το 2011 σημείωνε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της Ελλάδας να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση, αφού τόνιζε συγκεκριμένα ότι:

ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΝΕΡΓΙΑ!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.!
GUARDIAN: ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ...
Μεγαλώνουν,όπως φαίνεται, οι "ανησυχίες" κύκλων των πολιτικο-οικονομικών ελίτ για πιθανή κοινωνική έκρηξη που μπορεί να προέλθει ,όπως φοβούνται, από τις στρατιές των ανέργων που έχουν δημιουργήσει τα σκληρά προγράμματα λιτότητας, που έχουν υιοθετηθεί πλήρως και προωθούνται ως μονόδρομος από τις πολιτικο-οικονομικές ελίτ της ΕΕ.
Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ "προειδοποίησε" την Δευτέρα (3/6) ανοικτά ότι η ανεργία των νέων στις χώρες της Νότιας Ευρώπης είναι πλέον «ανεξέλεγκτη», κάνοντας επίκληση, δήθεν, εκτός από λιτότητα να υπάρξει και ανάπτυξη. Βέβαια, φροντίζει επιμελώς να αποκρύψει ότι η πολιτική λιτότητας έχει προωθηθεί από τα ίδια τα διευθυντήρια της ΕΕ τα οποία στηρίζει αναφανδόν. Επιπλέον, οι πολιτικές λιτότητας είναι απότοκο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης ,η οποία οδηγεί στα καπιταλιστικά πλαίσια, στην υιοθέτηση τέτοιου είδους πολιτικών! 

Την ίδια στιγμή και ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) σε έκθεσή του για την απασχόληση χτύπησε καμπανάκι αναφέροντας ότι στις χώρες της ΕΕ εντοπίζεται πλέον ο μεγαλύτερος "κίνδυνος" παγκοσμίως για κοινωνικές αναταραχές λόγω του συνεχώς αυξανόμενου χάσματος μεταξύ φτωχών και πλουσίων! Μάλιστα, ο ILO θεωρεί ότι οι πιο ευάλωτες χώρες είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τσεχία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Ισπανία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας προειδοποίησε ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί η ένταση στην ανεργία των νέων, θέτοντας μια ολόκληρη γενιά σε κίνδυνο, όσον αφορά στη δυναμική των απολαβών τους και των προοπτικών τους στην εργασία Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές λιτότητας, μπορεί να προκληθούν σοβαρές κοινωνικές αναταραχές και στις χώρες της Ευρωζώνης. Η έκθεση προειδοποιεί επίσης ότι σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των ανέργων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου