Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

« Μας σβήνουν απ τον χάρτη»

«Δεν έχουμε πρόβλημα να έρθουν ξένες εταιρείες, αλλά να έχουν την αντιμετώπιση που έχουμε εμείς», λέει στο zouglaport ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ ( Ένωση πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού) Αντώνης Στελλιάτος για το θέμα που απασχολεί τον κλάδο το τελευταίο 6μηνο και αφορά χιλιάδες επαγγελματίες.

Στο φόρουμ των Ποσειδωνίων που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες, όχι απλά δειλά δειλά, αλλά ξεκάθαρα συζητήθηκε το ενδεχόμενο της άρσης του καμποτάζ στα σκάφη αναψυχής.

Οι συζητήσεις προκάλεσαν την αντίδραση της Ενωσης και ο πρόεδρος της Αντώνης Στελλιάτος λέει, « αυτό που γνωρίζει ο κλάδος, είναι ότι τους τελευταίους έξι μήνες επεξεργάζεται από τους αρμόδιους ένα σχέδιο νόμου που αφορά το ελληνικό yachting το οποίο θα είναι αναπτυξιακό και θα βοηθήσει το ελληνικό yachting, αν γίνεται, να ανακάμψει.

Οι πληροφορίες δημιούργησαν εύλογα μια τεράστια αναστάτωση στους επαγγελματίες είτε είναι πλοιοκτήτριες εταιρείες, είτε yachting brokers, είτε ελληνικά πληρώματα».

Μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζουν γιατροί και σωματεία στο Νοσοκομείο

Μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζουν, για την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, οι Νοσοκομειακοί γιατροί και πρωτοβάθμια Σωματεία, που οργανώνουν συλλαλητήριο, ζητώντας την ενίσχυση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος με γιατρούς, για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των κλινικών, ώστε οι ασθενείς να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας ή σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Από σήμερα οι Νοσοκομειακοί Γιατροί άρχισαν να διανέμουν στους ασθενείς και στους επισκέπτες του Νοσοκομείου ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν:
«Συμπολίτη του Βόλου, πολίτη του νομού Μαγνησίας, ξεσηκώσου τώρα. Απαίτησε ιατρούς και άλλο προσωπικό για το νοσοκομείο.
Θα είναι αργά αν δεν αντιδράσεις. Είναι ζήτημα όλων μας, είναι δική σου υπόθεση!».
Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καλούν όλους τους πολίτες, τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, στο συλλαλητήριο, που οργανώνουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, για να πουν ένα μεγάλο όχι στην υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Νόμιμο κρίθηκε από το ΣτΕ το Διάταγμα για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Νόμιμο κρίθηκε από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος που είχε κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στις 13 Μαΐου 2013, ανακλήθηκε προσωρινά από τον υπουργό Παιδείας και την επόμενη ημέρα επανακατατέθηκε με ορισμένες τροποποιήσεις.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ε' Τμήματος (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητής ο πάρεδρος Δ. Βασιλειάδης) με την υπ' αριθμ. 151/2013 γνωμοδότησή τους έκριναν νόμιμο το επίμαχο διάταγμα, ενώ κάνουν ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Ειδική αναφορά γίνεται στη σχετική γνωμοδότηση του ΣτΕ για τη νομιμότητα του άρθρου 1 του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο αντικαταστάθηκε με το νεότερο διάταγμα που επανακατατέθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Το άρθρο αυτό αναφέρει ότι δεν εντάσσονται στο υπεράριθμο εκπαιδευτικό προσωπικό οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν συμπληρώσει δωδεκαετή προϋπηρεσία.

(Βιντεο): ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ !! ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ! “Θα έχει ο Κουβέλης δικηγόρο στο ειδικό δικαστήριο;”

ΣΚΑΪ Τώρα: Η νικήτρια του διαγωνισμού για τη Σκόπελο

Μία εβδομάδα διακοπών, για το μήνα Σεπτέμβριο, στη Σκόπελο στη βίλα Κένταυρος ή στη βίλα Πήγασος θα κέρδισε ένα τυχερό ζευγάρι.


Σημειώνεται ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό του ΣΚΑΪ Τώρα, θα έχουν 10% έκπτωση για τη βίλα που θα επιλέξουν και η προσφορά ισχύει έως 31/10/13.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ιδού οι 17 εκατ. τουρίστες της Ολγας Κεφαλογιάννη. Το ακριβοπληρωμένο επικοινωνιακό κατασκεύασμα και η αλήθεια!


ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"

Επειδή πλησιάζει η ώρα που θα αποκαλυφθούν οι συγκεκριμένες εταιρείες επικοινωνίας που καλλιεργούν την φούσκα των 17 εκατ. τουριστών που δήθεν συρρέουν στην Ελλάδα.
Επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη μια τρομακτική σύγκρουση συμφερόντων στον...
επιχειρηματικό και μηντιακό χώρο και πολύ σύντομα θα έχουμε αυτό που λέμε τεκτονικές αλλαγές, να αντιμετωπίζετε μεσκεπτικισμό και κρισάρα την επικοινωνιακή καταιγίδα του κυβερνητικού success story αλλά και την προσπάθεια της Γερμανίας και ειδικότερα της Μέρκελ και του Σόιμπλε να φανούν φιλεύσπλαχνοι απέναντι στα εκατομμύρια των ανέργων της Ευρώπης.
Οι δηλώσεις Σόιμπλε και Μέρκελ δεν είναι παρά ένα πολύ καλά και ακριβοπληρωμένο πρόγραμμα γερμανικής προπαγάνδας εφάμιλλου του Γκαίμπελς.
Αίφνης οι θύτες σπαράζουν από θλίψη για τα θύματά τους. Στην επικοινωνιακή καταιγίδα Μέρκελ-Σόιμπλε συμμετέχουν και συγκεκριμένα ελληνικά ΜΜΕ.
Αλλωστε δεν πέρασε πολύς καιρός από την ημέρα που η καγκελαρία και ο Σόιμπλε συνάντησαν ανεπίσημα Έλληνες φιλογερμανούς δημοσιογράφους γι΄αυτό το λόγο.
Ας έλθουμε τώρα στα ντοκουμέντα.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι του Αγ Ρηγίνου επισκόπου Σκοπέλου. Σκόπελος 20-5-2012

Άγρια Δύση... στο Σαλούν "Βουλή των Γελοίων"

Η σολομώντεια λύση βρέθηκε!
     Οι εθνικοί καουμπόηδες θ' αφήνουν τα ''σιδερικά'' τους μπαίνοντας στο σαλούν-Βουλή, και θα τα παίρνουν όταν φεύγουν!
     Ο πρόεδρος της Βουλής και πατερούλης όλων των εθνικών καουμπόηδων νοιάστηκε μόνον μη τυχόν και σκοτωθούν μεταξύ τους.
     Τί θα γίνει μετά, ουδόλως τον ενδιαφέρει, άλλωστε αν τον ρωτήσετε θα σας πεί ότι δεν είναι...
της δικαιοδοσίας του!  Απάντηση τυπική για κάθε ανευθυνοϋπεύθυνο χαρτογιακά αυτού του τόπου.
     Έτσι λοιπόν αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι το 1/4 των ''εθνοπατέρων'' οπλοφορεί.
     Άλλο ένα προνόμιο που έχουν διατηρήσει για τον εαυτό τους, διαχωριζόμενοι πλήρως από την ''πλέμπα'' που τους ψηφίζει, δηλαδή όλους εμάς.
     Και απορούμεΈχει περισσότερη ανάγκη αυτοπροστασίας φερ' ειπείν ο υπουργός Προστασίας των Επενδύσεων του Εθνικού Εργολάβου;  (δεν γνωρίζω αν ο συγκεκριμένος οπλοφορεί).
     Βρέθηκε αυτός, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην περιοχή μας, και είχε συνοδεία μισή διμοιρία μπράβους με τρία-τέσσερα θωρακισμένα τζιπ.

Δείτε απ' ευθείας τη συνέντευξη Τύπου του Δ. Κουτσούμπα

Έκρηξη στο γραφείο του Σούρλα στη Μιχαλακοπούλου (upd)

Δύο ελαφρά τραυματίες νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό.

Στον Ευαγγελισμό με ελαφρά εγκαύματα στα άκρα νοσηλεύονται μια γυναίκα και ένας άνδρας μετά την έκρηξη από γκαζάκια που σημειώθηκε το πρωί (08.05) της Δευτέρας στην είσοδο του γραφείου του γενικού γραμματέα διαφάνειας, Γιώργου Σούρλα, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Μιχαλακοπούλου 27.

Οι δύο τραυματίες διαμένουν στην πολυκατοικία όπου έγινε η έκρηξη. Μάλιστα η γυναίκα έβγαινε την ώρα της έκρηξης από το διαμέρισμα της με αποτέλεσμα να δεχθεί το κύμα της φωτιάς.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργεί για το περιστατικό η αστυνομία.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει την έναρξη και την πρόοδο της επανάστασης... Έχει τους δικούς της μυστηριώδεις νόμους...

«Ουδείς μπορεί να προβλέψει την έναρξη και
την πρόοδο της επανάστασης.
Έχει τους δικούς της μυστηριώδεις νόμους»
(Β. Ι. Λένιν)

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Στον προηγούμενο Δευκαλίωνα διατυπώσαμε δημόσια το ερώτημα «Εμείς τα θύματα του μνημονίου, τι πρέπει να κάνουμε;». Την απάντηση την έδωσε άμεσα η κοινωνική αντιπολίτευση της Τουρκίας που βγήκε στους δρόμους και συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής του νέο-οθωμανικού καθεστώτος.
Ποια είναι τα πραγματικά και βαθύτερα αίτια αυτής της μαζικής εξέγερσης, δεν γνωρίζουμε ακόμα. Παρ’ ότι είμαστε γείτονες χώρες, εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε ελάχιστα για τον γειτονικό λαό. Τους θεωρούμε a priori εχθρούς και δεν τους...
μελετάμε. Ανόητη επιλογή, επειδή ακριβώς η τουρκική πολιτικοοικονομική ελίτ έχει στρατηγική επιλογή την σύγκρουση με την Ελλάδα, πρέπει να παρακολουθούμε  συνεχώς τι συμβαίνει στην γειτονική χώρα.

Βαθούλωμα το «HIGHSPEED 4», δεν έγινε το δρομολόγιο

Ενημερώθηκε χθες η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Ο/Γ-ΤΑΧ «HIGHSPEED 4» Ν.Π. 10773 ότι διαπιστώθηκε ύπαρξη πολύ μικρού βαθουλώματος στα ύφαλα του πλοίου. Στη συνέχεια επιθεωρήθηκε από μέλος ΤΚΕΠ και διαπιστώθηκε στρέβλωση ελασμάτων.
Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου την 17.00 ώρα από Θήρα για Ίο – Νάξο – Πάρο - Πειραιά παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι τρεις (03) επιβάτες για Ίο και οι είκοσι έξι (26) επιβάτες για Πειραιά προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Ανωτέρω πλοίο εκτέλεσε μεμονωμένο πλου με προορισμό τη Σύρο κενό επιβατών,  όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από τηv οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι την οριστική αποκατάσταση της

Πρόταση HATTA για την ακτοπλοΐα

Ένα σχέδιο που έχει συζητηθεί αρκετά, όσον αφορά τις δυνατότητες επίλυσης του ακτοπλοϊκού ζητήματος ως προς το θέμα των συνδέσεων των νησιωτικών συγκροτημάτων, έθεσε ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γ. Τελώνης, μιλώντας στο Συνέδριο Posidonia Sea Tourism Forum.
Ο κ. Τελώνης αναφέρθηκε στον άρρηκτο δεσμό ακτοπλοΐας – τουρισμού, στον ρόλο που διαδραματίζει η ακτοπλοΐα στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και αντίστροφα ενώ παράλληλα παρουσίασε τις προτάσεις του Συνδέσμου για την ανάπτυξη της ακτοπλοΐας.
Στην ομιλία του ο κ. Τελώνης υπογράμμισε ότι η ακτοπλοΐα είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και του συνόλου της νησιωτικής μας χώρας και κρίσιμος παράγοντας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μια ακμάζουσα ακτοπλοΐα, με υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος βελτιώνει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και ωφελεί τους επιβάτες.
Είναι πιο κρίσιμη και επιβεβλημένη από ποτέ η άρση των αντικινήτρων και η εξομάλυνση της λειτουργίας της ακτοπλοΐας, η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5%, η, περαιτέρω, εξυγίανση του θεσμικού πλαισίου και η βελτίωση των υπηρεσιών.

Ο πολύς καφές «ένοχος» για παχυσαρκία


Άσχημα τα νέα για τους λάτρεις της καφεΐνης. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας της Δυτικής Αυστραλίας, η αυξημένη κατανάλωση καφέ αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων προβλημάτων υγείας, κάτι που προκαλεί εντύπωση, καθώς παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή κατανάλωση του καφέ θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια σε μια σειρά παθήσεων.
Η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ την ημέρα, όπως λένε οι Αυστραλοί επιστήμονες, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και του κινδύνου εκδηλώσεως διαβήτη.
Ύστερα από πειράματα που πραγματοποίησαν σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφέ οδηγούσε στην προβληματική λειτουργία του ήπατος, η οποία στη συνέχεια έφερνε συσσώρευση λίπους.
«Σε ποσότητες αντίστοιχες με πέντε ή έξι φλιτζάνια καφέ την μέρα, τα αποτελέσματα της μελέτης μας ήταν αντίθετα με εκείνα προηγούμενων μελετών περί προστατευτικής δράσης του καφέ», υπογραμμίζει ο επίκουρος καθηγητής Βανς Μάθιους.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου