Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

«Αθάνατο» ελληνικό κράτος- «Παλεύει» 13 χρόνια η Σκόπελος για να ολοκληρώσει μια

Η Σκόπελος «παλεύει» 13 ολόκληρα χρόνια να ολοκληρώσει ένα μικρομεσαίο έργο, όπως θεωρείται μια  λιμνοδεξαμενή. Η υπόθεση του έργου επιβεβαιώνει τη λειτουργία του «αθάνατου ελληνικού κράτους» καθώς μετά τη δημοπράτηση προέκυψαν σειρά από κατασκευαστικά προβλήματα και καταγράφηκαν σοβαρές παραλείψεις. Μετά από 13 χρόνια το έργο θα λάβει με τη δημιουργία νέων υποδομών και αλλαγών, περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Δημοπρατείται η ανάπλαση του λιμανιού της Σκοπέλου

Στη δημοπράτηση του έργου της παραλιακής ζώνης του λιμανιού της Σκοπέλου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Ανάπλαση, διαμόρφωση και διευθέτηση ομβρίων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου» προϋπολογισμού 920.000 ευρώ.

Στη Σκόπελο αναβάλλονται ο


Από την εκκλησιαστική επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου ανακοινώνεται ότι αναβάλλονται ο πανηγυρικός Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών που τελείται κάθε χρόνο στις 7 Νοεμβρίου στον ιερό κοιμητηριακό ναό Αγίων Ταξιαρχών Σκοπέλου, καθώς και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 8 Νοεμβρίου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των ιερέων του νησιού. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα τελεστεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο ξωκλήσι των Αγίων Ταξιαρχών στο δημοτικό κοιμητήριο Σκοπέλου και την επόμενη ημέρα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 8.00 π.μ .θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος των ιερών π. Χρήστου Λιθαδιώτη και π. Ευάγγελου Κεχριώτη.

7 Νοέμβρη 1917 (25 Οκτώβρη με το ρωσικό ημερολόγιο): Εφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα


Γράφει η Αλέκα Ζορμπαλά

Η αφετηρία μιας μεγαλειώδους προλεταριακής αντικαπιταλιστικής επανάστασης.

Μιας επανάστασης, που συγκλόνισε τον κόσμο.

"Στις 25/10 τα επαναστατικά στρατεύματα κατέλαβαν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, υπουργεία, την κεντρική τράπεζα, το ταχυδρομείο και το τηλεγραφείο.
Τη νύχτα της 25ης προς την 26η του Οκτώβρη, κάτω από τις βροντές των κανονιών του θωρηκτού Αβρόρα, οι επαναστάτες εργάτες, φαντάροι και ναύτες κατέλαβαν τα Χειμερινά Ανάκτορα και συνέλαβαν την Προσωρινή Κυβέρνηση. Η εργατική τάξη κατακτούσε έτσι την εξουσία..."

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου