Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Ο μπόγιας του Κυριάκου


Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - Documento

Χωστά χωστά τον έκαμε ο Μιχελής τον γάμο, λέει η κρητική παροιμία, αλλά ο Χρυσοχοΐδης μόνο χωστά δεν κάνει τον γάμο του με τη Δεξιά της Δεξιάς. Του δίνει και καταλαβαίνει....
Με κρότου-λάμψης, με χημικά, με ξύλο, με ξεγύμνωμα άντρων και αναπαραστάσεις του βιασμού τους. Με φάπα και πούτσα, για να αντιγράψουμε μια παραστατική φράση που είπε φανατικός άντρακλας των ΜΑΤ σε ένα από τα θύματα της επέλασης των βαρβάρων με χακί.
Ετσι γαμάνε οι χακί, είπε ο ίδιος ποιητής της ασφάλειας των νοικοκυραίων.
Και όχι μόνο έτσι γαμάνε, αλλά απειλούν να βιάσουν ακόμη και ανήλικα, όπως την κόρη βουλευτή του Βαρουφάκη. «Θα σου σκίσω τη μου.,.α»!

Αυτά τα δύσοσμα και δύσμορφα, χακί προς το φαιό, τα χρεώνεται όλα ο Χρυσοχοΐδης.
Μπόγια τον διόρισε ο Μητσοτάκης, να αναλάβει την καταστολή.
Να καθαρίσει τα Εξάρχεια - που αντί για καθαριότητα μυρίζουν τώρα χημικάαρβύλα και κάτουρα αστυνομικά, σύμφωνα με τους κατοίκους.
Να δώσει τα πανεπιστήμια στους φοιτητές -που χάρη στους χακί κλείνουν τώρα το ένα μετά το άλλο.
Και μπόγιας δέχτηκε να αναλάβει ο πάλαι ποτέ προστατευόμενος του Ανδρέα, κολλητός του Σημίτη, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Με αποτέλεσμα μέχρι και η Φώφη να τον διαγράψει.
Είπαμε να γίνουμε δεξιοί, αλλά όχι και σιδερένια γροθιά του Κυριάκου, του Μπογδάνου, του Βορίδη και του Αδωνη.

Αλλά αυτός απτόητος. Με σχέδιο μάλιστα. Πρώτον, βαράει. Πού σε πονεί και πού σε σφάζει αν οι αρχάγγελοι των ΜΑΤ σε κόψουν για αναρχοάπλυτο.
Δεύτερον, κάνει πονηριές. Ανακατεύει στην προπαγάνδα του τα πιστόλια των κατηγορούμενων για τρομοκρατία με τα άδεια μπουκάλια της ΑΣΟΕΕ. Τους μπαχαλάκηδες με τους φοιτητές. Τον ΣΥΡΙΖΑ με τους επίδοξους βομβιστές.
Και τρίτον, εν πλήρη συνειδήσει του ρόλου που του ανέθεσε ο Κυριάκος, ρίχνει τις φόλες του: Κάποιοι θέλουν έναν νέο ΓρηγορόπουλοΕναν νέο Γρηγορόπουλο!
Ποιος και γιατί δολοφόνησε τον «παλιό» Γρηγορόπουλο, ποιος έχει αμολήσει στους δρόμους τις ρεπλίκες, τους θαυμαστές, τους φαν των δολοφόνων με το μαχαίρι στα δόντιατσιμουδιά.

Και όλα αυτά ενόψει του Πολυτεχνείου. Προβοκάτσια με υπογραφή Χρυσοχοΐδη, γιατί χαζός δεν είναι. Ξέρει πως όταν ανοίγεις τον ασκό του Κορκονέα, τρέχα γύρευε μετά ποιους θα πάρει η μπάλα.
Δεν τον νοιάζει, θα πεις. Μπορεί και να το θέλει για να δείξει σε όλους πώς γαμάνε οι χακί για να κάθονται σούζα.
Αντε να βρεις πώς δουλεύει το μυαλό του. Τα αυτιά του πάντως και τα μάτια του έχουν πρόβλημα. Αν δεν είχαν, θα άκουγε τον οργισμένο αχό του Κολοσσαίου. Και θα έβλεπε τον αντίχειρα του Μητσοτάκη να δείχνει προς τα κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger