Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019

Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων δρομολογεί στα νησιά των Β. Σποράδων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Στόχος είναι να μειωθεί ο συνολικός όγκος των προς διαχείριση αποβλήτων στα νησιά, αλλά και να εκλείψουν οι συνέπειες της μέχρι τώρα διαχείρισης των απορριμμάτων στο περιβάλλον, μέσω των στραγγισμάτων και του βιοαερίου που προκύπτουν από αυτήν. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη των Αγίων Ακινδύνων

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη των Αγίων ΑκινδύνωνΣτις 2 Νοεμβρίου τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία η μνήμη των Αγίων Ακινδύνων (Ακινδύνου, Αφθονίου, Πηγασίου, Ελπιδηφόρου ή Ελπιδοφόρου και Ανεμποδίστου), που υποβλήθηκαν σε σειρά φρικτών βασανιστηρίων όταν ομολόγησαν τη χριστιανική πίστη τους, το 330.
Ο Ακίνδυνος, ο Πηγάσιος και ο Ανεμπόδιστος ήταν αξιωματούχοι του βασιλιά των Περσών Σαβωρίου.
Από μεγάλη αγάπη προς την αληθινή πίστη ομολογούσαν τον Χριστό, και γι’ αυτόν το λόγο συνελήφθησαν.

Οδυσσέας Ελύτης (Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1911): "Όταν ακούς «τάξη», ανθρωπινό κρέας μυρίζει".


 Όταν ακούς «τάξη», ανθρωπινό κρέας μυρίζει.  

Οδυσσέας Ελύτης

Σαν σήμερα, το 1911 γεννήθηκε ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. (Οδυσσέας Αλεπουδέλης, ήταν το πραγματικό του όνομα).

Θεωρείται ένας από τους ανανεωτές της ελληνικής ποίησης, ενώ πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, με την κορυφαία του δημιουργία "Το Αξιον Εστί" να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Μια τρομοκρατική απόφαση σε βάρος του δασκάλου Θ. Αγαπητού που δεν πρέπει να περάσει


Αν κάνετε μια αναζήτηση στον ιστότοπο μας, θα συναντήσετε αρκετές αναφορές για την δράση αλλά και τις διώξεις που έχει υποστεί από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ο αγωνιστής δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου