Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ΔΕΗ ΑΕ Η «σωτηρία» της, ηλεκτροσόκ για τα λαϊκά νοικοκυριά


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο «σωτηρίας» της ΔΕΗ και περνάει μέσα από τη λεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών, που πολύ σύντομα θα δουν μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρισμού, ενώ όσοι διατηρούν οφειλές προς την Επιχείρηση θα έρθουν αντιμέτωποι με τον ωμό εκβιασμό του «εξώδικου» για «άμεση ρύθμιση της οφειλής τους», με απειλή «ένδικων μέσων».
Οι εξελίξεις αυτές κλιμακώνουν το σχεδιασμό «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος περιλαμβάνει: Πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών σταθμών, είσοδο «στρατηγικού επενδυτή», αυξήσεις στα τιμολόγια και άγριο κυνηγητό στους οφειλέτες.
Στις δηλώσεις του τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, ήταν απολύτως ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή ο μηχανισμός είσπραξης με τη μέθοδο που έχει εκπονήσει ο ανεξάρτητος σύμβουλος ο οποίος έχει προσληφθεί γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΔΕΗ στη δημοσιότητα, το σύνολο των οφειλών που έχουν διακανονιστεί ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 1,05 δισ. αφορούν 890.000 καταναλωτές, από τους οποίους οι 65.000 με 70.000 χρωστούν ποσά άνω των 3.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά περίπου 700 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσληφθεί ειδικό συνεργείο για την προετοιμασία των φακέλων οφειλών ανά περιοχή και στη συνέχεια θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία (εισπρακτικές εταιρείες). Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι να εισπραχθούν 400 με 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ ταυτόχρονα μέρος των οφειλών θα πωληθούν σε άλλους «επενδυτές». Τέλος, ο Μ. Παναγιωτάκης εξέφρασε «παράπονα» επειδή - όπως είπε - η ΔΕΗ στέλνει 300.000 εντολές αποκοπής ετησίως και από αυτές εκτελούνται μόλις το 20%.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Απεργούν στις 3 Ιούλη για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ


Κάλεσμα των ταξικών σωματείων στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να πάρουν την οργάνωση της μάχης στα χέρια τους
Με 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 3 Ιούλη, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και στα λιμάνια της χώρας, απαντούν οι ναυτεργάτες της χώρας στην επιθετικότητα των εφοπλιστών, των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων του κεφαλαίου.
Την πρόταση για την απεργιακή κινητοποίηση επανέφεραν και χτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Χάρη στην αποφασιστικότητα των τριών σωματείων, στις αγωνιστικές διαθέσεις των ναυτεργατών που εκφράζονται από τα καράβια, αλλά και κάτω από την απροκάλυπτη επιθετικότητα που επιδεικνύουν οι εφοπλιστές στα ναυτεργατικά δικαιώματα, η πρόταση για την απεργία υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ.
Σε ανακοίνωσή τους τα τρία σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων «να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση και συμμετοχή στον απεργιακό αγώνα, να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στην εφοπλιστική αδιαλλαξία, να προειδοποιήσουμε την όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις 7 Ιούλη ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, για τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Τετραήμερη ποιμαντική περιοδεία Μητροπολίτη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Τετραήμερη ποιμαντική περιοδεία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος, από το Σάββατο 22 έως την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.
Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Διρφύων. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν πολλοί κληρικοί εκ Χαλκίδος και Διρφύων με επικεφαλής τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και την συμμετοχή πολλών πιστών από την επαρχία των Διρφύων, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς.
Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβάσμιωτατος, ο οποίος, με έναυσμα την απόδοση της Δεσποτικής Εορτής της Πεντηκοστής, έδωσε πνευματικά μηνύματα, που απορρέουν από την διδασκαλία της Εκκλησίας περί του Τριαδικού Θεού και της σχέσεως των ανθρώπων μαζί Του.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου