Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Σκόπελος αλλάζει η κατάσταση στο


Η κατάσταση με την κίνηση την τουριστική αλλάζει προς το καλύτερο άρχισε να φαίνεται ότι υπάρχει μία πραγματικά καλή τουριστική κίνηση βλέποντας ότι ξενοδοχεία αρχίζουν να γεμίζουν παραλίες αρχίζουν να γεμίζουν με κόσμο στης παραλίες του νησιού γεμίζει με κόσμο και το πρωί και

Αρκάς: Η τέχνη στην υπηρεσία του Φασισμού


Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας – Εργασίες επί υποβρύχιου καλωδίου στην Νήσο Αλόννησο


1. Στo πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μας σας ενημερώνουμε ότι, από 07-06-2019 μέχρι νεωτέρας θα εκτελεστούν εργασίες επί υποβρύχιου καλωδίου μέσης τάσης σε Nήσο Αλόννησο στις περιοχές μεταξύ των σημείων: 39 08 17Β - 023 50 28Α 39 07 58Β - 023 50 04Α τηρείται απόσταση ασφαλείας 0,5 Ναυτικό μίλι. 2. Επί των ανωτέρω έχει εκδοθεί και σχετική προαγγελία από Υδρογραφική Υπηρεσία η υπ΄αριθμ. 798/2019

Κάλεσμα συνταξιούχων ΝΑΤ

Από την Πέμπτη 6 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου βρίσκεται σε εξέλιξη η Ναυτική Εβδομάδα στην παραλία και κυρίως έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και σε πολλούς άλλους χώρους με διάφορες εκδηλώσεις. Τιμώμενη για το 2019 η πόλη Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα τελεστεί θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των ναυτικών αδελφών μας, πεσόντων εν καιρώ πολέμου και ειρήνης, εις τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

7 Ιούνη 1942: Η επίσημη κήρυξη του ένοπλου αγώνα από τον Άρη Βελουχιώτη


Δομνίστα Ευρυτανίας: Η Αγία Λαύρα της Αντίστασης!

Τη Δομνίστα διάλεξε και ο Άρης Βελουχιώτης το 1942 για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του ΕΛΑΣ και την επίσημη κήρυξη της Απελευθερωτικής Επανάστασης!

Στα εκείνα τα αξέχαστα χρόνια του Αγώνα, η Δομνίστα χαρακτηρίζονταν από τους εξεγερμένους Ευρυτάνες ως η «Αγία Λαύρα της Αντίστασης»! 

Οι κάτοικοι της Δομνίστας, πριν από 77 χρόνια, σίγουρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πως το φτωχοχώρι τους θα γράφονταν κάποτε με ολόχρυσα γράμματα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας!

Αναδρομή…

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου