Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ Χωρις ρευμα αυριο


deh4
Διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο σε περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών για τη συντήρηση του δικτύου.
Διαβάστε αναλυτικά το που και για πόση ώρα θα μείνουν χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι της πόλης.

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 27 Μαρτίου

xronos-roloi
Μία ώρα ύπνου θα χάσουμε με την εφαρμογή της θερινής ώρας από τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου.
Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να πάνε μια ώρα μπροστά, στις 3:00 θα πρέπει να δείχνουν 4:00.

Το αθάνατο Έθνος των Ελλήνων θα είναι το καρφί στα μάτια των βαρβάρων

Αφιερωμένο στους ανθέλληνες υποτακτικούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του Διεθνούς Σιωνισμού!!! Το αθάνατο Έθνος των Ελλήνων θα είναι το καρφί στα μάτια των βαρβάρων.
Οδυσσέας Τηλιγάδας
Ευριπίδου 57
10554 Αθήνα
Τηλ: 210 3250220
Ο Ματρόζος
του Γεωργίου Στρατήγη (1860-1938)
Ένας Σπετσιώτης γέροντας, σκυφτός από τα χρόνια,
με κάτασπρα μακριά μαλλιά, με πύρινη ματιά,
σαν πλάτανος θεόρατος γυρμένος απ' τα χιόνια,
περνούσε πάντα στο νησί τα μαύρα γηρατειά.
Είναι από κείνη τη γενιά κι ο γέρο καπετάνος
που ακόμα και στον ύπνο του την έτρεμε ο Σουλτάνος.

ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ανακατεύεται η αντιλαϊκή τράπουλα


Το αστικό πολιτικό σύστημα «κυοφορεί». Νέα κόμματα, νέες συνεργασίες, με τα ίδια όμως γνωστά παλιά υλικά, στο πλαίσιο της από καιρό εξελισσόμενης αναμόρφωσής του. Η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό εξετάζουν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, τους ικανούς να υπηρετήσουν με επάρκεια το στόχο ανάκαμψης της κερδοφορίας της, μαζί και τα υπόλοιπα προτάγματά της, να λειτουργήσουν σαν βαλβίδα εξαέρωσης της συσσωρευμένης λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής, χειραγωγώντας το λαό.
Μέσα απ' αυτό το πρίσμα, ο λαός πρέπει να «κοιτάζει» τις αναδεύσεις σε όλο το εύρος του αστικού πολιτικού συστήματος. Τα σχέδια που εξελίσσονται αποσκοπούν στην περαιτέρω αντιδραστικοποίηση με τον εγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων σε νέα ψευτοδιλήμματα που καλλιεργούνται ανάμεσα σε «μετριοπαθείς», «μεταρρυθμιστές», «ευρωπαϊστές», «κοσμοπολίτες» και «πατριώτες», «ευρωσκεπτικιστές» ,«εθνικιστές». Και οι δύο εκδοχές της αστικής αναμόρφωσης εκπροσωπούν πλευρές των αντιφάσεων της αστικής διαχείρισης, πλευρές των προβληματισμών τμημάτων του κεφαλαίου για το πώς θα εξυπηρετηθεί η καπιταλιστική ανάκαμψη, η σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, η αναβαθμισμένη συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης στα διεθνή και περιφερειακά παζάρια.

Η... καρδιά των ευρωαξιών!


«Η... καρδιά της Ευρώπης»! Αυτή είναι η σχεδόν μόνιμη επωδός κάθε αναφοράς στη φρίκη των Βρυξελλών. Μια ενοχική, σχεδόν πανικόβλητη προσέγγιση του ευρωπαϊκού θεσμικού εξουσιαστικού κατεστημένου, πασπαλισμένη με την πρόχειρη μυθολογία των εξωτικών μαγειρικών συνταγών της εποχής της κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα στις εικόνες της βαναυσότητας των καταματωμένων κορμιών, αυτών των καθημερινών ανθρώπων που έγιναν σε λίγα δευτερόλεπτα θυσία σ' έναν ανοίκειο βρωμιάρικο βωμό αποκτηνωμένων συμφερόντων - «ανθρώπινες ιστορίες» τις λένε για να χάσκουν οι τρομοκρατημένες μάζες και να κλείνονται εκούσια στα σπιτοκελιά τους - κάποιοι πρόλαβαν κι έκοψαν τιμολόγιο: Τέσσερα δισ., ως τώρα, οι απώλειες του Βελγίου από την τρομοκρατική επίθεση. Τι συνηθισμένη ευρωπαϊκή αξία κι ιδέα!... Λες και μετά από κάθε τέτοιας μορφής χτύπημα κι άνοιγμα τάφων για ανυποψίαστους πολίτες όπου Γης, μέσα σ' ένα εικοσιτετράωρο είναι υποχρεωμένοι να πιάνουν δουλειά, κολλητά με τους γιατρούς, τους νοσοκόμους και τους διασώστες κάθε λογής, ένα σωρό ανθρωπέμποροι, λογιστές - τοκιστές και σουλατσαδόροι του ανθρώπινου πόνου. Αναλυτές της... κατάστασης που διαμορφώνεται πάνω στα τεντωμένα νεύρα του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, έτοιμοι να προτείνουν επενδύσεις και ρίσκα, ευκαιρίες σπαρμένες πάνω στην προβολή των διαμελισμένων κορμιών, στέκονται καθόλου αποσβολωμένοι μπροστά στις οθόνες. Η μια ο πίνακας των χρηματιστηριακών αξιών, η άλλη στα κομμένα ποδάρια και τα μακελεμένα πρόσωπα.

Ο έμπορος... της σοσιαλδημοκρατίας


Με τον «Σάιλοκ», τον τοκογλύφο από το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ «Ο έμπορος της Βενετίας», παρομοίασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής, Γ. Κουτεντάκης. Μόνο που πάνω στη φούρια της νέας σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ να «αξιοποιήσει» για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης και τμημάτων του κεφαλαίου τις αντιθέσεις ΕΕ και ΔΝΤ, να κλείσει στα γρήγορα την «αξιολόγηση» του αντιλαϊκού της έργου και να ανοίξει τη συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους ώστε να ξαναμπουκώσει χρήμα το κεφάλαιο, ο γραμματέας ξέχασε ότι το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ έχει για πρωταγωνιστή του όχι τον Σάιλοκ, αλλά τον Αντόνιο, τον «έμπορο της Βενετίας». Ο οποίος - στο θεατρικό έργο πάντα - δέχεται να ξεπληρώσει τον Σάιλοκ με τη σάρκα του, σε περίπτωση που δεν του ξοφλήσει το δάνειο. Καμία σχέση, δηλαδή, με τη σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που με το τρίτο μνημόνιο συμφώνησαν να ξεπληρώσουν το χρέος για λογαριασμό του κεφαλαίου με τις σάρκες του... ελληνικού λαού.

Φασίστες και παπαδαριό χθες στη Βέροια απέδειξαν γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται αμφότεροι στο ανθρώπινο είδος


Αναχωρούν λεωφορεία από την Ειδομένη προς κέντρα φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας (εικόνες)

8b4ac450adf6e11d393d9d4a463c15c1.jpg

Ο Τακης Μπαλτακος για την ιδρυση του νεου κομματος


BALTAKOS
«Δεξιά σκέτο», όπως οι Γκολικοί του Σαρκοζί, οι Ιταλοί Χριστιανοδημοκράτες και οι Γερμανοί Χριστιανοκοινωνιστές, και όχι κεντροδεξιό ή ακροδεξιό, θα είναι το νέο κόμμα που θα ιδρυθεί δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Τάκης Μπαλτάκος.
Ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το ευρώ πρέπει να εξυπηρετεί τη χώρα, όχι η χώρα το ευρώ, δεν έχουμε λαγνεία με το ευρώ», ενώ πρόσθεσε ότι «οι Γερμανοί δεν θέλουν ασύντακτη χρεοκοπία για να μη θιγεί το ευρώ».

Στην Βεροια δεν σκοτωσαν τον Αλεξ;; να που πρεπει να ψαξεις

Τρίκαλα - ΠΑΟΚ Basket League Live

Δείτε εδώ ζωντανά τον αγώνα Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΛ -Agrotikos Asteras - Larissa live

agrotikos_ael

ΑΕΚ - Κολοσσός Basket League -AEK Athens - Kolossos Rhodes Live Streaming

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΥΘΕΊ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΊΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ«Πράσινο φως» για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Σκόπελο, δίνει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου στο λιμάνι και η απόφασή του δημοσιεύτηκε σήμερα στη «Διαύγεια». Το υπό μελέτη έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου το οποίο περιλαμβάνει χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις καθώς και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσθαλάσσωση, αποθαλάσσωση και υδατοδρόμηση των υδροπλάνων (περιοχή ελιγμών).

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ 2.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ...

Έτοιμο να παραλάβει μέχρι και 2.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και συγκεκριμένα...
την Ειδομένη, εμφανίζεται η τοπική κυβέρνηση του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου της Θουριγγίας, σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού της τοπικής κυβέρνησης, Μπόντο Ράμελοφ.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ράμελοφ υποστηρίζει ότι το κρατίδιο της πρώην ανατολικής Γερμανίας θα μπορούσε να παραλάβει «1.000 με 2.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, στην Ελλάδα και αναμένουν απελπισμένα βοήθεια». Επισήμανε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση αυτή, η Θουριγγία θα χρειαστεί επιμελητειακή στήριξη από το ομοσπονδιακό κράτος.

Μήνυμα συμπαράστασης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, για την στάση και την υποστήριξή που επιδεικνύουν στους πρόσφυγες, έστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με την σημερινή του διακήρυξη για την ελληνική εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου. Μάλιστα, στην ίδια διακήρυξη ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου ως «εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας».
Μήνυμα συμπαράστασης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες
«Ανταποκρινόμενη σε μια συνεχή προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, η Ελλάδα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμέτρητους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα για την βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στους πρόσφυγες, συμπληρώνοντας: «Ως Αμερικανοί στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας ως εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα χρησιμεύει ως μια σημαντική γέφυρα η οποία βοηθά να ερχόμαστε σε επαφή. Στον πυρήνα μας, μοιραζόμαστε τους βαθιούς δεσμούς του πολιτισμού και της οικογένειας και το σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των δημοκρατικών κρατών. Σε καλές και κακές περιόδους, μοιραζόμαστε μια κοινή δέσμευση για την ασφάλεια και την ελευθερία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Εορτή της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ

Εορτή της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ
Τη Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ εορτάζει σήμερα, 26 Μαρτίου, η Εκκλησία μας.
Το όνομα Γαβριήλ σημαίνει «άνθρωπος του Θεού». Στην Αγία Γραφή, τον Αρχάγγελο Γαβριήλ τον συναντάμε μία φορά στην Παλαιά Διαθήκη και δύο φορές στην Καινή.
Στην Παλαιά Διαθήκη, μας τον παρουσιάζει ο Δανιήλ σε μια όραση του (Η' 16-17), όταν ζητάει απ' αυτόν την εξήγηση της. Εκεί παρουσιάζεται μπροστά του κάποιος άνθρωπος, που είναι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, και του εξηγεί ότι το κριάρι με τα δύο κέρατα σήμαινε τους βασιλείς της Μηδίας και της Περσίας, ο δε τριχωτός τράγος, το βασιλιά της Ελλάδας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου