Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ Χωρίς αντιπυρική προστασία το νησί της Σκοπέλου



Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας σχετικά με το ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας της Σκοπέλου.


Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Το καταπράσινο και πευκόφυτο νησί της Σκοπέλου βρίσκεται αντιμέτωπο με τους κινδύνους πιθανών θερινών πυρκαγιών καθώς η νεροποντή της 22ας Σεπτεμβρίου του 2015 έπληξε και τις υποδομές της αντιπυρικής προστασίας του νησιού.
Όπως έχω αναφέρει επανειλημμένως σε ερωτήσεις προς το Υπουργείο σας, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πολύπαθο νησί της Σκοπέλου, μεγάλη είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποκατάσταση των ζημιών, στο επαρχιακό, στο δασικό και στο αγροτικό δίκτυο που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Με τη παρούσα κατάσταση του οδικού δικτύου είναι απίθανο να λειτουργήσει ο οποιοσδήποτε αντιπυρικός μηχανισμός.
Επιπροσθέτως, το Δασαρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού είναι υποστελεχωμένα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία των κατοίκων για ενδεχόμενη πυρκαγιά. Χαρακτηριστικό της ελλιπούς προστασίας αποτελεί το γεγονός ότι το κοντέινερ, στο οποίο φυλασσόταν ο εξοπλισμός πυρόσβεσης του Δήμου κατέληξε στη θάλασσα έπειτα από την καταστροφική πλημμύρα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να ενισχύσετε την αντιπυρική προστασία της Σκοπέλου;
Προτίθεστε να επανδρώσετε με το απαραίτητο προσωπικό το Δασαρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού προκειμένου να συνδράμουν στην πυροπροστασία του κατά τους θερινούς μήνες;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger