Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

Όχι Συνέλληνες, δεν αναφέρομαι με τον τίτλο του άρθρου στο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ του ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ!
Αναφέρομαι στο σημερινό ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ, που ακούει στο όνομα Έλληνες Πολιτικοί, Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το είδαμε ΟΛΟΙ, στην τηλεόραση, θαυμάσαμε το …. «επίπεδο» ΟΛΩΝ αυτών που μας εκπροσωπούν, που (για ακόμα μια φορά θα το πω) ΕΜΕΙΣ τους ψηφίσαμε, τους επιλέξαμε  να μας «σώσουν».
Η γνωστές «κοκορομαχίες», μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, χαρακτηρισμοί που μόνο στον συγκεκριμένο χώρο δεν αρμόζουν, πολύ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, και ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ.
Πολιτικοί, ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΙ των περιστάσεων, τα γνωστά ξεκατινιάσματα μπροστά στις κάμερες, και στο τέλος, μια από τα ίδια.
Το «τσίρκο» που παρακολούθησαν ΟΛΟΙ οι Έλληνες , έτυχε ποικίλων σχολίων στην πλειοψηφία τους αρνητικών.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, γράφει……

«“Εφημερίδα των Συντακτών”: Ο Μητσοτάκης… σφύριζε στις καταγγελίες Τσίπρα
Τον απολογισμό της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά, κάνει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, με το σημερινό πρωτοσέλιδό της, το οποίο είναι… εύγλωττο.
“Ο ένας έδειχνε, ο άλλος σφύριζε”, αναφέρει με νόημα η “Εφημερίδα των Συντακτών”, με φωτογραφίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “στη Βουλή παρουσιάστηκαν δυο κόσμοι χωριστά. Ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε πολιτικές πιέσεις στη Δικαιοσύνη, και 13 συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις παρεμπόδισής της, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανικανότητα”.»
Άλλο σχόλιο, και μάλιστα θα έλεγα πολύ εύστοχο αναφέρει…..
«Ο καθένας είδε στη Βουλή… αυτό που ήθελε
Αν κάποιος δεν έβλεπε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, και απλώς παρακολουθούσε τις αντιδράσεις στα social media, θα έμενε με την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει μερικούς δεκάδες… Τσώρτσιλ.
Φυσικά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, η συζήτηση στη Βουλή και η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με… κερασάκι την παρέμβαση Βενιζέλου, μας θύμισε πόσο ολίγιστο είναι το υπάρχον πολιτικό δυναμικό.
Μια Βουλή κατώτερη των περιστάσεων. Πολιτικοί αρχηγοί πολύ μακριά από τον σφυγμό της κοινωνίας, με “μαύρη τρύπα” επιχειρημάτων, ακόμη και με σκηνική παρουσία και κινήσεις που θυμίζουν… πολιτευτάκο της σειράς, και όχι βεβαίως πολιτικό ηγέτη.
Να πούμε όμως και τα… δικά μας. Ημών ως ενεργών πολιτών. Ο καθένας είδε… ότι ήθελε. Κατάλαβε ότι ήθελε να καταλάβει. Και έβγαλε το συμπέρασμα που… είχε αποφασίσει ότι θα βγάλει.
Γι’ αυτό και η αποθέωση πολιτικών, ή η “θεοποίηση” αποστροφών που ακούστηκαν στη Βουλή. Μια Ελλάδα σε απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο. Χωρίς κανένα φως στο βάθος του τούνελ.»
ΠΗΓΗ: ysterografa.gr
Και που είστε Συνέλληνες, το…. «ΤΟΥΝΕΛ» που βρίσκεται η χώρα εξαιτίας ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, δεν έχει τέλος, για να υπάρξει και η παραμικρή ελπίδα να δούμε κάποιο φως…  
Η χώρα ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχει καταδικαστεί να είναι μέσα στο σκοτεινό τούνελ που την έριξαν, και την έριξαν για να μείνει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ εκεί.
Το «ζόρι» των πολιτικάντηδων, ΟΛΩΝ είναι οι καρέκλες τους, είναι πως θα γίνουν κυβέρνηση, είναι πως θα βγουν λάδι, χαντακώνοντας όλους εμάς.
Παρακολουθήσαμε ΟΛΟΥΣ τους ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ, να δηλώνουν έτοιμοι και πάλι για την εξουσία.
Αυτό είναι που τους νοιάζει, και όχι η χώρα και ο κατήφορος της.
Τα βλέπετε αδέλφια;
Και αυτό που με εξόργισε, ήταν την ώρα που ο πρωθυπουργός (ακόμα είναι) έκανε λόγο για …ΛΑΜΟΓΙΑ, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αυτής της κατηγορίας, κλεισμένοι μέσα στα πανάκριβα κοστούμια τους που και αυτά τα πλήρωσε ο κοσμάκης, έκαναν τους «έκπληκτους» και διαμαρτυρόταν έντονα.
Είπαμε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ…

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger