Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες η φετινή αντιπυρική περίοδος Με περιορισμένα κονδύλια και ελλείψεις - Βαρύτητα θα δοθεί στην Σκόπελο


Με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες η φετινή αντιπυρική περίοδος

Εξαιρετικά δύσκολη και με πολλές ιδιαιτερότητες αναμένεται να είναι η φετινή αντιπυρική περίοδος που ξεκινά επίσημα απο την 1η Μαΐου και στη Μαγνησία. Με περιορισμένα κονδύλια και πολλές ελλείψεις προσωπικού και στελέχωσης των υπηρεσιών θα δοθεί όπως όλα δείχνουν αυτό το καλοκαίρι η μάχη σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στη Σκόπελο καθώς όλο το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο απο την θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη και δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση μηχανημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Την έκδηλη ανησυχία του για το φετινό καλοκαίρι εξέφρασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Π.Ε Μαγνησίας , ο δήμαρχος της Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης. 

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου οι ανώνατοι αξιωματικοί της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκτός απο τις ιδιαιτερότητες της Σκοπέλου αναφέρθηκαν και στις περιπτώσεις του Αλμυρού που και εκεί θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς πέρσι χρειάστηκε να επέμβουν  48 φορές τα πυροσβεστικά αεροπλάνα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση πυρκαγιών που άλλοι έβαζαν απο λάθος και άλλοι από πρόθεση.

Την δύσκολη κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει η Π.Ε Μαγνησίας περιέγραψε η αντιπεριφερειάρχης Δ.Κολυνδρίνη. Για το θέμα της Σκοπέλου ανέφερε πως η πολιτεία θα πρέπει να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες για την εκταμίευση των χρημάτων που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών , ενώ μίλησε και για τα περιορισμένα κονδύλια μετά τα οποία καλείται η αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αντιπυρικής περιόδου. Οι μετέχοντες στη σύσκεψη διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη κονδυλίων και την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger