Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Αναφορά βουλευτών Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ για επίδομα απομακρυσμένων περιοχών στην Αλόννησο

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: Καθορισμός Αλοννήσου για την χορήγηση επιδόματος απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών

Οι βουλευτές Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Συμεών Μπαλλής και Κατερίνα Παπανάτσιου, διαβιβάζουν ως αναφορά την με αρ. πρωτ. 1515/30.3.2016 επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου, με την οποία ο τελευταίος αιτείται την διατήρηση του καθορισμού της Αλοννήσου ως απομακρυσμένης περιοχής, προκειμένου να εξακολουθήσει η χορήγηση του επιδόματος των απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών της παρ. 2 του άρθρου 15 του Ν. 4024/2011 στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παρ.2 του άρθρου 30 του ίδιου Νόμου.

Στην επιστολή εκφράζεται η ανησυχία του Δημάρχου του νησιού για την ενδεχόμενη διακοπή της καταβολής του επιδόματος, ενόψει της προβλεπόμενης από το άρθρο 19 του Ν. 4354/2015 έκδοσης Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών μέχρι 31.3.2016, για τον επανακαθορισμό των περιοχών που δικαιολογούν την χορήγησή του.
Παρακαλείται ο κ. Υπουργός όπως εξετάσει προσεχτικά τις επισημάνσεις του Δημάρχου, ο οποίος τεκμηριώνει την αναγκαιότητα χορήγησης του επιδόματος, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη κατάργησή του θα αποτελέσει αντικίνητρο για την προσέλευση εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων στην Αλόννησο, δεδομένου ότι το νησί είναι απομακρυσμένο, με δύσκολη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα αστικά κέντρα.

Επισυνάπτεται η Επιστολή
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 31/3/2016
Οι καταθέτοντες βουλευτές
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Συμεών Μπαλλής
Κατερίνα Παπανάτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger