Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων για την αντιπυρική περίοδο 2016 και για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Κολυνδρίνη η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων με αντικείμενο την προετοιμασία και των συντονισμό των μελών του Σ.Ο.Π.Π. για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και σεισμικών φαινομένων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Αθανασίου Σεραφείμ, ο Διοικητής Π.Υ. Βόλου Πύραρχος Πόζογλου, Χαράλαμπος, η Δ/ντρια της Δ/νσης Δασών Μαγνησίας κα Δημητρακοπούλου, ο Δασάρχης Βόλου και ο Δασάρχης Αλμυρού, η Αντιδήμαρχος Βόλου κα Β. Καντόλα, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χ. Βασιλούδης, ο Αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Παλληκάρης, ο Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Α. Φλέρης, ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Βόλου κ. Ε. Μπέης, εκπρόσωποι των Δήμων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των εθελοντικών οργανώσεων και των αρμόδιων υπηρεσιών, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Γ. Καλτσογιάννης, Γ. Κίτσιος Αργ. Κοπάνας, Β. Χατζόπουλος και υπάλληλοι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.
Τον συντονισμό της σύσκεψης είχε η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη η οποία καλωσόρισε τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πολύ καλή συνεργασία που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Επεσήμανε ότι η επιτυχία οφείλεται στην συνύπαρξη και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η κα Κολυνδρίνη τόνισε ιδιαίτερα ότι το Α και το Ω για την ορθολογική αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων, όποιας μορφής και αν είναι αυτά, είναι ο συντονισμός, η ψυχραιμία και η καλή πρόθεση και συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπισή τους. Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι μόνο μέσα από τον βέλτιστο συντονισμό μπορούν να αντισταθμιστούν οι αδυναμίες που παρατηρούνται από τα πρόβληματα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και της υποχρηματοδότησης που αφορούν τις αντίστοιχες δράσεις, ιδίως κατά τη σημερινή συγκυρία που τα προβλήματα που ανακύπτουν είναι πολλά, διαφορετικά, πολυσύνθετα και πολυεπίπεδα.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, ώστε με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου να επιτευχθεί ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και παράλληλα ενημέρωσαν για τον βαθμό ετοιμότητας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων που ακούστηκαν είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αλλά και αθροιστικά, θα πρέπει συνεργατικά και συντονισμένα να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο προκύπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger