Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Χίμκι - Ολυμπιακός 98-66 (ΤΕΛΙΚΟ)

Θέμα: 5 βασικοί Λόγοι που θα έχουμε Εθνική τραγωδία .

0
Επειδή κυκλοφορεί πολύ παραπληροφόρηση και επειδή ο Σύριζα είναι εξπέρ στο να «βαφτίζει» το ψάρι κρέας όπως εξάλλου έκανε από την πρώτη στιγμή που μετονόμασε την «τρόικα» σε «θεσμούς» ας ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα .
Πρώτον : Κανένας Σύρος δεν είναι πρόσφυγας στην Ελλάδα , πρόσφυγας είναι στην πρώτη μη εμπόλεμη χώρα που αιτείται άσυλο, η οποία είναι η Τουρκία . Η Τουρκία έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τον περιθάλψει και να τον εφοδιάσει με τα απαραίτητα έγγραφα για να συνεχίσει το ταξίδι του σε όποια άλλη χώρα επιθυμεί είτε νόμιμα σαν οικονομικός μετανάστης είτε σαν λαθρομετανάστης . ¨Όλοι οι υπόλοιποι (Μαροκινοί, Αφγανοί , Πακιστανοί κλπ) είναι λαθρομετανάστες .Από τη στιγμή δε που τρυπάνε τις βάρκες με κατσαβίδια και τις βουλιάζουν στις ακτές μας θεωρούνται ναυαγοί και είναι ακόμα ευκολότερο να τους επαναπροωθήσουμε στις χώρες τους .

"Έντιμη συνεργασία"..Δικαιοσύνη ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

Αυτή την ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό

Από τη συγκέντρωση στην ΟμόνοιαΑπό τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
«Ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό να μην περάσει στη Βουλή», φωνάζουν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η πορεία προς τη Βουλή.
Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Δεν ξεχνάμε τη μεγάλη γιορτή της Εθνοσωτηρίου - λουλούδια θα γίνονται δεκτά στο Μαξίμου.

ΕΚΤΑΚΤΟ Χωρίς αντιπυρική προστασία το νησί της Σκοπέλου



Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας σχετικά με το ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας της Σκοπέλου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκρηξη τώρα Τουλάχιστον 4 νεκροί και 20 τραυματίες

Μπράβο πανάξιε υπουργέ Σκουρλέτη!

Μπράβο πανάξιε υπουργέ Σκουρλέτη!

Περήφανη δήλωση του υπουργού
ενέργειας και περβάλλοντος:
«Υπέγραψα σήμερα (31/3) την άδεια
για το γήπεδο της ΑΕΚ»

ΣΩΠΑ ΟΠΟΥ ΝΑ “ΝΑΙ ΘΑ
ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ!

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΑΕΚ στον Σκουρλέτη

[In]: Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΑΕΚ στον Σκουρλέτη
Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος υπέγραψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Αγιά Σοφιά» , εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.
Οι άνθρωποι της Ένωσης θα προχωρήσουν άμεσα τις ενέργειές τους για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ώστε να αρχίσουν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια και να μπει σε τροχιά περάτωσης το νέο γήπεδο της ομάδας.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ LIVE TV: Χίμκι - Ολυμπιακός live streaming

Ας μας αφήσουν ήσυχους με τις δημοσκοπήσεις τους

Ο Τσίπρας γεμίζει την Ελλάδα με hot spot σε λίγο και στην Σκόπελο και ας ψηφίσαμε όχι δείτε σήμερα Πάνε να καταστρέψουν και τη μαγευτική Κυλλήνη με καταυλισμούς

Πάνε να καταστρέψουν και τη μαγευτική Κυλλήνη με καταυλισμούς


Παίρνουν τους μετανάστες από τον Πειραιά και τους πάνε Πελοπόννησο - Αναστάτωση στην Ηλεία για τους δύο καταυλισμούς προσφύγων στο νομό

Hot spot σε όλη την Ελλάδα: αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης! Δεν φτάνει που μερικά από τα πιο τουριστικά νησιά, όπως η Λέσβος και η Χίος κινδυνεύουν φέτος να μείνουν χωρίς τουρίστες, δεν φτάνει που το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς έχει μετατραπεί σε καταυλισμό και πεδίο μαχών, τώρα θέλουν να καταστρέψουν και μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Πελοποννήσου. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γεμίσει και η Πελοπόννησος με hot spot με την αρχή να γίνεται στην μαγευτική Κυλλήνη, που αποτελεί έναν από από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ειδικά για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Κραυγή αγωνίας από μια γυναίκα στην Σκόπελο την ακούει κανείς ?


Καλή η προσπάθεια καλή και η προβολή στην τηλεόραση για κάτι καλύτερο σε αυτό το νησί, φυσικά δεν είμαι αχάριστη και τα εκτιμώ αλλα ολα έχουν αρχή και τέλος... Ολα μαζί δεν γίνονται και να είναι και ημιτελές... Έλα Καλε μου τουρίστα για διακοπές και νοίκιασε αυτοκίνητο ή μηχανάκι να Αφήσεις τα ωραία σου λεφτά στις επιχειρήσεις του νησιού και να πέσεις μέσα στις λακούβες που πέφτουμε εμείς κάθε μέρα και απο τύχη;!;! Δεν έχει σκοτωθεί κανένας ακόμα... Δεν είναι μόνο αυτά φυσικά αλλα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά... Απο που να πιάσεις και που να τελειώσεις...;;; Απο τα λιμάνια μας, τις παραλίες μας, τους δρόμους μας, την παιδική χαρά που

Αναφορά βουλευτών Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ για επίδομα απομακρυσμένων περιοχών στην Αλόννησο

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: Καθορισμός Αλοννήσου για την χορήγηση επιδόματος απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών

Οι βουλευτές Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Συμεών Μπαλλής και Κατερίνα Παπανάτσιου, διαβιβάζουν ως αναφορά την με αρ. πρωτ. 1515/30.3.2016 επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου, με την οποία ο τελευταίος αιτείται την διατήρηση του καθορισμού της Αλοννήσου ως απομακρυσμένης περιοχής, προκειμένου να εξακολουθήσει η χορήγηση του επιδόματος των απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών της παρ. 2 του άρθρου 15 του Ν. 4024/2011 στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παρ.2 του άρθρου 30 του ίδιου Νόμου.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΦΟΙ ΠΡΟΒΙΑ Proton επαγγελματικο χαρτι γενικης χρησης 670gr -20% απο 2, 10Ε ΜΟΝΟ 1, 68Ε!!!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Αρχιπύραρχο κ.Αθανασίου της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων πραγματοποίησε χτες Τετάρτη 30-03-2016 ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Αθανασίου Σεραφείμ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Πύραρχο Πόζογλου Χαράλαμπο.

Το αχαστο πελατειακο κρατος των κόπρο σκύλων δημοσίων ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 178 φορείς του Δημοσίου αρνούνται να απογραφούν 5 χρόνια και 3 μνημόνια μετά

5 χρόνια και 3 μνημόνια μετά, εκατό εβδομήντα οκτώ Φορείς (178) του Δημοσίου δεν έχουν απογραφεί, με τις διοικήσεις αυτών να αρνούνται να δώσουν στοιχεία για υπαλλήλους και τις αμοιβές τους… (!), εξακολουθούν, ωστόσο, να χρηματοδοτούνται από το Κράτος-σύμφωνα με το epoli.gr.
Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σε ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, και αφορούν στοιχεία μέχρι τις 15.03.2016, όταν και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής το σχετικό έγγραφο.

Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο «Προσφυγικό»

Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο «Προσφυγικό»
(Φωτ.: Εργασίες στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου, μεταξύ Μάνδρας και Κουτσοχέρου στο ν. Λαρίσης, για τη δημιουργία ανοικτού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.)
Του Ιπποκράτη Δασκαλάκη*
Η αντιμετώπιση του πολυσύνθετου προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος έχει ορθά καταστεί –ίσως η σημαντικότερη– προτεραιότητα της ελληνικής Πολιτείας. Η ιεράρχηση αυτή απορρέει από τις αδιαφιλονίκητες διασυνδέσεις του προβλήματος με θέματα εσωτερικής ασφάλειας, κυριαρχικών δικαιωμάτων, διεθνών σχέσεων, οικονομικών συνεπειών αλλά και διατήρησης της (συχνά λοιδορούμενης, αλλά βαθιά ριζωμένης στο λαϊκό αίσθημα) εθνικής ταυτότητος. Το μέγεθος και οι συνέπειες του προβλήματος έγιναν –έστω και με καθυστέρηση– αντιληπτά από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία και φέρει μεγάλο μέρος των ευθυνών για τη γιγάντωση του. Η παρούσα λοιπόν κυβέρνηση, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των σχημάτων που προηγήθησαν, αδυνατώντας να προβλέψει και να προετοιμάσει κατάλληλα τον κρατικό μηχανισμό, βρέθηκε προ του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος, δεχόμενη παράλληλα και τεράστια εσωτερική και εξωτερική πίεση.

Σχετικά με προσφυγικό και μαχαιρώματα Αφγανών.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Με τον Νόμο 4368/2016 (Παράλληλο Πρόγραμμα) του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και την νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους μόνο με την κατοχή ΑΜΚΑ. Η πολιτική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας δίνει πλέον την δυνατότητα σε κάθε ανασφάλιστο να μπορεί να απευθυνθεί σε οποιαδήποτε δομή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, μόνο με το ΑΜΚΑ του, χωρίς δικαιολογητικά, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και έγκριση από τριμελείς επιτροπές, χωρίς την προϋπόθεση ύπαρξης βιβλιαρίου ανασφάλιστου, και χωρίς να υπάρχει πια η υποχρέωση που υπήρχε επί κυβέρνησης ΝΔ, για δήλωση αποδοχής χρέους λόγω νοσηλείας και μεταφορά της οφειλής στη ΔΟΥ. Ο απαράδεκτος αποκλεισμός των ανασφάλιστων από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έλαβε τέλος.
Το Υπουργείο Υγείας με τo από 25.2.2016 έγγραφό του προς τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και με την υποχρέωση να ενημερώσουν τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες ΠΕΔΥ, έδωσε εντολή σε αυτά να παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση, νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους δικαιούχους της παρ.2 (εδάφια α. και β.) του άρθρου 33 του Ν. 4368/2016 που κατέχουν ΑΜΚΑ, ώστε να προσέρχονται σε αυτά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης (από το άρθρο 33 παρ. 5 του Ν. 4368/2016) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Αλληλεγγύης και Οικονομικών.

Άσαντ: Τουρκία και Σαουδική Αραβία στηρίζουν τους τρομοκράτες της Συρίας

Άσαντ: Τουρκία και Σαουδική Αραβία στηρίζουν τους τρομοκράτες της Συρίας

«Καθώς και από έναν αριθμό Δυτικών κρατών, ιδιαίτερα από την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», συμπλήρωσε 

Η τρομοκρατία στη Συρία και το Ιράκ υποστηρίζεται άμεσα από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία,  είπε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ μιλώντας στο πρακτορείο Σπούτνικ.

Σκόπελος δυστυχώς ....


αύριο είναι Απρίλιος ξεκινάνε οι επισκέπτες να έρχονται στην Σκόπελο και το νησί είναι ένα μπουρδέλο δρόμοι παραλίες εγκατάστασης κλπ αυτό δεν είναι κράτος είναι παρακράτος

Κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την κύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας Προσφυγικό: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Προσφυγικό: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο


Προκαλεί ετήσιες δαπάνες 110 εκατ. ευρώ - Αίσθηση από την χειρόγραφη σημείωση για τη σύσταση νεα γενικής γραμματείας υποδοχής

Το νομοσχέδιο για την προσφυγική κρίση χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως κατεπείγον και εισάγεται στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Πέμπτη στις 17:30, ώστε την Παρασκευή να εισαχθεί και να ψηφισθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Γαμώ το κράτος σας....... Πόθεν έσχες Σταθάκη: Στο αρχείο τα 1,8 εκατ. και τα 36 ακίνητα.....

Πόθεν έσχες Σταθάκη: Στο αρχείο τα 1,8 εκατ. και τα 36 ακίνητα

Είχε ξεχάσει να τα δηλώσει- Οι έρευνες περιορίστηκαν στα στοιχεία που προσκόμισε ο υπουργός και δεν επεκτάθηκαν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών

Στο αρχείο αποφάσισε να θέσει την υπόθεση του κ. Γιώργου Σταθάκη με τα ξεχασμένα 1.800.000 ευρώ και τα αδήλωτα 36 ακίνητα η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, μόλις μία ημέρα μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής.

Τι είχε γράψει ο Τσαλίκης στο facebook λίγες μέρες πριν το τροχαίο

Χέσε μας κύριε Τσίπρα, εν ολίγοις...


Αξιότιμε κτλ, κτλ, κτλ... κύριε κτλ πρωθυπουργέ,

Επειδή βλέπω ΑΚΡΙΒΩΣ το που πάει (πάλι) η δουλειά, έχω να σού πω το εξής:

Τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο που έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά - ΒΙΝΤΕΟ

Τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο που έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά - ΒΙΝΤΕΟ
Εκκενώθηκε πλοίο της γραμμής που έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο μετέφερε 90 επιβάτες  και η εκκένωση πραγματοποιήθηκε με συντονισμένες κινήσεις.
Δείτε το βίντεο:

Χίμκι - Ολυμπιακός Euroleague Khimky Moscow - Olympiakos Live Streaming

Διαδηλώνουμε σήμερα και προετοιμάζουμε τη 48ωρη απεργία Στις 7 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Στον Πειραιά, την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Με επίκεντρο την Ομόνοια, στις 7 μ.μ., οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής διαδηλώνουν σήμερα ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου και στα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, που προωθούνται σε συνεννόηση με την τρόικα. Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης στον Πειραιά, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Ελευσίνα (7 μ.μ., πλατεία Ηρώων), στο Λαύριο (6.30 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων) και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.«Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος - λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!», σημειώνει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση για τα σημερινά συλλαλητήρια και καλεί σε «αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση έρθει στη Βουλή».
Οι προσυγκεντρώσεις
Οι προσυγκεντρώσεις για το σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ., στα εξής σημεία:

Εορτή του Αγίου Υπατίου του Επισκόπου Γαγγρών

Εορτή του Αγίου Υπατίου του Επισκόπου Γαγγρών
Τη μνήμη του Αγίου Υπατίου του Επισκόπου Γαγγρών τιμά σήμερα, 31 Μαρτίου, η Εκκλησία μας.
Ο Άγιος Υπάτιος ήταν μορφή από εκείνες που δόξασαν την Εκκλησία στους πρώτους αιώνες της και αγωνίσθηκαν για το θρίαμβο του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας.
Ήταν επίσκοπος Γαγγρών στα χρόνια του Μεγάλου. Κωνσταντίνου και συμμετείχε στην Α' Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια (325 μ.Χ.), κατά της πλάνης του Αρείου.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Θα τρελαθείτε! Αυτά προβλέπει το 3ο μνημόνιο...


Η Κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Ολγα Γεροβασίλη ανήγγειλε τα μέτρα που καλείτε να πάρει η Κυβέρνηση, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θα αγγίζουν το... αστρονομικό ποσό των 6,8 δισ. ευρώ!
Αυτός είναι τουλάχιστον ο λογαριασμός των φόρων… της ερχόμενης συμφωνίας, αφού στα 3,2 δισ. ευρώ που είχαν αποφασιστεί για την διετία 2015 -2016 μέσω του προϋπολογισμού προστίθενται τώρα άλλα 3,6 δισ. για να κλείσει το ταχύτερο η αξιολόγηση.
Πιο συγκεκριμένα, Αθήνα και δανειστές κλείνουν σε ένα πακέτο ύψους μέτρων 5,5 δισ. ευρώ για την τριετία 2016 – 2018 από τα οποία τα 1,8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τις περικοπές του ασφαλιστικού, 1,8 δισ. ευρώ από άμεση φορολογία και άλλο 1,8 δισ. ευρώ από την έμμεση φορολογία.

Θρήνος στην οικογένεια Τσαλίκη


Θρήνος στην οικογένεια Τσαλίκη - Σκοτώθηκε η θεία του σε τροχαίο
Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στις 19:00 το απόγευμα, στη νέα διασταύρωση "καρμανιόλα" που έχει γίνει στον παλιό δρόμο Στυλίδας - Καραβόμυλου.
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο newsit.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων για την αντιπυρική περίοδο 2016 και για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Κολυνδρίνη η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων με αντικείμενο την προετοιμασία και των συντονισμό των μελών του Σ.Ο.Π.Π. για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και σεισμικών φαινομένων.

Κίνδυνος να χαθούν έργα της Μαγνησίας επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη

Αγονοι οι διαγωνισμοί για έργα στη Μαγνησία λόγω αποχής εργοληπτών
Λόγω της αποχής των εργοληπτών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Τον κίνδυνο να βρεθούν στο κόκκινο έργα της Μαγνησίας καθώς πιέζονται τα χρονοδιαγράμματα, επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή τη ματαίωση τριών ακόμη διαγωνισμών λόγω της αποχής των εργοληπτών από διαγωνιστικές διαδικασίες.
Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
«Η κατάσταση που δημιουργείται, δεν έχει προηγούμενο», τονίζει η κα Κολυνδρίνη και συνεχίζει: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να συντονιστούν υπηρεσίες διαφόρων φορέων ώστε να γίνουν μελέτες για έργα και στη συνέχεια να αναζητήσουμε χρηματοδότηση μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Τελικά, καταφέρνουμε με μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν και χρηματοδοτήσεις κι ενώ τα έργα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, οι διαγωνισμοί βγαίνουν άγονοι και τα έργα πηγαίνουν πίσω. Τα χρονοδιαγράμματα γίνονται πιεστικά και αυξάνονται οι κίνδυνοι για τα έργα ενώ παραμένουν και τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν τα έργα».

Απαράδεκτος ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος εάν πήρε τα χρήματα που ήταν για τους Σκοπελίτες και τα έδωσε σε τούρκικη ΜΚΟ


Μεγάλη αγανάκτηση των σκοπελιτων με την απόφαση του υπουργού κ.Κατρουγκαλου για την απόφαση του να πάρει τα χρήματα που είχαν εγκριθεί για τους πλημμυροπαθείς της Σκοπέλου  εάν είναι αλήθεια αυτό που μάθαμε...... δείτε λοιπόν .εγκριθεί με την υπ αριθμ.πρωτ. Γ23/6665/419/29-02-2016 το τεράστιο ποσό τον 106,333 της οικονομικής ενίσχυσης στους πλημμυροπαθείς (αντικατάσταση οικοσκευής) κατοίκους της Σκοπέλου  της , εμείς λαμβάνοντας πολλά παράπονα από τους Σκοπελίτης για την καθυστερήσει να παραλάβουν τα μικρο ποσά που είναι σαν σαν φιλοδώρημα .επικοινωνήσαμε με το υπουργείο εργασίας στο τμήμα κοινωνικής αρωγής δυστυχώς μόλις τους είπαμε την ιδιότητα μας δηλαδή από το Σκόπελος νιους μας είπαν ότι έχουν εντολή να μην απαντούν σε ΜΜΕ μπλοκ εφημερίδες κλπ και ότι υπευθύνως είναι ο κύριος

SOS εκπέμπει η Σκόπελος


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
SOS εκπέμπει η Σκόπελος, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς το μισό νησί είναι ακόμη αποκομμένο, δεν υπάρχουν δασικοί και αγροτικοί δρόμοι για πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων και σε περίπτωση πυρκαγιάς αναμένεται να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.

Με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες η φετινή αντιπυρική περίοδος Με περιορισμένα κονδύλια και ελλείψεις - Βαρύτητα θα δοθεί στην Σκόπελο


Με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες η φετινή αντιπυρική περίοδος

Εξαιρετικά δύσκολη και με πολλές ιδιαιτερότητες αναμένεται να είναι η φετινή αντιπυρική περίοδος που ξεκινά επίσημα απο την 1η Μαΐου και στη Μαγνησία. Με περιορισμένα κονδύλια και πολλές ελλείψεις προσωπικού και στελέχωσης των υπηρεσιών θα δοθεί όπως όλα δείχνουν αυτό το καλοκαίρι η μάχη σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στη Σκόπελο καθώς όλο το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο απο την θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη και δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση μηχανημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Την έκδηλη ανησυχία του για το φετινό καλοκαίρι εξέφρασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Π.Ε Μαγνησίας , ο δήμαρχος της Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης. 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

Όχι Συνέλληνες, δεν αναφέρομαι με τον τίτλο του άρθρου στο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ του ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ!
Αναφέρομαι στο σημερινό ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ, που ακούει στο όνομα Έλληνες Πολιτικοί, Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το είδαμε ΟΛΟΙ, στην τηλεόραση, θαυμάσαμε το …. «επίπεδο» ΟΛΩΝ αυτών που μας εκπροσωπούν, που (για ακόμα μια φορά θα το πω) ΕΜΕΙΣ τους ψηφίσαμε, τους επιλέξαμε  να μας «σώσουν».
Η γνωστές «κοκορομαχίες», μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, χαρακτηρισμοί που μόνο στον συγκεκριμένο χώρο δεν αρμόζουν, πολύ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, και ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ.
Πολιτικοί, ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΙ των περιστάσεων, τα γνωστά ξεκατινιάσματα μπροστά στις κάμερες, και στο τέλος, μια από τα ίδια.
Το «τσίρκο» που παρακολούθησαν ΟΛΟΙ οι Έλληνες , έτυχε ποικίλων σχολίων στην πλειοψηφία τους αρνητικών.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, γράφει……

Εκδήλωση για τα «κόκκινα δάνεια» στη Σκιάθο


kokkina-daneia
Ημερίδα με τίτλο «Κόκκινα δάνεια» προγραμματίζεται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Δ. Σκιάθου, την Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» στη Σκιάθο.

Η απάντηση του Αρκά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκίτσο του

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αναζήτηση για αλώνια στην Γλώσσα

Η τάξη της Β’ Λυκείου του Γυμνασίου Μ.Λ.Τ Γλώσσας Σκοπέλου, στο μάθημα της ερευνητικής εργασίας προσπαθεί να εντοπίσει τα αλώνια της Γλώσσας και να κάνει μία καταγραφή. Εάν κάποιος έχει πληροφορίες για αλώνια παρακαλούμε να μας ενημερώσει καλώντας στον παρακάτω αριθμό ή αφήνοντας ένα σχόλιο.
Ευχαριστούμε
6976661488 : Βαρλάμη Ζωή
Αναζήτηση για αλώνια στην Γλώσσα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ FROM FISH RESTAURANT POSEIDON Αρνάκι με μελιτζάνες και δαμάσκηνα Σκοπέλου - Lamb with eggplant and plums

ARNAKI ME MELITZANES KAI DAMASKHNAexo

Δελτίο Τύπου Κ.Παπανάτσιου-ερώτηση για το ρόλο τον ΚΕΚ στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2015
Δελτίο Τύπου

Ερώτηση της βουλευτού Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παπανάτσιου σχετικά με το ρόλο των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας
Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με το ρόλο των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.
Στην αρκετά εκτενή ερώτησή της αναφέρει ότι εκτός των διαφωνιών, που αφορούν από τη μία το ρόλο της κατάρτισης/επανένταξης μέσω των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε μία πλήρως απορυθμισμένη αγορά εργασίας, όσο και τα δομικά/κυκλικά χαρακτηριστικά στοιχεία της ανεργίας στην χώρα, πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι ένα μεγάλο μερίδιο αποτυχίας των προηγούμενων προγραμμάτων είχαν και τα συμβεβλημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα οποία άρχισαν να εμφανίζονται από την εφαρμογή παλαιοτέρων προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας και μάλιστα χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο ή πιστοποίηση. Με τον τρόπο λειτουργίας των προηγούμενων προγραμμάτων δημιουργήθηκε ένα κλειστό και αδιαφανές «σύστημα παροχής υπηρεσιών απασχόλησης» από τα Κέντρα Επαγγελματική Κατάρτισης, τα οποία αναβαθμίστηκαν σε Παρόχους και Επόπτες των προγραμμάτων αυτών, καταργώντας στην πράξη τον ΟΑΕΔ και το προσωπικό του, δίνοντας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κρίσιμα και νευραλγικά στοιχεία και πόρους.
Οι καταγγελίες τα προηγούμενα χρόνια για την λειτουργία των ΚΕΚ, αφορούσαν κυρίως:

Δελτίο Τύπου_Εθελοντική Δράση Let's do it Greece 2016





Αθήνα, 30 Μαρτίου 2016

Υπ‘ όψιν: Εκπρόσωποι ΜΜΕ

Προς Δημοσίευση

Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τη μεγαλύτερη εθελοντική
εκστρατεία καθαρισμού της χώρας!


Την Κυριακή 17 Απριλίου όλη η Ελλάδα θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Lets do it Greece. Η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» θα πραγματοποιηθεί από 11/4 – 15/4.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στο www.letsdoitgreece.org.

Λαύριο - ΑΕΚ Φιλικός αγώνας μπάσκετ

Τα όστρακα σε πρώτο πλάνο


Η θάλασσα κρύβει στα βάθη της αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς, και ως χώρα περιτριγυρισμένη από το απέραντο γαλάζιο ξέρουμε να εκτιμάμε, να μαγειρεύουμε και να αγαπάμε τους θαλασσινούς μεζέδες και ειδικά τα όστρακα. Ευκαιρία, λοιπόν, μέσα στη Σαρακοστή, να τα δοκιμάσουμε όλα.
Από τα πλέον διαδεδομένα και ήπια στη γεύση μύδια και τις πιο ιδιαίτερες καλόγνωμες και φούσκες μέχρι τους ευκολομαγείρευτους πετροσωλήνες και τις πιο “δύσκολες” πορφύρες, το κάθε όστρακο απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΏΝ ΒΕΛΑΝΙΟ


Με σκίτσο το Αρκά παρομοίασε ο Μητσοτάκης τον Τσίπρα - Τι απαντά ο σκιτσογράφος!

Η πραγματικότητα πίσω από το παραβάν... Μητσοτάκη Ψυχάρη


Συμμαχία των εντίμων...



Η σκανδαλολογία, και μέσω αυτής η εντυπωσιοθηρία, συνιστά έναν πρώτης τάξεως αντιπερισπασμό στον οποίο συχνά - πυκνά καταφεύγει το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, για να εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική του ή για να αποσπάσει την προσοχή του λαού απ' τα αντιλαϊκά μέτρα που «τρέχει». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ανέδειξε μια ακόμα χρησιμότητα του εν λόγω «εργαλείου», δηλώνοντας με αφορμή τη χτεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή: «Ζητούμενο είναι μια συμμαχία των εντίμων σε όλα τα επίπεδα ... Αν η αποψινή (χτες) συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή ...πέρα από την αντιπαράθεση... συμβάλει και σ' αυτό, θα είναι θετικό για τον τόπο. Αν απλώς παραμείνουμε σε ένα επίπεδο εντυπώσεων και οξύτητας και κομματικής κοκορομαχίας χωρίς να προχωράμε στο ζητούμενο, δεν θα προσθέσει τίποτα...».Συμμαχία των εντίμων που θα υπηρετήσει την ανέντιμη, απ' τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου. Μόνο που η «αγιαστούρα» δεν είναι ικανή να καθαγιάσει μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική, ούτε το εκμεταλλευτικό σάπιο σύστημα που αποτελεί το ιδανικότερο περιβάλλον για σαπρόφυτα κάθε είδους.

Κοκορομαχίες και αποπροσανατολισμός του λαού

Μερικές από τις χειρότερες στιγμές του δικομματισμού αναβίωσαν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με τις κοκορομαχίες τους στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, την ώρα που βρίσκεται προ των πυλών ένας νέος Αρμαγεδδών αντιλαϊκών μέτρων.
Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε στη δευτερολογία του ότι το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί η κυβέρνηση εκφράζει την αγωνία του «συστήματος της διαπλοκής». Επίσης επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αναμάσησε πρωτοσέλιδα των συγκροτημάτων του Τύπου.
«Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως σε τέσσερα χρόνια γίνετε ο νεότερος αρχηγός κόμματος που αποχωρεί», είπε. Σε σχέση με τις καταγγελίες της ΝΔ περί «παρακράτους», ανέφερε ότι «παρακράτος δεν είναι όταν αποκαλύπτεται ένα κύκλωμα εκβιαστών, αλλά όταν συγκαλύπτεται».
Powered By Blogger