Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Η Δημοκρατική Συνεργασία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στην ΑΔΕΔΥ

ΑΔΕΔΥ ΨΗΦΙΖΕΙ
Η Δημοκρατική Συνεργασία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με ποσοστό 51,63%.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εγγεγραμμένοι ήταν 220 υπάλληλοι και ψήφισαν 215. Έλαβαν: Δημοκρατική Συνεργασία 111 ψήφους και πέντε έδρες.
ΔΑΚΕ 39 ψήφους, δύο έδρες, ΔΑΣ 33 ψήφους, 2 έδρες, Αλληλεγγύη –Αξιοπρέπεια 12 ψήφους καμία έδρα, Παρέμβαση 13 ψήφους, καμία έδρα και δύο ψήφους έλαβε ο ανεξάρτητος υποψήφιος.

Αν πέσει ο Τσιπρας

Αν πέσει ο Τσιπρας θα χάσουμε τέτοιο κελεπούρι;;


Νέα Εικονομαχία; - Η γεωπολιτική διάσταση της Εικονομαχίας - «Το Έργο ενάντια στους εικονοκλάστες» Η Γ' Εικονομαχία - Μπορεί ο Αρτάβασδος

eikonomaxia%25C2%25BB%25C2%25ABS.Drekou%25C2%25BBN.Lygeros-Logoi

Περί της Εικονομαχίας - Αφιέρωμα
Έρευνα Σοφία Ντρέκου

Αναστηλώνοντας τις Εικόνες, ομολογούμε και δεσμευόμαστε 
για την αναστήλωση της δικής μας εικόνας, της εικόνας του Θεού.

Ένα θεολογικό λατρευτικό ζήτημα που συντάραξε τη ζωή της βυζαντινής αυτοκρατορίας ολόκληρο τον 8ο και τις αρχές του 9ου μ.Χ. αιώνα. Είναι η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε δυο παρατάξεις: τους εικονοφίλους (οπαδούς της λατρείας των εικόνων) και τους εικονομάχους (διώκτες της λατρείας των εικόνων). Η Εικονομαχία διαίρεσε τους κατοίκους της αυτοκρατορίας σε Εικονομάχους (επίσης αναφερόμενους ως Εικονοκλάστες) και Εικονολάτρες (επίσης αναφερόμενους ως Εικονόφιλους και Εικονόδουλους). Η εικονομαχία άρχισε το 726 και τελείωσε το 842, με αποκατάσταση των εικόνων και περίλαμπρες τελετές.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΡΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ: Τέλος Οι Ποινές Στους Οφειλέτες Ατομικών ΕισφορώνΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΗΛΑ ΤΟΥΣ ΔΥ

Καταργούνται οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ σύμφωνα με εγκύκλιο της Διοίκησης του Ταμείου που εκδόθηκε σήμερα ενώ παύουν όλες οι διώξεις και οι υποθέσεις τίθενται στο Αρχείο.
Συγκεκριμένα υποθέσεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα. Εκκρεμή ένδικα μέσα δεν εισάγονται για συζήτηση και αν έχουν εισαχθεί αποσύρονται από τον Εισαγγελέα. Οι υποθέσεις τίθενται και στις δύο περιπτώσεις στο Αρχείο .

Η Μπαλάντα του Ούρι


Στις εκδηλώσεις μνήμης στην μάχη της Ματαράγκα η Μαρίνα Χρυσοβελώνη


ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 21-3-2016
Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, παραβρέθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση από τους Τούρκους της μάχης της Ματαράγκας Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη παρέστη στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ματαράγκας Καρδίτσας και στη συνέχεια στην επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο στην κεντρική πλατεία της Ματαράγκας, όπου κατέθεσε στεφάνι εις μνήμη των αγωνιστών που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Φορολογικές δηλώσεις 2016 Τι πρέπει να γνωρίζετε;

http://www.perivolos.gr


Οι δηλώσεις θα υποβληθούν μέσω του συστήματος Taxisnet,  όπως ακριβώς έγινε και τα προηγούμενα χρόνια.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι δηλώσεις υποβάλλονται χειρόγραφες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ  λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, ή εφόσον κρίνεται από στον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ .http://www.perivolos.gr/

PAS Giannina - Panionios Athens Live Streaming

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης...Βρε λες & γράφτηκε για τον Τσιπρα Σουρής Γεώργιος.


Βαρύ το πένθος για την Έλενα..

Βαρύ το πένθος για την Έλενα Κατραβά!

Απέραντη θλίψη για την οικογένεια...

Θλίψη για την Έλενα Κατραβά. Βαρύ το πένθος για την οικογένεια της συμβούλου ψυχαγωγικού προγράμματος του Mega...

ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος των Ανάπηρων και χρόνια πασχόντων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και αυτό οφείλεται στα ΒΡΩΜΙΚΑ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ παιχνίδια που παίζονται σε βάρος τους από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας κατόπιν κρυφών και φανερών εντολών του αρμόδιου υπουργείου.
Όπως ΟΛΟΙ οι Έλληνες γνωρίζουν, και όχι μόνο γνωρίζουν αλλά το ΖΟΥΝ, τόσο οι προηγούμενες, όσο και η παρούσα …. Κυβέρνηση, στα πλαίσια των περικοπών για την εξοικονόμηση χρημάτων, δε διστάζουν να παίξουν ακόμα και με τις ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
Έτσι, έχουμε άτομα των οποίων η αναπηρία είναι στο 87%, μετά από κάποιο «Θαύμα» που γίνεται στο ΚΕΠΑ όπου περνούν επιτροπή να γίνονται καλά.
Τα «θαύματα» αυτά, είναι τακτικά όπως προκύπτει από συνεχείς καταγγελίες, και μάλιστα όπως ξαναέγραψα, την όποια αναπηρία, την όποια πάθηση, την κόβουν ακόμα και οι…. ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ με παρεμβάσεις τους γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις όποιες ιατρικές γνωματεύσεις, ακόμα και τις αποφάσεις των επιτροπών.

Ξαφνικά ζωήρεψαν τα κόμματα στήν Σκόπελο και απαιτούν περίμεναν 6 μήνες βεβαία


Ἀφοῦ εινε φιλαρακια ολοι τους

Ενα ακόμα δασοκτόνο ΠΔ


Με συνεργασία υπουργείου Περιβάλλοντος και ΣτΕ Ενα ακόμα δασοκτόνο ΠΔ   Την προηγούμενη εβδομάδα επισημάναμε ότι το ΣτΕ, με την έγκριση των βασικών στοιχείων του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον ορισμό του δάσους και των δασικών εκτάσεων, που του έστειλε για συνταγματικό έλεγχο ο αναπληρωτής  υπουργός Περιβάλλοντος Ι. Τσιρώνης, «θάβει» την απόφασή του 32/2013, με την οποία έγινε αποδεκτός ο επιστημονικός ορισμός του δάσους και (το σπουδαιότερο) κρίθηκε ότι δεν απαιτείται η εισαγωγή αριθμητικών δεδομένων για την ελάχιστη επιφάνεια και το βαθμό συγκόμωσης. Θυμίσαμε, ότι με την εν λόγω απόφαση (32/2013) του ΣτΕ έγινε αποδεκτή, μετά από πολλά χρόνια, η απόφαση 27/1999 του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, που δεν είχε γίνει αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Από το 1980, με απόφαση του τότε υφυπουργού Γεωργίας, είχαν εισαχθεί αριθμητικά δεδομένα στον ορισμό του δάσους, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας προγραμμάτιζε από τότε να αυξήσει τα ποσοστά των αριθμητικών δεδομένων στον ορισμό του δάσους, πράγμα που έγινε με το δασοκτόνο νόμο 3208/2003.

Κόκκινο και όχι πράσινο φως για τις αποζημιώσεις στους 37 δικαιούχους από τον δήμο Σκοπέλου γιατι?

Δόθηκε έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο για την αποκατάσταση οικιακών καταστροφών σε πληγέντες Σκοπελίτες
Σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες της Σκοπέλου αποτελεί η έγκριση ποσού 106.333 ευρώ προκειμένου να διατεθεί σε 37 δικαιούχους του νησιού. Το παραπάνω

Κανονισμό για την παραγωγή λιπασμάτων από απόβλητα προτείνει η Κομισιόν

Κανονισμό για την παραγωγή λιπασμάτων από απόβλητα προτείνει η Κομισιόν Τη θέσπιση κανόνων για την παραγωγή λιπασμάτων από απόβλητα σχεδίασε η Κομισιόν. Η επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών που τώρα διατίθενται ως απόβλητα είναι μια από τις βασικές αρχές του «πακέτου» κυκλικής οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει έναν Κανονισμό που θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση των οργανικών λιπασμάτων, που προέρχονται από απόβλητα στην ενιαία αγορά της ΕΕ, φέρνοντάς τα σε αντίστοιχα επίπεδα ανταγωνισμού με τα παραδοσιακά χημικά λιπάσματα. Αυτό θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αγορά για τις καινοτόμες επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη μείωση των αποβλήτων, της κατανάλωσης ενέργειας και των περιβαλλοντικών ζημιών. Το σχέδιο του Κανονισμού θα αποσταλεί στο Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο για έγκριση.
Εφόσον εγκριθεί, ο Κανονισμός θα είναι άμεσα εφαρμόσιμος, χωρίς να χρειάζεται να μεταφερθεί στην εθνική νομοθεσία, αφού ακολουθήσει μια μεταβατική περίοδος που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις και τις δημόσιες αρχές να προσαρμοστούν.

Αναμένεται σύμφωνα με ρεπορτάζ, το πρώτο καράβι προσφύγων και στο Βόλο…


ΛΙΜΑΝΙ1
Απομακρύνονται από τα νησιά οι πρόσφυγες και θα μεταφέρονται μέσω των λιμανιών της χώρας, όπως και του Βόλου, σε προσωρινούς χώρους φιλοξενίας. Τις επέμενες ώρες ή ημέρες αναμένεται σύμφωνα με ρεπορτάζ, το πρώτο καράβι, στο λιμάνι της πόλης.

Εορτή του Αγίου Ιακώβου του Ομολογητού και Επισκόπου

Εορτή του Αγίου Ιακώβου του Ομολογητού και Επισκόπου
Τη μνήμη του του Αγίου Ιακώβου του Ομολογητού και Επισκόπου τιμά σήμερα, 21 Μαρτίου, η Εκκλησία μας.
Ασκητής από νεαρή ηλικία ο Όσιος Ιάκωβος, διακρίθηκε για την καθαρή ζωή και την ολόψυχη προσήλωση του στα διδάγματα και τις εντολές της πίστης. Αναδείχθηκε επίσκοπος στα χρόνια των εικονομάχων και διώχθηκε σκληρά, μέχρι του σημείου να στερηθεί ακόμα και αυτό το ψωμί.
Αλλά όλη η στέρηση και η κακοπάθεια που υπέστη, δε λύγισε καθόλου το φρόνημα του. Έμεινε σταθερός μέχρι την τελευταία του πνοή, ενθυμούμενος τα λόγια του Αποστόλου των Εθνών:
«Συ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού» ( Β' προς Τιμόθεον, β' 3.).

Οι Αμυγδαλέζες της Αριστεράς είναι Hilton, παρά τον κίνδυνο να αλλοτριωθούν οι μετανάστες από καπιταλιστικές ανέσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου