Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Με μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Γλώσσα Σκοπέλου

       
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Γλώσσας Σκοπέλου στις 28 & 29 Αυγούστου, από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας.
280 χορευτές από όλη την Ελλάδα, συναντήθηκαν, για τρίτη συνεχή χρονιά, στη Γλώσσα, σ΄ ένα αντάμωμα παραδοσιακής μουσικής και χορών ,σ΄ένα αντάμωμα  , παράδοσης και πολιτισμού, σ΄ένα αντάμωμα Ελλάδας.

ΣΥΡΙΖΑ: Όταν τα σκουπίδια γίνονται κυβερνητικό πρόγραμμα...

«Στοχευμένες δράσεις» για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», που γεννάει το μνημόνιο Τσίπρα, προβλέπει ως ξαναζεσταμένο πιάτο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο που αυτό το ξαναζεσταμένο πιάτο δεν είναι τίποτα άλλο από σκουπίδια και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, κυριολεκτούμε!
Το σχέδιο προγράμματος που ενέκρινε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Θα προχωρήσουμε στην κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας που θα απαγορεύει στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να πετούν τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια, τα οποία θα διατίθενται σε δομές αλληλεγγύης, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και σε ιδρύματα».

Αποκαθίστανται ζημιές από πρόσφατη θεομηνία σε Σκιάθο και Σκόπελο


Συνεχίζονται οι εργασίες διαγράμμισης και καθαρισμού το οδικού δικτύου στη Μαγνησία

ergasies sporades
Μετά τις καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 21 και 22 Αυγούστου και με το έντονο κύμα βροχοπτώσεων να δημιουργεί προβλήματα στην προσβασιμότητα περιοχών σε Σκιάθο και Σκόπελο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επιδεικνύοντας αντανακλαστικά άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος, προχώρησε στην δρομολόγηση των απαιτούμενων εργασιών.

Κοινωνικός τουρισμός 2015 - 2016: Κάνε κλικ και δες αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές!


Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2015 – 2016.
Το πρόγραμμα θα έχει ετήσια διάρκεια και θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, εκτός εάν το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ αποφασίσουν ότι δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο για την υποβολή αιτήσεων και επιλέξουν να μεταθέσουν την έναρξη του προγράμματος για αργότερα.
Σε κάθε περίπτωση στο ΦΕΚ τονίζεται ότι πρέπει να υπάρξει δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και να προκύψουν οι πάροχοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι δικαιούχοι.

Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
Γιορτάζουμε σήμερα 31 Αυγούστου, ημέρα της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

Η ανακομιδή της τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου, άλλοι λένε ότι έγινε από το βασιλιά Αρκάδιο και άλλοι από το γιο του Θεοδόσιο τον Β'. Η μεταφορά έγινε από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη και την τοποθέτησαν σε μια χρυσή θήκη, που ονομάσθηκε αγία Σωρός. Όταν πέρασαν 410 χρόνια, ο βασιλιάς Λέων ο Σοφός άνοιξε την αγία αυτή Σωρό για τη βασίλισσα σύζυγο του Ζωή, που την διακατείχε πνεύμα ακάθαρτο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Διακομιδή 40χρονου ασθενούς

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Σκοπέλου η διακομιδή ενός 40χρονου ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Σποράδες ΣΚΟΠΕΛΟΣ Σε τροχιά ανάπτυξης



Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δαμάσκηνου που πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο με τη συμμετοχή επιστημόνων αλλά και των καλλιεργητών του νησιού.
Οι εργασίες ξεκίνησαν με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα έχοντας όμως ως βάση τους «περιορισμούς στις σημερινές καλλιέργειες στην Ευρώπη» και επίκεντρο τις προσπάθειες που θα αναπτυχθούν, προς την κατεύθυνση της προώθησης του τοπικού προϊόντος στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.
Η πλούσια ιστορία και η παράδοση του νησιού συνδέονται στενά με την καλλιέργεια του

Με «προμήθειες» ναρκωτικών ήθελε να πάει στη Σκιάθο

Λιμεναρχείο
Οργανωμένος και με «προμήθειες» κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»), ένας 38χρονος άνεργος, ετοιμαζόταν να πάει στη Σκιάθο για διακοπές σήμερα το πρωί, αλλά συνελήφθη από λιμενικού του Γραφείου Ασφάλειας – Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από έλεγχο που έγινε.
Όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στις 7.30 σήμερα το πρωί, μετά από νομότυπο έλεγχο λιμενικών, κατελήφθη ένας 38χρονος Έλληνας (κάτοικος Θεσσαλονίκης, άνεργος), στον

ΤΩΡΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!




ΤΩΡΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

Μοναδικό φαινόμενο τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!

Platanias - Atromitos Athens Live Streaming

Τα λερωμένα τ’ άπλυτα!


Τα λερωμένα τ’ άπλυτα!

    Ο κ.Τσίπρας έχει διαβεί πολλαπλώς τον Ρουβίκωνα. Το έκανε ψηφίζοντας το Μνημόνιο. Το έκανε με την «επιχειρηματολογία» που ανέπτυξε στο διάγγελμα προκήρυξης των εκλογών. Και αφού πέρασε τον Ρουβίκωνα - που στην πολιτική ορίζεται πάντα ως το σημείο πέρα από το οποίο βασιλεύει η πολιτική απάτη και το πολιτικό ψεύδος - τώρα κάνει μακροβούτια στο πέλαγος του εξοργιστικού φαρισαϊσμού.
    Ο φαρισαϊσμός του κ.Τσίπρα ξεχείλησε δυο φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τη μία φορά στη συνδιάσκεψη του κόμματός του. Εκεί που ισχυρίστηκε ότι «λέρωσε τα χέρια του» για να… «ξελασπώσει το μέλλον»!   
    Που να φανταζόταν ο Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι ότι το ποίημά του «Ξελασπώστε το μέλλον» θα πουλιόταν σαν καθαρτικό για τα λερωμένα κι άπλυτα του κ.Τσίπρα! Ότι θα γινόταν πρώτη ύλη στα χέρια «αριστερών» για να τρυγάνε ψήφους και για να πετάνε ψηφοθηρική λάσπη στα μάτια και το μυαλό του λαού. Ενός λαού που οι «αριστεροί», όπως προηγούμενα από αυτούς οι δεξιοί, φρόντισαν να μην έχει μέλλον…

Οργή Καραγκούνη: Λες και ήμουν απατεώνας!

Οργή Καραγκούνη: Λες και ήμουν απατεώνας!

Ξέσπασε ο Γιώργος Καραγκούνης κατά της ΕΠΟ και του προέδρου της, Γιώργου Γκιρτζίκη! Κατηγόρησε τη διοίκηση ότι προσπάθησε να τον αδειάσει και να τον περιθωριοποιήσει. Ο "Κάρα" έκανε αναφορά στα γεγονότα λέγοντας ότι η ΕΠΟ διαχώρισε τη θέση της από την επιλογή του στην πρόσληψη του Σέρχιο Μαρκαριάν κι έπειτα τον "άδειασε".

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Απάντηση από την Σκόπελο στο άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Η… ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!

To KKE είτε αρέσει είτε όχι έχει συγκεκριμένες θέσεις που αυτές δεν αλλάζουν ανάλογα με την περίσταση, τα ψευτοδιλήματα που πάτε να περάσετε θ αποδειχθούν για άλλη μια φορά κάλπικα φυσικά εν καιρό, τα ίδια κάνατε με το Σύριζα και τον Τσιπρα, θεωρούσατε ότι ήταν ιστορικό λάθος το ΚΚΕ να μην συμπράξει με τον "αριστερό" Σύριζα το 12 και μετά, και όταν το ΚΚΕ και με τον Κουτσούμπα και με όλα τα στελέχη φώναζαν ότι ο Σύριζα είναι μια από τα ίδια που θα φέρει νέα μνημόνια κάποιοι γελούσαν ειρωνικά, τώρα λοιπών που επιβεβαιώθηκε μουγκα απλά συνεχίζετε το ίδιο παραμύθι και την ίδια ιστορία.

ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ !!




ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ !!

Ακαριαία μεταβολή του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Παναθηναϊκός - Καλλονή Panathinaikos - Athens Kalloni Live Streaming

ΣΕΙΣΜΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αλέκο, αδελφέ μου μου λείπεις...

Αλέκο, αδελφέ μου μου λείπεις...

ξυπνάτε ρε μαλάκες επιτέλους και μην πληρώνετε τίποτα πουθενά

Τους επόμενους έξι μήνες πρέπει να πληρωθούν φόροι 12,4 δισ.

Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ.
Φόρους άνω των 12,4 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για τα ακίνητα που διαθέτουν, τα αυτοκίνητα, τον φόρο εισοδήματος, τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης και τα τέλη κυκλοφορίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα καταβληθούν μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Γεμιστά κοχύλια με μείγμα τυριών

tiria
Υλικά για 6-8 άτομα
- 2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο λάδι για το σοτάρισμα
- λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια jumbo
- 1 μικρό μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη

Άδοξο τέλος στο όνειρο της ΑΕΚ για Ιμπίσεβιτς

Το όνομά του γράφηκε για αρκετές ελληνικές ομάδες αλλά –τελικά- ο Ιμπίσεβιτς δεν θα αγωνιστεί στην Ελλάδα. Θα παραμείνει στη Γερμανία! Πλέον όμως φορώντας τη φανέλα της Χέρτα!
Η Στουτγκάρδη ανακοίνωσε την παραχώρησή του στην ομάδα του Βερολίνου επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τον Βόσνιο επιθετικό να έχει συμφωνήσει από χθες το βράδυ με την Χέρτα. Λίγα λεπτά μετά εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση και ο σύλλογος του Βερολίνου.
«Αναζητούσαμε μια λύση με τον Βένταντ Ιμπίσεβιτς συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές», τόνισε αρχικά ο αθλητικός διευθυντής της Χέρτα, Ρόμπιν Ντατ και συνεχίζει:

EEK: «Λαϊκή Ενότητα» αντιμνημονιακής πατριωτικής κοπής

Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα
Εξ αριστερών διάσπαση του ΣYPIZA αποτελεί η «Λαϊκή Eνότητα», σύμφωνα με το ΕΕΚ, που σημειώνει ότι ο δρόμος που χαράζει είναι μια αδιέξοδη αναπαραγωγή του δρόμου που παγίδευσε τον ΣYPIZA και τον Tσίπρα, τον οποίο στήριζαν μέχρι εσχάτως.
Σε αυτήν την απόφανση οδηγεί η πολιτική διαδρομή της ομάδας που συγκρότησε την ΛA.E., καθώς η ιστορική διαδρομή του καθενός δεν μπορεί να αγνοείται, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ PAS Giannina - PAOK Saloniki Live Streaming


Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός Live Streaming

Πρόγραμμα Τηλεοπτικών Μεταδόσεων skopelosnews

Πρόγραμμα Τηλεοπτικών Μεταδόσεων

Οι παρακάτω μεταδόσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα 30/08/2015

Ούτε μία λαϊκή ψήφος στον μπράβο του συστήματος


Μπροστά στις επικείμενες εκλογές η ναζιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να κρύψει ότι είναι μπράβος του κεφαλαίου, προκεχωρημένο φυλάκιο του αντικομμουνισμού, επιδίδεται σε έντονη αντισυστημική και αντιμνημονιακή ρητορεία, με στόχο να αποσπάσει ψήφους από εργατικές - λαϊκές οικογένειες που έχουν αγανακτήσει από την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Επιστρατεύει τη δημαγωγία, προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις, για να εγκλωβίσει συνειδήσεις, με στόχο να υπονομεύσει, να χτυπήσει το κίνημα, να αναδειχθεί δηλαδή με τις ίδιες τις λαϊκές ψήφους σε δύναμη κρούσης του κεφαλαίου.
Τα «έργα και οι μέρες» της, οι δηλώσεις των ίδιων των στελεχών της, οι ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή, είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι πίσω από τη χρυσαυγίτικη αντισυστημική μάσκα βρίσκεται η εξουσία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, η εξουσία των

«ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» - ΣΥΡΙΖΑ 2 Νέες παγίδες με μπαγιάτικες αυταπάτες


Το «βιογραφικό» όσων τη συγκροτούν, αλλά και τα πεπραγμένα τους στις λίγες μέρες ζωής που μετράει η «Λαϊκή Ενότητα», σκιαγραφούν με σαφήνεια το κίνητρο για τη συγκρότησή της ως αυτόνομου σχήματος: Να συσκοτίσει τη διαχωριστική γραμμή που διαπερνά την ταξική κοινωνία και χωρίζει το λαό απ' τους εκμεταλλευτές του. Να αναβιωσει τη χρεοκοπημένη «αντιμνημονιακή» αποπροσανατολιστική ρητορεία, την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ανατραπούν τα μνημόνια χωρίς τις αιτίες που τα γεννούν, δηλαδή τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τον στόχο ανάκαμψης υπέρ του κεφαλαίου, τη συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.Η πρώην «Αριστερή Πλατφόρμα» έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματα προσαρμογής της ως «Λαϊκή Ενότητα» στα χνάρια που βάδισε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 μέχρι το 2015. Ετσι, ενώ όσο ήταν εντός ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε ανοιχτά για τον στόχο εξόδου απ' το ευρώ, που υποτίθεται ότι θα άνοιγε τον δρόμο για τη σοσιαλιστική αλλαγή (!!!) - επιλογή βεβαίως που σημαίνει καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα και δεν αποτελεί διέξοδο για το λαό, αφού απλώς θα αλλάξει ο τρόπος χρεοκοπίας του - τώρα λέει για έξοδο απ' το ευρώ μόνο αν χρειαστεί! Ουσιαστικά υιοθετώντας όλο το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, το ξανασερβίρει ως καινούριο.

Κλαίει ο Δούρειος που τον είπαν Ιππο...


Αρπαχτές και μαλλιοτραβήγματα κι αυτές οι εκλογές! Ιδεολογικά μπουλούκια βγήκαν παγανιά και τα προσωπικά νιτερέσα (συμφέροντα) πέφτουν στο τραπέζι, ωσάν η ιδιοτέλεια να είναι το πιο φυσικό πράμα στη γη της αστικής πολιτικής επαγγελίας. Κάποιες στιγμές, μόνο άμα φυσάει το αεράκι της αλήθειας περί την πραγματικότητα, που αποπνέει ο λόγος των κομμουνιστών, μπορείς να καταλάβεις ότι τα ρουθούνια τα δικά σου, αλλά και των διπλανών σου, έχουν συνηθίσει την άτιμη την μπόχα της εκμετάλλευσης. Λες και χρηματοδοτείς την παρασκευή αρωμάτων μ' ένα κάρο ψευδαισθήσεις, με ανοχή στις απατεωνιές των σωτήρων που δεν κάλεσες αλλά ψήφισες, που σε καταδίκασαν, αλλά χωρίς κακό σκοπό, όπως σου λένε, μεγάλη η χάρη τους...
Ονειροπιάνομαι πως θα βγούνε, κάποια στιγμή σ' αυτή τη συμφωνία του παράλογου που γίνεται αναγκαστικά «φυσικό», κάποιοι με ταλέντο, άνθρωποι που καταφέρνουν να ζούνε απ' αυτό στην εμποροπανήγυρι της κόλασης, και θα πούνε όλοι μαζί κι ο καθένας με το ύφος και τον τρόπο του, π.χ. πως λάθεψαν σύριζα. Πως τους πήρε το ποτάμι. Πως ο χαρτοπόλεμος και τα κομφετί της κάθε λογής διάσπασης δεν είναι δα κι ο πάπυρος της αριστερής μούμιας που γράφει τις δέκα λαφαζανιές παρέα κι αγαπημένα με δέκα ανελίτικες ταρζανιές.

Προεκλογικές πονηριές...

Θυμάστε που πριν από μερικές βδομάδες, αρχές Αυγούστου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης παρουσίαζαν με δόξα και τιμή την υποτιθέμενη μείωση των διοδίων για κάποιες κατηγορίες πολιτών; Ε, γράψτε άκυρο. Χτες ανακοινώθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει ένα νέο αναδιαρθρωμένο μοντέλο για την πολιτική των διοδίων.
Βέβαια, όσα είχαν εξαγγελθεί τότε δεν αφορούσαν μείωση της τιμής των διοδίων ή κάτι τέτοιο. Απλά, είχε στηθεί μια μεγάλη προεκλογική - όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων - φιέστα για να μας πούνε ότι αν και εφόσον το αποφασίσουν οι μεγαλοκατασκευαστές και οι μεγαλοεργολάβοι που διαχειρίζονται τους εθνικούς δρόμους, ίσως υπάρξουν μειώσεις στα διόδια.

Ο Τράγκας ... λαφαζανικός

Ο γνωστός και ως «λιβανιστήρι των ναζιστών της Χρυσής Αυγής», Γιώργος Τράγκας (τον θυμάστε να έχει πάνελ στο ΣΚΑΪ με τέσσερις χρυσαυγίτες πριν καλά καλά στεγνώσει το αίμα του Παύλου Φύσσα), θυμήθηκε την περασμένη Παρασκευή να πιάσει ξανά στο στόμα του το ΚΚΕ.
Κάθε φορά που το κάνει είναι γεγονός ότι αυτοεξευτελίζεται, αν και αυτό δεν είναι πολύ δύσκολο για τον συγκεκριμένο. Ούρλιαζε λοιπόν ότι «το ΚΚΕ είναι το πιο συστημικό κόμμα» επειδή «επιτίθεται στον Λαφαζάνη». Ωρυόταν ότι το ΚΚΕ στηρίζει το μνημόνιο, ότι από το '74 και μετά έχει μετατραπεί σε δεκανίκι του συστήματος, ότι ο Κουτσούμπας είναι ψεύτης.
Για όσους θυμούνται, ακριβώς την ίδια επίθεση έκανε στο ΚΚΕ πριν και μετά τις εκλογές του 2012, όταν τότε ήταν φανατικός ΣΥΡΙΖΑίος. Και τότε κατήγγελλε το ΚΚΕ ότι είναι μνημονιακό κόμμα, ότι θέλει να διασώσει τον δικομματισμό και άλλα τέτοια. Τότε ήταν ΣΥΡΙΖΑ, τώρα λαφαζανικός, κρατώντας βέβαια πάντα τις επαφές με τους χρυσαυγίτες. Ανάλογα με από που θέλει ν' αρπάξει και τι... Είναι γνωστός στην πιάτσα άλλωστε.

Δεν σταματάει να εργάζεται... Και ο νοών νοείτω...

Και για να μην υπάρχει ανησυχία ότι με τις εκλογές θα υπάρξει κενό στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, έρχεται να μας το κάνει πεντακάθαρο με τη δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός (πλέον υπηρεσιακός...) Οικονομικών στον τομέα των εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης, λέγοντας: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμό από τον τελευταίο νόμο 4336, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που ήδη έχει νομοθετηθεί. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και στις φορολογικές δηλώσεις και στους φορολογικούς ελέγχους. Δεν σταματάει να εργάζεται το υπουργείο Οικονομικών». Ο συγκεκριμένος νόμος όμως, σύμφωνα με το ΦΕΚ δημοσίευσής του, έχει περιεχόμενο συνταξιοδοτικές διατάξεις, κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και άλλοι υπηρεσιακοί υπουργοί, όπως ο Γ. Χουλιαράκης (Οικονομικών) κ.λπ. Είναι σαφές ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν θα ασχοληθεί μόνο με τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και τη συνέχιση της εφαρμογής των μνημονίων. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Ντάισελμπλουμ, «η υπηρεσιακή ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει την προετοιμασία για να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν θέσει οι πιστωτές της, ώστε μια νέα κυβέρνηση να μπορεί να εφαρμόσει αμέσως τα επόμενα βήματα, προκειμένου να μη χάσουμε καθόλου χρόνο. Αυτό θα είναι κρίσιμης σημασίας»... Και ο νοών νοείτω...

«Αμάρτησα για το λαό μου... »


Προχτές το βράδυ, σε εκπομπή της ΕΡΤ καλεσμένος ήταν ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Σε μια προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει για το γιατί πρέπει ο λαός να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, έκανε ανάμεσα σε πολλά και διάφορα μία ανάλυση που θύμιζε μια πιο σύγχρονη εκδοχή Μάρθας Βούρτση από παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με μπόλικη συγκίνηση και κλάμα...Το νόημα όσων είπε ο Ν. Φίλης ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν: Ο Αλέξης είναι νέος, έχει ιδέες, προσπάθησε πολύ, το πάλεψε, έδωσε μάχες, έκανε μια επιλογή για να μην καταστραφεί η χώρα, αλλά τον πολεμάνε οι δυνάμεις του παλιού. Πάλι καλά που δεν είπε ότι ο πρωθυπουργός, αφού συμφώνησε για το τρίτο μνημόνιο, είπε «αμάρτησα για το ...λαό μου» και υπέγραψε με δάκρυα στα μάτια. Πόση κοροϊδία μπορεί να ανεχτούν ακόμα εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα. Και τα λένε αυτά όταν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τη στηρίζουν τμήματα του κεφαλαίου, Ευρωπαίοι εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, Μέρκελ, Σόιμπλε, Ολάντ, Μοσκοβισί, Γιούνκερ, Ομπάμα. Καλό το μελό αλλά δεν πιάνει... Ολοι τους εκφράζουν το σάπιο και το παλιό.

Εορτή των Αγίων Αλεξάνδρου, Ιωάννου και Παύλου, των Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως

Εορτή των Αγίων Αλεξάνδρου, Ιωάννου και Παύλου, των Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως
Τη μνήμη των Αγίων Αλεξάνδρου, Ιωάννου και Παύλου, των Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, τιμά σήμερα, 30 Αυγούστου, η Εκκλησία μας
Άγιος Αλέξανδρος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
Ήταν, όπως λέγουν, «ἀποστολικοῖς χαρίσμασι λαμπρυνόμενος». Σαν πρεσβύτερος ακόμα, διακρινόταν για τη μεγάλη του ευσέβεια, την αρετή και την αγαθότητα του. Στην Α' Οικουμενική σύνοδο, που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας, ο τότε Πατριάρχης τον εξέλεξε αντιπρόσωπο του.
Και όταν στη Σύνοδο αυτή καταδικάστηκε ο Άρειος, ο Αλέξανδρος, αν και γέροντας 70 χρονών, δέχθηκε να περιοδεύσει στη Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, για να διδάξει και να γνωστοποιήσει τα ορθά δόγματα των αποφάσεων της Συνόδου της Νικαίας. Αλλά ενώ βρισκόταν στην περιοδεία αυτή, ο πατριάρχης Μητροφάνης απεβίωσε.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ | ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ...




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ | ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ...

Δυστυχώς η Βίκη Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε σε ένα τραγικό γεγονός για αυτή προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνια και σε όλο το διαδίκτυο !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πλατέλλας Από την Γ΄ Εθνική… στην Εθνική, μια ποδοσφαιρική ιστορία ζωής

 
Μετά από τους Πέτρο Μάνταλο και Μιχάλη Μπακάκη πέρσι από την Football league, άλλοι δύο παίκτες της ΑΕΚ ετοιμάζονται να χριστούν διεθνείς. Χρήστος Αραβίδης και Βαγγέλης Πλατέλλας είναι στις κλήσεις του Κώστα Τσάνα για τα δύο ματς με Φιλανδία και Ρουμανία και αμφότεροι την Παρασκευή 28 Αυγούστου του 2015 δεν θα την ξεχάσουν ποτέ στην ζωή τους.
Ο Αραβίδης έχει παρουσία παλιότερα στις «μικρές» Εθνικές, όχι όμως και ο Πλατέλλας. Και οι δύο έχουν περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στην καριέρα τους και αν πριν τρία χρόνια που ο πρώτος ήταν 25 ετών και ο δεύτερος 24, τους έλεγες πως τον Σεπτέμβριο του 2015 θα ήταν μέλη της Εθνικής Ανδρών, το ερώτημα θα ήταν αν θα έδειχναν κατανόηση για το χιούμορ σου.

Σαν σήμερα, στις 29 Αυγούστου του 1931, γεννήθηκε ο Στέλιος Καζαντζίδης.


Σαν σήμερα, στις 29 Αυγούστου του 1931, γεννήθηκε ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Τι να πεις γι' αυτόν τον τεράστιο ερμηνευτή με τις δύο χιλιάδες δίσκους και τα τεσσεράμισι χιλιάδες τραγούδια που δύσκολα θα υπάρξει παρόμοιος του στην ελληνική δισκογραφία. Η βαθιά εκφραστική του φωνή, τραγούδησε τα βάσανα του λαού, τον πόνο του, τους νταλγκάδες του.

Στα 50 χρόνια της καλλιτεχνικής παρουσίας του ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια τών των μεγάλων δημιουργών: Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Μητσάκη, Καλδάρα, Παπαγιαννοπούλου, Δερβενιώτη, Βίρβου, Κολοκοτρώνη, Καραπατάκη, Μπακάλη κ.ά., ενώ έγραψε και δικά του τραγούδια.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - Γ.Β

Οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες, είναι κι αυτοί θύματα  των ίδιων εχθρών που έχει κι ο λαός μας:
Του ιμπεριαλισμού κι ενός συστήματος σε αγιάτρευτη κρίση!
 
            Οι εικόνες με τα κύματα των προσφύγων - αυτή τη φορά κυρίως απ΄ τη Συρία - να εισρέουν καθημερινά κατά χιλιάδες στα ελληνικά νησιά, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης στη λεγόμενη πολιτισμένη Δύση, δεν θα μπορούσαν ν’ αποδώσουν καλύτερα τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής του ιμπεριαλισμού απέναντι στους λαούς. Συνέπειες που έχουν  ξαναζήσει οι λαοί -μαζί και ο δικός μας- στο κοντινό και στο μακρινό παρελθόν.

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός Live


Ξάνθη - ΑΕΚ Live

Ντάν-τε. Βοηθήστε να βρεθεί το καλύτερο σπίτι

Ο Ντάν-τε είναι dogo argentino. Είναι δυναμικός σκύλος με πολύ ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Όντας απογοητευμένος από το ανθρώπινο είδος, είναι καχύποπτος και έτοιμος να προστατευτεί από οτιδήποτε κρίνει απειλητικό.
Αναζητά έναν έμπειρο κηδεμόνα και χειριστή, που μέσα από συστηματικό πρόγραμμα, καθημερινή εκτόνωση καθώς και ικανοποίηση των βασικών του αναγκών, θα μπορέσει να εμπιστευτεί ξανά. Είναι ανθρωποκεντρικός γι’αυτό θα προτιμηθεί ένα σπίτι οπού θα είναι το μοναδικό τετράποδο μέλος.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΤΩΡΑ Ανταλλαγή πυροβολισμών λιμενικών - δουλεμπόρων ανοιχτά της

Ανταλλαγή πυροβολισμών

ΣΟΚ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Τραγική κατάληξη για 28χρονο ψαροντουφεκά

Πληροφορίες λένε ότι έκανε ψαροντούφεκο για επτά ώρες - Είχε πάει στο νησί για έναν γάμο
Τραγική κατάληξη είχε το ψαροντούφεκο για έναν 28χρονο στην Ιθάκη.
Ο άτυχος νέος, ο οποίος κατά πληροφορίες είχε επισκεφθεί το νησί για έναν γάμο, ανασύρθηκε νεκρός από την παραλία Γιδάκι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 28χρονος έκανε ψαροντούφεκο για επτά ώρες πριν ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του.

Λευτεριά στην Εύη Στατήρη!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ-ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ
2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ-ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
Στις 3 Σεπτεμβρίου εξετάζεται απο δικαστικό συμβούλιο η παράταση ή μη της προφυλάκισης της Εύης Στατήρη.
Στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος δρασης και αλληλεγγύης που εχει οργανωθεί από συντρόφους για τις 2 Σεπτέμβρη καλούμε και εμείς όλες τις αναρχικές ατομικότητες , τους πυρήνες άμεσης δράσης και τους συντρόφους να σαμποτάρουμε την κανονικότητα και να θέσουμε εκτος λειτουργίας το ρολοϊ της εξουσίας. Με πράξεις αντιπληροφόρησης (αφίσσες,τρικάκια, πανό, συνθήματα)να σπάσουμε τη σιωπή, με δράσεις και σαμποτάζ να τερματίσουμε την ακινησία της παθητικότητας.
Στις 2 Σεπτεμβρίου να προκαλέσουμε τον κόσμο της οργανωμένης απάθειας με εχθρικές χειρονομίες ανυποταξίας.
ΠΟΤΕ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΙ
ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ
2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Ζήτημα στιλ!

Στην ολονυχτία του αγίου Μνημονίου, τη νύχτα της 13ης προς την 14η Αυγούστου, ο Τσακαλώτος είχε ένα διάλογο με τον Βενιζέλο, που είπε ότι θα δεχτεί το κατεπείγον «αν ο κ. Τσακαλώτος εκ μέρους του κ. Τσίπρα ζητήσει πρώτα συγγνώμη για όλα όσα έκαναν τα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια σε σχέση με τη νομοθετική διαδικασία». «Οταν ζητούσαμε να ψηφιστούν νομοσχέδια με την κατεπείγουσα διαδικασία, μας λέγατε ότι κάνουμε πραξικόπημα, είπε ο Βενιζέλος. Παίρνοντας το λόγο ο Τσακαλώτος, όταν έληξε το «σόου Ζωής», είπε με νόημα: «Θα το έχετε το “συγγνώμη’’, εάν βρείτε στα δυόμισι χρόνια που ήμουν στη Βουλή πριν, ως αντιπολίτευση, μια φορά που να είπα τη λέξη “πραξικόπημα’’. Εάν βρείτε μια φορά αυτή τη λέξη, εγώ προσωπικά θα σας ζητήσω συγγνώμη. Νομίζω ότι δεν θα βρείτε».

Tσίπρας-Καμμένος κάνουν υπηρεσιακό ΥΕΘΑ τον πτέραρχο Γ.Γιάγκο, που ήταν Α/ΓΕΕΘΑ στην επέμβαση στην Λιβύη!

Τελικά ο πτέραρχος υπερίσχυσε του ναυάρχου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Onalert.gr η απόφαση για την θέση του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ είναι να τοποθετηθεί ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος κι όχι ο επίσης Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μια τεράστια πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά "η πρώτη κυβέρνηση αριστερά-ακροδεξιά"επιλέγει να υπουργοποιήσει έναν εκπρόσωπο του στρατιωτικού κατεστημένου, αλλά ουσιαστικά απευθύνει για μια ακόμη φορά μήνυμα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα ότι η αστική Ελλάδα δεν πρόκειται στιγμή να χαλαρώσει τους δεσμούς της και τις δεσμεύσεις της έναντι του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιχείρησε να αναβαθμίσει τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό ρόλο της ελληνικής άρχουσας τάξης εκμεταλλευόμενη τη γεωστρατηγική θέση της χώρας επιλέγει για

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Εκδρομή για το πανηγύρι στην Κυρά Παναγιά

Εκδρομή στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας, στο νησί Κυρά Παναγιά του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της εορτής του Γενέθλιου της Θεοτόκου.

ΥΓΡΟ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ : ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ...

Η συσσώρευση υγρού στο γόνατο οφείλεται τις περισσότερες φορές σε οστεοαρθρίτιδα, μια χρόνια εξελικτική πάθηση...
που χαρακτηρίζεται από βαθμιαία φθορά του αρθρικού χόνδρου, καταστροφή του υποχόνδριου οστού και δημιουργία οστεοφύτων, δηλαδή μικρών οστέινων προεκτάσεων (τα γνωστά «άλατα»).
Ο αρθρικός υμένας αντιδρά σε αυτήν κατάσταση παράγοντας περισσότερο αρθρικό υγρό με αποτέλεσμα την παρουσία οιδήματος.
Η οστεοαρθρίτιδα οδηγεί σε σταδιακή καταστροφή της άρθρωσης με πόνο και δυσκαμψία, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των καθημερινών δραστηριοτήτων.
Αν δεν έχετε έντονο πόνο, δεν απαιτείται αρθροσκόπηση ή αρθροπλαστική.
Αντιμετώπιση

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ / ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ - ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...

...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΣΑΛΕΥΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...
«Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια μέρα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών...
της υπηρεσιακής κυβέρνησης, κ. Τρύφων Αλεξιάδης.


«Έχουμε να εφαρμόσουμε πολύ σκληρά μέτρα» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι «δεν είμαστε μια κυβέρνηση που θα κάνει διακοπές. Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα». «Αυτό που έγινε με μεγάλο κόπο, η συμφωνία, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να διασαλευτεί. Αυτά που θα γίνουν θα έχουν επίπτωση ως προς τη χρηματοδότηση της χώρας. Θα παραμείνουν και θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης της συμφωνίας» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης. «Στα έσοδα θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από το χρονοδιαγράμματα» εκτίμησε ο υπουργός.

ΑΕΚ: Με κόσμο και ενισχύσεις για το διπλό στην Ξάνθη

ΑΕΚ: Με κόσμο και ενισχύσεις για το διπλό στην Ξάνθη

Τη δεύτερη νίκη της στη Superleague θα επιδιώξει να πάρει σήμερα η ΑΕΚ, η οποία δοκιμάζεται σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, τα Πηγάδια της Ξάνθης.

Η επιστροφή της ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή, με την Ένωση να έχει ένα σπουδαίο 30λεπτο απέναντι στον Πλατανιά στην πρεμιέρα, "καθαρίζοντάς" τον με 3-0 και κατεβάζοντας στη συνέχεια ταχύτητα.

Το σημερινό παιχνίδι, ωστόσο, έχει σαφώς υψηλότερο δείκτη δυσκολίας. Η Ξάνθη απέσπασε ισοπαλία μέσα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ που πριν τρεις ημέρες είχε βάλει πέντε γκολ στη Μπρόντμπι, επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι παίκτες του Δέλλα δεν θα έχουν εξίσου εύκολο έργο.

Εκδηλώσεις για την αποψινή πανσέληνο

Εκδηλώσεις για την αποψινή πανσέληνο
Κορυφώνονται απόψε οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, πλαισιώνοντας για άλλη μια χρονιά τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου.
Οι 140 και πλέον εκδηλώσεις, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους διεξάγονται απόψε υπό το φως της πανσελήνου, περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.
Όλες οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του, την τοπική αυτοδιοίκηση και την υποστήριξη του φυλακτικού προσωπικού, έχουν ελεύθερη είσοδο.

Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης και στα παλαιά σκάφη

Εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα: Πηγάδι υδρομαντείας ανακαλύφθηκε στον Κεραμεικό [εικόνες]

Εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα: Πηγάδι υδρομαντείας ανακαλύφθηκε στον Κεραμεικό [εικόνες]
Μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια πρόσφατων ανασκαφικών ερευνών του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της Καθημερινής, στο στόμιο του πηγαδιού αναγράφεται η επίκληση «ΕΛΘΕ ΜΟΙ Ω ΠΑΙΑΝ ΦΕΡΩΝ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟΝ ΑΛΗΘΕC», που απευθύνεται στον θεό Απόλλωνα, ο οποίος καλείται να αποκαλύψει στους πιστούς αληθινές προβλέψεις για το μέλλον, ενώ το πηγάδι πιθανότατα χρησιμοποιούνταν σε κάποιου είδους τελετουργικό υδρομαντείας κατά τους πρώιμους ρωμαϊκούς χρόνους.

Εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου
Τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού τιμά σήμερα, 29 Αυγούστου, η Εκκλησία μας 
«Ουκ εξεστί σοί έχειν, τήν γυναίκα τού αδελφού σου». Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα.
Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου.

Επίθεση με αυγά δέχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Καβάλα οι τέως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρα Τσανάκα Προβιά Παντρεμένη με τον Αντώνη Προβιά από την Σκόπελο και Κώστας Λαπαβίτσας


Βίντεο: Πέταξαν αυγά στον Λαπαβίτσα - «Είστε όλοι ξεφτίλες» φώναζε ο «δράστης»
Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του «δράστη» και των δύο πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με βαρείς λεκτικούς χαρακτηρισμούς και από τις δύο πλευρέςΕπίθεση με αυγά δέχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Καβάλα οι τέως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρα Τσανάκα και Κώστας Λαπαβίτσας, λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση της νεοσύστατης παράταξης Λαϊκή Ενότητα, όπου έχουν πλέον ενταχθεί και οι δύο, στην πλατεία Καπνεργάτη.

Να του πούμε κι ευχαριστώ;

«Υπό αυτές τις έννοιες υπήρξα και υπάρχω ένας πολίτης "στρατευμένος". Υπέρ της Αριστεράς (...) Είμαι επίσης υπέρ της ενότητας της Αριστεράς. Για αυτό και τις δύο φορές που υπήρξα υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καλούσα όσους πολίτες δεν ήθελαν (για όποιους λόγους) να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή όποιο άλλο σχήμα της πατριωτικής και συνάμα διεθνιστικής Αριστεράς θα μπορούσε να τους εκφράσει καλύτερα... Σήμερα η συγκυρία είναι από τις πιο δύσκολες μέσα στην πενταετή κρίση που ζούμε. Είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ. Οπως θα έχετε καταλάβει από τα τελευταία μου κείμενα, δεν υποστηρίζω τη μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ (...) Κάνω την αυτοκριτική μου διότι τέτοια μετακίνηση δεν την είχα προβλέψει...».

Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι η «Λαϊκή Ενότητα» είναι ένα κόμμα που στις αρχές του έχει την κατάργηση των μνημονίων και την ακύρωση της λιτότητας. Στις αρχές του έχει το τέλος της εθνικής υποτέλειας και την ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα μια νέα, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, αντιμνημονιακή, προοδευτική πορεία. Μήπως αυτά σας θυμίζουν την προεκλογική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 ακόμη, αλλά και πριν από τις εκλογές του 2015; Αυτά δεν έλεγε; Αλλωστε, ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι θέλουμε να τηρήσουμε τις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να συνεχίσουμε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει στους κοινωνικούς αγώνες. Μόνο που πατά στις ίδιες ράγες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και αυτές οι εξαγγελίες είναι ουτοπία, όπως αποδείχτηκε από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχαν βάζοντας πλάτη στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και αυταπατών. Συνεχίζει το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη χειραγώγηση του λαού στην αστική πολιτική. Σήμερα, όμως, υπάρχει πείρα και δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να την ξαναπατήσουν.

Το «τυρί στη φάκα»


Είπε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον «Alpha»: Το αν θα βγούμε απ' την κρίση «εξαρτάται απ' το αν ο λαός και η κυβέρνηση θα έχουν τη δύναμη και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές και αλλαγές που θα αλλάξουν πολλά στο εσωτερικό και θα δώσουν δυνατότητα να πάμε σε μια σταδιακή επούλωση των πληγών και να δώσουν μια αναπτυξιακή δυναμική και μια δυναμική αναδιανομής εισοδήματος».
Το αν θα βγούμε ή όχι από την κρίση δεν εξαρτάται από τις εκλογές, από τη σύνθεση της κυβέρνησης ή του Κοινοβουλίου. Επίσης, το ζήτημα είναι πώς και για ποιον θα βγούμε από την κρίση. Σε αυτό το δεύτερο ζήτημα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς. Καλούν το λαό να αναδείξει μια ισχυρή

Μετεκλογικά σενάρια


Ολο και πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ορισμένα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατάνε «πισινές» για να αξιοποιηθούν δεόντως στο μετεκλογικό τοπίο. Και παρά τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στην προχτεσινή του συνέντευξη ότι δεν θα υπάρχει «καμία μετεκλογική συνεργασία με το παλιό κατεστημένο», στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κρατά μερικές εφεδρείες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν μετεκλογικά ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, που θα υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική. Ιδέα που φαίνεται να αρέσει και στους εταίρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη και όχι μόνο... Πάντως, είναι γεγονός ότι ορισμένα κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής, που το προηγούμενο διάστημα είχαν πολλές επαφές με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων και funds, έχουν εξαφανιστεί. Ιδωμεν...

Ολοι «στο πόδι»

Χτες, άρχισε και τυπικά η εκλογική μάχη, η έκβαση της οποίας στις 20 του Σεπτέμβρη εξαρτάται και απ' την αδιάκοπη προσπάθεια όλων μας, μελών, φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» με το κάλεσμα της ΚΕ του Κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές πρέπει να μπει σε όσο το δυνατόν περισσότερα εργατικά, λαϊκά σπίτια, να διαβαστεί απ' όσο περισσότερους ανθρώπους του μόχθου γίνεται. Η αυριανή πανεξόρμηση θα σηματοδοτήσει τη δυναμική εκκίνηση της εκλογικής μάχης και την αποφασιστικότητα με την οποία θα τη φτάσουμε έως το τέλος της.
Από αύριο και κάθε μέρα έως τις 20 του Σεπτέμβρη ξεχυνόμαστε στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όλης της Αττικής, όλης της Ελλάδας. Επικοινωνούμε με όλους τους γνωστούς και φίλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ Λεβαδειακός - Ολυμπιακός Levadiakos - Olympiakos Pireas Live Streaming

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ Ξάνθη - ΑΕΚ Xanthi - AEK Athens Live Streaming


Powered By Blogger