Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Το «τυρί στη φάκα»


Είπε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον «Alpha»: Το αν θα βγούμε απ' την κρίση «εξαρτάται απ' το αν ο λαός και η κυβέρνηση θα έχουν τη δύναμη και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές και αλλαγές που θα αλλάξουν πολλά στο εσωτερικό και θα δώσουν δυνατότητα να πάμε σε μια σταδιακή επούλωση των πληγών και να δώσουν μια αναπτυξιακή δυναμική και μια δυναμική αναδιανομής εισοδήματος».
Το αν θα βγούμε ή όχι από την κρίση δεν εξαρτάται από τις εκλογές, από τη σύνθεση της κυβέρνησης ή του Κοινοβουλίου. Επίσης, το ζήτημα είναι πώς και για ποιον θα βγούμε από την κρίση. Σε αυτό το δεύτερο ζήτημα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς. Καλούν το λαό να αναδείξει μια ισχυρή
κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια καπιταλιστικής ανάκαμψης με την εφαρμογή των βάρβαρων αναδιαρθρώσεων του μνημονίου. Τα περί δυναμικής αναδιανομής του εισοδήματος είναι το «τυρί στη φάκα» για να τσιμπήσει ο λαός. Ο οποίος βεβαίως θα πρέπει να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, να χειραφετηθεί από την αστική πολιτική και τα κόμματά της, από την αυταπάτη ότι εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης μπορεί να υπάρχει διέξοδος για το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger