Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Δικαστική απόφαση: Παράνομη η είσπραξη του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ


Παράνομη κρίθηκε η είσπραξη του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ με απόφαση του δικαστηρίου.
Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και σε περίπτωση ακόμη και άσκησης έφεσης από τη ΔΕΗ, θα πρέπει να σταματήσει να εισπράττεται το χαράτσι.

ΚΚΕ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το φορολογικό


Το μόνο που ο λαός έχει συμφέρον να κάνει για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα, είναι να κατακλύσει τους δρόμους για να το εμποδίσει και να ανοίξει τη δική του προοπτική σε βάρος της κυβέρνησης, της ΕΕ και του εγχώριου

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ

Το θέμα της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών και η πιθανή αύξηση των συντελεστών φορολόγησής τους, που φέρεται να σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, κυριάρχησαν στο διήμερο συνέδριο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που επανεξέλεξε για πέμπτη διαδοχική φορά το Γιάννη Χαλά, στη θέση του Γενικού Γραμματέα, ενώ υπερψήφισε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της διοίκησης, για το επόμενο διάστημα.

Ανώτερα στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι για το θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών καταβάλλονται προσπάθειες από το υπουργείο Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Ωστόσο προειδοποίησαν ότι, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αύξηση της φορολογικής κλίμακας στους Έλληνες ναυτικούς, δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις.

Εμφιαλωμένο ''θάνατο'' σε μεταλλικό νερό ανίχνευσε ο ΕΦΕΤ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμφιαλωμένο ''θάνατο'' σε μεταλλικό νερό ανίχνευσε ο ΕΦΕΤ;
Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ''ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.'', εδώ και αρκετό καιρό, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερώσεις διάφορων Φορέων, οι οποίοι ανακαλύπτουν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, τα οποία, ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και τα έχουν προμηθευτεί αθώοι καταναλωτές, να τους γίνεται μνεία, να μην τα χρησιμοποιήσουν.
Χθες 3 Δεκεμβρίου 2012, λάβαμε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τον ΕΦΕΤ, που ενημέρωνε τα ΜΜΕ, πως σε μία ποσότητα εμφιαλωμένων νερών ΚΡΙΝΟΣ, ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα) και παρακαλούνται όσοι το προμηθεύτηκαν, να μην το καταναλώσουν. Είμαστε μαζί με τον ΕΦΕΤ και πολύ καλά κάνει και προειδοποιεί τον κόσμο. Όσοι όμως ήδη το ήπιαν; Δεν έχουμε τίποτε με την παρασκευάστρια εταιρία « Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος & Υιός Ο.Ε. », στην Ροδοδάφνη Αιγίου, αλλά παρόμοια περιστατικά, να μην σταματούν μόνο σε κάποια πρόστιμα, αν και πιστεύουμε πως ο ΕΦΕΤ θα φανεί αμείλικτος, γιατί η ζημιά που προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν φαίνεται αμέσως, αλλά ετεροχρονισμένα.
Αναφέρει ο ΕΦΕΤ και καλά κάνει, ότι στα συγκεκριμένα νερά ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα). Τα νερά αυτά όμως διοχετεύθηκαν στο εμπόριο, o kόσμος τα εύρισκε στα ράφια των super market, στα περίπτερα, στα εστιατόρια, στις καφετέριες......λέει στο τέλος ο ΕΦΕΤ ''Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν''.
Αρκεί αυτή η κατόπιν εορτής ενημέρωση του ΕΦΕΤ; Μα όταν κάποιος αγοράζει νερό, δεν το αποθηκεύει, αλλά το πίνει. Σίγουρα από αυτές τις μολυσμένες παρτίδες, κάποιοι συνάνθρωποί μας ξεδίψασαν με...θάνατο.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ ΗΠρος Όλους τους συναδέλφους    :    Περίπτερα – Είδη Περιπτέρου – Καπνοπώλες
Η κατάσταση που βιώνουμε είναι προδιαγεγραμμένη. Μας πάνε για οριστικό κλείσιμο, στην πλήρη εξόντωση, στις ουρές των ανέργων. Τα κέρδη των πολυεθνικών στην εμπορία καπνού κινούνται στον χορό των δισεκατομμυρίων ευρώ! Τρελά κέρδη για τους μεγάλους ομίλους επιχειρήσεων στα ζαχαρώδη προϊόντα! Αντίστοιχα κέρδη και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας! Αυτούς ευνοούν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της σημερινής τρικοματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Και με τα διάφορα μέτρα που ψηφίζονται στην βουλή και με τα διάφορα μνημόνια. Και τα λεφτά των <δόσεων>, για τη μεγάλη δόση, σε αυτούς θα πάνε είτε απευθείας είτε μέσω των τραπεζών.

·       Για μας 11 λεπτά από ένα πακέτο τσιγάρα, 9 λεπτά σε άλλο πακέτο, 5 λεπτά σε άλλο πακέτο.
·       Απανωτές αυξήσεις σε όλα τα είδη καπνού, σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
·       Με άλλη τιμή αγοράζει το σούπερ μάρκετ τη σοκολάτα, με αυξημένη τιμή την αγοράζει ο

ΚΑΛΕΣΜΑ Συγκέντρωση-διαδήλωση
Βόλος, Πέμπτη, 6/12, 5μ.μ, Πανεπιστήμιο Παπαστράτος (Θόλος)

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ…

Λίγες ημέρες μετά τη ψήφιση του Μνημονίου 3, οι χρεοκοπημένοι τάζουν ξανά τη σωτηρία σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα στην καρδιά της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης,  με τους κεφαλαιοκράτες να βάζουν τους καταπιεσμένους να πληρώνουν για την δικιά τους κρίση  με  μνημόνια επί μνημονίων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, με πρωτοφανή ανεργία, κούρεμα διαρκές μισθών και συντάξεων, με βάρβαρες συνθήκες δουλείας  για όσους έχουν κάποια  επισφαλή δουλειά, με απολύσεις στο δημόσιο και νέα (δήθεν τα τελευταία!) χαράτσια. Έτσι   συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα και τον συνεργό του να σουλατσάρει ελεύθερος. Το κρατικό αυτό έγκλημα που πυροδότησε  το ξέσπασμα της μεγαλύτερης εξέγερσης στη μεταπολιτευτική Ελλάδα συγκλόνισε τη χώρα, την Ευρώπη τον κόσμο όλο, σαν προανάκρουσμα  μιας νέας περιόδου εξεγέρσεων σε όλο τον πλανήτη.

Ανοιγμα της Αλοννήσου στο Ισραήλ

Ευρύ πλαίσιο ενεργειών και προτάσεις προσέγγισης πολλά υποσχόμενων αγορών όπως το Ισραήλ, εντάσσονται στον προγραμματισμό δράσης για το 2013, που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου. Σε ότι αφορά, ειδικότερα, στην συμμετοχή της Αλοννήσου σε εκθέσεις του εξωτερικού, καταγράφονται οι διεθνείς εκθέσεις της Ουτρέχτης (8-13 Ιανουαρίου), Τελ Αβίβ (5-6 Φεβρουαρίου), Μιλάνου (14-17 Φεβρουαρίου), Μονάχου (20-24 Φεβρουαρίου) και Μόσχας (20-23 Μαρτίου).
«Είναι η πρώτη φορά που επιχειρούμε άνοιγμα προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, αλλά πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας» υπογραμμίζει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «ως νησί εντάσσουμε στο πρόγραμμα ενέργειες, βλέποντας, παράλληλα, το γενικότερο πλαίσιο, σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και ευρύτερα, σε εθνικό επίπεδο».

Ευχαριστήρια επιστολή λάβαμε από το gyros.gr στην Σκόπελο και την δημοσιεύουμε


Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από το gyros.gr
Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση που δείξατε στα προϊόντα μας όλοι οι Σκοπελίτες σας υποσχόμαστε θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμη ποιο καλύτερη
Και Σας ευχαριστούμε για την στήριξη του νέου καταστήματος μας

Υπάρχει περίπτωση η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων Ωρών να ''ξυπνήσει'' το ρήγμα της Ανατολίας; ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΜΕ 4,1 ΡΙΧΤΕΡ ΤΑ ΜΕΣΆΝΥΧΤΑ!!!


Η μεγάλη σεισμικότητα της Ελλάδας (η χώρα μας κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη και την πρώτη στην Ευρώπη) οφείλεται στα ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά της, τα οποία έχουν διαμορφωθεί από τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Τουρκία κινείται δυτικά προς το Αιγαίο με ταχύτητα 25 χιλιοστά τον χρόνο  κατά μήκος του

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΌΝΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΙΚΉ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ!


ΣΠΟΡΑΔΕΣ 3,7 ΡΙΧΤΕΡ τι γίνεται με την έξαρση τον σεισμών στις σποράδες?

ML 3.7


MagnitudeML 3.7
RegionAEGEAN SEA
Date time2012-12-04 09:41:15.0 UTC
Location39.53 N ; 23.50 E
Depth15 km

ΛΑΡΙΣΑ Εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων

Εκδήλωση για παιδιά ανέργων οργανώνει, την Κυριακή 16 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην ισόγεια αίθουσά του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στην εκδήλωση θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά, δημιουργική απασχόληση για τα πιο μικρά, ενώ θα μοιραστούν συμβολικά δώρα, γλυκά και αναψυκτικά. Η διοίκηση του ΕΚΛ, σημειώνει ότι, σε μια περίοδο που το εκμεταλλευτικό σύστημα σπρώχνει τους εργαζόμενους στην ανεργία και στη φτώχεια για να θησαυρίζουν μια χούφτα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το κίνημα στο βούρκο της ενσωμάτωσης

Ανακοίνωση με αφορμή τις αναφορές για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στην απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης
Ανάμεσα στους άξονες δράσης που περιλαμβάνει η πολιτική απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ - πρόκειται ουσιαστικά για το Σχέδιο Διακήρυξης με μικρές τροποποιήσεις - αναφέρεται και «η ανατροπή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που λειτούργησε ως στυλοβάτης της μνημονιακής πολιτικής και η εξυγίανση των συνδικάτων καθώς και των άλλων κοινωνικών φορέων: των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, των επιστημόνων».
Με αφορμή την τοποθέτηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για το συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ με σχόλιό του σημειώνει: «Χωρίς ίχνος τσίπας ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταγγέλλει το συνδικαλιστικό κίνημα ως κυβερνητικό κι εργοδοτικό, ως εκφυλισμένο και τις ηγεσίες του ότι δεν ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους. Το πόσο υποκριτική είναι η συγκεκριμένη τοποθέτησή του στην Πολιτική Απόφαση φαίνεται όχι μόνο από την υπονομευτική και συκοφαντική στάση του απέναντι στο ΠΑΜΕ, αλλά και από την ίδια τη σύνθεση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Προσοχή στα πουντιάσματα από τα ... «ρεύματα»

Αυτή και αν είναι είδηση. Οργανώθηκε «αριστερό ρεύμα» και στη ΔΗΜ.ΑΡ. Ετσι τώρα υπάρχουν δύο «αριστερά ρεύματα». «Αριστερό ρεύμα» στο ΣΥΡΙΖΑ, «αριστερό ρεύμα» στη ΔΗΜΑΡ». Πολύ ρεύμα ρε παιδιά, προσοχή μην πουντιάσετε χειμώνα

28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΝΟ Κυρίαρχα στοιχεία η νοθεία και η υποταγή

Με ανάγλυφη τη σφραγίδα των εφοπλιστών, με κάλπικους συσχετισμούς, για να υπονομεύονται η θέληση και οι αγώνες των ναυτεργατών, ξεκίνησε χτες το 28ο συνέδριο της ΠΝΟ, στο κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ. Το συνέδριο θα εκλέξει μόνο γραμματέα, αφού με βάση το χουντικό, αναχρονιστικό καταστατικό της Ομοσπονδίας, η διοίκηση δε λογοδοτεί, ούτε εκλέγεται. Αποτελείται εξ οφίτσιο από τους προέδρους των 14 σωματείων - μελών της ΠΝΟ, από τα οποία ορισμένα είναι σωματεία σφραγίδες και υπάρχουν για να νοθεύουν συσχετισμούς (π.χ. Ενωση Ασυρματιστών με 27 ψηφίσαντες, Ενωση Φροντιστών με 72 ψηφίσαντες κ.ά.).
Το «σώμα» του συνεδρίου ήταν και αυτή τη φορά νοθευμένο «ως το κόκαλο». Οι αντιπρόσωποι (από τους 75 που ήταν να πάρουν μέρος, συμμετείχαν οι 66) ήταν εκλεγμένοι άλλοι με απλή αναλογική και άλλοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα. Το «σώμα» ήταν «προσαρμοσμένο» στον περιορισμό που προβλέπει ότι από κάθε σωματείο μπορούν να συμμετάσχουν αντιπρόσωποι που δε θα ξεπερνούν το 1/10 του συνόλου των αντιπροσώπων στο συνέδριο. Με βάση αυτόν τον περιορισμό, από τους 26 αντιπροσώπους της ΠΕΜΕΝ που εξέλεξαν 2.465 μηχανικοί, νομιμοποιήθηκαν οι 11.

Η διέξοδος

Η συνεχόμενη προπαγάνδα περί σωτηρίας της χώρας από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που είδε το φως της δημοσιότητας στον αστικό Τύπο, είναι άκρως παραπλανητική και επικίνδυνη για το λαό, αφού πασχίζει να τον πείσει να αποδεχτεί τη νέα σφαγή του. «Τώρα πια μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα με την τελευταία απόφαση του Γιούρογκρουπ», είπε ο Αντ. Σαμαράς, ενώ ο Ε. Βενιζέλος μίλησε για «νέα αφετηρία για τη χώρα μας», πιέζοντας για ταχύτερη εφαρμογή των «διαρθρωτικών αλλαγών» και «εκτέλεση του προϋπολογισμού» που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, ο δε Φ. Κουβέλης είπε ότι οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ «αποτελούν αποφασιστικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση, δημιουργούν προϋποθέσεις σταθεροποίησης και

Πρώτα χιόνια στις κορυφές του Πηλίου

Τα πρώτα χιόνια στις κορυφές του Πηλίου αναμένονται από την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
Τα πρώτα χιόνια στις κορυφές του Πηλίου αναμένονται από την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ψυχρή φετινή εισβολή, όπως είχε προαναγγελθεί από τους μετεωρολόγους εδώ και ένα δεκαήμερο. Σύμφωνα πάντως με το μετεωρολόγο κ. Θ. Τακούδη, η συμπεριφορά του καιρού φέτος είναι με καθυστέρηση…

Απαγορευτικό απόπλου μέχρι τις 12 ειχαμε τωρα ερχετε τοΣκιάθος Express !Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, λόγω των ισχυρών ανέμων, εντάσεως 8 έως 9 μποφώρ που έπνεαν στο Αιγαίο. Ως εκ τούτου, ο απόπλους του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Σκιάθος Express, για τα νησιά των Βορείων Σποράδων θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.
Λόγω των δυνατών ανέμων, δεν επέπλευσε το πρωί από την Αλόννησο, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Flying Cat,

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου