Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές

Πλημμυρισμένος ο Διόνυσος...
Προβλήματα έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε όλη τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 340 κλήσεις από πολλές περιοχές για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, κυρίως στις περιοχές της Βόρειας και Βορειοανατολικής Αττικής. Τα 42 συνεργεία πυροσβεστών έχουν αντλήσει νερά τουλαχιστον σε 100 περιπτώσεις.
Ειδικότερα, τα προβλήματα ήταν πιο έντονα σε Ν. Μάκρη, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Κρυονέρι, Αγ. Στέφανο και Κάλαμο.

Στη Ν. Μάκρη, που από χθες το βράδυ αντιμετώπιζε τα πρώτα προβλήματα και με λιγότερη βροχή απ' ότι το πρωί,έκλεισε η Λ. Μαραθώνος στο ύψος του Ζούμπερι για αρκετή ώρα ενώ σε πολλά σπίτια το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο. Από την άλλη, έκλεισε για περίπου μία ώρα η Λ. Σταμάτας (από το 19ο έως το 44ο χιλιόμετρο) όπως και ο παράδρομος της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Αυλώνα.
Τα ξημερώματα, πυροσβέστες απεγκλώβισαν από αυτοκίνητο δύο άτομα στον Κάλαμο.
Πάνω από 4.000 στρέμματα στον κάμπο της Λαμίας έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού. Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι στον Άγιο Κωνσταντίνο της Λοκρίδας, καθώς έβλεπαν το νερό να κατεβαίνει με μεγάλη ένταση από το βουνό και οι δρόμοι να έχουν γίνει ποτάμια.
Οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούσαν προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τα σπίτια τους. Όλη τη νύχτα η αστυνομία διέκοπτε την κυκλοφορία σε επαρχιακούς δρόμους, αφού τα νερά περνούσαν πάνω από το οδόστρωμα σε κρίσιμα σημεία.
Από το πρωί της Κυριακής έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Λαμία προς το Γοργοπόταμο, αφού σε ένα μήκος 800 μέτρων, τα νερά του ποταμού Σπερχειού περνούν πάνω από το δρόμο με μεγάλη ορμή. Συνεχείς είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για την άντληση υδάτων τόσο μέσα στην πόλη της Λαμίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν και σποραδικές κατολισθήσεις στο δρόμο από Λαμία προς 'Αμφισσα και από Λαμία προς Δομοκό, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου δημιουργώντας παγίδες για τους ανυποψίαστους οδηγούς.
Στην Καρδίτσα νεκρός βρέθηκε σε κοίτη ποταμού ένας 67χρονος άνδρας που αγνοούνταν από το Σάββατο. Επίσης, υπερχείλισε ο ποταμός Καλέτζης, με αποτέλεσμα περίπου 600 Ρομά που μένουν στη γύρω περιοχή να μεταφερθούν στο δημοτικό στάδιο της πόλης. Για τις ανάγκες του απεγκλωβισμού και της μεταφοράς τους κλήθηκε κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα. Η βροχή έχει σταματήσει και τα νερά έχουν υποχωρήσει, οπότε οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στον οικισμό, ενώ περίπου 30 άτομα παραμένουν ακόμη στο κλειστό γυμναστήριο.
Ζημιές σε καλλιέργειες και σε σπίτια έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας και στο Νομό Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger