Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ στις 28/12/2012

Με το πρόσχημα της «καταπολέμησης του παραεμπορίου» στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή 28/12, η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) παραβιάζοντας τα στέκια των αριστερών σχημάτων και των αναρχικών συλλογικοτήτων ενώ ταυτόχρονα αφαίρεσε τα μηχανήματα από τον κινηματικό ραδιοφωνικό σταθμό που λειτουργούσε εδώ και 10 χρόνια. Με την παρουσία Εισαγγελέα, κατασχέθηκε υλικό ενώ συνελήφθησαν και 16 μετανάστες μικροπωλητές.
Την ώρα που η ανεργία έχει ξεπεράσει το ενάμιση εκατομμύριο εξ αιτίας των μνημονίων και των μαζικών απολύσεων και το κράτος δεν έχει κανένα άλλο έρεισμα, παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και της υποτιθέμενης ανομίας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από τους πραγματικούς ενόχους.
Όμως πέραν των μεταναστών που αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα, είναι σαφές πως η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ εναρμονισμένη πλήρως με αυτή στη Villa Amalias με την πρόφαση της διακίνησης ναρκωτικών, στοχεύει στην φίμωση οποιουδήποτε κοινωνικού χώρου στον οποίον ακούγονται φωνές αντίστασης και αλληλεγγύης και συντελούνται κινηματικές διεργασίες. Η αστυνομία και η Κυβέρνηση πέρα από τις Καταλήψεις που καιρό τώρα είχαν βάλει στο στόχαστρο, επιτίθενται με τον πιο ύπουλο τρόπο στο Πανεπιστημιακό άσυλο, την στιγμή που δεν υπάρχει καμία φοιτητική/κινηματική δραστηριότητα και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν και οργανωμένες αντιδράσεις. Τέτοιες πρακτικές στοχεύουν στην ποινικοποίηση της πολιτικής έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης των φοιτητών.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αυτοί που παλεύουν μαζί με τους εργαζόμενους για να αποτρέψουν τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αυτοί που υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και προτάσσουν ένα άλλο πανεπιστήμιο από αυτό της αγοράς, ένα πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, δημόσιο, δωρεάν, όχι απολιτικό, αλλά ενταγμένο στους ταξικούς αγώνες και στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων.
Τα πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ταξικής πάλης και σ’ αυτά δεν χωρούν ρατσιστικές αντιλήψεις, προσπάθειες τρομοκρατίας και απειλές. Στα πανεπιστήμια, που παλεύουμε για να ξηλώσουμε το νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, η δικιά μας απάντηση θα είναι η κοινή δράση ντόπιων και μεταναστών εργατών και νεολαίας. Η προγραμματική «υπεύθυνη δέσμευση» του Σαμαρά για «ασφάλεια και τάξη», που χρησιμοποιεί την ακροδεξιά ρητορεία και τον ρατσισμό, που ανοίγει τις πύλες των πανεπιστημίων στην αστυνομία και τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα γιατί απέναντί της θα βρει ενωμένους φοιτητές και εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες.

-Κάτω τα χέρια από το άσυλο-διεύρυνσή του σε εργασιακούς χώρους και σχολεία!
-Αλληλεγγύη στη Villa Amalias και σε όλες τις καταλήψεις
-Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μεταναστών

Φοιτητική Ομάδα ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Standіng out frοm the сroωd has always been аnd
will аlwауs be a kеy fасtor in making your way to thе top
of the musіс industry. Thіs tip tо
ԁoωnload instrumentals οffers уou to take the time tο reallу wοгk on yοur ѕongωriting skills anԁ usе the same prіncіpals that the masters агe
using to produce the best gгіme beats online. Ѕomе of thе benefits of this mobіle Vο -
IP doωnlоаdable apρ are аppеndеd below:
. Do yοu feel as thοugh you're stuck in a rut, and that your life has more potential than is being realised. Well, the foremost thing that strikes to your mind on getting start with browsing is to download movies, as a movie is the only source that provides you entertainment without limits. You can now register as a member of a legal movie download site, and once you have paid your membership fee (one month to a lifetime membership) you have free access to the movies offered by that site.

Also visit my website - www.54dn.Com

Powered By Blogger