Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ : Έσβησε η Ολυμπιακή φλόγα!

Κι όμως συνέβη και αυτό.
Μετά τα προβλήματα ασφάλειας που παρουσιάστηκαν στη διοργάνωση, χθες το βράδυ γύρω στις 22.15 έσβησε η ολυμπιακή φλόγα προκαλώντας πανικό στους διοργανωτές.
Κι όμως συνέβη και αυτό.
Μετά τα προβλήματα ασφάλειας που παρουσιάστηκαν στη διοργάνωση, χθες το βράδυ γύρω στις 22.15 έσβησε η ολυμπιακή φλόγα προκαλώντας πανικό στους διοργανωτές.
Μάταια πήγαν να τα... μπαλώσουν οι ιθύνοντες
καθώς είπαν ότι δεν ήταν δικό τους λάθος αλλά ένα απρόβλεπτο γεγονός το οποίο συνέβη γιατί απλώς οι εργάτες έπρεπε να τη μετακινήσουν σε κάποιο άλλο σημείο.
Φυσικά, καμία εξήγηση δεν είναι αρκετή γιατί ως γνωστόν, μία από τις αρμοδιότητες και ευθύνες κάθε διοργανώτριας πόλης είναι να παραμένει η φλόγα αναμμένη καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων και να είναι ορατή ακόμα και στους θεατές εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου. 
Ολυμπιακοί Αγώνες

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΟΊΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΊΝΟΥΝ?


ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Η ΈΞΥΠΝΟΙ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΛΑΜΟΓΙΑ

Απλή γκάφα ή κάτι άλλο;

Αν και ήταν γνωστό ότι ο εργασιομανής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος βρισκόνταν και εργαζόνταν στο γραφείο του΄στο ΥΠΕΘΑ μέχρι τις 20:30 το βράδι του Σαβάτου ξαφνικά, η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ βρήκε να γράψει ότι "ξεκουραζόταν" στη Μύκονο το Σαββατοκύριακο.
Στελέχη που είχαν δει τον υπουργό να εργάζεται, και να συμμετέχει σε αλλεπάληλες συσκέψεις, από το πρωί μέχρι το βράδι του Σαββάτου (το ίδιο επαναλήφθηκε και την Κυριακή) δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν διάβασαν το συγκεκριμένο κείμενο.

Είναι απλά γκάφα, όπερ δημοσιογραφική γκάφα, όπερ και το πιθανότερο ή είναι άσκηση πιέσεων κοινώς αντίποινα γιατί δεν προηχθησαν αξιωματικοί που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 

Ξέσπασμα Γιούνκερ κατά Μέρκελ
Δριμεία κριτική στη Γερμανία, όσον αφορά τους χειρισμούς της στη διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, αλλά και τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, ασκεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσάπτοντάς της ότι συντηρεί τη συζήτηση για έξοδο της χώρας από το ευρώ, προκειμένου να στηριχθεί ένας «φθηνός εσωτερικός διάλογος».

«Για ποιον λόγο επιτρέπει η Γερμανία στον εαυτό της την πολυτέλεια να εξυπηρετεί συνέχεια την εσωτερική πολιτική της χρησιμοποιώντας το θέμα του ευρώ; Για ποιον λόγο μεταχειρίζεται η Γερμανία την ευρωζώνη σαν να πρόκειται για υποκατάστημά της;», διερωτάται σε έντονο ύφος ο πρόεδρος του Eurogroup σe συνέντευξή του «Sueddeutsche Zeitung» και συνεχίζει διερωτώμενος: «Αν το έκαναν αυτό και οι 17 κυβερνήσεις, τι θα έμενε όρθιο από όσα έχουμε κοινά; Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;».

Αναφέρει παράλληλα στον ίδιο τόνο ότι «όποιος νομίζει ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης μπορούν να αρθούν είτε αποκλείοντας την Ελλάδα είτε αφήνοντάς την να καταρρεύσει, δεν έχει συνειδητοποιήσει τις πραγματικές αιτίες της κρίσης» και προειδοποιεί ότι «η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας δεν βοηθά» στη σωτηρία του κοινού νομίσματος. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ενώ στο Βερολίνο λένε ότι «πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», κάνουν ήδη δηλώσεις για το τι θα περιέχει αυτή.

«Δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος» για την σωτηρία του ευρώ, σημειώνει ο Γιούνκερ. «Πρέπει τώρα με όλα τα διαθέσιμα μέσα να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε τη δημοσιονομική σταθερότητα της νομισματικής ένωσης», υπογραμμίζει και επιβεβαιώνει ότι τα κράτη της ευρωζώνης από κοινού με τον μηχανισμό στήριξης EFSF και την ΕΚΤ προετοιμάζονται και για την αγορά ομόλογων κρατών του ευρώ τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», συμπληρώνει και εξηγεί ότι αιτία είναι η ανησυχία για το υψηλό κόστος δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Eυάγγελου Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 31 Ιουλίου, στις 10:00 π.μ, στην αίθουσα 223 του κτιρίου της Βουλής, συνεδρίαση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, με θέματα:
1. Οι επαφές για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής
2. Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ
3. Οι εξελίξεις στην ΑΤΕ

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για την επίθεση κατά του δημάρχου Κορίνθου από βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ομάδας χρυσαυγιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για την επίθεση κατά του δημάρχου Κορίνθου από βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ομάδας χρυσαυγιτών


Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καταγγέλλει την βίαιη απρόκλητη και έξω από κάθε δημοκρατική νομιμότητα επίθεση στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό από ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής και πρωταγωνιστή τον βουλευτή τους Ευστάθιο Μπούκουρα.

Μετά τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών στο λιμάνι της Κορίνθου αλλά και λεκτικές επιθέσεις εναντίον του δημάρχου Νεμέας Ευάγγελου Ανδριανάκου, εναντίον πολιτών, αλλά και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Κυριακή οι φασιστικές προκλήσεις κορυφώθηκαν, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον δήμαρχο της Κορίνθου.
Την ώρα που ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Πνευματικός συντόνιζε τη δημοτική ομάδα καθώς και εθελοντές πολίτες στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Σολωμό, εμφανίστηκε ο βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας μαζί με ομάδα είκοσι χρυσαυγιτών και αφού κατέβηκαν από τα οχήματα, παρατάχθηκαν σε άγημα, κατευθύνθηκαν προς το μέρος του δημάρχου απευθύνοντας πρωτοφανείς ύβρεις. Στη συνέχεια ο ίδιος ο βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας επιτέθηκε στον δήμαρχο, τον έριξε στο έδαφος ενώ ταυτόχρονα η ομάδα του τον περικύκλωσε προπηλακίζοντας και τους πολίτες που έσπευσαν για να απεγκλωβίσουν τον δήμαρχο. Όταν δε, εμφανίστηκε η Αστυνομία, η ομάδα είχε εξαφανιστεί.
Να σημειωθεί ότι ανάλογο περιστατικό βίας είχε προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη όταν μέλη της Χρυσής Αυγής στοχοποίησαν πολιτικούς στη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της μάχης των Δερβενακίων.
Παρά την έκκληση του κ. Πνευματικού για συνδρομή από την Αστυνομία Κορίνθου, μετά το περιστατικό της Πέμπτης, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία αλλά και στη Δημοτική Αρχή προκαλεί το γεγονός ότι κατά τακτά διαστήματα «αγήματα» χρυσαυγιτών παρελαύνουν στο κέντρο της πόλης, καθυβρίζοντας πολιτικούς, αιρετούς και εκφοβίζοντας τους πολίτες.

Η ΚΕΔΕ ζητά:
· Την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προκειμένου να εξετάσει την εκτροπή από κάθε δημοκρατική νομιμότητα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευθύμη Μπούκουρα.
· Από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια να ερευνήσει το ρόλο της Αστυνομίας και τις τυχόν παραλείψεις της στην άσκηση των καθηκόντων της για την προστασία των πολιτών και την αποτροπή φασιστικών συμπεριφορών που ενισχύουν φαινόμενα εκφοβισμού και διχασμού της κοινωνίας.
· Από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ως καθύλην αρμόδιο για την ομαλή λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφενός να καταδικάσει τα φασιστικά έκτροπα και αφετέρου να παρέμβει για την προστασία των αιρετών εκπροσώπων για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και την ομαλή λειτουργία των πόλεων.
· Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την απόδοση ευθυνών ακόμη και σε πρόσωπα που καλύπτονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

Η ΚΕΔΕ, ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον επικίνδυνο πολλαπλασιασμό φαινομένων φασιστικής βίας από εκτός νόμου ομάδες, που δρουν όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με τη συμμετοχή, δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού στο Κοινοβούλιο.
Καλεί τους πολίτες να συμπαραταχθούν με τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εντοπίσουν και να αποκλείσουν τους επικίνδυνους εμπνευστές και δράστες τέτοιων αντιδημοκρατικών και παράνομων πρακτικών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ - Αποσπάσματα συνέντευξης του κοινοβ. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλη, στο ρ/σ REAL 97.8 (Ιωάννου - Σκουρής)


Αποσπάσματα συνέντευξης
του Κοινοβ. Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλη,
στο ρ/σ REAL 97.8 (Ιωάννου – Σκουρής)
- Προσανατολίζεται η κα Μέρκελ να ζητήσει υπογραφή από τον κ.Τσίπρα;

Δεν γνωρίζω αν είναι σκέψεις πραγματικά της κας Μέρκελ και του επιτελείου της ή αν αποτελεί ευσεβείς πόθους και κρυφές εισηγήσεις των μνημονιακών συνεταίρων της στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση εμείς δήλωση νομιμοφροσύνης σε μια πολιτική του μνημονίου που τη θεωρούμε καταστροφική, επικίνδυνη και επιπρόσθετα οδικό χάρτη για την επιστροφή στη δραχμή, δεν πρόκειται να υπογράψουμε.
Τον κ. Βενιζέλο προεκλογικά τον συνέλαβε ο τηλεοπτικός φακός να ζητάει από τον κ.Γκάμπριελ μια δήλωση αποδοκιμασίας και τιμωρίας του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, τις τελευταίες βδομάδες έχω διαβάσει δεκάδες αποκλειστικά ρεπορτάζ και δήθεν πληροφορίες, ότι θα απαιτηθεί αυτή η υπογραφή. Κάποιοι «αθεόφοβοι» συνάδελφοί σας στην Ελλάδα ισχυριζόταν ότι ακόμα και στους G20 στο Μεξικό συζητήθηκε το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίστηκε να ζητηθεί υπογραφή από τον Τσίπρα. Τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε στην πορεία.
Ο κ. Σαμαράς είχε αρχίσει να βάζει νερό στο αντιμνημονιακό κρασί του, πολύ πριν του ζητηθεί αυτή η δήλωση συνυπογραφής και συνυπευθυνότητας. Επίσης, ο κ. Σαμαράς ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια, είναι ομογάλακτος με την κα Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και αυτή η υπογραφή του είχε «ψηθεί», πριν ζητηθεί επισήμως, στην Σύνοδο Κορυφής του λαϊκού κόμματος. Η διαφορά ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανής και τώρα που έγινε Πρωθυπουργός φαίνεται πιο καθαρά.

- Δεν πρόκειται να δώσετε τη συναίνεση σας με κάποιο τρόπο σε αυτά τα μέτρα;

Σε αυτή τη καταστροφική πολιτική του μνημονίου όχι. Βεβαίως, χρειάζεται η χώρα δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, σοβαρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης, κοινωνικής προκοπής και προόδου, αντιστρέφοντας μια πολύχρονη πορεία παρακμής. Η εφαρμογή του μνημονίου είναι ο χειρότερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτοί οι στόχοι. Αντίθετα, κάθε μέρα που περνάει το μνημόνιο, με τη ύφεση την ανεργία, την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της οικονομίας και την επικίνδυνη όξυνση των ανισοτήτων, αποδεικνύεται ο οδικός χάρτης για τη μετάβαση στη δραχμή και γι αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί γρήγορα.

- Ο κ.Βενιζέλος συναντάται με τον κ.Κουβέλη ενόψει της συνάντησης των τριών αρχηγών για την εξεύρεση των μέτρων Για πολλούς σχηματίζουν ένα μέτωπο για πιο δίκαια μέτρα. Έχετε αυτή την εκτίμηση; Πιστεύετε ότι τα μέτρα ότι θα μπορέσουν να κλονίσουν τη συνοχή της κυβέρνησης;

Διαβάζω σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ένα κοινό τίτλο: «ολοένα και πιο κοντά Βενιζέλος και Κουβέλης». Ορισμένα δημοσιεύματα μιλούν και για άτυπες συνομιλίες για τη σύμπραξη των δύο κομμάτων στο μέλλον. Η εκτίμησή μου είναι ότι η στήριξη του μνημονίου και συμμετοχή στην ίδια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ τους φέρνουν πιο κοντά, αλλά με την μέθοδο του ταχύτερου εκπασοκισμού της ΔΗΜΑΡ και αυτό δεν το θεωρώ θετική εξέλιξη. Σχετικά με το πακέτο των μέτρων, σύμφωνα με το Reuter και οι τρεις αρχηγοί έχουν ήδη συμφωνήσει στο 90% των μέτρων, στα 10 δις από τα 11,5 δις. Οι διαφορές παραμένουν στο υπόλοιπο 1,5 δις και στην επικοινωνιακή συσκευασία, δηλαδή έχουν συμφωνήσει τι θα έχει το πακέτο αλλά έχουν διαφορές στο περιτύλιγμα και στα κορδελάκια.
Σε κάθε περίπτωση, παρά την επιλογή των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη να κρατούν τη μισή τους ουρά έξω από την κυβέρνηση, μη συμμετέχοντας οι ίδιοι και τα πρωτοκλασάτα τους στελέχη, για το πακέτο των μέτρων που θα αποφασιστεί θα είναι εξίσου συνυπεύθυνοι με τον κ.Σαμαρά.
Το βέβαιο είναι πως δεν θα αντέξει αυτά τα μέτρα η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, γιατί θα προστεθούν σε άλλα βάρη, όπως τα εκκαθαριστικά της εφορίας, το νέο χαράτσι στα ακίνητα, η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης, η νέα έκρηξη ανεργίας. Το φθινόπωρο αναμένεται θερμό όσο αφορά την εξάντληση των αντοχών της κοινωνίας και την ένταση των κοινωνικών αντιδράσεων. Ένα μέρος αυτού του κόσμου έχει ψηφίσει και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και ΝΔ. Επομένως, για την κυβέρνηση είναι δύσκολο να μακροημερεύσει και να εξαντλήσει τετραετία. Όσο αφορά τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, συνειδητά έχουν επιλέξει να μπουν στο ίδιο κυβερνητικό σκάφος με τη ΝΔ, συνειδητά άφησαν το πρώτο λόγο στη ΝΔ, δίνοντας το τιμόνι της πρωθυπουργίας αλλά και τους βασικούς κυβερνητικούς αρμούς .Το σκάφος έχει ανοιχτεί γρήγορα στα βαθιά, πνέουν πολλά μποφόρ και αν κάποιος αποφασίσει τώρα να πηδήξει από το σκάφος κινδυνεύει να πνιγεί. Άλλωστε, τη μέθοδο αυτή την εφάρμοσε ο κ. Καρατζαφέρης και δεν του βγήκε σε καλό. Το τι θα κάνουν είναι δικός τους λογαριασμός. Η επιλογή τους έγινε «μετά λόγου γνώσης». Η επιλογή του κ. Βενιζέλου δεν εντυπωσιάζει γιατί είναι ο αρχιτέκτονας του δευτέρου μνημονίου που τώρα εφαρμόζεται με αρχιμάστορα τον κ. Σαμαρά, αλλά ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ έως και τις εκλογές και στα μνημόνια αλλά και στους εφαρμοστικούς νόμους είχε ψηφίσει κόντρα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ακολουθεί μια διαφορετική πολιτική και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

- Σε συνέντευξη της η κα Παπαρήγα, στη REAL NEWS, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον νέο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας και όχι μόνο.

Έκπληξη και είδηση θα ήταν αν η κα Παπαρήγα έδινε μια συνέντευξη με την οποία να μην έκανε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. Το δυστύχημα για την κα Παπαρήγα είναι ότι αυτή της τη φανατική πολιτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δεν την ακολούθησε και δεν έπεισε ούτε τους μισούς ψηφοφόρους του ΚΚΕ το Μάιο. Ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΚΚΕ επέλεξε στη κάλπη τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν η κα Παπαρήγα αντί για αυτήν τυφλή, φανατική πολεμική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με συκοφαντίες, με υπερβολές, επέλεγε το δρόμο της σύμπραξης με βάση ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, τώρα δεν θα είχαμε μια σκληρή μνημονιακή κυβέρνηση.
Ο κ. Βενιζέλος ο κ. Σαμαράς, εσχάτως και ο κ. Κουβέλης, μας κατηγορούν ως ένα ακραίο και ανεύθυνο σχήμα που μας οδηγεί στη δραχμή και είναι αντιευρωπαϊκό. Η κα Παπαρήγα μας κατηγορεί ως ευρωλάτρες και σοσιαλδημοκράτες. Και οι δύο δεν καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει με τις αδυναμίες, τα λάθη και τις καθυστερήσεις του, την ταυτότητα της σύγχρονης Αριστεράς του 21 αιώνα.

- Σας κατηγορούν ότι ο βασικός κορμός του ΠΑΣΟΚ, ως προς την παθογένεια του, συνδικαλιστές και όχι μόνο, έχουν πάρει μεταγραφεί για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ψευδές. Έχουμε κουραστεί να διαψεύδουμε συκοφαντίες, όπως τη περίφημη θεωρεία ότι κ, Φωτόπουλος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος είναι στέλεχος της ΠΑΣΟΚ. Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι ένα κομμάτι του κοινωνικού κορμού που στήριζε για χρόνια το ΠΑΣΟΚ -μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, μικρομεσαίοι που κλείνουν οι δουλειές τους, νεολαία- στρέφεται προδομένο από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στη κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, προσβλέποντας μια νέα ελπίδα και μία νέα διέξοδο θετική μέσα από αυτή την επιλογή. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε στις εκλογές του Ιουνίου με διαφορά πρώτη δύναμη, στις ηλικίες από 18 έως 50, στα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στις λαϊκές περιοχές που κατοικούν τα φτωχότερα στρώματα που η πολιτική του μνημονίου έχει δημιουργήσει τεράστιες ζώνες ανέχειας, ανεργίας κοινωνικού αποκλεισμού απελπισίας, αυτό είναι που φοβίζει και προσπαθούν να εμφανίσουν μια καρικατούρα ΣΥΡΙΖΑ.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/7/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Μέτρα που οδηγούν σε ...νέα μέτρα, αποφασίζουν οι κυβερνητικοί εταίροι


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Για ένα πουκάμισο αδειανό...

Μέτρα που οδηγούν σε ...νέα μέτρα, αποφασίζουν οι κυβερνητικοί εταίροι

Με αφορμή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συγκροτούν το κυβερνητικό σχήμα, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ζωή Βροντίση, δήλωσε σχετικά:
"Το γεγονός ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι καταφεύγουν στην επιβολή οριζόντιων μέτρων, δείχνει πρώτα απ' όλα την πολιτική ένδεια τους. Τα τρία κόμματα εμφανίζονται πλήρως ανίκανα να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις και έτσι προχωρούν σε επιλογές που επιτείνουν το αδιέξοδο, βαθαίνουν την ύφεση και την απόγνωση, απομακρύνουν προοπτικές, πριονίζουν τη βιωσιμότητα και εν τέλει συμβάλλουν στη δημιουργία οδικού χάρτη εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Παράλληλα, με τη στάση τους στέλνουν πολύ κακή εικόνα στο εξωτερικό. Από τη μια αποδεικνύουν την έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας με την αδυναμία παρουσίασης οποιασδήποτε εναλλακτικής πρότασης, και από την άλλη διαιωνίζουν πελατειακές καταστάσεις και συμφέροντα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο υπουργός Οικονομικών, έστειλαν αναλυτικό υπόμνημα για την εξοικονόμηση τουλάχιστον τεσσάρων δις ευρώ, με μια σειρά στοχευμένων ρυθμίσεων που δεν δημιουργούν υφεσιακό αποτύπωμα. Πρόκειται για μέτρα που μειώνουν το κόστος λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, των εκκλησιαστικών δαπανών που βαρύνουν σήμερα αποκλειστικά τον κρατικό προϋπολογισμό, τις αμυντικές δαπάνες και προτείνουν μια διαφορετική πολιτική στον τομέα των ναρκωτικών. Οι προτάσεις μας αναλυτικά στο
http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3487:-----l-r-----&catid=1:press-releases
Ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται σα να έβαλε σε κάποιο συρτάρι τις προτάσεις μας, ενώ άλλοι υπουργοί εξήγγειλαν μέτρα σε πλήρως αντίθετη κατεύθυνση, όπως η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ρυθμίσεις που δημιουργούν επιπλέον οικονομικά και κοινωνικά κόστη.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν αναγκαίες και σε πρώτη προτεραιότητα δράσεις που θα τονώνουν την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης. Θεωρούν θεμιτές περικοπές που συμβάλλουν στη μείωση ανισοτήτων και αδικιών και αντιδρούν έντονα απέναντι σε οποιασδήποτε μορφής οριζόντια μέτρα, που είναι:
-κοινωνικά άδικα,
-οικονομικά αναποτελεσματικά,
-προάγγελος και αιτία επόμενων μέτρων στην ίδια κατεύθυνση.
Πρόκειται για μια σισύφεια πολιτική, με σκοπό την επίτευξη, ανέφικτων όπως ομολογούν και οι δανειστές, στόχων, που οδηγούν σε ασφυξία την οικονομία, σε απόγνωση την κοινωνία και σε αδιέξοδο τις προοπτικές της χώρας.
"Για ένα πουκάμισο αδειανό" κατά τον ποιητή...
Περισσότερες πληροφορίες: Ζωή Βροντίση, τηλ: 6971892553

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


«Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να απαλλαγεί από την αυταπάτη ότι τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν, παίρνονται και θα παρθούν είναι προσωρινά και θα ισχύουν μόνο για την περίοδο της κρίσης. Τα μέτρα παίρνονται για να λειτουργήσουν και την περίοδο της ανάκαμψης, για να λειτουργήσουν όσο θα υπάρχει η εξουσία του κεφαλαίου. Γι αυτό και απαιτείται ο ελληνικός λαός και πριν απ’ όλα τα εργατικά – λαϊκά στρώματα να μεθοδεύσουν την αντίστροφη μέτρηση. Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία, δεν υπάρχει άλλη λύση».
ΑΘΗΝΑ 30/07/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τι θα κάνει ο Τσίπρας αν του ζητηθεί να συνυπογράψει την επαναδιαπραγμάτευση;


"Εκεί που είσαι ήμουν...."
Με βάση τα όσα διαδραματίζονται στην Ευρώπη, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κριθεί η τύχη της Ελλάδας και η ευρωπαϊκή της πορεία. Ήδη υπάρχουν σενάρια που προέρχονται από το Βερολίνο που λένε ότι η Μέρκελ ετοιμάζεται για το τελικό στάδιο που προβλέπει ακόμη και αποχώρηση της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ. Καθόλου τυχαίες δεν είναι άλλωστε οι αναφορές περί ετοιμότητας της Ευρώπης να αντιμετωπίσει μια αποχώρηση της Ελλάδας και με μικρό κόστος. Ούτε τυχαίες είναι οι αναφορές του ΔΝΤ αφενός στο ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δε βγαίνει και αφετέρου ότι δεν πρόκειται να δώσει ούτε ευρώ σε νέο δάνειο.
Βρισκόμαστε με λίγα λόγια στο σημείο «ως εδώ και μη παρέκει». Εκεί δηλαδή που οι αποφάσεις είναι τελικές και αμετάκλητες. Το δίλημμα είναι ένα: Ή θα πάρουμε τα μέτρα που πρέπει και θα προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται με αντάλλαγμα την επιμήκυνση του προγράμματος ή θα μας πετάξουν στο ευρωπαϊκό Καιάδα.
Έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση με χίλια δυο προβλήματα που όμως αγωνίζεται να βρει τα 11,5 δις ευρώ χωρίς να θίξει και τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού. Δύσκολη εξίσωση και το καταλαβαίνουμε όλοι γι αυτό και ανησυχούμε, γράφουμε και προειδοποιούμε.
Από την άλλη, όμως,  έχουμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία επιλέγει την τακτική της σύγκρουσης ακόμη κι αν η χώρα καταστραφεί.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την ψηφοθηρία που ξεκίνησε πριν τις εκλογές με υποσχέσεις ανέφικτες αλλά που χαϊδεύουν αυτιά. Για παράδειγμα η πρόταση περί διαγραφής χρεών σε όσους είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Τι λέει ο κ.Τσίπρας: Ότι θα διαγράψει δάνεια για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ ή ατομικό κάτω από 7.500 ευρώ. Φυσικά γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό δε μπορεί να γίνει αλλά δεν του κοστίζει και τίποτε να το λέει. Όπως γνωρίζει ότι 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ (όσο το προηγούμενο αφορολόγητο), επομένως και γι’ αυτούς θα πρέπει να διαγραφούν τα χρέη.
Πάμε παρακάτω:
Γράφαμε στις 19 Ιουνίου κάτω από τον τίτλο “Αντώνη, ζήτα από τον Αλέξη να συνυπογράψει την επαναδιαπραγμάτευση”:
 Αντώνη Σαμαρά, τράβηξες πολλά τα τελευταία δυο χρόνια, για να φτάσεις εδώ. Μόνος  τράβηξες το κάρο!
Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν, σε βάζουν μπροστά είτε για να τους ξελασπώσεις, είτε για να διαχειριστείς την καταστροφή.
Να μην έχεις καμιά αμφιβολία ότι σύντομα θα σαφήσουν μόνο.
Ο Βενιζέλος πρέπει να φτιάξει κόμμα για να διασωθεί. Σιγά να μην ασχολείται με την Κυβέρνηση.
Ο Κουβέλης με τα ήξεις-αφίξεις θα καταστήσει την όποια κυβέρνηση δυσλειτουργική. Θα θέλει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για να διώξεις ένανλαθρομετανάστη!
Και ο Αλέξης, από την επομένη, θα ανέβει στα κάγκελα.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση που επιχειρείς να σχηματίσεις πολύ σύντομα δεν θα μπορεί να δουλέψει. Χώρια που μπορεί να ζητήσουν να νερώσεις τόσο πολύ την πολιτική σου, που δεν θα μοιάζει πια δική σου!
Και τα προβλήματα τρέχουν. Και οξύνονται σε βαθμό που καθίστανται άλυτα.
Είναι προφανές, ό,τι κάποιοι σου την έχουν στημένη. Να σου φορτώσουν όλες τις ευθύνες.
Αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει τηνακύρωση του Μνημονίου ζήτησε του να τεθεί επικεφαλής της ομάδος που θα το διαπραγματευτεί με την τρόϊκα.
Δεν είπε στους Financial Times ότι εγγυάται την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ;
Επίσης, όπως απαιτούσαν τη δική σου υπογραφή για τη νέα δανειακή, να απαιτήσεις την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα  για το τροποιημένο μνημόνιο και την ψήφισή του με 180 ψήφους.
Αρκετά με τα παιχνίδια.
Καιρός να σοβαρευτούνε όλοι
Περιττό να πούμε ότι τα περισσότερα από όσα προβλέπαμε τότε συμβαίνουν ήδη. Αλλά δεν μας … εκπλήσσει αυτό. Μας εκπλήσσει ότι κατά τα φαινόμενα μας διαβάζουν και στο …Βερολίνο. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την είδηση  που δημοσίευσε χθες το “Πρώτο Θέμα” και σύμφωνα με την οποία η Μέρκελ ζητήσει από τον Τσίπρα να υπογράψει κι αν δεν το κάνει τότε θα επιχειρήσει την υλοποίηση του σεναρίου της χρεοκοπίας με τη διακοπή της χρηματοδότησης.
Αυτό ακριβώς που έκαναν δηλαδή πριν μερικούς μήνες όταν στην αντιπολίτευση ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Το δίλημμα ήταν «Η υπογράφεις ή χρεοκοπεί η Ελλάδα». Τότε ο Σαμαράς επέλεξε την οδυνηρή γι’ αυτόν λύση της υπογραφής που εξασφάλιζε όμως την πληρωμή μισθών και συντάξεων και τη λειτουργία του κράτους.
Για να δούμε λοιπόν τώρα που οι Γερμανοί χρησιμοποιούν το ίδιο κόλπο, ο Αλέξης τι θα κάνει;
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο, οι ξένοι μας έχουν πετάξει το γάντι και βάζουν στο τραπέζι το θέμα της επιμήκυνσης.
Σ’ αυτή τη φάση ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και ο κ. Τσίπρας το ίδιο, διότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες. Ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του και να υπογράψει και την επιμήκυνση και την επαναδιαπραγμάτευση. Να βάλει την υπογραφή του στη διετή παράταση του δημοσιονομικού προγράμματος ώστε να ανασάνουν οι Έλληνες.
Αν πει το ναι ο κ. Τσίπρας θα έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα και θα έχει αφήσει πίσω του την ανευθυνότητα.
Αν πει όχι και δεν υπογράψει, παραμένοντας στην λογική του μπάχαλου και της μονομερούς καταγγελίας, τότε θα αναλάβει τις ευθύνες του. Κι αυτές μπορεί να είναι η εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
http://www.antinews.gr

Όταν ακούω για Ολυμπιακούς, το μυαλό μου πάει στην πτώχευση…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συμφωνήσαμε όλοι πως – αντικειμενικά – η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βρετανία δεν είχε καμιά σχέση με τη δική μας.

Συμφωνήσαμε επίσης πως η γηραιά Αλβιόνα κατέβαλε κάθε προσπάθεια να παρουσιάσει ένα θέαμα καθαρά βρετανικό, χωρίς καν να τιμήσει την Ελλάδα, όχι μόνο ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και επειδή το Βρετανικό Μουσείο κόβει μονέδα χάρη στα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα.

Συμφωνήσαμε τέλος πως η Βρετανία δεν είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων – παρά την προσπάθεια του Ζακ Ρογκ να τους… μετακομίσει.

Δυστυχώς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε και επί μιας σειράς πολύ θλιβερών διαπιστώσεων.

Όπως, για παράδειγμα, το κόστος των ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ποσά αστρονομικά, που σήμερα, σε συνθήκες πτώχευσης κράτους και λαού, προκαλούν οργή – πολύ περισσότερο που ουδείς έχει λογοδοτήσει.

Το τελικό κόστος εξακολουθεί να παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό – ο καθένας δίνει το δικό του νούμερο, προσθέτοντας και αφαιρώντας δαπάνες.

Δεν υπήρξε έργο που να μην υπερέβη τον προϋπολογισμό του κατά δέκα εκ. ευρώ – ήταν ένα είδος… ταρίφας.

Ο προϋπολογισμός για το Κέντρο Γραπτού Τύπου ήταν 55,6 εκ ευρώ και τελικά κόστισε 66,5 εκ ευρώ.

Το Κέντρο Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ από 36,7 εκ. ευρώ έφθασε στα 47,5.

Το Γυμναστήριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Γαλάτσι από 50,2 στα 60,4.

Το Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο από 50,5 στα 60,6.

Το Κέντρο Κολύμβησης στο ΟΑΚΑ από 15 στα 22.

Οι «βελτιώσεις» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 18,7 στα 29,6.

Το Ιππικό Κέντρο και ο Νέος Ιππόδρομος από 83,2 στα 110,4

Η Αισθητική (τρομάρα μας) ενοποίηση στο ΟΑΚΑ και οι Ειδικές κατασκευές: από 80,2 στα 120,2.

Η αποπεράτωση τον εγκαταστάσεων του Παγκρήτιου από 48,6 στα 63,7.

Το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο Πάτρας από 31,1 στα 45,1.

Το Καυταντζόγλειο Στάδιο από 45,9  στα 67,9.

Το κόστος των ολυμπιακών έργων αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ εκτοξεύθηκε από το 1,6 δις ευρώ στα 2,2 και τα έργα αρμοδιότητας υπουργείου Πολιτισμού εμφάνισαν υπέρβαση άνω των 520 εκ ευρώ.

Για την περίφημη στέγη του Καλατράβα πληρώσαμε καπέλο της τάξης των 115 δις δρχ.

Η κατασκευή των έργων καθυστέρησε επί τρία χρόνια και στο τέλος αυξήθηκε το κόστος λόγω πίεσης χρόνου, υπερτιμολογήσεων και απευθείας αναθέσεων – αν και η Ελλάδα είχε αναλάβει τους Αγώνες από το 1997.

Τα δένδρα στο Ολυμπιακό Στάδιο φυτεύτηκαν, ξεράθηκαν (διότι φυτεύτηκαν σε μικρό βάθος) και αγοράστηκαν άλλα, τα οποία ξαναφυτεύτηκαν – άσε που μας είχαν υποσχεθεί 100.000 δένδρα και τελικά βρεθήκαμε μπροστά σε μερικές εκατοντάδες ψωραλέα!

Το C4I δεν λειτούργησε ποτέ, αλλά ακριβοπληρώθηκε.

Το περίφημο Ζέπελιν, για το οποίο ξοδεύτηκε πάνω από 1,5 εκ ευρώ δεν πέταξε ποτέ, διότι δεν είχε γίνει πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών.

Η Μαραθώνια Διαδρομή πληρώθηκε 2,5 φορές. Ενώ ήταν γνωστό ότι καρκινοβατούσε, οι πληρωμές στον ανάδοχο γίνονταν κανονικά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2004. Το ύψος των πληρωμών ανήλθε σε 26.500.000 ευρώ, μεγαλύτερο κατά 3,5 εκ ευρώ από την αρχική σύμβαση. Το συμφωνητικό του έργου, ύψους 23 εκ ευρώ προέβλεπε το δρόμο κατά 5 μέτρα φαρδύτερο. Στο κόστος των 26,5 εκ ευρώ που είχαν πληρωθεί στον έκπτωτο προστέθηκε το κόστος της νέας εργολαβίας ύψους 23 εκ ευρώ. Τελικά κόστισε 1 δις δρχ. ανά χλμ. Και μιλάμε για δρόμο πλάτους 22 μέτρων χωρίς γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους ή μεγάλα τεχνικά έργα, που υπό κανονικές συνθήκες δεν έπρεπε να κοστίσει πάνω από 450 εκ δρχ. ανά χλμ.

Το Τραμ αποδείχθηκε ότι διέθετε «χρυσές ράγες», καθώς μετά από διάφορες καθυστερήσεις και αστοχίες – σχεδιάστηκε χωρίς να… ληφθεί υπόψη η Πύλη του Αδριανού και όταν άρχισαν τα έργα και αυτή (η Πύλη) άρχισε να… κουνιέται, σταμάτησαν και έγινε νέος σχεδιασμός, με νέο κόστος, φυσικά, δηλαδή ένα επιπλέον ποσό 2 δις δρχ.

Μόνο σε τραμ και προαστιακό, οι υπερβάσεις ξεπέρασαν τα 120 εκ ευρώ!

Οι υπερβάσεις σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό για τα 270 ασθενοφόρα και τις 25 Κινητές Μονάδες του ΕΚΑΒ προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ολυμπιακές ανάγκες, έφθασαν στο 45% και στα 6 εκ ευρώ.

Τα απλά ασθενοφόρα κόστιζαν αρχικώς 52.515,35 ευρώ, αλλά η τιμή τους διαμορφώθηκε στις 69.790 ευρώ. Τα 4Χ4 είχαν αρχικό κόστος 60.055 ευρώ και έφθασαν στις 78.328. Οι Κινητές Μονάδες είχαν αρχικό κόστος 103.120 και αγοράστηκαν 148.960.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το πρώτο εξάμηνο του 2004 παρουσιάστηκε αύξηση κατά 26% του ελλείμματος του προϋπολογισμού – υπερέβη κατά 39,7% ή κατά 2,5 δις ευρώ το έλλειμμα που έχει προϋπολογιστεί για ολόκληρο το 2004.

Ο λόγος; Καλπασμός των δημοσίων δαπανών λόγω των υπερβάσεων σε μισθολογικές δαπάνες και ολυμπιακά έργα.

Και το χειρότερο: Δεν μας περίσσευαν για να τα πετάμε εδώ κι’ εκεί στους αετονύχηδες.

Την ίδια ώρα, η χώρα έπαιρνε δάνεια, με εγγύηση μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου από τα Κρατικά Λαχεία και τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, προεισπράττοντας μέρος αυτών των εσόδων και καταβάλλοντας τεράστιες προμήθειες σε διάφορες off shore – με ελληνοπρεπείς, βέβαια, ονομασίες!

Σημειώστε ότι μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου δεσμεύθηκαν μ’ αυτόν τον τρόπο ως το… 2020!

Και επομένως, τώρα που έχουμε ανάγκη αυτά τα έσοδα, έχουν ήδη γίνει καπνός!

Ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξή του στη βελγική Λε Σουάρ της 8ης  Ιουνίου, δήλωνε πως «οι υπερβάσεις οφείλονται στην ελληνική μεγαλομανία και η ΔΟΕ δεν έχει καμία ευθύνη. Λυπούμαι, αλλά οι Έλληνες πρέπει να τα βάλουν με τον εαυτό τους και να κάνουν μια μακρά αυτοκριτική μετά το τέλος των Αγώνων. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι δημοσιονομικές υπερβάσεις δεν οφείλονται στη ΔΟΕ, διότι εμείς ζητήσαμε από την αρχή λιτές εγκαταστάσεις, που θα ήταν έτοιμες έγκαιρα. Δεν είμαστε εμείς που θέλαμε τη Στέγη Καλατράβα του Ολυμπιακού Σταδίου, η οποία κόστισε 230 εκ. δολ.  Επιμείνανε και δεν μπορούσαμε να έλθουμε σε αντίθεση με τις αποφάσεις της κυβέρνησης ενός κυρίαρχου κράτους. Αλλά να μην έρθουν να μας πουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες κόστισαν ακριβά κοιτώντας μας στα μάτια»!

Αν σ’ όλα αυτά προσθέσετε ότι εκείνη την περίοδο πληροφορηθήκαμε πως είχε δοθεί υπόσχεση τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου να… λάβουν ως πριμ 1 εκ ευρώ έκαστος, όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα του τελικού με την Πορτογαλία και μετά έγινε καυγάς επειδή η τότε κυβέρνηση δεν τα έδινε, μπορούμε μια χαρά να καταλάβουμε γιατί πτωχεύσαμε – πολύ περισσότερο που τελικά έγινε… συμβιβασμός και αρκέστηκαν σε συνολικό πριμ 4 εκ ευρώ!

Υπενθυμίζω ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο Μάριο Μόντι έλαβε την απόφαση να αποσύρει την υποψηφιότητα της Ιταλίας για τους Αγώνες του 2020.

Η πρόβλεψη κόστους ήταν 4,7 δις ευρώ, δηλαδή πολύ λιγότερα από ό,τι η Ελλάδα ξόδεψε για τους Αγώνες του 2004

Υπενθυμίζω επίσης πως η Βρετανία ανέλαβε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την δημόσια υπόμνηση προς όλους πως η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν.

Αυτά, διότι ακούμε δεξιά-αριστερά διάφορα για επαχθή χρέη – ενώ επαχθείς είναι αυτοί που τα δημιούργησαν.

Και επειδή η Ελλάδα γέννησε μεν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είναι και η χώρα που περισσότερο κερδοσκόπησε πάνω τους.

ΑΟΖ ή ραγιαδισμός


Ν. ΛυγερόςΔεν αρκεί που παλεύουμε όλοι μας για να αναδείξουμε το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και να αποκτήσει επιτέλους η πατρίδα μας το δικαίωμα που της ανήκει, αλλά πρέπει επιπλέον να διαχειριστούμε και τον ραγιαδισμό. Δεν φτάνει που τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχαμε ΑΟΖ και λόγω της απραξίας, της ανικανότητας και της αδράνειας, ο ελληνικός λαός περιμένει, αλλά θέλουν και να απολογηθούν με τεχνητά προσχήματα. Δεν αρκεί που δεν έχουν διαβάσει το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά προσπαθούν να τρομάξουν τους μη ειδικούς με αυθαιρεσίες. Η Κύπρος έχει θεσπίσει την ΑΟΖ από το 2004 χωρίς να προκαλέσει καμιά αντίδραση και στην πατρίδα μας έχουμε ακόμα ραγιάδες που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ γίνεται πάντα μονομερώς και δεν προβλέπεται άλλος τρόπος. Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε για να το μάθουν όλοι, έτσι ώστε να μην υπάρχει η δικαιολογία της ασχετοσύνης. Αυτοί που θα είναι εναντίον της ΑΟΖ δεν θα είναι πια οι άσχετοι, αλλά όντως οι αντίπαλοί της και βέβαια οι αντίπαλοι της πατρίδας μας. Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη ν’ ακούει κότες να φωνάζουν για τους κινδύνους, τις έχει βαρεθεί και βλέπει τα αποτελέσματα της δράσης τους. Πόσο πιο κάτω πρέπει να φτάσει το κράτος μας οικονομικά, για να αποδεχθούν τα λάθη τους. Δεν έχουν καν ανάγκη από εχθρό για να συμπεριφερθούν όπως κάνουν. Μας έχουν αγανακτήσει με το στρατηγικό βάθος ενός εκπροσώπου τύπου. Μας εξηγούν για την αξία ενός νέου δόγματος που υπάρχει εδώ και αιώνες. Μας δημιουργούν την αίσθηση ότι η ΑΟΖ είναι ένα κομματικό παίγνιο, ενώ η ουσία είναι ότι η ΑΟΖ είναι ένα εθνικό θέμα που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το καπηλευτεί. Η οικονομική κατάσταση στη Ελλάδα δεν μας προσφέρει την πολυτέλεια να πεταλώνουμε άλλο τα τζιτζίκια. Αν θέλουμε οι ραγιάδες μας να έχουν αυτές τις συζητήσεις και μετά την θέσπιση για να ασχολούνται με κάτι, δεν θα μας πειράξει, αλλιώς ας διαβάσουν επιτέλους το Δίκαιο της Θάλασσας. Διότι η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ θα γίνει, θέλουν δεν θέλουν, κι εκτός αν τους ενοχλεί να ζουν σε μια χώρα με ΑΟΖ, η ΑΟΖ θα γίνει και γι' αυτούς, αλλά και για τους προδότες μας, δεν έχουμε θέμα με αυτό. Σημασία έχει μόνο να ξεφύγουμε από την γενιά της κρίσης, της κατάθλιψης και της ηττοπάθειας και να γίνουμε η γενιά της ΑΟΖ. Η γενιά που κατάφερε ν' αφήσει κάτι ουσιαστικό για το μέλλον των παιδιών. Διότι αυτό είναι το πρέπον. Να σταματήσουμε το μοιρολόι και ν' αναρωτιόμαστε συνεχώς «πώς καταντήσαμε Λοχία». Και ν' αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία, διότι θέλουμε δεν θέλουμε, «είναι πολλά τα λεφτά Άρη»! Μετά θα έχουν μισθό και οι ραγιάδες μας.

ΜΟΥΦΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ (ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ )

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3852/2010 (ΦΕΚ Α, 87/07.06.2010)
Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Άρθρο 61
Υποχρεώσεις δημάρχου, αντιδημάρχου και μελών επιτροπών
Παρ. 4. Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.
 
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3213/2003 (ΦΕΚ Α, 309/31.12.2003)
Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων.
Άρθρο 1
Υπόχρεοι σε δήλωση

Παρ. 1. Δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης, των συζύγων τους και των ανήλικων τέκνων τους υποβάλλουν:
περ. η. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη των δημαρχιακών επιτροπών, καθώς και οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων δήμων, κοινοτήτων και δήμων και κοινοτήτων.
Παρ. 2. Η δήλωση της παρ. 1 υποβάλλεται από τους υπόχρεους μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την ορκωμοσία ή την ανάληψη των καθηκόντων τους ή την απόκτηση της άδειας ή την έναρξη της επιχείρησης ή του επαγγέλματος τους. Επίσης, η δήλωση αυτή υποβάλλεται κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας, της άσκησης της δραστηριότητας ή της διατήρησης της ιδιότητας των υπόχρεων και για τρία (3) χρόνια μετά από την απώλεια ή τη λήξη της, το αργότερο την 30ή Ιουνίου κάθε έτους.
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΤΙ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ? 

Σκοπελίτες προσοχή τα λαμόγια ......


θα σας πλησιάσουν όσους έχετε καταστήματα και θα σας προτείνουν μίζες για να σας φέρουν κόσμο μην μασάτε διάολο στείλτε τους από εκεί που ήρθαν πρέπει να σπάσει το απόστημα καταγγείλετε τους στης αρμόδιες αρχές στης δημόσιες υπηρεσίες μην τους αφήσετε να σας εκμεταλλεύονται και να ζουν σε βάρος σας αρκετά με όλα αυτά έχουμε πολλά στοιχεία σχετικά και θα τα βγάλουμε σύντομα.....

Η Νέα Δημοκρατία αρχίζει να μετρά μείον έναν βουλευτή, τον Νίκο Νικολόπουλο...!!!

Φωτογραφία για Η Νέα Δημοκρατία αρχίζει να μετρά μείον έναν βουλευτή, τον Νίκο Νικολόπουλο...!!!
Στην Συγγρού έχουν αρχίσει να πορεύονται χωρίς τον βουλευτή Αχαίας και για λίγες ημέρες υφυπουργέ εργασίας, Νίκο Νικολόπουλο.

Μια επιστολή έδωσε το έναυσμα να αρχίουν να μετρούν τις ημέρες μέχρι και τη διαγραφή του άτακτου βουλευτή ενώ το επιτελείο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσμένει ήδη την προσχώρηση που θα ανοίξει τον χορό και σε άλλους της λαϊκής δεξιάς να εγκαταλείψουν τον Αντώνη Σαμαρά...!!!

Ακολουθεί η επιστολή που άναψε φωτιές...!!!

"Αγαπητή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

Με αφορμή το αυστηρό δημοσίευμα σου που ασχολήθηκε με την ελαχιστότητα μου σου απαντώ χωρίς να «μασάω» τα λόγια μου.

Αναρωτιέμαι αν, και από ποιόν, χρειάζονται ερμηνεία τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως και σε κάθε δημόσια ομιλία και τοποθέτησή του.

Αναρωτιέμαι, επίσης, γιατί η έκφραση μιας καθαρής πολιτικής εκτίμησης και θέσης - από έναν πολιτικό άνδρα που επί 38 χρόνια αγωνίζεται για τη Νέα Δημοκρατία σε μια περιοχή που μέχρι πρότινος τουλάχιστον αποτελούσε «βασιλεύουσα του ΠΑΣΟΚ» - με μοναδικό κίνητρο την συνέπεια λόγων και έργων, θα πρέπει να θεωρείται ως «ανταρσία».


Όλα αυτά όμως, που σχολιάζονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Αμπελοφιλοσοφίες και χειροκροτήματα πίστης από έναν “αντάρτη”» τα προσπερνάω.

Γιατί έχω μάθει στη ζωή μου πως μόνο ο χρόνος μπορεί να επαληθεύσει ή να διαψεύσει κάποιες επιλογές μας, ότι και αν θέλουμε να λέμε, εσείς, εγώ ή ο συντάκτης του δημοσιεύματος. Και ευτυχώς ή δυστυχώς, ο χρόνος στις μέρες μας, σε ότι αφορά τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις τρέχει με απίστευτες ταχύτητες. Οπότε, Κυριακή κοντή γιορτήΕκείνο όμως που ειλικρινά δεν μπορώ να προσπεράσω είναι ο χαρακτηρισμός

«αμπελοφιλοσοφίες» σε ότι αφορά τις απόψεις μου για την λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας ως ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα που θα απηχεί την φωνή της βάσης και θα την μεταφέρει προς τη κυβέρνηση, αναμεταδίδοντας επίσης και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση προς την βάση.

Για μένα, η λέξη «κόμμα» ισοδυναμεί με την λέξη «λαός»! Ή τουλάχιστον, έτσι πρέπει να είναι… Εκτός και αν ο συντάκτης του δημοσιεύματος πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί και δεν απευθύνεται σε μια πλατιά λαϊκή πλειοψηφία και πως δεν ήταν αυτή η πλειοψηφία που την κατέστησε ηγέτιδα πολιτική δύναμη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Εκτός και αν πιστεύει πως οποιαδήποτε εξουσία είναι… «α λα καρτ» και δεν δίνει, ούτε παίρνει λογαριασμό. Αν αυτά πιστεύει, διαφωνώ κάθετα μαζί του, αλλά τον δικαιολογώ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά θα επαναλάβω αυτό που και ο ίδιος έγραψε: Ήμαρτον, ΚύριεΑγαπητή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

Έχω πλήρη συνείδηση των κρίσιμων στιγμών που βρισκόμαστε ως χώρα και αυτών που πρόκειται να ακολουθήσουν. Δυστυχώς ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι δύσβατος, αλλά αν αλλάξουμε πορεία, όχι απροσπέλαστος.

Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και της υφεσιακής πολιτικής προκαλούν σε όλους μας ένα οδυνηρό σοκ. Οι  επόμενες μέρες φοβάμαι πως θα αποδειχθούν δυστυχώς ακόμη δυσκολότερες, όπως άλλωστε με πρωτοσέλιδους τίτλους από την πρώτη μέρα έκδοσης σου μέχρι και σήμερα –κυριολεκτικά- και εσύ μας προετοιμάζεις και μας προειδοποιείς.

Με την παραίτηση μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας και την υποψηφιότητα μου για Γραμματέας της Π.Ε. προσπαθώ να στείλω, όπως και εσύ κάνεις, τα ίδια s.o.s, και απλά θυμίζω όσα ευαγγελίσθηκε ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς και επανέλαβα και εγώ σε όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας, στους χώρους εργασίας, σε στέκια νεολαίας, σε συγκεντρώσεις κ.α. :

«…Ζητάμε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Πρέπει να αποτραπούν οι κοινωνικές ρήξεις.

Ζητάμε όρους μετριοπαθείς.

 Αυτούς θα κερδίσουμε…..

...Η πολιτική που σήμερα ακολουθείται,  μας οδηγεί στην χρεωκοπία…Με τον δρόμο που έχει επιλεγεί, βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο τέλμα.

Και για αυτό πρέπει να αλλάξουν οι όροι.

Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Αυτό θα εκτονώσει τις κοινωνικές εντάσεις….

Να θυμηθούμε κάποτε και την έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης.

Δεν ζητάμε «χάρες».

Αυτά θα διαπραγματευτώ!

Πόσο ρεαλιστικά είναι;

Απολύτως ρεαλιστικά!

……Στήριξη στο λάθος –αυτό που αποδείχτηκε ότι είναι λάθος και αυτό που όλοι, κατά βάθος, ξέρουν ότι είναι λάθος- δεν πρόκειται να δώσουμε!!!!

…..Μπορούμε. Οι Άραβες έχουν το μύθο του Αλλαντίν, που έβγαζε το τζίνι από το μπουκάλι. Εμείς έχουμε ένα άλλο αρχέτυπο: Το δαιμόνιο του Έλληνα!

….Είμαστε εμείς οι ίδιοι, είναι η φλόγα της ψυχής μας, είναι το δικό μας τζίνι στο μπουκάλι.

Σας καλώ να βγάλουμε αυτό το τζίνι από το μπουκάλι!!!» (ομιλία Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο του ECONOMIST).

Τι διαφορετικό λέω, πιστεύω και υπερασπίζομαι;

Γιατί να διαγραφώ;

Αγαπητή μου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

Ξεχάσαμε μήπως πως οι εκλογές διεξήχθησαν πάνω στο κοινό αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου;

Στην πραγματικότητα οι Έλληνες πολίτες κατέθεταν με δραματικό και οξύ τρόπο το αίτημα για πιο ήπια πολιτική, την οποία να είναι σε θέση να σηκώσουν, και για μία πιο δημιουργική έξοδο από την κρίση.

Ταυτόχρονα, ο πολιτικός κόσμος, στην πλειονότητα του ζητούσε από τις ξένες επιτηρήτριες δυνάμεις ένα περιθώριο χαλάρωσης των δεσμών.

Αφενός για να «βγει» από το πρόγραμμα και αφετέρου, για να είναι κοινωνικά ανεκτή και άρα πολιτικά εφικτή η εφαρμογή του.

Τι νόημα έχει άλλωστε να εκλέγεται μία Κυβέρνηση και να καταρρέει την επομένη, εφαρμόζοντας μία πολιτική που ισοδυναμεί με απασφάλιση χειροβομβίδας;

Αν οι δανειστές επιθυμούν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, πρέπει σε ένα βαθμό να διευκολύνουν τον δανειζόμενο.

Εδώ βρίσκεται μία ουσιώδης πτυχή του εν εξελίξει δράματος!!!!

Αγαπητή μου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

Στην ζωή όμως ευτυχώς συνυπάρχει και το καλό μαζί με το κακό, μόνο που δεν φαίνεται πάντα αμέσως. Πιστεύω πάντως πως αξίζει, ειδικά όταν τα πράγματα εξελίσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς,  να σταματά ο πολιτικός και ο πολίτης, και να κάνει μια ανασκόπηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει την εικόνα της κατάστασης.

Το κόμμα μας κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και ως πρώτο στην προτίμησή τους, συγκρότησε  Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης μαζί με τα άλλα δύο κόμματα.

 Αυτή η εξέλιξη κατ’ αρχήν αποτελεί κατά τεκμήριο, πρόκριμα της μελλοντικής θετικής μας πορείας και για αυτό τον λόγο πιστεύωπως επιβάλλεται να τηρηθούν οι προγραμματικές συμφωνίες των «3» και επιμένω.

Τώρα πρέπει να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας στη βάση:

«ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ».

Τώρα πρέπει να βρούμε οδούς διαφυγής από την καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

Αυτοί οι δρόμοι υπάρχουν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα που πάνω από 500 στελέχη και τεχνοκράτες επεξεργάστηκαν και όλοι μας εγκρίναμε.

Εκεί υπάρχουν οι ΔΡΟΜΟΙ ΔΙΑΦΥΓΗΣ… καθώς και στις πάμπολλες ομιλίες του Προέδρου μας.

Οφείλουμε λοιπόν, ως ηγέτιδα πολιτική δύναμη να μην διαψεύσουμε τις ελπίδες που εναπόθεσαν επάνω μας οι πολίτες της χώρας.

Αγαπητή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

Είναι αυτονόητο ότι η βαθιά κρίση που βιώνουμε και οι επιπτώσεις της στην Ελληνική κοινωνία  δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστο και το κόμμα μας.

Πιστεύω όμως ότι έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε.

Πρέπει να μπούμε μπροστάρηδες, με την δύναμη του εντολοδόχου λαού σε μια σκληρή και αποφασιστική διαπραγμάτευση, όπως την σχεδιάσαμε και την υποσχεθήκαμε προεκλογικά, αλλά με αυτοπεποίθηση και πίστη.

Με επίγνωση του βαθμού δυσκολίας υπέβαλλα υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος μας.

Εάν εκλεγώ Γραμματέας θα προσπαθήσω να πείσω για τον δρόμο που πρέπει να «βαδίσουμε»….

Αυτόν που και προχτές δήλωσε  στην Κ.Ο. , ότι εξακολουθεί να πιστεύει ο Πρόεδρος μας.

Προϋπόθεση  είναι η αναγκαία δημοκρατική λειτουργία του κόμματος μας, με δικαίωμα ή μάλλον  υποχρέωση στην χάραξη και παραγωγή με αποφασιστική γνώμη για όλα με πρώτο το μέγα ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης. Το κόμμα δεν θέλει να κάνει το «παπί» ή την «στρουθοκάμηλο».

Το κόμμα πρέπει να είναι ο «ιμάντας μεταφοράς» της βούλησης του εκλογικού σώματος, το «μάτι και το αυτί» στην κοινωνία, καθώς και το κοινωνικό «αμορτισέρ».

H ελευθερία έκφρασης και δράσης στο εσωτερικό ενός Δημοκρατικού Κόμματος, στη βάση ιδεολογικών, πολιτικών και καταστατικών αρχών, πρωτίστως κατοχυρώνει την ενεργητική συμμετοχή της κοινωνίας στο πολιτικό γίγνεσθαι, δεδομένου ότι τα κόμματα συνιστούν φορείς αντιπροσώπευσης της κοινωνίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της 38χρονης  πολιτικής μου διαδρομής, σταθερά μέσα από τις τάξεις της ΝΔ, προσπάθησα πάντα να είμαι ενεργητικός ακροατής των κοινωνικών αφηγήσεων.

Αυτό θα κάνω και τώρα !!

Έχουμε όλοι υποχρέωση και καθήκον να θέσουμε τώρα το ζήτημα : «Ανθρωποθυσίες πρώτα και μετά επαναδιαπραγμάτευση;».

Εάν δεν το κάνουμε θα «εξαερωθούμε» πολιτικά.

Εάν ήμασταν σε μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, μία τέτοια απόφαση θα ήταν αυτονόητο ότι θα περνούσε μέσα από τα δημοκρατικά λειτουργούντα όργανα του κόμματος. Φυσικά και δεν θα υπήρχε ούτε σκέψη για διαγραφή ενός εκλεγμένου (επί 9 φορές) Βουλευτή, γέννημα – θρέμμα της παράταξης, αυτοδημιούργητου με αιτία την εμμονή του στην συνέπεια λόγων και έργων και αφορμή το χτύπημα του συναγερμού.

Ας θυμηθούμε πως πριν λίγο καιρό 27 Γερμανοί Βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ για το Ελληνικό μνημόνιο.

Φυσικά και κανείς τους δεν διεγράφη από την κ. Α. Μέρκελ.

Αγαπητή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά «πάρε τα αυτιά μου» και άκουσε την κραυγή αγωνίας εκείνων που από «κοιλίας μητρός», που με «καλογερική» αφοσίωση και πείσμα, υπηρετούν νύχτα και μέρα αυτό το χώρο.

Σε ευχαριστώ πάντως για τη υπομονή σου και την όποια αυστηρή κριτική σου.

Σε παρακαλώ συνέχισε όπως άλλωστε κάνεις με θυσίες να στηρίζεις, ότι είναι για το συμφέρον της πατρίδας, του λαού και της Νέας Δημοκρατίας.

Φιλικά

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ.

Υ.Γ.: Τέλος, σε παρακαλώ ρίξε μία ματιά στην δημοσκόπηση της VPRC που σήμερα δημοσιεύτηκε: Το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την Κυβέρνηση. Όλα τα κόμματα έχουν σημειώσει μεγάλες απώλειες. Το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Επίσης ένα ποσοστό 61% θεωρεί ότι η Κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της.

Λοιπόν τι λες, εάν διαγραφεί ο «αντάρτης Νικολόπουλος» η θυσία του θα εξαγνίσει το μνημόνιο, θα ηρεμήσει την Τρόικα και θα φιμώσει τον λαό;"

Βουτιές και άραγμα στις ξαπλώστρες για τη Λ. Νάργες Απολαμβάνει τις διακοπές της στη Σκιάθο

Βουτιές, άραγμα στις ξαπλώστρες, πάρτι και φαγητό περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Λάουρα Νάργες αυτή την περίοδο.

Η ξανθιά παρουσιάστρια απολαμβάνει τις διακοπές της στη Σκιάθο μαζί με εγχώριους celebrities και δεν παραλείπει να μοιράζεται φωτογραφικά στιγμιότυπα στο Twitter.

Με τον Νίκο Βουρλιώτη στα decksΜε την Δέσποινα Καμπούρη

Κτηνοτρόφος πυροβόλησε δύο φίλους που βιντεοσκοπούσαν την πυρκαγιά στη ΒιάννοΑιματηρό περιστατικό με δύο τραυματίες -ο ένας εκ των οποίων σοβαρά- έγινε τα ξημερώματα στη Βιάννο, όταν δύο φίλοι, ηλικίας 24 και 35 ετών, αποφάσισαν να βιντεοσκοπήσουν τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.
Την ώρα που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους, σταμάτησε δίπλα τους επιβατικό όχημα, με οδηγό έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος τους ζήτησε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο να σταματήσουν να καταγράφουν τις σκηνές, εξοργισμένος από το γεγονός ότι ενώ καίγεται η περιουσία του, εκείνοι τραβούσαν... βίντεο!
Η απάντηση των δύο νεαρών ήταν πως δεν κάνουν τίποτα κακό. Ο 20χρονος, όμως, οδηγός του οχήματος, εξοργίστηκε και αποφάσισε να τους σταματήσει βγάζοντας όπλο και πυροβολώντας έξι φορές τον 24χρονο και μία τον 35χρονο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ.


«Καλούμε το οικονομικό επιτελείο αντί να επιτίθεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους, να εισπράξει άμεσα από την Siemens τα 2 δις ευρώ τα οποία οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο για το γνωστό σκάνδαλο.»

Πατριός βίασε ανήλικη και την άφησε έγκυο!

Σοκ προκαλεί καταγγελία 16χρονης μαθήτριας ότι ο πατριός της την βίασε, ενώ βρισκόταν στο ίδιο σπίτι με την μητέρα της, με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος.

Ο βιαστής και η μητέρα του κοριτσιού βρίσκονται υπό κράτηση. Εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά της μητέρας που έπεισε την μαθήτρια να μην καταγγείλει τον βιαστή και μάλιστα συνέχισε την σχέση της μαζί του...

Την υπόθεση αποκάλυψε την Κυριακή ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ. Την περασμένη Τρίτη η 16χρονη διαπίστωσε πρόβλημα με την έμμηνο ρηση της και εκμυστηρεύτηκε στο πατέρα της το Γολγοθά που βίωσε και βιώνει τονίζοντας του, πως δεν είχε με κανένα άλλο πρόσωπο σεξουαλική επαφή.

Πατέρας και κόρη επισκέφθηκαν ιδιώτη γυναικολόγο ο οποίος διαπίστωσε πως η μαθήτρια βρίσκεται στην 6η με 7η βδομάδα κύησης. Ακολούθως η μικρή στην παρουσία λειτουργού του γραφείου ευημερίας εξετάσθηκε από ιατροδικαστή και κυβερνητικό ιατρό. Εναντίον του βιαστή και της μητέρας της μαθήτριας εξεδώθηκαν εντάλματα σύλληψης. Και οι δύο συνεληφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου το οποίο διέταξε 8ήμερη κράτησή τους.

Σκόπελος τα άτακτα παιδιά ξαναχτυπούν !!!Σκόπελος αχ πόσο καλά θα είναι τώρα για μερικούς μερικούς ......

Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ

Περικοπές μισού δισεκατομμυρίου από τις αποδοχές 68.000 εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Οι μειώσεις από την 1η Ιανουαρίου του 2013
Νέο μαχαίρι στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ από την 1η Ιανουαρίου του 2013 προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς να απαιτηθούν νέες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα.
Συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ από την άλλη πλευρά θα εισφέρουν στο πακέτο εξοικονόμησης, σύμφωνα με "Τα Νέα", πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, εκτός εάν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που αναμένει σήμερα το οικονομικό επιτελείο οδηγήσουν σε μειωμένες περικοπές.
"Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, τα μέτρα είναι σκληρά, θα αγγίξεις μεδούλι" ομολογεί κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στα "Νέα", συμπληρώνοντας όμως πως στην αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία πως "θα μας πετάξουν από το ευρώ".
Στη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο βάζει στο τραπέζι τα μέτρα που συναντούν ενστάσεις από την πλευρά των πολιτικών αρχηγών και αφορούν κυρίως τις περικοπές μισθών και συντάξεων.
Οι τρεις αρχηγοί φέρεται να έχουν συμφωνήσει στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ από τον κατάλογο των μέτρων έχουν εξαιρεθεί οι προτάσεις που αφορούσαν την περικοπή των "υπολοίπων" των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως άλλωστε και η επιβολή πλαφόν κάλυψης 1.500 ευρώ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάθε ασφαλισμένου.
"Το πολιτικό κόστος θα ήταν δυσανάλογα μεγάλο έναντι του δημοσιονομικού οφέλους" σημειώνει πηγή του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας ότι το πλαφόν των 1.500 ευρώ θα οδηγούσε σε εξοικονόμηση ύψους 182 εκατομμυρίων ευρώ και όλον τον κόσμο στους δρόμους.
Αντίθετα, ελάχιστες πιθανότητες εξαίρεσης από τον κατάλογο των μέτρων έχουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.
Οι μισθοί των περίπου 68.000 εργαζομένων στις ΔΕΚΟ θα συμπιεστούν σημαντικά καθώς οι προβλεπόμενες εξοικονομήσεις δαπανών αγγίζουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Το μέτρο, όπως σημειώνει υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως οριζόντια περικοπή μισθών, καθώς επί της ουσίας θα επεκταθεί και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα το ενιαίο μισθολόγιο που εφαρμόζεται σήμερα στο στενό Δημόσιο.
Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, σειρά επιδομάτων τα οποία εξακολουθούν να λαμβάνουν μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα περικοπούν και θα ισχύσει ο κανόνας της ίσης αμοιβής με τους εργαζομένους στον στενό δημόσιο τομέα με τα ίδια τυπικά προσόντα και τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας.
Δυσκολίες προκύπτουν στην εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για να αποφευχθεί η υλοποίηση της πρότασης που οδηγεί σε μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ από τα 360 στα 330 ευρώ, δεδομένου ότι τα 30 ευρώ των μηνιαίων περικοπών οδηγούν σε ετήσιο δημοσιονομικό όφελος 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Ανοικτό παραμένει και το ζήτημα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, παρά τις προσπάθειες να μην εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από 1ης Ιουλίου μειώσεις αποδοχών ενώ, όπως διαβεβαιώνουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι περικοπές στις συντάξεις να μην αγγίξουν τα χαμηλότερα κλιμάκια.
Το τελευταίο σενάριο προέβλεπε ότι δεν θα γίνει καμία περικοπή στις συντάξιμες αποδοχές έως 1.400 ευρώ και από αυτό το όριο και μέχρι το πλαφόν των 2.300 ευρώ θα ακολουθήσουν κλιμακωτές μειώσεις 10%-15%.
Αν το πλαφόν ανέβει στα 2.500 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθούν από άλλη πηγή εξοικονομήσεις ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Το πλαφόν στα 2.300 ευρώ αποδίδει εξοικονομήσεις δαπανών ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ στα 2.500 ευρώ το δημοσιονομικό όφελος περιορίζεται σε 800 εκατομμύρια ευρώ.
Το μέτρο αφορά τις κύριες συντάξεις. Για τις επικουρικές, στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση για κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

Αγνοείται ψαροντουφεκάς


Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 32χρονου ψαροντουφεκά στο Καμάρι Κεραμιδίου, ο οποίος αγνοείται από χθες στις 2.30 το μεσημέρι, έχει ξεκινήσει στην συγκεκριμένη περιοχή.
Το Λιμεναρχείο Βόλου, ενημερώθηκε χθες βράδυ, από ερασιτέχνη αλιέα, που εντόπισε με το σκάφος του, στην περιοχή, μια σημαδούρα, με ένα ψαροντούφεκο κρεμασμένο.
Ο ερασιτέχνης αλιέας βρήκε τον πατέρα του 32χρονου κι αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου, που έστησε επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή τεσσάρων περιπολικών σκαφών, ενός δύτη και 15 ανδρών.
Όλο το βράδυ δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα ενώ από σήμερα το πρωί στις έρευνες συμμετέχουν εκτός από το Λιμενικό, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, η ΕΟΔ Λάρισας και η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Βόλου, ενώ στις έρευνες θα λάβει μέρος κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Νεαρός πνίγηκε

Τραγική κατάληξη είχε το νυχτερινό μπάνιο που θέλησε να κάνει στο Ρέθυμνο, ένα ζευγάρι νέων από την Ρωσία. Οι δύο νέοι βούτηξαν στην θάλασσα, αλλά παρασύρθηκαν από τα κύματα. Περίπου στις 21.00 το βράδυ η 25χρονη κοπέλα βγήκε κατάκοπη στην παραλία και έντρομη είπε σε παρευρισκόμενους πως ο 26χρονος φίλος της είχε παρασυρθεί και αυτός στα ανοιχτά.

Αμέσως σήμανε κινητοποίηση στο Λιμενικό Σώμα και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου νέου.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 26χρονου συμμετείχαν από θαλάσσης, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, δύο θαλάσσια μέσα αναψυχής (jet ski) «ΛΕΥΤΕΡΗΣ» και «ΓΙΩΡΓΟΣ» καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΑΓΓΕΛΑ», ενώ από ξηράς διενεργήθηκαν πεζές περιπολίες από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και από ιδιωτικό όχημα με αρνητικά αποτελέσματα.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε στην ακτή στην παραλία Ρεθύμνου το πτώμα του 26χρονου από ιδιώτη φύλακα ιδιωτικής επιχείρησης εκμίσθωσης ομπρελοκαθισμάτων, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στη Σκόπελο


Σειρά μέτρων τα οποία αφορούν στην προστασία των δημόσιων χώρων, των μνημείων, των αδόμητων οικοπέδων, των ρεμάτων, των δασών, των ακτών και των βιοτόπων, έχει θεσπίσει ο Δήμος Σκοπέλου, θέτοντας ως στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού, πάνω σε θέματα περιβάλλοντος. Τσουχτερά πρόστιμα θα επιβάλλονται, συγκεκριμένα, από τον Δήμο Σκοπέλου στους ιδιοκτήτες οικοπέδων, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εικόνα εγκατάλειψης, για την αποτροπή του κινδύνου ενδεχόμενης πυρκαγιάς και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας γενικότερα.
Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, που τέθηκε σε εφαρμογή, οι υπεύθυνοι (ιδιοκτήτες, νομείς ή κάτοχοι) για την τήρηση της καθαριότητας ιδιωτικών αδόμητων οικοπέδων, υποχρεούνται να τα διατηρούν πάντοτε ελεύθερα από απορρίμματα, ακόμη και όταν αυτά προέρχονται από τρίτους. Γι’ αυτό τον λόγο οφείλουν να προβαίνουν σε περιοδική καθαριότητα, αλλά και σε αποψίλωση των οικοπέδων, προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς. Εάν ο Δήμος διαπιστώσει ακαθάριστο οικόπεδο, θα ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες και υπευθύνους εγγράφως ή αν δεν δύναται να τους εντοπίσει, θα τους ενημερώνει τοιχοκολλώντας την σχετική ανακοίνωση, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών, με δικά τους έξοδα και μέσα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος θα προβαίνει στον καθαρισμό του οικοπέδου και εκτός του προστίμου που θα επιβάλλει, θα καταλογίζει όλες τις σχετικές δαπάνες σε βάρος των υπευθύνων. Ευθύς εξαρχής τέθηκε στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής ο εντοπισμός και η καταγραφή των εγκαταλειμμένων οικοπέδων και οικιών, προκειμένου να βελτιωθεί η αισθητική εικόνα του νησιού και οι παραπάνω διατάξεις εντάσσονται στο συγκεκριμένο πλαίσιο.
Παράλληλα όμως, αντίστοιχα πρόστιμα θεσπίζονται και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες θα διαπιστώνεται η φθορά δημοτικής περιουσίας και εκτός από την επιβολή προστίμου, οι παραβάτες θα επιβαρύνονται με το κόστος αποκατάστασης της κοινόχρηστης δημοτικής περιουσίας, όπως αυτό θα προκύπτει κάθε φορά, σύμφωνα με τη σχετική πραγματογνωμοσύνη των αρμόδιων υπαλλήλων του δήμου. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο το οποίο θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η ρητή απαγόρευση της πρόκλησης φθοράς σε αγάλματα, μνημεία, παγκάκια, κάγκελα, όργανα παιδικής χαράς, σιντριβάνια, δένδρα και φυτά και διακοσμητικά στοιχεία κοινοχρήστων χώρων, ζαρντινιέρες λουλουδιών κ.λπ.
Εξίσου αυστηρές κυρώσεις θα επιβάλλονται, εξάλλου, όταν διαπιστώνεται η ρίψη υγρών αποβλήτων, τα οποία δύνανται να προκαλέσουν τοξική επιβάρυνση των αποχετευμένων λυμάτων, στους υπονόμους και στο δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων της πόλης. Μεταξύ των μέτρων που θεσπίζονται, απαγορεύεται επίσης η παρεμπόδιση, η επιχωμάτωση ή η δόμηση της φυσικής ροής ρεμάτων, χειμάρρων και ρυάκων, καθώς και η ρίψη αποβλήτων και μπαζών, ενώ παράλληλα, τίθεται σε προτεραιότητα και η προστασία του δασικού πλούτου του νησιού. Γι’ αυτό τον λόγο απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων, η μεγάλη συγκέντρωση και σύνθεση αναφλέξιμου υλικού, όπως ξερά φύλλα, πευκοβελόνες, ξερά κλαδιά, θαμνώδες αναφλέξιμο υλικό, το κάψιμο αγροτικών υπολειμμάτων, κλαδιών κ.λπ. χωρίς προηγούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η εγκατάλειψη υπολειμμάτων υλοτομιών κοντά σε δασικούς δρόμους. Οι επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου επισημαίνουν ότι ο νέος κανονισμός εναρμονίζεται πλήρως με τα σύγχρονα δεδομένα και την καθημερινότητα του νησιού, ενώ η εφαρμογή του, εκτιμάται ότι θα αποδώσει καρπούς, διαφοροποιώντας την οπτική του κόσμου, πάνω στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Σύροι ισλαμιστές αντάρτες προς Τουρκία: "Εισβάλετε για να σωθούμε"


Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει οι δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων, οι οποίοι μάχονται το καθεστώς Άσαντ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία βρίσκονται είναι κάλεσαν πλέον σε βοήθεια την Τουρκία απευθύνοντας έκκληση να εισβάλλει στη Συρία και να τους ενισχύσει άμεσα με οπλισμό.

Συγκεκριμένα ένας από τους διοικητές των Σύρων εξεγερθέντων, που έχουν την έδρα τους στην Τουρκία, δήλωσε όπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία:

«Δεν επαρκεί ο οπλισμός μας. Με τη στρατιωτική υποστήριξη από την πλευρά της Τουρκίας θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε τις βάσεις του PKK στη Συρία, καθώς γνωρίζουμε ποιες περιοχές ελέγχουν».

Από το πρωϊ σήμερα ξεκίνησε η τελική φάση της εκκαθαριστικής επιχείρησης του Χαλεπίου καθώς μετά το χτεσινό βομβαρδισμό από Su-22 και Mig-23 συνετρίβησαν τα κυριότερα σημεία αντίστασης μέσα στις συνοικίες Μπαμπ αλ-Τζαντίντ, Ζάχρα και Αρκούμπα.

Είναι εντυπωσιακό ότι μέσα σε 2 εβδομάδες μετά τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε μεγάλο μέρος της πολιτικής ηγεσίας (υπουργός άμυνας,υπ.εσωτερικών, υφυποργός άμυνας, επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών κ.τ.λ) το Συριακό καθεστώς κατάφερε να ανασυγκροτηθεί, και να αντεπιτεθεί, ανατρέποντας την σε βάρος τους τακτική κατάσταση με 3 ευφυείς κινήσεις, τις οποίες πρώτες έχει μεταδώσει στην Ελλάδα το defencenet.gr και είναι οι εξής:
α) Μετέφεραν τις επίλεκτες ταξιαρχίες που κάλυπταν τα υψίπεδα του Γκολάν, ερχόμενοι σε άτυπη συμφωνία "μη επίθεσης" με το Ισραήλ.

β) Εκκένωσαν τις κουρδικές περιοχές εξοικονομώντας δυνάμεις, και προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στην Τουρκία.

γ) ΄Άρχισαν να χρησιμοποιούν την εναέρια ισχύ τους τόσο με εξοπλισμένα ή επιθετικά ελικόπτερα, όσο και με μαχητικά αεροσκάφη κρούσης από χθες.

Και βέβαια σημειώνουμε ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουν οι Ρώσοι σύμβουλοι, υποδείξει κάποιες ή όλες από τις παραπάνω κινήσεις.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 

Πάλι μαλακίες σχετικά με το Η Σκόπελος ελπίζει στη Θεσσαλονίκη


Ας κοιτάξει τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης ο Μπουτάρης και ο δικός μας να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Σκοπέλου και ας αφήσουν τα παραμύθια και το μπαλάκι ο ένας στον άλλον ακούς ελπίζουμε στην Θεσσαλονίκη τέλος το καλοκαίρι ρε ξυπνάτε και με τα ναύλα αυτά ποιος εργαζόμενος θα έρθει με τα τεράστια προβλήματα

Φωτιά σε εξέλιξη

Καίει δασική έκταση στην περιοχή Αυγώνυμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 6 το πρωί στην περιοχή Αυγώνυμα της Χίου, καίγοντας δασική έκταση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες και 16 άτομα πεζοπόρο με 12 οχήματα ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή ΒΙιάννου του Ηρακλείου, όπου μάλιστα χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Κάτω Βιάννου και Χόνδρου.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΊΑ !!!


σας ενημερώνουμε ότι η εθνική τράπεζα λειτουργεί στην Σκόπελο .έχουν λύση τα προβλήματα τους μάλλον .....

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αυτό που αποδεικνύει ολόκληρος ο κόσμος καθημερινά, από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές μέχρι τις σκοπιές και τις αποστολές της απελπισμένης νεολαίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, είναι ότι τη μισεί… Οι συνεχείς ανθρωποθυσίες της τούρκικης νεολαίας στο όνομα του ακραίου επεκτατισμού και εθνικισμού του τουρκικού κράτους, οι διαρκείς θυσίες της νεολαίας στην Ελλάδα μέσα κι έξω από το στρατό, στο όνομα της κρίσης και της «εθνικής εξόδου» από αυτή, οι ακραίες συνθήκες που βιώνουν έλληνες φαντάροι στην ΕΛΔΥΚ και οι κύπριοι φαντάροι στην εθνοφρουρά, οι διώξεις και οι τραμπουκισμοί στο όνομα της διεκδίκησης «ανάπτυξης και κυριαρχίας» από την κυβέρνηση Χριστόφια χάριν της διαρκούς προετοιμασίας πολέμου για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους, είναι ένα συνεχές βαρβαρότητας πάντα για εμάς – πάντα στην πλάτη μας.

Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε ένα ακόμα έγκλημα του κυπριακού στρατού (της εθνοφρουράς) σε έναν άτυχο νέο, τον 19χρονο Κυριάκο Χειμώνα, που αυτοκτόνησε στη σκοπιά. Όλοι, όπως μαθαίνουμε, στην Κύπρο αναρωτιούνται τί «όπλισε το χέρι» ενός «από τα καλύτερα παιδιά».

Δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του και τη βαθιά λύπη μας, για ένα συνάδελφο της εθνικής φρουράς (ΕΦ) που έφυγε πολύ νέος, δεν μπορούμε να κρύψουμε την οργή μας για τις αιτίες που κάνουν κάθε στρατό «μολώχ της θητείας» για τη νεολαία.

Απαιτούν από εμάς να γίνουμε αναλώσιμο υλικό στους διακρατικούς καυγάδες τους για πετρέλαια, δολάρια και περιφερειακή επιρροή. Μας στερούν τη ζωή και την αξιοπρέπεια για την «εθνική τους ανάπτυξη», από την οποία προκύπτουν κέρδη ανάμεσα σε Κύπριους, Έλληνες, Τούρκους, Ευρωπαίους, Ρώσους, Ισραηλινούς, Αμερικάνους - ή ό,τι άλλο - επιχειρηματίες και ποτέ ούτ’ ένα κομμάτι ψωμί για μας, τους φίλους μας, τις οικογενειές μας.

Μας πουλάνε «εθνική υπερηφάνεια» και μας τυλίγουν σε εθνικές σημαίες, όταν μετατρεπόμαστε σε «προβλεπόμενα» μεγέθη θυμάτων της πολεμικής τους προετοιμασίας και των πολεμικών τους σχεδίων. Η αυτοκτονία του 19χρονου συναδέλφου είναι η πιο πικρή απάντηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του κυπριακού κράτους (για τη βόρεια και νότια κύπρο), στο παιχνίδι των πετρελαίων και του φυσικού αερίου, στα σχέδια του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που έχουν πάντα θύματα εμάς.

Είναι η πιο πικρή απάντηση στις διώξεις της ΕΦ στη νεολαία, σχετικά με την ανυποταξία, τη θητεία και τις συνθήκες της. Είναι η πιο πικρή απάντηση σε όσους «εδώ» μας παραμυθιάζουν με πολεμοκάπηλο εθνικισμό και λένε «κάντο όπως ο Χριστόφιας», όξυνε τις αντιθέσεις διεκδίκησε επιθετικά τσάκισμα για το λαό και κέρδη για τους επιχειρηματίες. Σε όσους εθνοπατριώτες κάφρους επιθυμούν αύξηση της θητείας, διαρκή πολεμική προετοιμασία, στράτευση στα 18.

Εμείς τους απαντάμε: ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ: 6932 955 437

http://diktiospartakos.blogspot.com“19ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ”

http://cypriotsagainstarmy.wordpress.com/2012/07/24/19%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83/

Posted on 24/07/2012

Στα μαύρα ντύθηκε ολόκληρη Αθηαίνου από χτες το πρωί όταν 19χρονός στρατιώτης ο Κυριάκος Χειμώνας αυτοκτόνησε ενώ βρισκόταν στην σκοπιά. Το περιστατικό σόκαρε τους πάντες καθώς όλοι έχουν να πούνε τα καλύτερα για τον Κυριάκο και η αυτοκτονία του προκαλεί τεράστιες απορίες. Ήταν από τα καλύτερα παιδιά του στρατού μας λένε δακρυσμένοι όσοι τον γνώρισαν έχοντας στο κεφάλι τους ένα πολύ μεγάλο “γιατί” και τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του 19χρονου.

http://www.cytoday.eu/index.php?id=357&nid=1936779

http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Ιδού το έγκλημα: Στο «Θριάσιο» μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Σάββας Ξηρός!

Δυο μέρες μετά το αίσχος της επιστροφής του Σάββα Ξηρού στη φυλακή, επειδή «ολοκληρώθηκε η θεραπεία του», αυτός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, με πάρεση στο ένα μάγουλο.

Η Αντιτρομοκρατική δημιούργησε ένα ασφυκτικό κλίμα στο νοσοκομείο, απαγορεύοντας οποιονδήποτε συγγενή του να πλησιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, το πρόβλημα είναι σοβαρό και ίσως χρειαστεί να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Θυμίζουμε: πέντε μήνες διακοπή ποινής έδωσε το δικαστήριο στον Σάββα, για να φροντίσει τα πολλά προβλήματα υγείας του, σε δέκα μέρες τον έδιωξαν από το ΑΧΕΠΑ, υπακούοντας σε εντολές της Αστυνομίας. Και πάνω στο διήμερο, άρχισαν πάλι οι έκτακτες μεταφορές σε νοσοκομεία της Αθήνας. Το πρόβλημα επανέρχεται με την ίδια –αν όχι μεγαλύτερη- ένταση.

ΚΟΝΤΡΑ
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17463&pos=4&cat_id=48

Η Σκόπελος ελπίζει στη Θεσσαλονίκη?


Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας, είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με τον δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή, με βασικό θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις βόρειες Σποράδες αλλά και την παροχή τεχνικής βοήθειας στον νησιωτικό ΟΤΑ.

Άμεσο και παραγωγικό τρόπο επικοινωνίας έχουν οι δύο άνδρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ρίζες και εμπειρία δεκαετιών στο χώρο της ιδιωτικής οικονομίας και της αγοράς.

«Ελπίζουμε στην υποστήριξη του Γιάννη Μπουτάρη και του δήμου Θεσσαλονίκης. Η οικονομία της Σκοπέλου περίμενε να λειτουργήσει η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη, κάτι που τελικά δεν έγινε, επιδεινώνοντας τη μεγάλη πτώση στη τουριστική κίνηση, που φέτος καταγράφει μείωση της τάξης του 40% σε σχέση με πέρυσι, όταν και το 2011 τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, αφού η πτώση ήταν κοντά στο 30% σε σύγκριση με το 2010», δήλωσε στη Voria.gr ο νυν δήμαρχος Σκοπέλου και πρώην τραπεζίτης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, δηλώνει στη Voria.gr, έτοιμος, στο επόμενο διάστημα, από κοινού με το δήμαρχο Σκοπέλου, να διαμορφώσουν μία κοινή ατζέντα συνεργασίας, ενώ τονίζει ετοιμότητα για την παροχή τεχνογνωσίας για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου Σκοπέλου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Μπουτάρη, o Γιώργος Μιχελής τόνισε ότι ήδη διερευνήθηκε η δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης για την προμήθεια πλοίου γραμμής που θα συνδέει τη Σκόπελο με λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

«Μας χρηματοδοτούν για την κατασκευή παρκινγκς, όταν ο κρίσιμος παράγοντας για την οικονομία του νησιού είναι ο τουρισμός. Ο δήμος, με τις περικοπές στις χρηματοδοτήσεις που έχουν γίνει, ίσα που μπορεί να καλύπτει τη μισθοδοσία και, με κάποιες καθυστερήσεις, τις δαπάνες για βασικές προμήθειες. Η Θεσσαλονίκη, με δεδομένο το ενδιαφέρον του Γιάννη Μπουτάρη και των εκεί τοπικών φορέων για την τόνωση της τουριστικής κίνησης, μπορεί να ασκήσει πίεση για την σύνδεση Θεσσαλονίκης – βορείων Σποράδων αλλά, πιθανώς για την ένταξη της Σκοπέλου στα προγράμματα κρουαζιέρας των ξένων εταιρειών που πιάνουν και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης», προσθέτει ο κ. Μιχελής.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΟΣΜΊΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ....

 δεχτήκαμε πολλές καταγγελίες από την περιοχή του Αγίου Ρηγίνος για μεγάλη δυσοσμία εδώ και 2 μέρες είναι αφόρητη η κατάσταση αδύνατον να σταθεί άνθρωπος στην περιοχή .
αλήθεια η ΔΕΥΑ  Σκοπέλου που είναι?

Διακομιδή ασθενούς από λιμένα Κουκουναριών Σκιάθου


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από λιμένα Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμένα Πλατανιά Μαγνησίας, με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ» Σ.ΣΚ. 158, 42χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΡΕΕΕ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Χάρρυ Κλυνν
ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΡΕΕΕ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: «Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι...

το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα… η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακό της στην ελληνική οικονομία… το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές
συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας… το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα -και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη- είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Επιστολή περιφερειάρχη Θεσσαλίας και δημάρχων των 4ων θεσσαλικών πρωτευουσών προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης , Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας για τη Συγχώνευση ΚΕΤΕΑΘ – ΕΚΕΤΑ

Ομόθυμη θεσσαλική αντίδραση στη συγχώνευση του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας


Κοινή επιστολή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης κ. Κων/νο Χατζηδάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, απέστειλαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και οι δήμαρχοι Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης, και Τρικάλων κ. Χρ. Λάππας ζητώντας την επανεξέταση των σχεδίων που ανακοινώθηκαν και αφορούν στη συγχώνευση του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ.) με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στην επιστολή αφού αναφέρεται η μέχρι σήμερα πορεία του Κέντρου τονίζονται οι λόγοι για τους οποίους η δομή του ΚΕΤΕΑΘ πρέπει να παραμείνει ως έχει:
«Στην πρόσφατη λίστα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περιλαμβάνεται και η συγχώνευση του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ.) με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.
Θεωρούμε ότι η συγχώνευση αυτή δεν θα έχει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι δεν δημιουργείται οικονομία κλίμακας ούτε σε επίπεδο διοίκησης ούτε σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Αντιθέτως, υπάρχουν σημαντικά εμπόδια για την υλοποίησή της συγχώνευσης, όπως το διαφορετικό θεσμικό καθεστώς που διέπει τα δύο Ερευνητικά Κέντρα όσον αναφορά τη διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων – κάτι που δημιουργεί ανυπέρβλητες δυσκολίες.
Το Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ. ιδρύθηκε το 2006 και αρχικά αποτελούνταν από τέσσερα (4) Ερευνητικά Ινστιτούτα. Τον Σεπτέμβριο του 2011 αξιολογήθηκε από ανεξάρτητους κριτές του εξωτερικού και έλαβε θετικότατα σχόλια σε όλους τους δείκτες αριστείας (π.χ. δημοσιεύσεις, προγράμματα, συμβολή στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, κλπ). Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) εισηγήθηκε, σε σχέση με την πρόσφατη αναδιάρθρωση (Α’ Φάση) του ερευνητικού ιστού της χώρας (Ν. 4051/2012), να παραμείνει το Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ. ως αυτόνομο ερευνητικό κέντρο στη Θεσσαλία, με τη συγχώνευση των τεσσάρων Ινστιτούτων σε ένα (1) με την επωνυμία «Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας». Η αυτόνομη ύπαρξη του Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ., άλλωστε, επιβάλλεται από την ανάγκη επιστημονικής ενίσχυσης της Κεντρικής Ελλάδας και ειδικότερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που έχει βάσιμες δυνατότητες να γίνει ο τρίτος οικονομικός πόλος στην Ελλάδα.
Το Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ. έχει συμβάλει ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξη και αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με συνεργασίες σε αναπτυξιακά πρόγραμμα με την Περιφέρεια, με τη παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στους Δήμους για διεκδίκηση κοινοτικών πόρων, αλλά και με τη υποστήριξη και μεταφορά τεχνογνωσίας σε περισσότερες από 50 επιχειρήσεις. Συνεπώς, η επικαλούμενη επιχειρηματολογία της οικονομίας κλίμακας για τη συγχώνευση του Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ. στο ΕΚΕΤΑ, όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά και δεν είναι ικανή συνθήκη για την επιτυχία ενός περιφερειακού ερευνητικού κέντρου, αφού θα λείπει το όραμα και η «ψυχή» του τοπικού περιβάλλοντος που το ονειρεύτηκε, το δημιούργησε και το στηρίζει.
Η προωθούμενη συγχώνευση δεν συνιστά, παράλληλα, ούτε λειτουργικό εξορθολογισμό, αφού τα γνωστικά πεδία που υπηρετούνται από τα δύο Κέντρα διαφέρουν σημαντικά.
Στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης πόρων, τα δύο αυτά Ερευνητικά Κέντρα, όπως και τα υπόλοιπα που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας, έχουν εδώ και καιρό περιστείλει τις δαπάνες τους σε τέτοιο βαθμό, που η κρατική επιχορήγηση δεν καλύπτει πλέον ούτε τη μισθοδοσία του προσωπικού τους. Παρά τις αντίξοες αυτές συνθήκες, τα δύο αυτά κέντρα αναπτύσσονται ραγδαία, λόγω προσέλκυσης πόρων από ανταγωνιστικά προγράμματα και παροχή υπηρεσιών.
Κατόπιν αυτών θεωρούμε αναγκαία την επανεκτίμηση της απόφασης και την αποφυγή βιαστικών χειρισμών, που απλώς δυσκολεύουν το έργο των δύο Ερευνητικών Κέντρων, δημιουργούν αβεβαιότητα στους εργαζόμενους και βλάπτουν την αποδοτικότητα τους.
Και σε τελευταία ανάλυση αν η απόφαση για συγχώνευση είναι οριστική, επιτέλους ας είναι έδρα των συγχωνευόμενων φορέων η Θεσσαλία που είναι η κατεξοχήν γεωργική περιοχή της χώρας, δεδομένου ότι το Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ. κάνει πολλή και σημαντική δουλειά και για τον πρωτογενή τομέα».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου