Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τι θα κάνει ο Τσίπρας αν του ζητηθεί να συνυπογράψει την επαναδιαπραγμάτευση;


"Εκεί που είσαι ήμουν...."
Με βάση τα όσα διαδραματίζονται στην Ευρώπη, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κριθεί η τύχη της Ελλάδας και η ευρωπαϊκή της πορεία. Ήδη υπάρχουν σενάρια που προέρχονται από το Βερολίνο που λένε ότι η Μέρκελ ετοιμάζεται για το τελικό στάδιο που προβλέπει ακόμη και αποχώρηση της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ. Καθόλου τυχαίες δεν είναι άλλωστε οι αναφορές περί ετοιμότητας της Ευρώπης να αντιμετωπίσει μια αποχώρηση της Ελλάδας και με μικρό κόστος. Ούτε τυχαίες είναι οι αναφορές του ΔΝΤ αφενός στο ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δε βγαίνει και αφετέρου ότι δεν πρόκειται να δώσει ούτε ευρώ σε νέο δάνειο.
Βρισκόμαστε με λίγα λόγια στο σημείο «ως εδώ και μη παρέκει». Εκεί δηλαδή που οι αποφάσεις είναι τελικές και αμετάκλητες. Το δίλημμα είναι ένα: Ή θα πάρουμε τα μέτρα που πρέπει και θα προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται με αντάλλαγμα την επιμήκυνση του προγράμματος ή θα μας πετάξουν στο ευρωπαϊκό Καιάδα.
Έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση με χίλια δυο προβλήματα που όμως αγωνίζεται να βρει τα 11,5 δις ευρώ χωρίς να θίξει και τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού. Δύσκολη εξίσωση και το καταλαβαίνουμε όλοι γι αυτό και ανησυχούμε, γράφουμε και προειδοποιούμε.
Από την άλλη, όμως,  έχουμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία επιλέγει την τακτική της σύγκρουσης ακόμη κι αν η χώρα καταστραφεί.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την ψηφοθηρία που ξεκίνησε πριν τις εκλογές με υποσχέσεις ανέφικτες αλλά που χαϊδεύουν αυτιά. Για παράδειγμα η πρόταση περί διαγραφής χρεών σε όσους είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Τι λέει ο κ.Τσίπρας: Ότι θα διαγράψει δάνεια για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ ή ατομικό κάτω από 7.500 ευρώ. Φυσικά γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό δε μπορεί να γίνει αλλά δεν του κοστίζει και τίποτε να το λέει. Όπως γνωρίζει ότι 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ (όσο το προηγούμενο αφορολόγητο), επομένως και γι’ αυτούς θα πρέπει να διαγραφούν τα χρέη.
Πάμε παρακάτω:
Γράφαμε στις 19 Ιουνίου κάτω από τον τίτλο “Αντώνη, ζήτα από τον Αλέξη να συνυπογράψει την επαναδιαπραγμάτευση”:
 Αντώνη Σαμαρά, τράβηξες πολλά τα τελευταία δυο χρόνια, για να φτάσεις εδώ. Μόνος  τράβηξες το κάρο!
Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν, σε βάζουν μπροστά είτε για να τους ξελασπώσεις, είτε για να διαχειριστείς την καταστροφή.
Να μην έχεις καμιά αμφιβολία ότι σύντομα θα σαφήσουν μόνο.
Ο Βενιζέλος πρέπει να φτιάξει κόμμα για να διασωθεί. Σιγά να μην ασχολείται με την Κυβέρνηση.
Ο Κουβέλης με τα ήξεις-αφίξεις θα καταστήσει την όποια κυβέρνηση δυσλειτουργική. Θα θέλει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για να διώξεις ένανλαθρομετανάστη!
Και ο Αλέξης, από την επομένη, θα ανέβει στα κάγκελα.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση που επιχειρείς να σχηματίσεις πολύ σύντομα δεν θα μπορεί να δουλέψει. Χώρια που μπορεί να ζητήσουν να νερώσεις τόσο πολύ την πολιτική σου, που δεν θα μοιάζει πια δική σου!
Και τα προβλήματα τρέχουν. Και οξύνονται σε βαθμό που καθίστανται άλυτα.
Είναι προφανές, ό,τι κάποιοι σου την έχουν στημένη. Να σου φορτώσουν όλες τις ευθύνες.
Αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει τηνακύρωση του Μνημονίου ζήτησε του να τεθεί επικεφαλής της ομάδος που θα το διαπραγματευτεί με την τρόϊκα.
Δεν είπε στους Financial Times ότι εγγυάται την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ;
Επίσης, όπως απαιτούσαν τη δική σου υπογραφή για τη νέα δανειακή, να απαιτήσεις την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα  για το τροποιημένο μνημόνιο και την ψήφισή του με 180 ψήφους.
Αρκετά με τα παιχνίδια.
Καιρός να σοβαρευτούνε όλοι
Περιττό να πούμε ότι τα περισσότερα από όσα προβλέπαμε τότε συμβαίνουν ήδη. Αλλά δεν μας … εκπλήσσει αυτό. Μας εκπλήσσει ότι κατά τα φαινόμενα μας διαβάζουν και στο …Βερολίνο. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την είδηση  που δημοσίευσε χθες το “Πρώτο Θέμα” και σύμφωνα με την οποία η Μέρκελ ζητήσει από τον Τσίπρα να υπογράψει κι αν δεν το κάνει τότε θα επιχειρήσει την υλοποίηση του σεναρίου της χρεοκοπίας με τη διακοπή της χρηματοδότησης.
Αυτό ακριβώς που έκαναν δηλαδή πριν μερικούς μήνες όταν στην αντιπολίτευση ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Το δίλημμα ήταν «Η υπογράφεις ή χρεοκοπεί η Ελλάδα». Τότε ο Σαμαράς επέλεξε την οδυνηρή γι’ αυτόν λύση της υπογραφής που εξασφάλιζε όμως την πληρωμή μισθών και συντάξεων και τη λειτουργία του κράτους.
Για να δούμε λοιπόν τώρα που οι Γερμανοί χρησιμοποιούν το ίδιο κόλπο, ο Αλέξης τι θα κάνει;
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο, οι ξένοι μας έχουν πετάξει το γάντι και βάζουν στο τραπέζι το θέμα της επιμήκυνσης.
Σ’ αυτή τη φάση ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και ο κ. Τσίπρας το ίδιο, διότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες. Ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του και να υπογράψει και την επιμήκυνση και την επαναδιαπραγμάτευση. Να βάλει την υπογραφή του στη διετή παράταση του δημοσιονομικού προγράμματος ώστε να ανασάνουν οι Έλληνες.
Αν πει το ναι ο κ. Τσίπρας θα έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα και θα έχει αφήσει πίσω του την ανευθυνότητα.
Αν πει όχι και δεν υπογράψει, παραμένοντας στην λογική του μπάχαλου και της μονομερούς καταγγελίας, τότε θα αναλάβει τις ευθύνες του. Κι αυτές μπορεί να είναι η εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger