Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Μέτρα που οδηγούν σε ...νέα μέτρα, αποφασίζουν οι κυβερνητικοί εταίροι


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Για ένα πουκάμισο αδειανό...

Μέτρα που οδηγούν σε ...νέα μέτρα, αποφασίζουν οι κυβερνητικοί εταίροι

Με αφορμή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συγκροτούν το κυβερνητικό σχήμα, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ζωή Βροντίση, δήλωσε σχετικά:
"Το γεγονός ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι καταφεύγουν στην επιβολή οριζόντιων μέτρων, δείχνει πρώτα απ' όλα την πολιτική ένδεια τους. Τα τρία κόμματα εμφανίζονται πλήρως ανίκανα να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις και έτσι προχωρούν σε επιλογές που επιτείνουν το αδιέξοδο, βαθαίνουν την ύφεση και την απόγνωση, απομακρύνουν προοπτικές, πριονίζουν τη βιωσιμότητα και εν τέλει συμβάλλουν στη δημιουργία οδικού χάρτη εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Παράλληλα, με τη στάση τους στέλνουν πολύ κακή εικόνα στο εξωτερικό. Από τη μια αποδεικνύουν την έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας με την αδυναμία παρουσίασης οποιασδήποτε εναλλακτικής πρότασης, και από την άλλη διαιωνίζουν πελατειακές καταστάσεις και συμφέροντα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο υπουργός Οικονομικών, έστειλαν αναλυτικό υπόμνημα για την εξοικονόμηση τουλάχιστον τεσσάρων δις ευρώ, με μια σειρά στοχευμένων ρυθμίσεων που δεν δημιουργούν υφεσιακό αποτύπωμα. Πρόκειται για μέτρα που μειώνουν το κόστος λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, των εκκλησιαστικών δαπανών που βαρύνουν σήμερα αποκλειστικά τον κρατικό προϋπολογισμό, τις αμυντικές δαπάνες και προτείνουν μια διαφορετική πολιτική στον τομέα των ναρκωτικών. Οι προτάσεις μας αναλυτικά στο
http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3487:-----l-r-----&catid=1:press-releases
Ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται σα να έβαλε σε κάποιο συρτάρι τις προτάσεις μας, ενώ άλλοι υπουργοί εξήγγειλαν μέτρα σε πλήρως αντίθετη κατεύθυνση, όπως η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ρυθμίσεις που δημιουργούν επιπλέον οικονομικά και κοινωνικά κόστη.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν αναγκαίες και σε πρώτη προτεραιότητα δράσεις που θα τονώνουν την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης. Θεωρούν θεμιτές περικοπές που συμβάλλουν στη μείωση ανισοτήτων και αδικιών και αντιδρούν έντονα απέναντι σε οποιασδήποτε μορφής οριζόντια μέτρα, που είναι:
-κοινωνικά άδικα,
-οικονομικά αναποτελεσματικά,
-προάγγελος και αιτία επόμενων μέτρων στην ίδια κατεύθυνση.
Πρόκειται για μια σισύφεια πολιτική, με σκοπό την επίτευξη, ανέφικτων όπως ομολογούν και οι δανειστές, στόχων, που οδηγούν σε ασφυξία την οικονομία, σε απόγνωση την κοινωνία και σε αδιέξοδο τις προοπτικές της χώρας.
"Για ένα πουκάμισο αδειανό" κατά τον ποιητή...
Περισσότερες πληροφορίες: Ζωή Βροντίση, τηλ: 6971892553

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger