Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Σκόπελος ήρθαν μας έχεσαν και έφυγαν !

μιλάμε για τους λεφτάδες διάσημους που έρχονται στην Σκόπελο
και ορισμένη  τους προσκυνάνε ρε ουστ

«Άστραψαν και βρόντηξαν» οι Stavento

Ξεσηκώνουν με το νέο τους video - clip

Ήρθαν για να ξεσηκώσουν ακόμα μια φορά με το νέο τους τραγούδι οι Stavento. Το πολυαναμενόμενο video clip τους για το τραγούδι «Άστραψα και βρόντηξα» μόλις κυκλοφόρησε και το περιεχόμενο του είναι σε full καλοκαιρινή διάθεση.

Η σκηνοθεσία του video clip έγινε από το Betamovement, που έχει σκηνοθετήσει επίσης το «Πηδάω το Κύματα» και το «Άμα σε είχα κοντά μου».

Δείτε το video clip:

Σκόπελος .και μετά το ποτό στον Σάκη για κρέπα είπαμε !


Σκόπελος άνοιξε το χάντρες με πολύ καλό πρόγραμμα !

Ο τελευταίος "μαρξιστής" σφουγγοκωλάριος των προέδρων... του πάλαι ποτέ "παραδοσιακού" ΠΑΣΟΚ

Από το "Στοχασμός-Πολιτική"

Μίμης ο προεδρικότερος των προέδρων 
Ο Μίμης Ανδρουλάκης και η Μαρία Δαμανάκη είναι δύο σύμβολα. Προφανώς και δεν εννοώ του Πολυτεχνείου. Είναι σύμβολα του πώς εξελίσσεται η πολιτική στην Ελλάδα. Μπορείς να διανύσεις όλο το πολιτικό φάσμα προσπαθώντας να πείσεις τους υπόλοιπους πως αυτό δεν είναι πολιτικός αμοραλισμός αλλά...
διαλεκτική. Από τους δύο,η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο Μίμης Ανδρουλάκης, γιατί επιμένει να το κάνει με έναν τρόπο αρκετά διασκεδαστικό. Σαν τον ντελάλη ο οποίος ανακοινώνει τα κελεύσματα του άρχοντα στον κόσμο πιστεύοντας κάποια στιγμή πως είναι δικά του, μόνο και μόνο επειδή τα έχει μάθει απ έξω.
Ο Μίμης λοιπόν είναι κατά έναν περίεργο τρόπο ο άνθρωπος των Προέδρων. Ξεκίνησε με τον παλιό πρόεδρο του Συνασπισμού και ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη. Ήταν το αγαπημένο του παιδί. Εν αντιθέσει με τον Άκη που απαντούσε στον δικό του πρόεδρο Ανδρέα Παπανδρέου «η ώρα είναι ότι ώρα θέλετε εσείς πρόεδρε», ο Μίμης επικρατούσε ως η συνείδηση του προέδρου.
Αυτός που έξυνε συνεχώς τα ενοχικά και τις ανασφάλειες του ηγέτη. Φάνταζε έτσι πως είναι μπροστά. Αρκετά έξυπνος και φιλόδοξος, δεν ήθελε να αποδώσει στον εαυτό του έναν ρόλο υποτακτικού Άκη. Ήταν περισσότερο η γοητευτική διαφωνία, από κάποιον όμως που ήταν πιστός. 
Είναι χαρακτηριστικό πως την εποχή του προέδρου Χαρίλαου, ο Μίμης τα είχε εξίσου καλά με τον πρόεδρο Μητσοτάκη. Βοήθησε στην κοινή υπόθεση των υποκλοπών, της εφημερίδας «Πρώτη» και των κοινών κυβερνήσεων. Η μετέπειτα προσπάθειά του να γίνει άνθρωπος των προέδρων στον Συνασπισμό δεν είχε τύχη. Στον Συνασπισμό γνωρίζονταν πολύ καλά για να παραμυθιάζονται μεταξύ τους.
Έτσι ο Μίμης έγινε ξαφνικά θαυμαστής του προέδρου Ανδρέα Παπανδρέου για τον οποίο είχε πρωταγωνιστήσει να δικαστεί. Και της κυρίας Παπανδρέου βεβαίως που δεν ήταν πρόεδρος αλλά εκτελούσε χρέη προέδρου. 
Στη συνέχεια ταυτίστηκε πολιτικά με τον εκσυγχρονιστή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη. Έπλεξε το εγκώμιό του με βεβαιότητα ιεροκήρυκα. Ταυτόχρονα βεβαίως και του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και ιδιοκτήτη της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και του Flash όπου δούλευε. Οι ακροατές του Μίμη τον θυμούνται να παρουσιάζει την ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Κόκκαλη ως υπόδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας...
σαν αυτές που έχει ανάγκη η χώρα. Ανάμεσα βεβαίως στις άλλες φιλοφρονήσεις για την κοινή τους ομάδα τον Ολυμπιακό.
Στον επόμενο τόνο, ο Μίμης προσκύνησε την πολιτική διορατικότητα του Γιώργου Παπανδρέου όταν έτυχε να αναλάβει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τον Σημίτη. Έγραψε μάλιστα βιβλίο με τίτλο «Ε Πρόεδρε» στο οποίο άφηνε να εννοηθεί πως απευθυνόταν στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπήρχε περίπτωση, Μίμης και Γιώργος ταυτίζονταν σε όλα. Με εξαίρεση την ποδηλατοδρομία ίσως και την κανοδρομία.
Ο Παπανδρέου έπεσε, αλλά ο Μίμης εξέφρασε έγκαιρα τη συμπάθειά του στον Πρόεδρο της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμο. Το μεταβατικό στάδιο πέρασε και τώρα πια, ο Μίμης είναι δίπλα στον ένα και μοναδικό Πρόεδρο. Τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Θα είναι σύμβουλός του και ίσως ένα φαινομενικό αντίβαρο ιδεολογικής αναζήτησης μέσα στην ανυδρία του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή τη φορά όμως ο Μίμης έχει δίκιο. Η προεδρική του αγάπη είναι απόλυτα ειλικρινής. Για πρώτη φορά βρήκε τον Πρόεδρο που του ταιριάζει. Mίμης αξίζει στον Βενιζέλο. Και το αντίστροφο.

Η "Χαλυβουργία Ελλάδος", η Alpha Bank και το δάνειο μαμούθΜπορεί το τραπεζικό σύστημα να έχει κλείσει ερμητικά τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, φαίνεται όμως ότι τις κρατά ανοικτές σε ορισμένους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ειδικές σχέσεις με τους πιστωτές και ακολουθούν πολιτικές μείωσης του κόστους παραγωγής,  ξεκινώντας από τα πιο «αδύναμα» στοιχεία του κόστους, δηλαδή τους εργαζόμενους. Οι ίδιοι δε, επιχειρηματίες μπορεί να κερδίζουν μεγάλα ποσά διαχρονικά και να κάνουν ταυτόχρονα διάφορες δουλειές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:
-      
Η εταιρεία Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε., συμφερόντων της οικογένειας Νικολάου Μάνεση, εξασφάλισε δάνειο-μαμούθ 265 εκατ. ευρώ λίγο πριν ανακοινώσει το πρόγραμμα περικοπών στους εργαζόμενους και ξεσπάσει η κόντρα διοίκησης-εργαζομένων η οποία οδήγησε σε απολύσεις, στη μεγάλη απεργία (συνεχίζεται επί 117 ημέρες) και στο κλείσιμο του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο.

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία πρότεινε το Φθινόπωρο του 2011 στους περίπου 800 εργαζόμενους των δύο εργοστασίων της σε Ασπρόπυργο και Βόλο πεντάωρη αντί οκτάωρης απασχόλησης για τέσσερις μήνες, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από το εργοστάσιο του Ασπροπύργου με αποτέλεσμα η διοίκηση να προχωρήσει σε απολύσεις. Οι εργαζόμενοι απάντησαν με απεργία διαρκείας (το εργοστάσιο του Βόλου, λειτουργεί τώρα κανονικά επί οκταώρου βάσεως διότι καλύπτει και μέρος της παραγωγής του Ασπροπύργου).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δάνειο μαμούθ δόθηκε από κοινοπραξία τραπεζών, δηλαδή από πολλές τράπεζες για να μοιράσουν το ποσό και τον πιστωτικό κίνδυνο, δεδομένου ότι η Χαλυβουργία Ελλάδος είχε ήδη υψηλή έκθεση σε τραπεζική χρηματοδότηση άνω των 200 εκατ. ευρώ (μέρος της οποίας έληγε το 2011 και έπρεπε να αναχρηματοδοτηθεί).

Το μεγαλύτερο μέρος του δανείου, το οποίο είναι ομολογιακό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέλαβε η τράπεζα Alpha Bank (περίπου το 1/3 του ποσού) στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετέχει κ. Νικόλαος Μάνεσης, ιδιοκτήτης και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος Α.Ε. Οι άλλες μεγάλες τράπεζες, που στήριξαν την επιχείρηση, η οποία προχώρησε σε απολύσεις είναι οι:, Εμπορική Τράπεζα, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Attica Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

-       Οι δραστηριότητες της οικογένειας Μάνεση δεν περιορίστηκαν τα τελευταία χρόνια μόνο στη στη χαλυβουργία. Επεκτάθηκαν στον κλάδο διαχείρισης περιουσίας (asset management) και στο trading  χρηματιστηριακών προϊόντων. Συμπτωματικώς, τόσο οι χρηματιστηριακές επενδύσεις όσο και η χαλυβουργία ακολούθησαν φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια.

Ο υιός του κ. Νίκου Μάνεση, ο 33χρονος Γιώργος, ο οποίος ήταν ένας εκ των δύο διευθυνόντων συμβούλων της εταιρείας στη διάρκεια του 2011 (ο άλλος ήταν ο 36χρονος αδελφός του Γιάννης), ασχολείται επαγγελματικά με επενδύσεις σε hedge funds.
Είναι στέλεχος στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Castalia Fund Management, με έδρα το Λονδίνο, η οποία διαχειρίζεται διάφορα επενδυτικά κεφάλαια. Σε ένα από αυτά το Castalia Springs, είναι διευθυντής. Το fund αυτό παίρνει θέσεις σε παράγωγα προϊόντα που σχετίζονται με τις τιμές των ναυτιλιακών ναύλων. Άλλα επενδυτικά κεφάλαια της Castalia ασχολούνται με παράγωγα προϊόντα εμπορευμάτων όπως είναι ο χάλυβας.

Η Castalia Fund Management εμφανίζεται να διαχειρίζεται μόνο 17 εκατ. δολάρια (Δεκ. 2011) από 155 εκατ. το 2008. Αυτό δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Castalia, Philippe Van den Abeele στην εφημερίδα Trade Winds τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο λόγος της μείωσης των κεφαλαίων αποδίδεται στις εκροές χρημάτων εκ μέρους των επενδυτών.  Ο κ. Abeele δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εταιρεία του να βγει στην αγορά για να βρει λεφτά.

Τέλος, δε γνωρίζουμε εάν η οικογένεια Μάνεση «έκοψε» τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ., οι οποίες προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως και αρκούσαν για να καλύψουν τα προτεινόμενα από τη διοίκηση «κουρέματα» των εργαζομένων στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου. Ξέρουμε όμως ότι δεν μπορεί να πληρώνουν για όλα οι απλοί εργαζόμενοι.

To ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο 2ο φύλλο της εφημερίδας των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣΣημείωση 1: Στις 25 Μαίου ο Μάνεσης παραιτήθηκε από το ΔΣ της Alpha Bank για "προσωπικούς λόγους"
Σημείωση 2: H "Χαλυβουργία" είναι η πηγή των εσόδων εκείνων  που τζιράρει ο Μάνεσης και το σόι του δεξιά κι αριστερά στον κόσμο, δεκαπλαδιάζοντάς τα.
Σημείωση 3: Κανείς δεν βγάζει κουβέντα για τα ραδιενεργά απόβλητα στο Βόλο, σε σημερινή επίσκεψη του τοπικού συνδικάτου στο δήμαρχο Σκοτινιώτη, άκουσαν για μια γενική πρόθεση "να μπουν μπροστά διαδικασίες".

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου