Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Θρίλερ στον Βόλο με πλοίο "φορτωμένο" ραδιενέργεια


Ραδιενεργό στοιχείο εντοπίστηκε σε πλοίο της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας, στη Σαρδηνία. Γιατί επέστρεψε στον Βόλο, τι λένε οι ειδικοί για τα επίπεδα ραδιενέργειας
Ραδιενέργεια πάνω από τα ανώτατα όρια ανίχνευσαν οι ιταλικές αρχές, κατά την επιχείρηση μεταφοράς αποβλήτων της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας σε εξειδικευμένη ιταλική εταιρεία διαχείρισής τους στη Σαρδηνία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", οι ιταλικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα το πλοίο και το έστειλαν πίσω στον Βόλο. Το υλικό επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας, όπου ελέγχθηκε από κλιμάκιο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.
Το γεγονός προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, έντονη ανησυχία μεταξύ των εκατοντάδων εργαζομένων της επιχείρησης στον Βόλο, αλλά και την κοινωνία της πόλης.
Το θέμα ανέδειξε με ερώτησή του στο Συμβούλιο Θεσσαλίας ο επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας", Κ. Πουλάκης, αφού πληροφορήθηκε το θέμα από το ιταλικό πρακτορείο ειδήδεων ΑΝSA.
Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο Eilsum που μετέφερε το φορτίο, τέθηκε σε καραντίνα, όταν στις 14 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης και ελέγχου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Portocesme Ltd, χτύπησε τρεις φορές ο συναγερμός.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας κάλεσαν ειδικούς από το Ινστιτούτο Φυσικής του Πανεπιστημίου του Κάλιαρι, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του ραδιενεργού στοιχείου Καίσιο - 137.
Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία έστειλε πίσω στον Βόλο το φορτίο, στις 5 Ιουλίου και ανέστειλε τη συμφωνία που είχε με τη Χαλυβουργία Θεσσαλίας.
Σημειώνεται πάντως, ότι κατόπιν ελέγχου από επιθεωρητή της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, σημειώνεται πως δεν υπάρχει ζήτημα από πλευράς ραδιολογικής προστασίας για τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο για τον γενικό πληθυσμό της περιοχής.
Εκ μέρους της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας πάντως, ανακοινώθηκε πως ήταν υποχρεωμένη να παραλάβει πίσω το υλικό για περαιτέρω διαχείρισή του, λόγω του ότι η ιταλική εταιρεία απέρριψε το φορτίο επικαλούμενη  υπέρβαση σε σχέση με τη μεταξύ τους συμφωνία.

Απρόβλεπτη η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στη Ζάκυνθο(αχ και που να δείτε στην Σκόπελο)

Ιδιαίτερα απρόβλεπτη εκτιμά την κατάσταση για την τουριστική κίνηση της Ζακύνθου εφέτος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου Χριστίνα Τετράδη. Παρά την όποια βελτίωση παρατηρείται τον Ιούνιο στις αφίξεις, τα οικονομικά αποτελέσματα, για την τουριστική περίοδο του 2012, μπορεί και να κλείσουν με απώλειες έως και 30%.

Προς επίρρωση τούτου η κ. Τετράδη τονίζει, ότι με καταγεγραμμένη μείωση πάνω από 50% στον εγχώριο τουρισμό συνολικά, οι κρατήσεις είναι απογοητευτικές για το νησί παρά τη σημαντική μείωση των τιμών.

Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, για τον μήνα Ιούνιο 2012, ο μέσος όρος των αφίξεων παρουσιάζει μείωση 1,5%. Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού για τον μήνα Ιούνιο, η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει μείωση 4,05%, ενώ από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει η Γερμανία 20,38%, η Αυστρία 13,75% και η Ολλανδία 11,91%. Αντίθετα, οι αγορές της Ανατολικής Ευρώπης παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση των επισκεπτών, με τη Ρωσία 51,69%, τη Ρουμανία 70,75%,την Ουγγαρία 18,72% και την Πολωνία 18,15%.

ΝΕΚΡΑ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ!


μόλις έκανα μια βόλτα στην παράλια και είναι νέκρα από κόσμο τρομάζεις και είναι μέσα Ιουλίου που πάμε?

Λάσπη - λασπη - λάσπη των μιλιταριστών εναντίον του Δικτύου ελεύθερων φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Η δράση και η αμφισβήτηση των φαντάρων που συνεχίζουν να μάχονται εντός των στρατοπέδων, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, αντιμαχόμενοι την εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα, αρνούμενοι να γίνουν κρέας στα κανόνια του ΝΑΤΟ και του ελληνοτουρκικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, λέγοντας όχι στην κούρσα των εξοπλισμών, πλέον ανησυχεί πολλούς εντός και εκτός των μονάδων. Πολλοί είναι εξάλλου αυτοί που βγάζουν, όχι το ψωμί τους, αλλά το παντεσπάνι τους από τις πολεμικές προμήθειες, σύγχρονων ή μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων: έμποροι όπλων και αντιπρόσωποι πολεμικών βιομηχανιών, δημοσιογράφοι-έμμισθα φερέφωνα τους, εκδότες μιλιταριστικών εντύπων που αυγατίζουν τα κέρδη τους από της διαφημίσεις οπλικών συστημάτων, αστοί πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και στρατιωτικοί. Για όλους αυτούς που απαρτίζουν το ΚΥΣΕΑ θα μπορούσε να μας πει πολλά ο αποδιοπομπαίος τράγος και έγκλειστος στον Κορυδαλλό, Α.Τσοχατζόπουλος.
Ψέματα, λάσπη, αήθεις υπαινιγμοί ήταν λοιπόν μερικά από τα συστατικά της βρώμικης επίθεσης που δέχτηκε από τα γνωστά μιλιταριστικά μέσα DEFENCENET.GR και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. Κατηγορίες που ήρθαν να προστεθούν στην συστηματική επίθεση που κάνει, η οργανωμένη από τη Χρυσή Αυγή ομάδα παρέμβασης, με εμετικά-ανώνυμα σχόλια στα διάφορα μπλογκ και σαιτ που αναρτίζουν τις ανακοινώσεις μας. Εξάλλου, η ναζιστική οργάνωση και τα μιλιταριστικά μέσα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εύκολα το διαπιστώνει κανείς παρατηρώντας την συστηματική προβολή της τραμπούκικης και δολοφονικής δράσης της, την κοινή φρασεολογία και επιχειρηματολογία που στρέφεται κατά των μεταναστών, των εργατικών αγώνων και της αριστεράς.
Πιο όμως το επίδικο; Μα φυσικά το ζήτημα της αποδοχής των αμερικανικών μεταχειρισμένων-πεταμένων σε αλάνες της Αριζόνας τεθωρακισμένων ABRAMS, για τα οποία συστηματικά αποκρύπτεται ότι εγκυμονούν κινδύνους εξαιτίας του απεμπλουτισμένου ουρανίου, είναι πανάκριβη η μεταφορά τους, αλλά κυρίως δαπανηρή είναι η συντήρηση και η λειτουργία τους (λόγω της τεράστιας κατανάλωσης και του είδους των καυσίμων). Φυσικά «τα δωρεάν μεταχειρισμένα» θα φέρουν κέδρος στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία και στις ελληνικές που θα συνεργαστούν, δημιουργώντας σοβαρό έρεισμα και για την προμήθεια της επόμενης γενιάς τεθωρακισμένων. Ίδιους στόχους έχουν και οι Ευρωπαίοι, Γερμανοί για την ακρίβεια ανταγωνιστές, που κονταροχτυπιούνται χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα.
Ο μεγαλύτερος όμως, κοινός εχθρός για αμερικανικές-γερμανικές-ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες είναι όσοι, μεταξύ των οποίων το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ αμφισβήτησαν την αποδοχή της προσφοράς των μεταχειρισμένων αρμάτων, είπαν όχι στους εξοπλισμούς.
Για να στοχοποιηθούν. Αφού ανακινείται ξανά ζήτημα «εθνικών κινδύνων» στο κείμενο του defencenet.gr με τίτλο «Έρχονται τα Μ1Α1 Abrams - Υπερσυγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στην Α.Θράκη» όπου αναφέρεται « Ένας από τους λόγους της επίσπευσης της προμήθειας είναι η κάθετη ενίσχυση της μαχητικής ισχύος της 1ης τουρκικής Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη, η οποία σήμερα έχει φτάσει να επανδρώνεται σε προσωπικό όσο το σύνολο, σχεδόν, των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών Κλάδων, με άνω των 100.000 προσωπικού»! Καταγγέλλεται ο εσωτερικός εχθρός: «Έφτασαν μέχρι και "Δίκτυα Φαντάρων" και ΜΚΟ (!) να καταφερθούν κατά της παραλαβής τους, όπως και διάφοροι απίθανοι "δημοσιογράφοι", μέχρι και ... βουλευτές Αυστριακοί και άλλα τέτοια ωραία».
Πρόκειται για μια χυδαία επίθεση, αναμενόμενη όμως καθώς «τα λεφτά είναι πολλά». Η όποια αντίδραση στο στημένο παιχνίδι των μεταχειρισμένων πρέπει να δυσφημιστεί και να εξοντωθεί ηθικά και πολιτικά, με κάθε ανήθικο και ποταπό τρόπο. Εν προκειμένω απίθανοι δημοσιογράφοι, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ φωτογραφίζονται ως πράκτορες των γερμανικών συμφερόντων .
Καλά, δε βαρέθηκαν να λένε τις ίδιες βλακείες; Φαιδρότητα και έλλειψη επιχειρημάτων από πλασιέ όπλων.
Εκεί όμως που η κακοήθεια δίνει ρέστα, ενστερνιζόμενη όλα τα σύγχρονα στερεότυπα της συνομωσιολογίας του ακροδεξιού χώρου είναι στο κείμενο με τίτλο «Ο θολός ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών σε Ρωσία και Ελλάδα». Καταρχήν, το «Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr», αποκαλύπτει επιλεκτική μνήμη, επηρεασμένο σαφώς από την αναπτερωμένη σχέση με τον Σαμαρά, ξεχνώντας τις κατηγορίες για τα μυστικά κονδύλια στο ΥΠΕΞ με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ, υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τα οποία χρηματίζονταν πληθώρα δημοσιογράφων και όχι μόνο. Αφού επομένως αναδείξει ότι «Στην Ελλάδα είναι γνωστά τα σκάνδαλα με τις ΜΚΟ και τα απίστευτα κονδύλια που πιστώθηκαν χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από το υπουργείο Εξωτερικών ιδιαίτερα επί υπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου, Δημήτριου Δρούτσα, και Λαμπρινίδη, άτομα που όλως τυχαίως ανήκανε στην αμερικανική επιρροή», καταλήγει στην ανάδειξη των πρακτόρων του ιμπεριαλισμού: «Για τις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) ο David βλέπει ένα κρίσιμο ρόλο στα παγκόσμια προβλήματα. Όπως έχουν παρατηρήσει ορισμένοι αναλυτές, οι ΜΚΟ είναι η εμπροσθοφυλακή «μίας νέας διπλωματίας που απαξιώνει την εθνική κυριαρχία για χάρη των πολυμερών συμφωνιών», στις οποίες οι ομάδες συμφερόντων «αναζητούν να επιτύχουν σε διεθνές επίπεδο ότι δεν μπορούν να επιτύχουν σε εθνικό» (David Davenport, "The New Diplomacy", Policy Review, Dec 2002)». Και συνεχίζει: «Επίσης με τα πιστεύω των ΜΚΟ άρα και του David Rocfeller ταιριάζουν σε προκλητικό βαθμό απόψεις αριστερών (ως αγιάτρευτοι διεθνιστές) και αναρχικών ομάδων (για πολλούς ο αναρχικός χώρος είναι άλλος ένας βραχίονας της ΝΤΠ, καθότι έχουν κοινούς αντικειμενικούς σκοπούς περί κατάργησης των εθνών), όπως και οικολογικών οργανώσεων, καθότι και η Οικολογία επιδιώκει την κατάργηση των συνόρων, με ταυτόχρονη ίδρυση ενός Παγκόσμιου Θεσμού που θα εισπράττει παγκόσμιους "πράσινους" φόρους, και θα επιβάλλει την κατά αυτούς οικολογική συνείδηση».
Η εμετική προπαγάνδα πάει χέρι χέρι με την ασχετοσύνη. Επιχειρείται η ταύτιση αγωνιστών και κινημάτων με τις ΜΚΟ, πράγμα που για να το κάνεις, πρέπει να είσαι ή αποφασισμένος να δυσφημίσεις ή εντελώς εκτός πραγματικότητας. Δυσφημούνται από τα φιλαράκια των εμπόρων όπλων και τους απολογητές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, όλοι αυτοί που πρωτοστατούν σε κοινωνικά κινήματα, που βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, παρακολουθούνται συστηματικά από τους χαφιέδες.
Ειλικρινά, μια ερώτηση θέλουμε να κάνουμε: Όλος αυτός ο τσελεμεντές της λάσπης και της κακοήθειας χρειάζεται για να μας πουν ότι πρέπει να το βουλώσουμε και να δεχτούμε τις επιδιώξεις τους για την επιβολή της αγοράς των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP, που η Ρωσική κυβέρνηση για να αποδεχτεί την συμπαραγωγή με το Μυτιληναίο έφτασε να κοστολογεί 2 δις ευρώ; Τα ίδια οχήματα μεταφοράς προσωπικού που με αγωνία απαιτούσε ο Γ.Καρατζαφέρης;
Ε λοιπόν, τους λέμε: δε μας κάμπτει η λασπολογία και η τρομοκρατία σας!
Με τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις μίζες μας φέρατε ως εδώ. Και συνεχίζετε να απαιτείται και νέα όπλα με πρόσχημα τον τουρκικό μπαμπούλα.
Χωρίς να έχετε συνείδηση ότι φέρετε ευθύνη για τις 3000 αυτοκτονίες, το 1.5 εκατ. ανέργους, την εξαθλίωση, την απόγνωση, την ανέχεια, τη μετανάστευση.
Για την κατάντια όμως την κοινωνία μας θα λογοδοτήσετε. Η κοινωνική-κινηματική νηνεμία είναι προσωρινή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Γάλλος αυτοκτόνησε

Ένας Γάλλος έβαλε τέλος στη ζωή του, πηδώντας από ταράτσα πολυκατοικίας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Τι προηγήθηκε της "βουτιάς θανάτου"
Ένας 28χρονος έβαλε τέλος στην ζωή του πηδώντας από ταράτσα κτιρίου κοντά στην περιοχή της ΓΑΔΑ.
Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει, ότι ο νεαρός άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης από άντρες της αστυνομίας.
Ζήτησε πολιτικό άσυλο και μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης στην πρεσβεία της χώρας του, όμως το αίτημα του απορρίφθηκε.
Ως εκ τούτου, άνδρες της αστυνομίας τον μετέφεραν με περιπολικό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Κατά την μεταφορά του όμως, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του περιπολικού, να διαφύγει και να κρυφτεί σε παρακείμενο κτίριο, στη συμβολή των οδών Καισάρειας και Έβρου, στους Αμπελοκήπους.
Λίγη ώρα αργότερα, ανέβηκε στην ταράτσα πολυκατοικίας και έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Φιέστα με τον Βγενόπουλο στο λιμάνι της Χίου-Αυτός είναι ο υπερ του δέοντος μνημονιακός και πιστός εντολοδόχος της Τρόικα, Κωστής Μουσουρούλης!!!

Για να μην έχει ουδείς αυταπάτες,  καλοί μου άνθρωποι!
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου , Κωστής Μουσουρούλης ψυχαγωγήθηκε σήμερα επάνω στο "Μπλού Στάρ Πάτμος" μετά του κ. Βγενόπουλου.
Ο υπουργός αυτός ξακάθαρα και χωρίς καμιά απολύτως υπερβολή
 είναι υπουργός των εφοπλιστών, Τσάκου, Βαρδινογιάννη, ακτοπλόων, ποντοπόρων,
 υπουργός του....Βγενόπουλου,
 υπουργός του μεγάλου ξεπουλήματος-δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο, καθώς ως γνήσιος μνημονιακός και πολιτικός υπηρέτης της Τρόικα θα ξεπουλήσει τα  πάντα-
είναι υπουργός των κρουαζιεράδων
 και ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ!!!
Μην περιμένετε, λοιπόν, τίποτα άλλο από τον εφοπλιστό-δουλο αυτόν υπουργό.
Ο άνθρωπος έχει συγκεκριμένη αποστολή και θα την εκτελέσει κατά γράμμα.
Ας το έχουν να τον χαίρονται οι φίλοι Χιώτες.
 Αλλά να είναι βέβαιοι και αυτοί-ΌΣΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ- και όλοι οι υπόλοιποι,
  πως, ο λαός είναι απέναντί του και δεν θα... καλοπεράσει ο κύριος αυτός
 σε αυτό το υπουργείο!!!
Ας  καλοφάει με τον Βγενόπουλο και τα στελέχη της "Μπλού Στάρ",
 ας καλοπιεί με τον Τσάκο και τους άλλους
 κι ας γνωρίζει πως είναι πολιτικάντης της...σειράς.


Ο ελληνικός λαός σας γνωρίζει, κύριε Νεοδημοκράτη υπουργέ!
Πόπη Χριστοδουλίδου
http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/ 

Απόπειρα Δολοφονίας!

Τουρκική πολεμική άσκηση επάνω στα ενεργειακά πεδία της Κύπρου στο "Οικόπεδο" 12!


Σε μία στιγμή που η κατάσταση στην περιοχή θυμίζει βόμβα που ο χρονοδιακόπτης έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση, η Τουρκία ωθεί "στα άκρα" την ένταση στο μέτωπο κατά της Κύπρου και στην προσπάθειά της να αποκτήσει λόγο στα κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί.
Με μία μεγάλη αεροναυτική δύμαμη η Άγκυρα αποφάσισε να εκτελέσει για πρώτη φορά αεροναυτικές ασκήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ακριβώς επάνω από το οικόπεδο 12 στο οποίο έχει ανακαλυφθεί  το πρώτο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου! Επίσης είναι η πρώτη τουρκική άσκηση γενικότερα, από τότε που η Κύπρος ανέλαβε την προεδρία στην ΕΕ.
Η άσκηση θα επεκταθεί και στα γειτονικα οικόπεδα 8 και 9 για τα οποία επίσης φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ύπαρξης φυσικού αερίου.
Αδιαφορώντας για το την συραική κρίση που εκτυλίσσεται στην ίδια περιοχή, απλά κτίζει διεκδικήσεις με την παειλη της στρατιωτικής ισχύος, όπως την επιτρέπουν να κάνει οι ελληνικές φοβικές κυβερνήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.
Θα χρησιμοποιηθούν στην άσκηση τόσο πλωτά όσο και ανεάρια μέσα: Μαχητικά F-16C/D, ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, φρεγάτες, δύο αεροσκάφη CN-235 κλπ.
Όταν πληροφορήθηκαν την τουρκική κίνηση οι Ισραηλινοί εξήγγειλαν και αυτοί, αφού ζήτησαν πρώτα άδεια από την την Λευκωσία, φυσικά. Επίσης μαχητικά F-16 Sufa και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου θα συμμετάσχουν στην ισραηλινή άσκηση που φαίνεται ότι έχει ως καθαρό στόσο να "σκρινάρουν" την Τουρκία. 
Η Άγκυρα έχει δεσμεύσει τις περιοχές αυτές από αύριο Πέμπτη 12 Ιουλίου μέχρι και Παρασκευή 13 Ιουλίου (από τις 5 το πρωί μέχρι και την 1.00 μ.μ.).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οπλίστηκαν όλα τα ελληνικά μαχητικά ταχείας αντίδρασης

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos
Οι Ενοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τις ασκήσεις επιβεβαίωσης της…
άριστης επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, αυτή τη φορά στην Πολεμική Αεροπορία Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, μετά από εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχ.Κωσταράκου, άσκηση φόρτωσης οπλισμού στο σύνολο των αεροπορικών μέσων της δύναμης ταχείας αντίδρασης.
Σκοπός της άσκησης ήταν να γίνουν οι φορτώσεις οπλισμού σε όλα τα αεροπορικά μέσα, επιθετικά και αμυντικά, εντός των προβλεπομένων χρόνων.
Η άσκηση ολοκληρώθηκε νωρίτερα των προβλεπόμενων χρόνων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.
inews.gr

Δεν θα πάνε διακοπές οι 7 στους 10 Έλληνες

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos  Δεν θα πάνε διακοπές οι 7 στους 10 Έλληνες
Διακοπές κατ’ οίκον θα κάνει το 69% των Ελλήνων, σε σπίτια φίλων το 55% όσων φύγουν…Στα μεγάλα αστικά κέντρα θα παραμείνει το φετινό καλοκαίρι το 69% των Ελλήνων, που λόγω της κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν έστω και για ολιγοήμερες διακοπές.
Ακόμη και όσοι «ξεκλέψουν» κάποιες μέρες, η εξόρμησή τους θα είναι λίγων ημερών, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία θα επιλέξει κάποιο φιλικό ή συγγενικό εξοχικό, γλιτώνοντας έτσι τα έξοδα διαμονής.
Σε έρευνα του ΙΝΚΑ, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι 7 στους 10 Έλληνες δεν έχουν κανονίσει και δεν πρόκειται να κανονίσουν διακοπές για φέτος. Το 69% εξ αυτών επικαλείται την οικονομική στενότητα, το 21% την οικονομική αστάθεια και το 10% αναφέρει ότι δεν θα πάει διακοπές για επαγγελματικούς λόγους.
Από αυτούς που θα φύγουν για διακοπές, ένα 31% θα «λείψει» μέχρι 4 ημέρες, επειδή τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπει περισσότερο. Ένα 25% θα πάει διακοπές μίας εβδομάδας, ενώ μόλις το 15% έχει την πολυτέλεια διακοπών δύο εβδομάδων.
Διακοπές σε σπίτια φίλων και συγγενών
Πάντως, οι περισσότεροι θα επιλέξουν ως τόπο διακοπών το χωριό τους ή εξοχικά σπίτια φίλων και συγγενών, «γλιτώνοντας» τα έξοδα διαμονής. Το 55% θα μείνει σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι και το 25% σε συγγενικό σπίτι. Ένα 20% δηλώνει ότι θα κλείσει ξενοδοχείο.
Πόσο κοστίζει μια εξόρμηση
Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, το κόστος διαμονής και διατροφής 15 ημερών μιας τετραμελούς οικογένειας κοστίζει 3.000 ευρώ. Το ημερήσιο κόστος ξεκινά από 120 ευρώ για το ξενοδοχείο, ενώ τα μεταφορικά και γενικά έξοδα ξεκινούν από 120 ευρώ.

«Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός Στην Σκόπελο»

Ο τουρισμός πα ει κατά διαόλου τα πράγματα είναι πολύ ποιο άσχημα από ότι περιμέναμε και όμως κανενός υπευθύνου  δεν ιδρώνει το αυτί άραγε τι περιμένουν να έχουμε και στην Σκόπελο το πρώτο θύμα από αυτοκτονία?

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ?Την ώρα που εννέα ρωσικά πολεμικά, αποβατικά και βοηθητικά σκάφη απέπλεαν από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης σρτον Εύξεινο Πόντο και του Σεβερομόρσκ στην Βόρεια Θάλασσα με κατεύθυνση την Συρία, όπου θα αποβιβάσουν περισσότερους από 1000 πεζοναύτες, μέλη ειδικών μονάδων της GRU και περίπου 200 τεθωρακισμένα διαφόρων εκδόσεων (SHORADS, φορείς αντιαρματικών όπλων, μεταφοράς προσωπικού, ΤΟΜΑ κλπ), ο ηγέτης της Ρωσίας Β.Πούτιν σε μία 20λεπτη ομιιλία του στο μεγάλο forum της ρωσικής διπλωματίας που γίνεται δύο φορές το χρόνο έδινε το μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης στην Συρία λέγοντας:
"Η Δύση περιφρονεί τον ΟΗΕ και επιχειρεί να διαχειριστεί μόνη της τι τύχες ξένων λαών. Προσπαθούμε να τους λογικεύσουμε αλλά να είστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη, ακόμα και για την πιο δυσμενή. Τίποτα δεν αποκλείεται", κατέληξε μιλώντας σε ένα απόλυτα σιωπηλό ακροατήριο στην αίθουσα του οποίου, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, "πούπουλο να έπεφτε στο πάτωμα θα ακουγόταν"!
Τώρα, για να μιλάει με τέτοιο τρόπο ο Ρώσος ηγέτης, είναι κάτι που αποτελεί μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης. Και ποια θα ήταν "η πιο δυσμενή εξέλιξη";
Για την ρωσική διπλωματική-στρατωτική ορολογία η πιο δυσμενής εξέλιξη είναι η χρήση πυρηνικών όπλων από τους αντιμαχομένους. Η ρωσική φιλοσοφία αντιμετώπισης των κρίσεων απέχει από τον δυτικό τρόπο αντιμετώπιισης ανάογων καταστάσεων και η έναρξη ακόμα και ένοπλης εμπλοκής φαντάζει , περίπου φυσιολογική. "Το χειρότερο" είναι η χρήση πυρηνικών όπλων!
Σε μία πρώτη αντίδρασή τους οι ΗΠΑ αντέδρασαν μάλλον αμήχανα. "Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η μετακίνηση μιας μοίρας ρωσικών πολεμικών πλοίων προς το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας δεν συνιστά, εκ των προτέρων, κάτι το ασυνήθιστο. Η Ρωσία διαθέτει μια βάση ανεφοδιασμού στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έριν Πέλτον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. «Στην παρούσα κατάσταση, δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρούμε ότι η μετακίνηση των πλοίων δεν είναι μια ενέργεια ρουτίνας» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Τώρα, το ότι για πρώτη φορά από τον Β'Π.Π. και μάλιστα γενικότερα για πρώτη φορά η Ρωσία ξεκινά μια μεγάλη υπερπόνιτα ναυτική εκστρατεία με πέντε αποβατικά-αρματαγωγά, δύο βοηθητικά και δύο πολεμικά πλοία, αυτό θεωρείται προφανώς "ενέργεια ρουτίνας" για τις ΗΠΑ που εν πάση περιπτώσει ούτε και αυτές είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν: Τα δύο αεροπλανοφόρα, το CVN69 "Aϊζεναχάουερ" ακολουθούμενο από το R61 "Ντε Γκολ", την Κυριακή το εργότερο θα βρίσκονται στο νότιο Αιγαίο με κατεύθυνση τα ανοικτά των συριακών ακτών...
Πάντως, ανήσυχος και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν σπεύδει στην Μόσχα στις 18 Ιουλίου θέλοντας να προλάβει μία καταστροφή για την οποία η Άγκυρα και η νεο-οθωμαική πολιτική της θα φέρει μεγάλες ευθύνες.

Γνωρίζοντας ότι λόγω απόστασης και γεωγραφικών περιορισμών, "χωλαίνει" στο θέμα της αεροπορικής παρουσίας η Ρωσία "βάζει τα μεγάλα μέσα" εξ αρχής: Ο εκπρόσωπος της ρωσικής Αεροπορίας, σμήναρχος Vladimir Drik ανακοίνωσε την ένταξη των διηπειρωτικών βομβαρδιστικών Tu-160 σε περιπολίες στον Εύξεινο πόντο, μία ώρα απόσταση από τις συριακές ακτές για το υπερηχητικό βομβαρδιστικό.
«Πλέον τα Tu-160 εντάσσονται στην στρατηγική επιχειρησιακών περιπολιών του ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών μετά από τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου ξεκινούν περιπολίες»! Συνολικά 20 από αυτά τα αεροσκάφη (το ένα έχει χαθεί σε ατύχημα) βρίσκονται σε υπηρεσία  μεταφέροντας 40 τόνους πυρηνικών ή συμβατικών όπλων το κάθε ένα!
Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στη Δύση, καθώς τα Tu-160 προορίζονται για «βαριές» αποστολές, π.χ. τον πυρηνικό βομβαρδισμό των ΗΠΑ με βλήματα cruise και εν πάση περιπτώσει τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά τους (ακτίνα δράσης πάνω από 12.000 χλμ.) δεν ταιριάζουν με την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας που εντάσσεται στις περιπολίες τους, αλλά φαίνεται ότι η Ρωσία επιχειρεί να στείλει ισχυρό μήνυμα προς πάντες: ΝΑΤΟ, Τουρκία, καυκάσιες δημοκρατίες, αλλά και Ιράν.
Τώρα είναι σε  υπηρεσία στην 37η Στρατιά και πιο συγκεκριμένα στην 22η Αεροπορική Μεραρχία που έχει βάση την Αεροπορική Βάση (ΑΒ) Engels απ’όπου επιχειρεί το 121o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα των «λεικών κύκνων» όπως είναι το παρατσούκλι τους.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΚΟΠΕΛΟΣ τι ετοιμάζουν πάλι τα λαμόγια?

 ΣΚΟΠΕΛΟΣ τι ετοιμάζουν πάλι τα λαμόγια?
αυτή η χοντρή πάλη ψητό μύρισε ?

Στο 96,7% η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας

Πρωτιά χρεοκοπίας για Ελλάδα από τον οργανισμό CMA. Όταν ολοκληρωνόταν το PSI είχε μείνει εκτός της πρώτης δεκάδας
Στην πρώτη θέση παγκοσμίως με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας επανήλθε η Ελλάδα.
Η πιθανότητα χρεοκοπίας, σύμφωνα με τον οργανισμό CMA ανήλθε στο 96,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Τονίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους η Ελλάδα ήταν εκτός της πρώτης δεκάδας δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο ολοκληρωνόταν το PSI.
Ο CMA, σύμφωνα με την "Καθημερινή", σημειώνει πως αυτό αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων δεν επέδρασε σημαντικά στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.
Αντίθετα, στις χώρες με το μικρότερο ποσοστό να χρεοκοπήσουν μέσα στην επόμενη πενταετία πρώτη είναι η Νορβηγία με ποσοστό 2,8%, και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 4,3% και η Ελβετία με 4,6%.

Αποσύνθεση!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ: ή μισθοί πείνας ή απολύσεις! Για την άμεση υπεράσπιση των όρων της ζωής μας.


           Οι εταιρείες στο λιανεμπόριο που είναι οι πρώτες διδάξασες στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αντιμετωπίζουν τους/τις εργαζόμενους/ες ως προϊόντα προς απόσυρση από τη στιγμή που όλοι οι μνημονιακοί νόμοι συντρίβουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Έτσι κι η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ αφού ζήτησε νέα μείωση μισθών από τους εργαζόμενους, για όσους δεν συμφώνησαν, καταφεύγει στη «νομιμότητα» της τρίμηνης προειδοποιητικής απόλυσης προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην λάβουν καν ολόκληρη την αποζημίωσή τους.
Τα περιστατικά στα καταστήματα της περιοχής μας σπάνια βγαίνουν στην επιφάνεια των ταξικών αγώνων και ν΄ αποκτήσουν διαστάσεις μέσα στο εργατικό κίνημα. Όσα βγαίνουν, σπάνια έχουν συνέχεια, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του κλάδου, της απροθυμίας των αντίστοιχων σωματείων να αντιμετωπίσουν με μαχητικό τρόπο τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες αλλά κι εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας μιας νέας γενιάς εργαζομένων που γνωρίζουν ως μόνο δικαίωμα……την ελαστική απασχόληση και την ανασφάλιστη εργασία.
Σήμερα, οι περισσότεροι εργατικοί αγώνες είναι αναποτελεσματικοί εφόσον αυτοπεριοριστούν στα όρια των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων των εργατικών δικαιωμάτων., Στη σημερινή περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, όλα τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν πάψει να είναι συνδικαλιστικά κι έχουν αναχθεί στη σφαίρα της πολιτικής. Το κομβικό ερώτημα σήμερα είναι ποια κοινωνική τάξη θα χρεοκοπήσει και ποια κοινωνική τάξη θα έχει την εξουσία.
Εφόσον οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν, είναι σκόπιμο να δημιουργούνται ανοικτές επιτροπές αγώνα & δράσης, ικανές να συσπειρώσουν όλο το μάχιμο δυναμικό για τις ανάγκες του αγώνα, που εξ αρχής σημαίνει απόρριψη της «νομιμότητας» των εργοδοτών και των νόμων των μνημονιακών ληστών. Αυτό δεν σημαίνει απόρριψη των νόμιμων μεθόδων (επιθεώρηση εργασίας, δικαστήρια κλπ) αλλά υποταγή των νόμιμων μέσων στις ανάγκες του αγώνα των εργαζομένων για να μείνουν…στη ζωή. Αυτή είναι η μόνη νομιμότητα που αναγνωρίζουμε.
Είτε θα ενώσουμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους πάνω στα πολιτικά τους συμφέροντα ως κοινωνικής τάξης, είτε θα συμβιβαστούμε με μια ζωή των αθλίων. Κι αυτό απαιτεί μια νέα τολμηρή πολιτική για τα ταξικά μας συμφέροντα.
Είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο καπιταλισμός έχει χρεοκοπήσει! Είναι στα δικά μας χέρια να δώσουμε τη λύση που είναι αναγκαία.
Τη κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές!

  • Άμεση ανάκληση των απολύσεων και των μειώσεων μισθών στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ!
  • Μοίρασμα του χρόνου δουλειάς σε όλους με αξιοπρεπείς μισθούς διαβίωσης.
  • Άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
  • Πλήρης & μονομερής διαγραφή του χρέους! Ούτε 1 ευρώ για τους τοκογλύφους.
  • Εθνικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, όλων των μεγάλων αλυσίδων διανομής, κάτω από το έλεγχο των εργαζομένων.
  • Όλη η εξουσία στους εργάτες!

Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Α ρε JUMBO!!! ΠΑΣΚΕΔΙ που σου χρειάζεται!!!


10 Ιουλίου 2012Τα jumbo άνοιξαν πόλεμο με τον κλάδο των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, δυσφημίζοντάς τον με το τηλεοπτικό spot της καφετέριας, προκειμένου να πουλούν τα δικά τους προϊόντα. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ αμέσως αντέδρασε και στις 15 Ιουνίου έστειλε ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ για την παύση του συγκεκριμένου Spot. Τα Jumbo απήντησαν με e-mail στον ΠΑΣΚΕΔΙ, που μπορείτε να το διαβάσετε και ο ΠΑΣΚΕΔΙ έστειλε εκ νέου ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ (μπορείτε να την διαβάσετε) με κοινοποίηση στην διαφημιστική τους Pollen adv και στο Ε.Σ.Ρ. Επειδή τα jumbo ακόμη δεν απάντησαν, ο ΠΑΣΚΕΔΙ έδωσε εντολή ήδη στο Νομικό του τμήμα να εγείρει ΑΓΩΓΗ εναντίον τους και καλεί τον κλάδο να δείξει την ίδια απαξίωση που δείχνουν και τα jumbo προς αυτόν.......


ΠερισσότεραΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ''ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.'', δημοσιοποιεί την αλληλογραφία, που από 15 Ιουνίου 2012 είχε με την Jumbo ΑΕΕ, πριν χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα εναντίον της, αναγκάζοντάς την να πει ''Ε ρε ΠΑΣΚΕΔΙ που μας χτρειάζονταν''. Δεν ισχυριζόμαστε πως είμαστε ο ''αγγελικά πλασμένος κλάδος'', όπως κανένας άλλωστε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως τα Jumbo εξουσιοδοτήθηκαν από ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, να ''ξυλοφορτώνουν'', όσους δεν μπορούν να πωλούν φτηνά προϊόντα. Εξ 'αλλου και αυτοί τα no name Ασιατικής προέλευσης, διαθέτουν με φτηνές τιμές, ενώ τα επώνυμα π.χ. playmobil, Barbie, τα πωλούν όσο και τα υπόλοιπα καταστήματα παιχνιδιών, παραπλήσιου βεληνεκούς.

Ο ΠΑΣΚΕΔΙ μόλις αντιλήφθηκε την προβολή του διαφημιστικού Spot της Jumbo, το περιεχόμενο του οποίου προσβάλλει άμεσα ολόκληρο τον κλάδο των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που αριθμεί 121.000 επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν εργασία σε 700.000 οικογένειες, αποτελώντας την ραχοκοκαλιά της Εθνικής μας Οικονομίας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, αφού δημιουργεί απαξιωτικούς συνειρμούς στους τηλεθεατές για την Εστίαση και Διασκέδαση της Χώρας μας, διαμαρτυρήθηκε έντονα μέσω ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ, που της κοινοποίησε.

Στο ως άνω ΕΞΩΔΙΚΟ, αναφέρεται χαρακτηριστικά, πως για τις όποιες παρατυπίες μας, λογοδοτούμε στους αρμόδιους φορείς του Κράτους κι επειδή τα εκατομμύρια των πελατών μας, δε χρειάζονται ‘’Ρομπέν των Δασών’’ να μας ‘’ξυλοφορτώσει’’, αρκεστείτε να διαφημίζετε τα ασφαλή για τα παιδάκια και τη Δημόσια υγεία  πάμφθηνα προϊόντα σας, χρησιμοποιώντας θεμιτές ή αθέμιτες μεθόδους, που αφορούν το δικό σας κλάδο, μη εμπλέκοντας άλλους.

Στην συνέχεια, την καλεί να αποσύρει αμέσως το παραπάνω προσβλητικό διαφημιστικό μήνυμα δηλώνοντας πως επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος, για την προστασία και αξιοπρέπεια ολόκληρου του κλάδου.

Σε 3 ημέρες η Jumbo ΑΕΕ, απήντησε στο ΕΞΩΔΙΚΟ του ΠΑΣΚΕΔΙ, αναφέροντας ευθαρσώς, πως η συγκεκριμένη επίμαχη ταινία, στηρίζεται σε μια υπερβολή, για να σχολιάσει και να αφυπνίσει όλους μας, για τον τρόπο που πρέπει να κινείται η αγορά, ώστε να μπορούμε να επιβιώνουμε όλοι μας, έμποροι και καταναλωτές, λες και  είμεθα υποχρεωμένοι οι πάντες, να προμηθευόμαστε προϊόντα της πάμθηνης, αλλά αμφιβόλου ποιότητας Κινέζικης αγοράς.

Παρακάτω τονίζει, πως η υπερβολική τιμή που κοστίζουν στην ταινία οι 2 φραπέ και το ένα τοστ, είναι ακριβώς η δικλείδα ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή παρανόηση στην πρόθεση του μηνύματος. Δηλαδή, η τιμή είναι τόσο υψηλή που σχολιάζει μια πιθανή αισχροκέρδεια που μπορούμε κάλλιστα να συναντήσουμε σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

Είμαστε σίγουροι, ισχυρίζεται η Jumbo, ότι τα μέλη του συνδέσμου σας δεν έχουν τέτοιες τιμές, άρα δεν έχουν κανέναν λόγο να θιχθούν.

Για την Jumbo A.E.E.
Τμήμα Marketing

Ο ΠΑΣΚΕΔΙ στις 25 Ιουνίου 2012 απέστειλε εκ νέου στην Jumbo ΑΕΕ, ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ με κοινοποίηση στην διαφημιστική της Pollen adv και στο Ε.Σ.Ρ. , με το παρακάτω περιεχόμενο:

Κύριοι,
Η απάντηση η οποία λάβαμε από εσάς στην διαμαρτυρία μας και το αίτημά μας να αποσύρετε το διαφημιστικό σποτ της εταιρείας σας, ουδόλως επαρκής είναι.
Καταρχήν παραδέχεστε και εσείς οι ίδιοι ότι η διαφήμιση της εταιρείας σας στηρίζεται σε μία υπερβολή καθώς επίσης και ότι είναι υπερβολική η τιμή που φέρεται να κοστίζουν οι δύο καφέδες και το ένα τοστ στην καφετέρια που εμφανίζεται στην διαφήμιση. Μια διαφήμιση όμως πρέπει να βασίζεται πρωτίστως στην αρχή της αλήθειας ούτως ώστε να μην προσβάλλεται ή να αποκλείεται η ελευθερία έκφρασης του πελάτη. Συνεπώς με την εν λόγω διαφήμιση ακυρώνετε εσείς το δικαίωμα του πελάτη – καταναλωτή να αποφασίζει ελεύθερα και τον παραπλανάτε με σκοπό την προσέλκυσή του στα δικά σας προϊόντα. Παγιδεύετε με άλλα λόγια τον καταναλωτή στην επιλογή των προϊόντων της εταιρείας σας έναντι και εις βάρος της «ακριβής» ως εσείς υπερβολικά την παρουσιάζετε, αναψυχής του σε μία καφετέρια.

Προσέτι δε, στην επιστολή σας αναφέρετε ότι «η τιμή είναι τόσο υψηλή που σχολιάζει μια πιθανή αισχροκέρδεια που μπορούμε κάλλιστα να συναντήσουμε σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους». Παραδέχεστε συνεπώς ότι παρουσιάζετε ένα φαινόμενο αισχροκέρδειας, πλην όμως η διαφήμισή σας δεν αναφέρεται σε όλους τους κλάδους, αλλά πολύ συγκεκριμένα στον κλάδο της εστίασης – διασκέδασης, τον οποίον παρουσιάζετε στο σύνολό του να αισχροκερδεί εις βάρος των καταναλωτών. Εκμεταλλεύεστε συνεπώς το κοινό αίσθημα σε μια εποχή ανατιμήσεων και οικονομικής δυσχέρειας των Ελλήνων καταναλωτών ώστε να προωθήσετε τα δικά σας προϊόντα για τα οποία παρ’ όλα αυτά δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά ή παρουσίασή τους στην εν λόγω διαφήμιση.

Με την διαφήμισή σας είναι σαφές ότι δεν περνάτε κανένα μήνυμα αφύπνισης για τον τρόπο που πρέπει να κινείται η αγορά, αλλά ούτε και αυτός είναι ο στόχος σας. Η διαφήμιση, κυρίως και ιδίως όταν πρόκειται για μία εταιρεία όπως η δική σας εν προκειμένω, στοχεύει στο να διευρύνει το καταναλωτικό της κοινό και όχι να περάσει κοινωνικά μηνύματα.

Μπορεί εσείς να εκφράζετε με μεγάλη σιγουριά στην επιστολή σας προς εμάς πως «τα μέλη του συνδέσμου μας δεν έχουν τέτοιες τιμές και άρα κανένα λόγο να θίγονται», πλην όμως το μήνυμα που περνάτε με την διαφήμισή σας κατατείνει στο εντελώς αντίθετο. Εμφανίζετε όλως αναληθώς και ανυπόστατα ένα κλάδο να αισχροκερδεί και εσάς ως η λύση στο πρόβλημα αυτό με το σλόγκαν σας «ε ρε jumbo που σας χρειάζεται».

Με την διαφήμισή σας δυσφημείτε ένα ολόκληρο κλάδο, χωρίς αυτό να είναι αναγκαίο ή ανάλογο με τους σκοπούς που σαν εταιρεία θέλετε να προωθήσετε. Ουδόλως θεμιτό είναι να επιχειρείτε να προωθήσετε τα προϊόντα σας αναφερόμενοι δυσφημιστικά σε άλλους κλάδους άκρως διαφορετικούς από αυτούς που εσείς ανταγωνίζεστε, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόσασταν ως εταιρεία να συμβεί το αντίθετο.

Μια διαφήμιση μπορεί να είναι πετυχημένη και πάνω από όλα σύννομη, χωρίς να καταφεύγει σε δυσφημιστικές μεθόδους και μάλιστα εν προκειμένω εις βάρος ενός κλάδου όπως είναι αυτός την εστίασης – διασκέδασης ο οποίος αν και ζωτικός για τα εγχώρια συμφέροντα, πλήγεται καθημερινά από την υπάρχουσα οικονομική κρίση.

Καταλήγοντας, η διαφήμισή σας είναι αναληθής, παραπλανητική συγκριτική και δυσφημιστική και ως τέτοια παραβιάζει τις αρχές που πρέπει να διέπουν μια διαφήμιση και κατ’ επέκταση ξεπερνά τα όρια του θεμιτού ανταγωνισμού.
Παρακαλείσθε όπως αποσύρετε από όπου εμφανίζεται ή τροποποιήσετε την εν λόγω διαφήμιση ώστε αυτή να είναι σύννομη και να μη θίγει τα έννομα συμφέροντα των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης – διασκέδασης. Να ανταποκρίνεται στην αλήθεια των πραγμάτων χωρίς άδικες, παραπλανητικές, αθέμιτες και δυσφημιστικές συγκρίσεις, σεβόμενοι και το δικαίωμα ενημέρωσης των καταναλωτών. Επιπρόσθετα παρακαλείστε να μας κοινοποιήσετε έγγραφη απάντηση – συγγνώμης σας προς δημοσιοποίηση αυτής στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΚΕΔΙ, ώστε να λάβουν γνώση και τα μέλη του συνδέσμου μας.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός ετέρου νόμιμου δικαιώματός μας.

Με εκτίμηση,
Εκ του ΠΑΣΚΕΔΙ
Το Νομικό Τμήμα

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την άνοδο της Νίκης Βόλου στη Football League:


«Η άνοδος της Νίκης Βόλου στη Football League αποτελεί δικαίωση της διοίκησης, του προπονητή και των ποδοσφαιριστών της ομάδας της πόλης μας, που πέτυχαν αυτό τον σημαντικό στόχο με το σπαθί τους!
Αποτελεί και δικαίωση των φιλάθλων που στήριξαν με πίστη και πάθος την προσπάθεια της ομάδας τους.
Στη Νίκη αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή την επιτυχία, που είναι επιτυχία και για όλο το νομό μας.
Εύχομαι ανάλογα δυναμική και εντυπωσιακή να είναι η πορεία της Νίκης και στα σαλόνια της Football League

Σχόλιο του Γραφείου τύπου για τις επιστολές της ΓΣΕΕ προς εργοδότες και κυβέρνηση για την υπογραφή Εθνικής Σύμβασης


Η πλειοψηφία της ΓΣΕE με τις επιστολές της πίσω από τις πλάτες της εργατικής τάξης ετοιμάζει να ενταφιάσει τις εργατικές διεκδικήσεις, ζητώντας μείωση του μη μισθολογικού κόστους, υγιείς κανόνες ανταγωνισμού που αυτό σημαίνει βάσανα και φτώχεια για τους εργαζόμενους.
     Εγκωμιάζει για μια ακόμα φορά  τον κοινωνικό διάλογο, που είναι γνωστά τα αποτελέσματα του το προηγούμενο διάστημα για την κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις κλπ.
Τα προβλήματα που αφορούν την κατάργηση των ΣΣΕ, την μετενέργεια, την αθλιότητα των ατομικών συμβάσεων και άλλα δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες, αλλά είναι ζήτημα πάλης των εργαζομένων. Είναι θέμα απαίτησης από την κυβέρνηση να ακυρώσει όλους τους αντεργατικούς νόμους.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να οργανωθεί στους τόπους δουλειάς. Να οργανώσει την πάλη της, να απαλλαγεί από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και να διεκδικήσει την ικανοποίηση των  σύγχρονων αναγκών της. 

                                                Το Γραφείο Τύπου
                                                                

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου