Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Εμμεσα βέλη

Εμμεσα βέλη προς τις επιχειρήσεις της Αγριάς και της Νέας Αγχιάλου επέρριψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απ. Αθανασός για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των καταστηματαρχών των δύο παραπάνω περιοχών.

Διεθνές ενδιαφέρον για την Αλόννησο


Σειρά αφιερωμάτων που έχουν ως επίκεντρο την Αλόννησο και τις φυσικές της ομορφιές, βλέπουν διαρκώς διαρκώς το φως την δημοσιότητας σε διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας. «Ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες» θεωρεί την Αλόννησο και ο έγκυρος διαδικτυακός τόπος «Travel Weekly», ενώ η «Daily Mail» προτρέπει τους αναγνώστες της «να ξεχάσουν τα προβλήματα της Ελλάδος καθώς τους περιμένουν πανέμορφοι και ξεχωριστοί προορισμοί, όπως η Αλόννησος».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών επί θεμάτων τουρισμού, οι στοχευμένες και αποτελεσματικές κινήσεις του Δήμου Αλοννήσου στην Βρετανική Αγορά έχουν ήδη αποφέρει καρπούς, οι οποίοι μεταφράζονται σε ευρεία αναγνωρισιμότητα του νησιού, διεθνώς.
div class="MsoNormal">
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεσματικότητας και αγαστής συνεργασίας ΟΤΑ με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού αποτελούν, εξάλλου, οι πρόσφατες εκπαιδευτικές παρουσιάσεις του Δήμου Αλοννήσου σε Βρετανούς Tour Operators. Ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλοννήσου, κ. Κώστας Ευσταθίου παρουσίασε τον προορισμό στο στελεχιακό δυναμικό επιλεγμένων γραφείων Τ.Ο. στη Μεγάλη Βρετανία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξειδικευμένες μορφές τουρισμού που υποστηρίζει ο προορισμός καθώς είναι δημοφιλής για το θαλάσσιο πάρκο, τη πλούσια χλωρίδα και πανίδα που διαθέτει, τις παραδόσεις, την ιστορία, τη γαστρονομία την κουλτούρα και την τοπική φιλοξενία.
Οι εξειδικευμένες παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία των TOs και του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας με τη συμμετοχή δεκάδων υπευθύνων πωλήσεων και αρμόδιων στελεχών από Βρετανικά, καθιερωμένα αλλά και πιο μικρά και ευέλικτα ταξιδιωτικά γραφεία. Στο πλαίσιο των συναντήσεων έγινε ανταλλαγή χρήσιμων απόψεων και τέθηκαν οι βάσεις για νέες επωφελείς συνεργασίες στο άμεσο μέλλον. «Στόχος είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε Ελληνικές περιοχές και το trade κοινό της Μ. Βρετανίας. Μέσα από στοχευμένες ενέργειες μπορεί να επιτευχθούν σημαντικά βήματα για την ανάδειξη των Ελληνικών προορισμών και ιδίως όσων διαθέτουν τις πρώτες ύλες για την τόνωση των θεματικών μορφών του τουρισμού που προσελκύουν τουρίστες υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου. Η Αλόννησος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης», επισημαίνει η Διευθύντρια ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, κ. Κυριακή Μπουλασίδου, η οποία συνέβαλε προσωπικά στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού τριημέρου. Παράλληλα υπήρξε φροντίδα για την προβολή του προορισμού σε εκατοντάδες χιλιάδες εν δυνάμει Βρετανούς ταξιδιώτες μέσα από έγκριτα ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο του πολυδιάστατου προγράμματος προβολής και Δημοσίων Σχέσεων που υλοποιείται με τη συμβολή εξειδικευμένης εταιρίας συμβούλων τουριστικού μάρκετινγκ, ο Δήμος Αλοννήσου διατυπώνει «θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας κ. Κυριακή Μπουλασίδου, τον κ. Αναστάσιο Πίσσα, υπεύθυνο επικοινωνίας με τους Βρετανούς Τour Operators και τον κ. Αλέξανδρο Κωνσταντίνου, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και ΜΜΕ για τον επαγγελματισμό και την πολύτιμη υποστήριξή τους».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Κοινωνικός Τουρισμός και φέτος!

alt
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού θα υλοποιηθεί και φέτος. 
Με απόφαση της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη εγκρίνεται η απόφαση του ΕΟΤ για την υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» από τον Αύγουστο φέτος έως τις 31 Μαΐου 2013 με προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση πολυνομοσχεδίου για τον τουρισμό και σχέδιο δράσης άμεσης εφαρμογής 7 συγκεκριμένων κινήσεων μεταξύ των οποίων και τη σύναψη συμφωνίας κοινωνικής ειρήνης.
Σε συναντήσεις που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη συζητήθηκαν τα προβλήματα του τουρισμού της πόλης και με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Α. Τζιτζικώστα η προβολή της συμπρωτεύουσας.
Για την προσέλκυση κρατήσεων τελευταίας στιγμής συναντήθηκε με τους πρέσβεις της Κίνας, της Γερμανίας της Βρετανίας, του Ισραήλ και την πρέσβειρα της Αυστραλίας.

Η απάντηση Βενιζέλου στα ποιήματα που ακούστηκαν το Σαββατοκύριακο στη βουλή...

(Το ποίημα «Οδύσσεια» από την συλλογή "Τόποι Νέοι" του ποιητή Τηλέμαχου Χυτήρη)...

Σκοταδισμός

Ο γνωστός για τις σκοταδιστικές, ακροδεξιές απόψεις του, μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, που εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το σωματίδιο Χιγκς, η πειραματική επιβεβαίωση του οποίου ανακοινώθηκε από επιστημονικές ομάδες του CERN στη Γενεύη, είναι προϊόν του διαβόλου, αποτελεί μια γραφική περίπτωση. Μόνο να γελάς μπορείς μ’ αυτά που κατά καιρούς δηλώνει.

Τα πρωτοσέλιδα των αστικών εφημερίδων, όμως, και τα πολυσέλιδα αφιερώματά τους στην ανακάλυψη του «σωματίδιου του θεού» δεν είναι γραφικές περιπτώσεις τύπου Σεραφείμ. Είναι οι φορείς της αστικής ιδεολογίας που πήραν μια ακόμη επιστημονική ανακοίνωση, τη μετέτρεψαν σε λαϊκό ανάγνωσμα (ανάθεμα αν καταλαβαίνουν στοιχειωδώς αυτά που γράφουν οι δημοσιογράφοι του αστικού Τύπου) και την έριξαν στην πιάτσα συνοδευόμενη με αφάνταστες δόσεις αγνωστικισμού και μυστικισμού, που καλλιεργούν ένα μοντέρνο σκοταδισμό.

Ειρωνία: και ο Πίτερ Χιγκς, που διατύπωσε τη θεωρία του «πεδίου Χιγκς» το 1964, και ο Στίβεν Χόκινγκ, που υποστηρίζει σθεναρά ότι το «μποζόνιο Χιγκς» δεν υπάρχει και διατυπώνει μια άλλη θεωρία, είναι δεδηλωμένα άθεοι και έχουν υποστηρίξει δημόσια τον αθεϊσμό τους. Παρά ταύτα, το «μποζόνιο Χιγκς» αποκαλείται ευρέως «σωματίδιο του θεού». Ετσι πρέπει να το αποστηθίσει η πλατιά λαϊκή μάζα. Ενας άλλος φυσικός, ο Λίον Λέντερμαν, έγραψε το 1993 ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα, ο εκδότης -με τη σύμφωνη γνώμη και του συγγραφέα, προφανώς, που υπολόγισε στην κονόμα, ενώ πήρε υπόψη του και το γενικότερο όφελος του συστήματος– έβαλε τον «πιασάρικο» τίτλο «The God Particle: If the Universe is the Answer, what is the Question?» (Το σωματίδιο του Θεού: Αν το σύμπαν είναι η απάντηση, ποια είναι η ερώτηση;) και η αστική ιδεολογία ήταν έτοιμη να προσδώσει μεταφυσικό βάρος σε μια υπόθεση καθαρά υλιστική-επιστημονική.

Τι κι αν ο Χιγκς σιχτίρισε τον Λέντερμαν («ο Lederman θα πρέπει να απαντήσει σε πολλά», δήλωνε προ εξαετίας στη Γενεύη); Τι κι αν εξακολουθεί να διακηρύσσει τον αθεϊσμό του; Ο Λέντερμαν πήρε Νόμπελ, αλλά ο Χιγκς μπορεί να μην το πάρει ποτέ (είναι, βλέπετε, και η δεδηλωμένη θέση του στο πλευρό των Παλαιστίνιων και η άρνησή του το 2004 να πάει στο Ισραήλ για να παραλάβει ένα βραβείο). Να το πάρει η ομάδα του CERN και όχι αυτός. Τι κι αν διαμαρτύρονται ακόμα και επιστήμονες του CERN, δηλώνοντας οργισμένοι για τον όρο «σωματίδιο του θεού», που χρησιμοποιείται κατά κόρον; Ο όρος έτσι θα περνάει στο ευρύ κοινό, το άσχετο με τη θεωρητική φυσική, γιατί αυτό θέλει η αστική δικαιολογία.

Προσέξτε με πόση καυστικότητα χτυπούσε ο Χιγκς την προσπάθεια να ντυθεί με θεολογικό περίβλημα η θεωρητική του εργασία: «Είμαι άθεος, πιστεύω στην Επιστήμη. Ακόμα και αν τελικά καταφέρουμε να το δούμε (σ.σ. το σωματίδιο), δε σημαίνει ότι αυτόματα λύνονται όλες οι απορίες μας. Κατανοώ ότι η λέξη “Θεός” εξυπηρετεί τους δημοσιογράφους και κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα κενά για να συμπληρωθεί το παζλ της γέννησης του Σύμπαντος. Μπορεί επίσης να είμαι λάθος, αλλά τότε θα πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο στη θέση του, οπότε θα απαλλαγώ μια και καλή και από το βάρος του “Θεού” στη θεωρία μου».

Δε διαθέτουμε τις απαιτούμενες γνώσεις για να πάρουμε θέση υπέρ της μιας ή της άλλης επιστημονικής θεωρίας για τη γέννηση του σύμπαντος. Γνωρίζουμε, όμως, λόγω και μιας σχετικής επαφής με το αντικείμενο στα χρόνια των σπουδών, ότι όλες οι υποθέσεις που διατυπώνονται αξιωματικά από τους θεωρητικούς φυσικούς, προκειμένου να σηματοδοτήσουν την περαιτέρω έρευνα, όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με τη θεολογία, με τη θρησκευτική κοσμοαντίληψη, αλλά βρίσκονται στον αντίποδά της, αποτελούν την απόλυτη άρνησή της.

Δυστυχώς, η αστική προπαγάνδα κερδίζει. Κερδίζει γιατί έχει στο πλευρό της και εξωνημένους επιστήμονες, που υπηρετούν την αποβλάκωση του «πλήθους».

Π.Γ.

http://www.eksegersi.gr/article.php?issue_id=457&cat_id=33

Ρωμαϊκά όργια στα ολυμπιακά χωριά
Πληθώρα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει το βιβλίο Βρετανού αθλητή, μέλους της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, με τίτλο «The Secret Olympian», (Ο Μυστικός Ολυμπιονίκης), μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της Ολυμπιάδας στο Λονδίνο.

Το βιβλίο υπογράφεται από έναν αθλητή που φέρει, για ευνόητους λόγους, το ψευδώνυμο «Anon». Ο αθλητής, ο οποίος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Σίδνεϊ το 2000, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι είδαν τα μάτια του και τι άκουσαν τα αυτιά του καθ' όλη τη διάρκεια των Αγώνων.

Στο βιβλίο εμπεριέχονται σκηνές και… αναμνήσεις του αθλητή από τα ρωμαϊκά όργια που έγιναν στα Ολυμπιακά Χωριά των Αθηνών και του Σίδνεϊ.

«Ο τόπος διαμονής των αθλητών ήταν ένα τεράστιο πάρτι όπου, όταν ερχόταν το απόγευμα, όλοι έπιναν, μεθούσαν και έκαναν σεξ μέχρι τα ξημερώματα, ειδικά αν δεν είχαν κάτι να κάνουν την επόμενη ημέρα. Το Χωριό είχε παντού μηχανήματα όπου μοίραζαν δωρεάν προφυλακτικά διά πάσα χρήση» τονίζει ο ανώνυμος κωπηλάτης.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι τους είχαν διανεμηθεί 13 προφυλακτικά κατά τη διάρκεια των Αγώνων και χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για σεξουαλικές επαφές μεταξύ (συν)αθλητών. Αρκετοί όμως εκ των συναθλητών του -όπως αναφέρει- δεν άντεχαν όλο αυτό το συνεχές πάρτι μέχρι πρωίας κι έφευγαν από το Χωριό, προτιμώντας να πληρώσουν από την τσέπη τους και να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο εκτός του χώρου, όπου θα έβρισκαν την ησυχία τους. Οι επικεφαλής των αποστολών ήταν ενήμεροι; Σύμφωνα με τη «New York Post», οι υπεύθυνοι ούτε επικροτούν αυτή τη συμπεριφορά αλλά ούτε την καταδικάζουν.

Ο Βρετανός αποκαλύπτει επίσης ότι, ενώ οι κανονισμοί απαγορεύουν ρητώς το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, οι αθλητές βρίσκουν τρόπους να τα «εισάγουν» στα Ολυμπιακά χωριά και στη συνέχεια να επιδίδονται σε ένα ανελέητο… πάρτι με sex, drugs and… alcholol!

Μέσα από τις αφηγήσεις του συγγραφέα προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι αθλητές που έλαβαν μέρος στους Αγώνες προετοιμάζονταν εξ απαλών ονύχων για τη συμμετοχή τους.

«Οι περισσότεροι εξ αυτών βρέθηκαν στο άθλημά τους καθαρά από σπόντα, επειδή δεν ήταν καλοί σε κάποιο άλλο αγώνισμα που είχαν ξεκινήσει όταν ήταν μικροί».

Επίσης, σπεύδει να υπογραμμίσει πως πολλοί από τους συναθλητές του ήθελαν να πάρουν μέρος στους Αγώνες μόνο για την εμπειρία και προκειμένου να ζήσουν από κοντά τη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή, δίχως να έχουν κάποιες ιδιαίτερες προσωπικές φιλοδοξίες διάκρισης σε αυτούς.

Δημοσιεύματα με αφορμή το επίμαχο βιβλίο κάνουν αναφορά και στο σκάνδαλο που ξέσπασε το 2009 με τις φωτογραφίες του Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Μάικλ Φέλπς, που τον αποτύπωναν να καπνίζει μαριχουάνα σε ένα πάρτι. Και τότε δεν υπήρξε κάποια τιμωρία. Επίσης, θυμίζουν τις μαρτυρίες μιας ιερόδουλης, η οποία είχε τονίσει ότι ο πρωταθλητής κολύμβησης έπρεπε να πάρει χρυσό και στο… σεξ.

διεκομίσθη μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, από το λιμάνι Αλόννησου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ» Ν.Σ. 32, 60χρονος,


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, από το λιμάνι Αλόννησου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ» Ν.Σ. 32, 60χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αποπληρωμή συμβασιούχων μερικής απασχόλησης

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για την επιχορήγηση των δήμων προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού μερικής απασχόλησης για την υλοποίηση επιχειρησιακών σχεδίων παροχής υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα.

Το συγκεκριμένο προσωπικό παρέμενε απλήρωτο από την αρχή του έτους.

Επιπλέον, υπογράφτηκε η κατανομή της πρώτης δόσης ύψους 2.000.000 Ευρώ σε νησιωτικούς Δήμους, για τις λειτουργικές ανάγκες των εργοστασίων αφαλάτωσης, προκειμένου οι Δήμοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης κατά την τουριστική περίοδο.

Εξάλλου, υπογράφτηκαν οι αποφάσεις για την μισθοδοσία του προσωπικού που μεταφέρθηκε από το πρώην Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και τις λειτουργικές ανάγκες των μαθητικών Εστιών ύψους 4.630.000.

Τέλος, κατανεμήθηκαν 1.269.714 Ευρώ για την αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων για την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2012.

Πώς να προστατευτείτε από τους κινδύνους του καύσωνα


Εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Υγείας σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, μετά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, με την οποία δίνονται οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα.
Οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας, που σύμφωνα με την ΕΜΥ ενδέχεται να ξεπεράσουν σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου και θα συνεχιστούν για τις επόμενες 6 με 7 ημέρες με μικρές αυξομειώσεις, δημιουργούν το φαινόμενο του καύσωνα, που όπως εκτιμά το υπουργείο Υγείας, γίνεται πιο έντονο στις πόλεις λόγω της ρύπανσης και της άπνοιας και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε πολίτες που ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς ομάδες. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας καλεί τα νοσοκομεία και τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας να βρίσκονται σε ετοιμότητα έως και την πάροδο του φαινομένου του καύσωνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:
1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).
2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως: Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών. Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
4. Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους).
5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ.λ.π.
6. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:  Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.  Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.
7. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.
8. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Σκόπελος τα λαμόγια παρουσιαστήκαν πάλι στο νησί !!!


Σκόπελος τα λαμόγια παρουσιαστήκαν πάλι στο νησί
Κάτι θα μοσχοβόλησαν πάλι καμία αρπαχτεί και ήρθαν αλλά αυτήν την φορά δεν θα τους αφήσουμε έτσι .προσοχή λοιπόν σε όλους τους φορείς της σκοπελίτικης κοινωνίας ούτε δραχμή στα λαμόγια ….

Γέμισε μελωδίες το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία του Λ. Μαχαιρίτσα


«Απόψε είμαστε όλοι Έλληνες», τραγούδησαν κάπου τριανταοχτώ χιλιάδες θεατές στη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Καλλιμάρμαρο. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ισπανία τραγούδησαν αυτό που πιστεύουν πως «Οι 'Άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο».
Αυτή άλλωστε ήταν η επιθυμία και το όνειρο του Έλληνα καλλιτέχνη που ταξίδεψε με την κιθάρα του σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συναντήσει, να τραγουδήσει και να φέρει στην Ελλάδα καλλιτέχνες όπως οι 'Αντζελο Μπραντουάρντι, Τονίνο Καροτόνε, Κριστόφ, Μπερνάρ Λαβιλιέρ, Νομάντι, Πιλούκα Αρανγκουρέν, Κουατουόρ Στίβενς, Γιόζεπ Τέρο.
Στο αρχικό πρόγραμμα βρίσκονταν και το όνομα του Λούτσιο Ντάλα αλλά όπως είπε ο Μαχαιρίτσας επί σκηνής «η ιστορία μας πρόλαβε».
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που καλλιτέχνες από Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία και Ελλάδα βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με αφορμή τη συμμετοχή τους στο δίσκο ενός Έλληνα καλλιτέχνη.
Μεταξύ όσων συμμετείχαν στη συναυλία ήταν και οι Eλεωνόρα Zουγανέλη, Xάρης Kατσιμίχας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής και άλλοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες

Τα πρώτα 30 δισ. φτάνουν στην Ισπανία στο τέλος του μήνα

Στο τέλος του Ιουλίου θα δοθεί η πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας της ευρωζώνης προς την Ισπανία ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Οι όροι που συνοδεύουν το πακέτο βοήθειας της ευρωζώνης, αξίας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να εγκριθούν στο τελικό τους στάδιο το δεύτερο μισό του Ιουλίου», δήλωσε ο Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, είπε ακόμη ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, συμφώνησαν να δοθεί στην Ισπανία παράταση ενός έτους - μέχρι το 2014 - για την επίτευξη του στόχου της μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

Μαυραγάνης: Εντατικοποιήστε τους ελέγχους για αύξηση εσόδων


Συνάντηση με τους επικεφαλής των 36 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας είχε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος τους έδωσε εντολές για την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αύξηση των δημοσίων εσόδων.


Παράλληλα ζήτησε από τους εφόρους να στείλουν όσο το δυνατόν νωρίτερα για εκκαθάριση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις χειρόγραφες δηλώσεις που έχουν παραλάβει. Υπενθυμίζεται ότι αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή χειρόγραφων δηλώσεων στις εφορίες.

Ζευγάρι ζει σε σπηλιά

Ένα δράμα από εκείνα που ακούει κανείς ότι συμβαίνουν, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι πραγματικότητα, εκτυλίσσεται στην παραλιακή του Ηρακλείου.

Μέσα σε μια σπηλιά, στην άκρη του δρόμου, ένα ζευγάρι Βούλγαρων μεταναστών έχει φτιάξει ένα σπιτικό με τα ελάχιστα υπάρχοντα που διαθέτει. Η εικόνα ραγίζει καρδιές με τους δύο μετανάστες να ζουν σαν άλλοι Ροβινσώνες, προσπαθώντας να επιβιώσουν σε μια πόλη που άλλοτε φημιζόταν για τη φιλοξενία των ανθρώπων της και που σήμερα την εποχή της κρίσης τούς δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Διερχόμενοι οδηγοί και περαστικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους, αντικρίζοντας αυτήν την εικόνα, ανέφεραν το περιστατικό στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ζητώντας την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους.

Το ζευγάρι διαμένει στη σπηλιά τις τελευταίες ημέρες, καθώς η οικονομική του κατάσταση δεν επιτρέπει να ενοικιάσει σπίτι. Τα μεροκάματα -συνήθως αγροτικές εργασίες- είναι ελάχιστα και τα χρήματα απολύτως αναγκαία, με αποτέλεσμα να βάζουν τη διαβίωσή τους σε δεύτερη μοίρα.

Η περίπτωση του ζευγαριού δεν άφησε ασυγκίνητη τη διοίκηση του ΕΚΗ, που βρέθηκε χθες στην περιοχή. Τις επόμενες ώρες, το ΕΚΗ θα δώσει στο ζευγάρι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ γίνονται προσπάθειες και συνεννοήσεις να βρεθεί μια λύση.

Πηγή: prismanews.gr

Έκθεση Αγροτικών Προϊοντων στην κεντρική πλατεία του Πόρου


Έκθεση   Αγροτικών  και παραδοσιακών Προϊόντων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  12 Αυγούστου 2012 στην Κεντρική Πλατεία Πόρου.
Ώρα έναρξης : 19.30Παρακαλούνται   όσοι    παραγωγοί   επιθυμούν να  εκθέσουν τα προϊόντα τους να επικοινωνήσουν με  τον  υπεύθυνο τις οργάνωσης κ. Μεταξά  Γεώργιο  στο τηλ :6977660872 προκειμένου να  πάρουν μέρος εκθέτοντας  και   προς  πώληση  τα προϊόντα τους (μέλι, ελιές, λάδι, τυροκομικά, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κηπευτικά, κρασί, σταφίδες, εργόχειρα , έργα τέχνης ,κ.α.
Πόρος 6 / 7 /2012
Σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων “Οι ΠΡΟΝΝΟΙ”  
Ο πρόεδρος
 Γεώργιος Μεταξάς   
Email   infporos@otenet.gr
http://www.anexarttitos.gr/article.asp?Aid=16548 

Στο παρά… πέντε γλίτωσε τον πνιγμό

Παρ’ ολίγον να πνιγεί χθέs το μεσημέρι, ένας ηλικιωμένος άνδρας στη θέση «Πλάκες», όταν αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και κάλεσε σε βοήθεια.


Ο ηλικιωμένος, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από λουόμενους, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου για προληπτικούς λόγους, ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί, ότι από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και χθες, σημειώθηκαν στο Βόλο άλλα δύο αντίστοιχα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής ανασύρθηκε από την περιοχή των Αλυκών, ένας 56χρονος αισθανόμενος ότι πνίγεται και φωνάζοντας για βοήθεια, ενώ το Σάββατο το απόγευμα στην Πλαζ Αλυκών ανασύρθηκε ευτυχώς σώα μια 72χρονη.

Απογοήτευση και ανησυχία προκαλεί η εικόνα των πολλών ξερών πεύκων που καταγράφονται στην γραφική παραλία Αλωνάκι Φαναρίου.


Απογοήτευση και ανησυχία προκαλεί η εικόνα των πολλών ξερών πεύκων που καταγράφονται στην γραφική παραλία Αλωνάκι Φαναρίου. 

Το ζήτημα είχε θέσει ενώπιον όλων των αρμόδιων φορέων του Νομού Πρέβεζας, η Πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Πάργας, Ελένη Κολιοφώτη, στην διευρυμένη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Σύμφωνα με την κ.Κολιοφώτη το πευκοδάσος στην Λούτσα και το Αλωνάκι έχουν υποστεί τρομερή ζημιά από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πεύκα ενώ εκτός των άλλων, καραδοκεί και ο κίνδυνος πυρκαγιάς. 

Η «ασθένεια» των πεύκων πάντως δεν είναι μόνο τοπικό φαινόμενο. Στην Κάρπαθο, το Ρέθυμνο, την Πιερία και αλλού, μέσα σε λίγα χρόνια ξεράθηκαν μεγάλα δέντρα ενώ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μύκητα που δημιουργεί το πρόβλημα σε συνάρτηση με την γήρανση των δέντρωνwww.epirusgate.blogspot.com

Greek Skopelos Καμάκι:Οι Χειρότερες Ατάκες Φλερτ Στην Παραλία!!

Όταν το come with me για να την βρεις να γλεντήσουμε together ακούγεται… ιδανικό!


To καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά, η θερμοκρασία ανέβηκε, μαζί και η λίμπιντος, τα ρούχα έγιναν λιγότερα, η διάθεση πιο χαλαρή και φυσικά ο νούμερο ένα προοορισμός είναι οι παραλίες με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Από την μάχη της ξαπλώστρας και τα σφηνάκια στο beach bar, μέχρι την παρέλαση όλων των γυναικών ανεξαιρέτως, με τα εντυπωσιακά μαγιό τους επιδεικνύοντας όλο καμάρι τα αποτελέσματα της σκληρής δίαιτας και γυμναστικής του χειμώνα και μαγνητίζοντας όπως είναι φυσικό τα βλέματα των ανδρών, οι οποίοι χρόνο με το χρόνο παρατηρούν όλο και λιγότερο… ύφασμα! Πώς λοιπόν να τους αδικήσουμε όταν επιδίδονται στο γνωστό… greek καμάκι προσπαθώντας να κερδίσουν έναν αριθμό τηλεφώνου, μία κουβέντα, ένα χαμόγελο ή απλά να περάσουν καλά με τα φιλαράκια τους. Και μπορεί κάποιες ατάκες να προκαλούν γέλιο με το πόσο έξυπνες και πετυχημένες είναι, υπάρχουν και κάποιες οι οποίες είναι… γροθιά στον καύσωνα, αφού κυριολεκτικά παγώνουν τον αποδέκτη! Έπειτα από έρευνα ανάμεσα σε φίλες και γνωστές, ιδού οι χειρότερες ατάκες φλερτ στην παραλία:

1. Εκτός από το να προκαλείς σεισμό στο πέρασμά σου, τι άλλο κάνεις στη ζωή σου; Πραγματικά, αγόρια, το να ρωτήσετε απλά με τι ασχολείσαι στη ζωή σου είναι πολύ πιο αξιοπρεπές και θέτει περισσότερες πιθανότητες να λάβει απάντηση! Το υπόλοιπο είναι απλώς περιττό…

2. Έχει πολλή ζέστη ή απλά εσυ ζεσταίνεις την ατμόσφαιρα; Είναι μέσα Ιουλίου, φυσικά και έχει ζέστη χριστιανέ μου!

3. -Είσαι από τη Χιροσίμα;

-Όχι γιατί;

-Γιατί μωρό μου είσαι βόμβα! Αν ακούσετε τη συγκεκριμένη ατάκα, προχωρείστε αμέσως σε μπουγέλωμα. Έχετε το ελευθέρας και την αμέριστη κατανόηση όλων!

4. Τελικά τα πόδια σου πού ακριβώς τελειώνουν; Αν είστε ψηλές, μπορείτε απλά να αδιαφορήσετε. Αν όμως είστε κοντές, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο τύπος στην προσπάθειά του να κάνει χιούμορ, απλά να σας εκνευρίσει!

5. Μήπως ξέρεις από πρώτες βοήθειες; Μόλις σε είδα μου κόπηκε η αναπνοή! Παραπέμψτε τον στο ναυαγοσώστη για να βρείτε και την ησυχία σας!

6. Αν δεν υπήρχε ο ήλιος, θα ήσουν το πιο καυτό πράγμα στην παραλία! Έλα όμως που υπάρχει και σε έχει βαρέσει και στο κεφάλι…

7. Κάνε μου μια χάρη, πες στο αγόρι σουυ πόσο τυχερό είναι! Απαντήστε , θα του το πω, και γυρίστε την πλάτη σας!

8. Γοργόνα μου εσύ! Μάλλον ο συγκεκριμένος έχει μείνει στη δεκαετία του ’60 και στις ελληνικές ταινίες. Το επόμενο βήμα είναι να σε πει και ζαργάνα!

9. Αχ και να’ μουν το μαγιό σου… Ευτυχώς που δεν είσαι γιατί μου αρέσει πολύ το δικό μου!

10. Νιώθω σαν τον Richard Gere, στέκομαι δίπλα σε μία pretty woman! Και μόνο το γεγονός ότι γνωρίζει τη σχέση Richard Gere και pretty woman θα πρέπει να σας προβληματίσει!

11. Να σε γλείψω να πάθω ζάχαρο! Ναι έχει ακουστεί και αυτό. Πριν εκτοξεύσετε οποιαδήποτε ύβρι εναντίον του κυρίου, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι 15 ετών!

Δραματικές οι προοπτικές για το 2012-13..στην Ακτοπλοΐα..


Οι προοπτικές τόσο για το 2012 όσο και για ολόκληρη τη δρομολογιακή ετήσια περίοδο 2012-2013 αναμένονται δυστυχώς δραματικές. Η καταστροφή όλων των εταιρειών πλοιοκτησίας είναι πλέον προ των θυρών.  «Ενώ λοιπόν από όλους είναι αποδεκτό ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δοκιμάζονται έντονα, οι μόνοι αρμόδιοι, οι πολιτικοί της χώρας μας, δεν κάνουν κάτι εύκολο για τη διάσωσή τους» επισημαίνει ο διευθυντής του ΣΕΕΝ, Νίκος Καβαλιέρος:
"Από το έτος 2004 συνεχώς ως πλοιοκτησία τεκμηριώνουμε και τους υπενθυμίζουμε ότι η καταστροφή της επιχειρηματικότητάς μας αργά αλλά σταθερά προχωράει. Δυστυχώς πλέον δεν είναι δυνατή η ασφαλής οικονομική διαχείριση καμίας εφοπλιστικής εταιρείας με τις παρούσες καταστάσεις των τιμών καυσίμων, λιπαντικών, διαχειριστικών εξόδων, συντήρησης, μισθοδοσίας, εργοδοτικών εισφορών κλπ. αν λάβουμε υπόψη τα έσοδα του πλοίου καθ’ όλη τη διάρκεια του  έτους.    
Το καλοκαίρι  προβλέπεται πτωτικό ως προς την κίνηση των επιβατών και οχημάτων, με αποτέλεσμα οι 60-70 πιθανόν «καλές» ημέρες ολόκληρου του θέρους να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα των 365 ημερών λειτουργίας ενός συμβατικού πλοίου" και καταλήγει:   
"Επίσης, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να συνεχιστεί ο παροπλισμός των επιβατηγών μας πλοίων ως και η πώλησή τους στο εξωτερικό, σε τιμές κατώτερες της πραγματικής αξίας των προς πώληση αδελφών πλοίων για να αντιμετωπισθούν έτσι προβλήματα ρευστότητας των εταιρειών πλοιοκτησίας".
Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι και  το γεγονός ότι  οι κρατήσεις προς  ελκυστικούς νησιωτικούς προορισμούς για τα επόμενα Σαββατοκύριακα είναι μειωμένες από 20%  έως και 70%  σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο περσινή περίοδο. 
Η κρίση βαθαίνει  όσο μειώνεται η επιβατική και μεταφορική κίνηση  τόσο στις γραμμές του Αιγαίου όσο και της Αδριατικής. Τα δύο τελευταία χρόνια, οι τέσσερις ακτοπλοϊκές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  ΑΝΕΚ, Attica Group, Minoan Lines και Nel Lines έγραψαν συνολικές ζημιές άνω των 425 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις η επιβατική κίνηση στις βασικές γραμμές του Αιγαίου και ειδικότερα από Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη, Ικαρία, Σάμο, Μυτιλήνη έχει μειωθεί κατά 25% το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Επίσης, σε ό,τι αφορά τα Ι.Χ. η κίνηση έχει μειωθεί κατά 30% περίπου, ενώ στα φορτηγά η πτώση της κίνησης είναι στα επίπεδα του 11%.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Αδριατική, όπου η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 26,28% στους επιβάτες, κατά 26,04% στα Ι.Χ., και 17,03% στα φορτηγά.
Αρνητικά επιδρά στα οικονομικά αποτελέσματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών και το αυξημένο κόστος καυσίμων.

Η πανήγυρη της Ιερής Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο Τήνου, 2012

Στο Ναό της Ιερής Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο Τήνου τελέσθηκε την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νάξου, Τήνου π. Νικόλαο και Ιερείς από την Τήνο και εκτός αυτής. Στην πανήγυρη συμμετείχαν ο Ποιμένας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας κ. Μελέτιος Μελετιάδης, με εκλεκτή συνοδεία του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης,
ο Δήμαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μακρυωνίτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ν. Αιγαίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Τήνου, o Αντιδήμαρχος Σύρου κ. Δ. Ρούσος και ο πρώην Βουλευτής κ. Γ. Παπαμνώλης. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Αγάπη της Καρδίας του Ιησού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στο προαύλιο του Ναού μπροστά στο υπερυψωμένο Άγαλμα του Ιησού εψάλησαν δεήσεις υπέρ των Τηνίων Καθολικών Πεσόντων στις μάχες εναντίων των εχθρών της Ελλάδας. Στεφάνι υπέρ των πεσόντων κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης. Στη αυλή του προσκυνήματος δόθηκε η ευκαιρία στους πανηγυρίζοντες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Οι επίσημοι μαζί με την αντιπροσωπεία των Ευαγγελικών γευμάτισαν σε χώρο του Προσκυνήματος, προσφορά της Επιτροπής, τα μέλη της όποιας έκαναν ότι είναι δυνατόν για να ευχαριστήσουν του επισήμους επισκέπτες, προσφέροντας νοστιμότατα και καλομαγειρεμένα φαγητά. Η καλη διαθεση των συμμετεχόντων ήταν διάχυτη.

Δείτε φωτογραφίες από την όλη πανήγυρη εδώ

Νίκος Φώσκολος    
http://www.tiniaki.gr/2012/07/2012_10.html

Η πεθερά οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της νύφης της!


Η πεθερά έθεσε σε εφαρμογή το σατανικό της σχέδιο και όταν η άτυχη κοπέλα κατάλαβε τι συμβαίνει ήταν αργά...

Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε μια 16χρονη από τη Βουλγαρία, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, μετά από παγίδα που της έστησε η πεθεράς της...

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήδη έχουν συλληφθεί 6 άτομα για την υπόθεση, ενώ αναζητείται ακόμα ένα. Η 16χρονη συζούσε με νεαρό ομοεθνή της στο Ρέθυμνο. Η ανήλικη έψαχνε για δουλειά, καθώς με δυσκολία τα έβγαζαν πέρα. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (07-07-2012), της τηλεφώνησε η πεθερά της και της ζήτησε να ετοιμαστεί, καθώς θα περνούσε μαζί με τον άντρα της και έναν φίλο τους, για να την πάρουν για μια δουλειά, σε ταβέρνα χωριού του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το ''Έθνος'', η ανήλικη ετοιμάστηκε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο των πεθερικών της. Όπως ανέφερε αργότερα σε αστυνομικούς, πήγαν σε μια αγροτική τοποθεσία έξω από χωριό της πόλης, αλλά δεν υπήρχε ταβέρνα. Την οδήγησαν σε μία στάνη όπου ήδη περίμεναν 4 αλλοδαποί (δύο Ινδοί και δύο Πακιστανοί).

Την άφησαν εκεί και αφού τη βίασαν ομαδικά, η πεθερά της επέστρεψε για να την πάρει. Όπως καταγγέλλεται, της πέταξε 50 ευρώ και την προειδοποίησε να μη μιλήσει σε κανέναν για όσα συνέβησαν εκεί.

Η 16χρονη όμως αφού επέστρεψαν στο σπίτι πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε όσα είχαν συμβεί σε βάρος της. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η πεθερά. Το λόγο για την υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, έχει η δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων όσων εμπλέκονται συνεχίζονται με αμείωτη ένταση...

ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ "ΑΙΑΝΤΑ" ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ 17=18 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ-ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ Η ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΙΚΤΗΤΗ, ΑΡΧΗΓΕ ΤΟΥ Λ.Σ, ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΕ,Κ.ΣΟΥΛΗ;;;;Περισσότερες από 17 ώρες εργάζονται σε καθημερινή βάση οι ναυτικοί του φέρι-μπώτ"Αίαντας",
στην πορθμειακή γραμμή Αγίου Γεωργίου Εύβοιας-Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας!!!
Υπάρχει νομοθεσία αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος;
Υπάρχουν λιμεναρχεία, για να προβούν σε ελέγχους;
Θα γίνει ατύχημα και θα είσθε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ εσείς και μόνο εσείς.
Μπορεί ένας ναυτικός να εργάζεται συνεχώς από τις 5.30 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ και να μην εξαντληθεί;
Ο ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ......ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ.
ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ, Κ.ΣΟΥΛΗ 
ΩΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ, 
ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ!!!
ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥΑι ριξτη μια ματιά κι τσιφημιριδης απ τ θησσαλια αλλα αγούραστη κη καμιά !

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΑΤΡΙΔΑ
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ΓΝΩΜΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Pacific Princess σήμερα στο Βόλο

alt
Ένα από τα ωραιότερα κρουαζιερόπλοια που θα ελλιμενιστούν φέτος στο λιμάνι του Βόλου, καταπλέει σήμερα στον Παγασητικό.
Πρόκειται για το Pacific Princess που φτάνει σήμερα το πρωί στο Βόλο προερχόμενο από τη Γιάλτα της Ουκρανίας Η αναχώρησή του για τον επόμενο σταθμό που είναι ο Πειραιάς είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα.
Με 673 επιβάτες από τους οποίους οι 379 είναι Αμερικανοί, οι 123 Βρετανοί, οι 53 Καναδοί, οι 15 Αυστραλοί, οι 10 Βραζιλιάνοι και οι 18 Μεξικάνοι. Το πλήρωμά του είναι 377 επιβάτες.
Είναι μία από τις καλές μέρες για την αγορά της Μαγνησίας καθώς τα κρουαζιερόπλοια ανήκουν στον τουρισμό υψηλού επιπέδου για μεγάλα βαλάντια.

Στους ρυθμούς του Γκέι Φέστιβαλ η Σκιάθος

Στους ρυθμούς του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γκέι που θα γίνει από 12-15 Ιουλίου κινείται η Σκιάθος, ενώ ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 5.000 άτομα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ξέρουμε πατριωτάκια είσαστε αλλά όχι και έτσι


Ξέρουμε πατριωτάκια είσαστε αλλά όχι και έτσι,
Καραμπινάτο πόλεμο εναντίον μας, χαλάρωσε λίγο δεν σε παίρνει……δεν είμαστε από τα παιδιά που μασάμε......

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ Ξεκινά σήμερα η 48ωρη απεργία

Σκληρή μάχη για την προστασία μισθών και δικαιωμάτων δίνουν οι εργαζόμενοι
Από την απεργία του κλάδου στις 27 του Ιούνη
Με καθαρό το μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και τους «συνεταίρους» τους στη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας του κλάδου, καλούνται να δώσουν τη μάχη από σήμερα στις 6 το πρωί και για 48 ώρες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό. Η αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων στη 48ωρη απεργία και τους ταξικά προσανατολισμένους αγώνες του κλάδου αποτελεί μονόδρομο, είναι αυτή που μπορεί να «τσακίσει» κάθε προσπάθεια των εργοδοτών και των «συνεταίρων» τους να επιβάλουν το τσάκισμα των μισθών τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ρίχνονται στον αγώνα, ώστε αυτή η απεργία να «εμποδίσει» τα σχέδια της εργοδοσίας, να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα μπροστά στην αποφασιστική οργάνωση του κλάδου, στην ανάγκη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Σε ένα τέτοιο κλίμα μέχρι και χτες δινόταν η μάχη στους χώρους δουλειάς. Στην Αθήνα, συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στα ξενοδοχεία «Χίλτον», «Ζαφόλια», «Μετροπόλιταν», «Ολύμπικ Ρουαγιάλ», «Κράουν Πλάζα» και «Κάραβελ» με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.
Το πόσο επικίνδυνη είναι η συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας επιβεβαιώθηκε περίτρανα και χτες για ακόμα μια φορά. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Π. Προύτζος και ο γραμματέας Π. Κούκος εμφανίστηκαν στη συνέλευση - ενημέρωση στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ που είχε καλέσει το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας για να βάλουν «τρικλοποδιά» στους εργαζόμενους ενόψει της απεργίας. Στο κατάμεστο από εργαζόμενους εστιατόριο προσωπικού ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επιχείρησε να δημιουργήσει ένταση, την ώρα που μίλαγε ο πρόεδρος του συνδικάτου της Αθήνας Ν. Παπαγεωργίου. Ομως, η προσπάθειά του αυτή είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς οργισμένοι οι εργαζόμενοι από τα όσα άκουγαν για τις μειώσεις μισθών, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, τον ανάγκασαν σε φυγή καθώς όπως φώναζαν οργισμένοι, δεν έχει καμία εξουσιοδότηση και κανένα δικαίωμα να αποφασίσει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους! Ξεκαθάρισαν μάλιστα ότι θα δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στο ξενοδοχείο τους.
Ανάλογη διάθεση εκφράστηκε και από τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα ξενοδοχεία, ενώ οι εργαζόμενοι στο «Μετροπόλιταν» μέσα από τη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν και θα καταθέσουν και σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης χωρίς καμία μείωση μισθών.

Κρίση και Μνημόνιο

Αυτό που περιλαμβάνει το Μνημόνιο είναι μία συγκροτημένη πολιτική απαξίωσης της αξίας της εργατικής δύναμης. Δε γέννησε την κρίση το Μνημόνιο, η κρίση έφερε το Μνημόνιο. Η κρίση καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις. Ετσι στο έδαφος του καπιταλισμού η διέξοδος από την κρίση, που ταυτίζεται με την ανάκαμψη της κερδοφορίας απαξιώνει, καταστρέφει δηλαδή εργατική δύναμη. Πρώτα θα απαξιωθεί η εργατική δύναμη και μετά θα καταστραφεί κι ένα μέρος του κεφαλαίου. Και καταστρέφεται κι ένα μέρος του κεφαλαίου και καπιταλιστικές επιχειρήσεις κλείνουν και θα κλείσουν κι άλλες. Καλλιεργείται και η αντίληψη από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις ότι αν φύγει από τη μέση το Μνημόνιο, σώθηκαν οι εργαζόμενοι, τελειώνουμε με την κρίση. Στο Μνημόνιο εντάχθηκαν μια σειρά από μέτρα που στην Ελλάδα ήταν προγραμματισμένα και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ να παρθούν και δεν πάρθηκαν. Ενας παράγοντας που δεν πάρθηκαν όλα τα μέτρα πριν από την κρίση -γιατί πολλά πάρθηκαν- είναι γιατί υπήρχαν αντιστάσεις μέσα στο κίνημα. Δεν πάρθηκαν τα μέτρα και μπήκαν όλα μέσα στο Μνημόνιο. Φιλολαϊκή πολιτική διεξόδου από την κρίση στον καπιταλισμό δεν μπορεί να υπάρξει. Επομένως, κατάργηση του Μνημονίου, διαγραφή του χρέους, και αποδέσμευση από την ΕΕ, που συνδέεται με ανατροπή των μονοπωλίων, αυτά τα τρία μαζί, είναι γραμμή πάλης, υπεράσπισης των συμφερόντων εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολουμένων και φτωχής αγροτιάς.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗ STET

Από το : directnews.gr
Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από δέκα χρόνια ποινικής διερεύνησης μέχρι να... εκδοθεί καταδικαστική απόφαση για 7 εφοριακούς που φέρονται να προκάλεσαν ζημιά ύψους, περίπου, 28 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο...
κατά το φορολογικό έλεγχο της εταιρείας «STET Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ» (σημερινή Wind).

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που εκδίκασε την υπόθεση κατόπιν αναίρεσης του Αρείου Πάγου κατά προηγούμενης απαλλακτικής απόφασης, επέβαλε, τη Δευτέρα το απόγευμα, κάθειρξη 10 ετών στον καθένα στους 7 εφοριακούς, κρίνοντάς τους ένοχους για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Καταδικασθέντες είναι ο πρώην προϊστάμενος του Εθνικού Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΘΕΚ), Σταύρος Γ. Παπαδαυίδ, καθώς και έξι ακόμα ελεγκτές – εφοριακοί, οι οποίοι φέρονται να «ελάττωσαν εν γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρείας ( της «STET Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ») και κατ' επέκταση των μετόχων αυτής» περίπου κατά το ποσό των 27.879.000 ευρώ (9,5 δισ. δρχ. κατά προσέγγιση).

Το δικαστήριο ανεστειλε την εκτέλεση της ποινής των καταδικασθέντων μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη τους,με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν.

Η υπόθεση ξεκίνησε στα τέλη του 2000. Τότε ο καταδικασθείς πρώην προϊστάμενος του ΕΘΕΚ - αρμόδιος για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος των υπαγομένων στο Κέντρο Επιχειρήσεων και επιφορτισμένος με τη σύνταξη εκθέσεων ελέγχου φορολογουμένων επιχειρήσεων - έδωσε εντολή να ελεγχθούν τα εισοδήματα της εταιρείας «STET Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ» για την περίοδο 1998-1999.

Οι φόροι που έπρεπε να καταβάλει η εταιρεία για την προαναφερόμενη περίοδο υπολογίστηκαν αρχικά στα περίπου 12,5 δισ. δρχ. (36 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, οι καταδικασθέντες φέρονται να καταλόγισαν, τελικά, στην STET φόρους που προσέγγιζαν μόλις τα 8 εκατ. ευρώ (2,8 δισ. δρχ.)

Το σκάνδαλο και τις πράξεις των επτά εφοριακών κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη η Αλίκη Κυριακάκη, η οποία, όπως είχε αναφέρει το directnews.gr (διαβάστε εδώ), ήταν η ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος που είχε αναλάβει αρχικά τον έλεγχο και στη συνέχεια είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Έτσι, άρχισε ένας πολυετής δικαστικός "μαραθώνιος", που έφθασε δύο φορές στο ποινικό ακροατήριο και κατέληξε σε ισάριθμες αθωώσεις των εμπλεκόμένων.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε και τις δύο φορές τις απαλλακτικές κρίσεις του Τριμελούς Εφετείου με πιό πρόσφατη την απόφαση υπ' αριθμ 1285/2011 του Στ' Ποινικού Τμήματος με την οποία διέταξε να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων «λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».

Έτσι, η δίκη που κατέληξε στην έκδοση καταδικαστικής απόφασης για τους εφοριακούς ήταν η τρίτη κατά σειρά εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά την καταδικαστική κρίση, ο δικηγόρος της Αλίκης Κυριακάκη, Γιάννης Απατσίδης, δήλωσε:

«Το αποτέλεσμα της δίκης δικαιώνει τη εντολέα μου, το δικαστικό σώμα, γενικότερα τους θεσμούς στην Ελλάδα.

Σε μια χώρα διεφθαρμένη, αλλοτριωμένη, με τον πολίτη να αμφισβητεί τις αρχές και τη Δικαιοσύνη, το σημερινό αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό και ίσως έναυσμα για περισσότερη διαφάνεια στους τομείς διοίκησης και Δικαιοσύνης.

Πρέπει να σημειώσω, όμως, ότι η σημερινή καταδικαστική απόφαση ήρθε μετά από δύο αθωωτικές αποφάσεις, που προσέβαλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η συνεισφορά της οποίας ήταν η μέγιστη.»

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου