Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

«Δοξασίες τα περί κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου»

«Δοξασίες» χαρακτήρισε τα περί κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

«Οι δικηγόροι κατηγορούνται ότι δεν ανοίγουν το επάγγελμα. Μα στην Ελλάδα το επάγγελμα του δικηγόρου είναι τόσο ανοιχτό που μόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος», είπε ο κ. Ρουπακιώτης για να προσθέσει: «όσο δεν θέλω νεόπτωχους τους δικηγόρους άλλο τόσο δεν θέλουμε να τους δώσουμε τροφή σε διάφορες δοξασίες που μιλούν για κλειστό επάγγελμα».

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι είναι σήμερα απαίτηση του πολίτη η αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας και ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης. Αναρωτήθηκε όμως πως μπορεί να συμβεί αυτό με τόσες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εξαγγέλλοντας προσπάθειες να καλυφθούν με μετατάξεις. Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα ειρηνοδικείων τα οποία έχουν μείνει μόνο με την ταμπέλα γιατί δεν υπάρχει ειρηνοδίκης ή που ελλείψει υπαλλήλου επιστρατεύεται εγγράμματη καθαρίστρια για να κάνει διοικητική δουλειά.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη κτηριακό πρόβλημα επισημαίνοντας ότι την ίδια ώρα που καταβάλλονται υψηλότατα μισθώματα για την κάλυψη στέγασης υπηρεσιών παραμένουν αναξιοποίητα και άδεια κτήρια και μάλιστα πολυτελή όπως το εργοστάσιο του ΚΕΡΑΝΗ που είναι κλειστό από το 2005.

Ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν βήματα για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι σήμερα μόνο στα διοικητικά δικαστήρια εκκρεμούν 440.000 υποθέσεις και επικαλούμενος την περίπτωση του Ειρηνοδικείου Περιστερίου στο οποίο θα δικαστεί υπόθεση το 2017. Για το φαινόμενο όμως, δεν είναι όπως είπε υπεύθυνες μόνο οι ελλείψεις, αλλά και το γεγονός ότι το δημόσιο ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα είναι «ο καλύτερος και ο χειρότερος πελάτης της δικαιοσύνης αυξάνοντας τον όγκο των υποθέσεων».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο επίπεδο των Ελλήνων δικαστών για τους οποίους επικαλούμενος την πολυετή γνώση και εμπειρία του, διαβεβαίωσε ότι η μεγάλη πλειονότητα στέκεται σε υψηλό επίπεδο ευθύνης και «οφείλουμε να τους τιμήσουμε». Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι, όπως είπε, οι λιγότεροι που γι΄αυτούς τα αρμόδια συμβούλια πρέπει να πούνε το λόγο τους. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι διασφαλισμένη από το Σύνταγμα και τους Νόμους αυτά όμως αφορούν την εξωτερική ανεξαρτησία, είπε ο κ. Ρουπακιώτης, σημειώνοντας ότι με την εσωτερική ανεξαρτησία υπάρχει ζήτημα και εκεί οφείλουν τα όργανα της δικαιοσύνης να πούνε το δικό τους λόγο. Στο σημείο αυτό ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι εφεξής τα κριτήρια των τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης οι οποίες εξαρτώνται από τον υπουργό και τον υφυπουργό θα είναι κάθε άλλο παρά κομματικά.

Αναφερόμενος στα προβλήματα λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι οι καταστάσεις είναι θλιβερές σε πολλές φυλακές και για την θεραπεία τους απαιτούνται όχι μόνο να ανοίξουν νέες φυλακές αλλά να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις στον Ποινικό Κώδικα και να προχωρήσει ο εξορθολογισμός του νόμου περί ναρκωτικών.

Συρία: Ασκήσεις για την ετοιμότητα του στρατού


Στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες, άρχισε σήμερα ο συριακός στρατός, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις συμμετέχουν στις ασκήσεις αυτές, στόχος των οποίων είναι «να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του στρατού», τόνισε το πρακτορείο.

Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες του Δημοσίου

Τελευταία ευκαιρία σε περίπου 1.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει έσοδα και να κλείσει μέρος έστω της...μαύρης τρύπας των 45 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών. Μάλιστα από το σύνολο των 45 δισ. ευρώ τα 35 δισ. ευρώ τα οφείλουν περίπου 11.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Μάλιστα οι εφοριακοί σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου επεσήμαναν ότι τους επόμενους μήνες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο αφού καθημερινά επισκέπτονται τις εφορίες πολίτες που λένε στους υπαλλήλους ότι δεν έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις και όχι ότι δεν θέλουν.

Ετσι ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης υπέγραψε πρόσφατα απόφαση σύμφωνα με την οποία παρατείνεται ως τις 16 Ιουλίου 2012 η προθεσμία υπαγωγής των ληξιπρόθεσμων οφειλετών του Δημοσίου στις ευνοϊκές διατάξεις για εξόφληση των χρεών σε δόσεις και διαγραφή μέρους ή του συνόλου των προσαυξήσεων.

Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα είναι οι εξής:

α) Υποβολή αίτησης του ενδιαφερομένου ως και τις 16 Ιουλίου 2012 στη ΔΟΥ ή στο Τελωνείο για βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές ως τις 29 Φεβρουαρίου 2012 εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

β) Καταβολή της πρώτης δόσης της ρύθμισης ή εφάπαξ εξόφληση την ημέρα υποβολής της αίτησης.

Σε δόσεις η εξόφληση των χρεών

α) Δυνατότητα καταβολής των οφειλών που ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις από 2 ως 24 και υπό προϋποθέσεις ως 60.

β) Απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης.

Οι ρυθμιζόμενες οφειλές καταβάλλονται:

•Εφάπαξ, με απαλλαγή ποσοστού 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Από 2 ως 12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή ποσοστού 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Ως ελάχιστο ποσό ρύθμισης έχουν οριστεί τα 100 ευρώ.

Απώλεια της ρύθμισης και των ευεργετημάτων αυτής επέρχεται όταν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Στον οφειλέτη που είναι συνεπής στη ρύθμιση δύναται να χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας των οφειλών του προς το Δημόσιο μηνιαίας διάρκειας εφόσον είναι ενήμερος και σε τυχόν άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που χορηγηθεί αποδεικτικό ενημερότητας με παρακράτηση του συνόλου της οφειλής, το οποίο και θα εξοφλήσει το σύνολο της υπαχθείσας σε ρύθμιση οφειλής, ο οφειλέτης θα τύχει απαλλαγής κατά ποσοστό επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των δόσεων που τελικά διαμορφώνεται. Αν πρόκειται για αίτημα χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ μπορεί να αρνηθεί τη χορήγησή του εφόσον δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου ή ορίζεται ποσοστό παρακράτησης μέρους ή του συνόλου του εισπραττόμενου τιμήματος.

Στον οφειλέτη που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση:

•Αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της διακόπτεται.

•Αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων (έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού) εφόσον η εκτέλεση αφορά μόνο ρυθμισμένα χρέη.

•Δεν αναστέλλονται οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ούτε στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες κατάσχεσης, τα αποδιδόμενα όμως ποσά από αυτές θα καλύπτουν δόση ή δόσεις της ρύθμισης, εφόσον δεν συμψηφίζονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί στην παρούσα ρύθμιση.

Η συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση δεν εμποδίζει το Δημόσιο προς διασφάλιση της οφειλής να επιβάλλει κατασχέσεις και να εγγράφει υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων ή των εγγυητών, εφόσον το χρέος δεν είναι ασφαλισμένο.

Η καθυστέρηση καταβολής μιας δόσης της ρύθμισης έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της δόσης αυτής με ένα τοις εκατό (1%) προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Νέα προθεσμία για χειρόγραφες δηλώσεις
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας νέα παράταση στην καταληκτική προθεσμία για τη χειρόγραφη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις εφορίες. Πλέον οι φορολογούμενοι (κυρίως συνταξιούχοι αλλά και όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ) μπορούν να υποβάλλουν απευθείας στην Εφορία τη φορολογική τους δήλωση ως τις 10 Ιουλίου 2012, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του υποχρέου.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_8613.html#more 

Διεθνείς ειδήσεις από το Αnarchy press

Σουδάν: πορεία διαλύεται με δακρυγόνα

H σουδανική αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα σε διαδηλωτές που μετά από την προσευχή της Παρασκευής, φεύγοντας από ένα τζαμί, πορεύτηκαν στους δρόμους του προάστιου Ομντουρμάν του Χαρτούμ για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα 

Τουλάχιστον 49 άτομα τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν οι μπάτσοι επιχείρησαν να ξεμπλοκάρουν ένα σημαντικό δρόμο που κρατούσαν κλειστό διαδηλωτές δάσκαλοι.
Οι δάσκαλοι είχαν κλείσει το δρόμο που συνδέει το Abancay με τη νότια πόλη Cuzco νωρίς το πρωί, εμποδίζοντας την κυκλοφορία για ώρες. Ανάγνωση του υπολοίπου »

Ινδιάνοι πυρπολούν αστυνομικό τμήμα στη Βραζιλία

Περίπου 60 ιθαγενείς έβαλαν φωτιά σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη  Jacareacanga, στη βόρεια πολιτεία Para, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη.
Ένας μπάτσος τραυματίστηκε ελαφρά από βέλος, όταν οι ινδιάνοι επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Ανάγνωση του υπολοίπου »

Τρεις νεκροί σε κινητοποιήσεις ενάντια στην εξόρυξη στο Περού
Άγριες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Περού προχθές την Τρίτη, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων ενάντια σε ένα πρότζεκτ χρυσού αξίας 5 δισ. δολαρίων από την εταιρία Newmont Mining στην περιφέρεια Cajamarca. Το ορυχείο ξεκίνησε να στήνεται πριν από ένα χρόνο. Ανάγνωση του υπολοίπου »
 
 

Οι βίαιες συγκρούσεις σε πόλη της Κίνας ματαιώνουν την κατασκευή δηλητηριώδους εργοστασίου

Τα σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου χαλκού στην πόλη Σιφάνγκ στην επαρχία Σιχουάν ματαιώθηκαν μετά τις τριήμερες διαδηλώσεις των κατοίκων που ανησυχούν ότι θα δηλητηριάσει τη ζωή τους.
Οι πορείες είχαν βίαιη εξέλιξη τη Δευτέρα όταν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών απέκλεισαν το κεντρικό κυβερνητικό κτίριο, έσπασαν περιπολικά και συγκρούστηκαν με χιλιάδες μπάτσους. Ανάγνωση του υπολοίπου »

Κίνδυνος για την υγεία και τη “ζωή” των φυλακισμένων οροθετικών γυναικών

Το ζήτημα των διαπομπευμένων και άδικα φυλακισμένων οροθετικών γυναικών που μας απασχόλησε για ορισμένες μέρες μπορεί πλέον να μην αποτελεί πρώτο θέμα στις συζητήσεις μας. Οι γυναίκες αυτές, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι φυλακισμένες στα υπόγεια του Κορυδαλλού, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενώ οι φωτογραφίες τους εξακολουθούν να βρίσκονται δημοσιευμένες “για την προστασία της δημόσιας υγείας”..
από eréndira
Το ζήτημα των διαπομπευμένων και άδικα φυλακισμένων οροθετικών γυναικών που μας απασχόλησε για ορισμένες μέρες μπορεί πλέον να μην αποτελεί πρώτο θέμα στις συζητήσεις μας. Οι γυναίκες αυτές, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι φυλακισμένες στα υπόγεια του Κορυδαλλού, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενώ οι φωτογραφίες τους εξακολουθούν να βρίσκονται δημοσιευμένες “για την προστασία της δημόσιας υγείας”.
Διαβάστε το εξαιρετικά σημαντικό Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών και υπογράψτε για τη δικαίωσή τους. Οι υπογραμμίσεις είναι της eréndira.
Αθήνα, 6 Ιουλίου 2012.
ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ “ΖΩΗ” ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών πραγματοποίησε
Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 12 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ με
στόχο την «Ενημέρωση για την κόλαση στην οποία βρίσκονται οι 26 άδικα
φυλακισμένες ασθενείς, διαπομπευμένες και περιθωριοποιημένες από το
προσωπικό τους περιβάλλον», ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση τους.
Η Σίσσυ Βωβού, μέλος της Πρωτοβουλίας εξέθεσε τις απάνθρωπες και
εξευτελιστικές συνθήκες του εγκλεισμού τους.
Η Πρωτοβουλία έχει ήδη επισκευθεί 2 φορές τις κρατούμενες. Είναι έγκλειστες
στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού, σε χώρο διαφορετικό απο τις άλλες
γυναίκες κρατούμενες με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής που απειλούν την ήδη
επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας τους. Οι κοπέλες είναι στην πλειονότητά
τους χρόνια τοξικοεξαρτημένες και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης
και περίθαλψης. Κανενός είδους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν παρέχεται
για την αντιμετώπιση της οροθετικότητας και καμία ψυχοκοινωνική υποστήριξη.
Την προηγούμενη εβδομάδα τρεις κοπέλες έκοψαν τις φλεβες τους και
πλημμύρισαν τα κρατητήρια με αίμα, γεγονός που φόβησε και το προσωπικό των
φυλακών για την δική τους υγεία. Η Πρωτοβουλία συνάντησε την προηγούμενη
εβδομάδα τον Υπουργό Δικαιοσύνης , στον οποίο εξέθεσε την κατάστασή των
γυναικών και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους και την άμεση παύση της
εμφάνισης των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο.


ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ
Την άμεση παύση της εμφάνισης των φωτογραφιών στο διαδίκτυο, που
εξακολουθούν να ανέρχονται σε 27
Την απελευθέρωσή τους
Την ηθική τους αποκατάσταση
Την τιμωρία αυτών που τους στέρησαν την αξιοπρέπεια και επέφεραν
ανεπανόρθωτη βλάβη στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.
Η Χρύσα Μπότση, Γιατρός, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλλεγγύης Διωκόμενων
Οροθετικών Γυναικών και της ACT UP.
Ξεκαθάρισε ότι οι γυναίκες αυτές είναι πρωτίστως χρήστριες και η όποια
παραβατικότητα θα έπρεπε να εκτιμηθεί ως συνεπακόλουθη και ότι το κυνήγι
μαγισσών που εκτυλίχθηκε δε σεβάστηκε καμία νόμιμη διαδικασία που προβλέπουν
οι διεθνείς συμβάσεις και ο ΠΟΥ.
Τα τεστ για HIV που έγιναν στις κοπέλες που συνελήφθησαν σύμφωνα με την
υγειονομική διάταξη περί έλεγχου των λοιμωδών νοσημάτων Αριθ. Γ.Υ. 39α Αρ.
Φύλλου 1002 /2-4-2012 για την άσκηση παράνομης πορνείας, διεξήχθησαν στο 4ο
Αστυνομικό τμήμα και στην Πέτρου Ράλλη με πρακτικά συνοπτικές διαδικασίες.
Οι γυναίκες εξετάστηκαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα και όχι σε ιατρικό χώρο
θεραπευτηρίου. Κανείς δεν εξήγησε στις γυναίκες σε γλώσσα που να κατανοούν
το αντικείμενο της εξέτασης και ουδέποτε εξασφαλίστηκε η συναίνεσή τους. Η
σύλληψη των γυναικών έγινε με μόνο αποδεικτικό το γρήγορο τεστ χωρίς την
επιβεβαίωση του νοσήματος. Η μόνη ενημέρωση που είχαν ήταν ότι πρόκειται για κάποια εξακρίβωση.
Ελένη Σπαθανά από Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και
Μεταναστών.
Στην περίπτωση των οροθετικών κρατούμενων, έχουμε να κάνουμε με μια πληθώρα
παραβιάσεων βασικών δικαιωμάτων που έγιναν εις βάρος τους.
Οι παραβιάσεις ξεκινάνε από την προσαγωγή τους κιόλας. Συνελήφθησαν στο δρόμο αρχικά 96 γυναίκες που βρίσκονταν στα πέριξ της ομόνοιας. Οδηγήθηκαν κατόπιν στο τμήμα μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη και σε καθεστώς στέρησης της ελευθερίας
υποχρεώθηκαν να κάνουν ιατρικό τεστ οροθετικότητας
Η πρώτη παραβίαση είναι η παράνομη στέρηση ελευθερίας. Δεν συνελήφθησαν οι γυναίκες αυτές με την κατηγορία αυτόφωρου αδικήματος. Ο μόνος λόγος που οι αρχές επικαλέσθηκαν επίσημα ήταν η εξακρίβωση στοιχείων.
Δεύτερη παραβίαση αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο υποβλήθηκαν οι γυναίκες
αυτές σε τεστ. Στο μεταγωγών ένα κλιμάκιο ιατρών κάνει το τεστ ενάντια
στους κανόνες της δεοντολογίας της ελεύθερης βούλησης, της εμπιστευτικότητας
και της συναίνεσης.
Μια άλλη παραβίαση προκύπτει από την ίδια τη μαρτυρία αστυνομικού. Οι
γιατροί έκαναν το rapid test στις κοπέλες και στη συνέχεια ενημερώσαν τους
αστυνομικούς για τα αποτελέσματα του τεστ πολύ πριν ενημερωθούν οι
ενδιαφερόμενες. Πρόκειται για άρση του απορρήτου και κατάφορη παραβίαση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αποκορύφωμα αυτού το γεγονός ότι κάποιες κοπέλες ενημερώθηκαν από τους δικηγόρους της Ομαδας για τα
αποτελέσματα!
Η δικογραφία δείχνει πως οι κατηγορίες στηρίχθηκαν στη δήλωση του γιατρού
και στη γενική μαρτυρία ενός αστυνομικού για όλες τις κοπέλες.
Μια ποινική δίωξη για πορνεία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στηριχθεί με
βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.
Το αποκορύφωμα των παραβιάσεων έρχεται με την τελική προφυλάκιση των
γυναικών αυτών με απόφαση πλέον της δικαστικής αρχής. Οι γυναίκες αυτές
σήμερα βρίσκονται έγκλειστες και στερούμενες οποιουδήποτε ιατρικού πλαισίου,
με επιπλέον σημαντική απουσία νομικής συνδρομής.
Ο Γιώργος Νικολαΐδης, ΑΡΣΙ ( Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών) Δήλωσε ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα εθνοτικού και κοινωνικού ρατσισμού από το βαθύ κράτος. Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με κατάφορη παραβίαση δικαιωμάτων αλλά και με κάτι παραπάνω. Τη χρησιμοποίηση αυτών των γυναικών σαν κοινωνικά πειραματόζωα. Η κατηγορία αυτών των γυναικών επιλέχθηκε σκοπίμως επειδή ακριβώς λόγω του αποκλεισμού τους δεν θα είχαν τη δυνατότητα να υπερασπισθούν τον εαυτό τους, και με το τέλος αυτής της ιστορίας το κράτος θα είχε ήδη επιτελέσει τους στόχους του. Πρόκειται για μια διαδικασία ενοχοποίησης του θύματος με έντονες κοινωνικές επιπτώσεις όχι μόνο στις ίδιες αλλά και στο οικείο περιβάλλον τους. Υπάρχουν καταγγελίες ότι ζητήθηκε από το παιδί μιας εκ των κρατουμένων να γίνει τεστ οροθετικότητας στο σχολείο ή ότι συγγενείς τους έχουν απολυθεί από την
εργασία τους. Επεσήμανε την ανάγκη άμεσης απόσυρσης της υγειονομικής διάταξης και κατήγγειλε το ρόλο της διοίκησης του ΚΕΛΠΝΟ σε κατασταλτικούς και ύποπτους σχεδιασμούς.
Η Βασιλική Κατριβάνου (βουλευτής Συριζα) εξέφρασε την αλληλεγγύη της και
δήλωσε διατεθειμένη να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Δήλωσε επίσης
ότι όταν στιγματίζονται κοινωνικά ευάλωτες ομάδες χάνεται η εμπιστοσύνη που
αυτές έχουν με δομές δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν πια σε
αυτές και να κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος μέχρι πρότινος, μιας εκ των κρατουμένων
κατήγγειλε ότι σε μια τουλάχιστον περίπτωση όπως προκύπτει από τη
δικογραφία ήταν το ίδιο το μέλος της διοίκησης του ΚΕΛΠΝΟ ο κ. Παπαδημητρίου
που υπέδειξε στην Αστυνομία συγκεκριμένο οίκο ανοχής και ένα από τα θύματα ,
προκειμένου να γίνει η παρέμβαση της αστυνομίας.
Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας , Συσπείρωση Δημοσιογράφων, Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ΑΡΣΙ, Θετική φωνή, Red Pepper Περιοδικό, Πράξις, ΚΕΔΕ, Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
Τραπεζικός λογαριασμός για ενίσχυση: Εθνική Τράπεζα / λογ. Ταμιευτηρίου /
040/723528-36 / IBAN GR7901100400000004072352836/
ETHNGRAA
Για τη μαζικότερη προώθηση του αιτήματος της άμεσης αποφυλάκισης ενάντια
στην παράνομη και απάνθρωπη κράτηση των οροθετικών γυναικών, δημιουργήθηκε
τόπος ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (petition
online)
http://www.change.org/petitions/greek-ministry-of-justice-demand-the-release-and-medical-treatment-of-hiv-positive-women
http://diokomenesorothetikes.wordpress.com/
επικοινωνία: diokomenesorothetikes@gmail.com
Σύντομος σύνδεσμος http://wp.me/pPn6Y-ejL

Ρόδος: Κάθειρξη σε αστυνομικό για διακίνηση ναρκωτικών!


Image


Με βαρύτατες ποινές κάθειρξης και χρηματικά πρόστιμα τιμωρήθηκαν ένας πρώην αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ρόδου και ένας πολίτης συνεργός του, που διακινούσαν «σκληρά» ναρκωτικά στο νησί των Ιπποτών! Αντίθετα, άλλοι εννέα κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν.
Ο 29χρονος αρχιφύλακας είχε προφυλακιστεί όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση στις 2 Ιουνίου 2011 και συνελήφθη σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης από τους συναδέλφους του της Δίωξης Ναρκωτικών μετά από πολυήμερη παρακολούθησή. Στο αυτοκίνητο και το σπίτι του αστυνομικού, αλλά και στο συνεργείο αυτοκινήτων του28χρονο συνεργού του στα Αφάντου, είχαν βρεθεί ποσότητες ναρκωτικών.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου επέβαλε στον αρχιφύλακα ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ την κατηγορία της κατοχής και εμπορίας κοκαΐνης και χασίς. Στον συνεργό του, με τον οποίο διακινούσαν πάντα μαζί τα ναρκωτικά ώστε να μην κινούν υποψίες λόγω της ιδιότητας και της στολής του αστυνομικού, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών και πρόστιμο 30.000 ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Βαρνάβα ΑττικήςΠυρκαγιά ξέσπασε στις 11:53 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Βαρνάβα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά στο σημείο επιχειρούν είκοσι πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πάνω απ΄όλα είμαι Νίκη Βόλου!

alt
Αύριο Δευτέρα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας παρουσιάζει τη συναυλία-μαμούθ «Οι Άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο», επειδή όπως λέει ο ίδιος, «ζουν και στον Βορρά, αλλά είναι θαμμένοι στην... αιθαλομίχλη και δεν τους βλέπεις».
Την περασμένη Κυριακή το βράδυ ο Μαχαιρίτσας είδε τους κατά κάποιον τρόπο δικούς του αγγέλους: τους διεθνείς ποδοσφαιριστές Ισπανίας και Ιταλίας που έκλεισαν τη γιορτή της στρογγυλής θεάς στα γήπεδα Ουκρανίας και Πολωνίας.
 «Είδαμε ωραία μπάλα στο Euro. Είδαμε την Ιταλία να ρίχνει τη σφαλιάρα στη Γερμανία, το ευχαριστηθήκαμε και είδαμε στον τελικό έναν μεγάλο παίκτη όπως είναι ο Πίρλο να μην μπορεί να κάνει κάτι για να βοηθήσει την ομάδα του. Τι θα μπορούσε άλλωστε να κάνει όταν οι Ισπανοί είχαν τέσσερις-πέντε Πίρλο;» σχολιάζει ο Λαυρέντης, και δεν έχει και άδικο
Από τη Μαγνησία η καταγωγή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και διάλεξε μεταξύ της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου την πρώτη. «Από τη στιγμή που ήμουν Νίκη Βόλου δεν θα μπορούσα να γίνω ποτέ Ολυμπιακός. Αφού τους έβλεπα και έβγαζα... σπυριά. Να σκεφτείς ότι ο πατέρας μου ήταν Ολυμπιακός και για να με κάνει... ομοϊδεάτη του με πήγε σε ένα παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ. Και εγώ έγινα Γουέστ Χαμ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Μπόμπι Μουρ, με τα ξανθά του τα μαλλιά. Ηταν σαν Θεός για μένα τότε, σαν Αγγελος». Αλλά δεν τρελαίνεται με καμία ομάδα από το εξωτερικό. Μόνο με τον Παναθηναϊκό. «Δεν ξέρω αν σώνεται η οικονομική κατάσταση στην ομάδα μου και αν σωθεί, αλλά αν πάψει να υπάρχει Παναθηναϊκός θα πάψει να υπάρχει με μαθηματική ακρίβεια και ο Ολυμπιακός. Και τότε τι θα κάνουμε τις Κυριακές μας; Για μένα Κυριακή ίσον ποδόσφαιρο. Αθλητικά στην τη-λεόραση. Ετσι έμαθα από μικρός».
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν είναι όμως... ακαδημαϊκός οπαδός του Παναθηναϊκού. Πηγαίνει γήπεδο, συχνά - πυκνά παίρνει και το διαρκείας του και τώρα συμμετέχει ενεργά (ιδρυτικό μέλος γαρ) στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, βοηθώντας όσο μπορεί και στο επικοινωνιακό κομμάτι, όπως λέει ο ίδιος. «Δεν είναι κάτι τόσο φοβερό να δώσει ο κόσμος 150 ευρώ για κάτι που αγαπάει. Είναι 15 ποτά σε ένα μπαρ. Αν μπορείς να σώσεις ένα πράγμα που αγαπάς, είναι καλό. Κι ας είναι τόσο δύσκολες οι εποχές. Λες και δεν ξέρουμε ότι ο κόσμος δεν έχει να φάει.
Κάποιοι αυτό λένε. Αυτό τι σημαίνει όμως; Οτι αν δεν ασχοληθώ εγώ ή κάποιος άλλος με τον Παναθηναϊκό θα έχει να φάει ο κόσμος; Δηλαδή τι θέλουν, να μας τα κόψουν όλα; Να πεθάνουμε όλοι πριν την ώρα μας;»…
Εφ. Το ΒΗΜΑ (Απόσπασμα από συνέντευξη στον Γ.Σκίντσα)

Για ολιγοήμερες διακοπές στην Σκόπελο ο κύριος Γιάννης Βαρβιτσιώτης!!!Για ολιγοήμερες διακοπές στην Σκόπελο ο κύριος Γιάννης Βαρβιτσιώτης .ο όποιος χθες το βράδυ γευμάτισε στην Ταβέρνα του Ηλία με φίλους του ,πρέπει να πούμε ότι πολλοί σκοπελίτες τον χαιρετούσαν με μεγάλη εγκαρδιότητα και ο κύριος Βαρβιτσιώτης πολύ προσιτός και πάνω από όλα άνθρωπος λαϊκός χωρίς κανένα ίχνος υπεροψίας  σε όλους έδωσε το χέρι και τους έλεγε καλές κουβέντες και για την σκόπελο .θα πρέπει να πούμε και για την σύζυγο του την κυρία σοφία λανάρα  πόσο μα ποσό απλός άνθρωπος είναι. αυτά έχουμε να πούμε εμείς και μακάρι κάποιοι πολιτική να τον είχαν για παράδειγμα προς μίμηση  τον κύριο Βαρβιτσιώτη…..

 

Λίγα λόγια για τον κύριο Ιωάννη Βαρβιτσιώτη
Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης του Μιλτιάδη είναι σύγχρονος Έλληνας νομικός, πολιτικός που διετέλεσε υπουργός και ευρωβουλευτής.
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1933. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ της τότε Δυτικής Γερμανίας, εξειδικευθείς στο «Εταιρικό Δίκαιο». Με την επιστροφή του στην Αθήνα άρχισε να δικηγορεί και το 1960 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατόπιν εισηγήσεως του καθηγητή Κωνσταντίνου Ρόκα. Την εποχή εκείνη γνωρίζεται τυχαία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γνώριμο του πατέρα του που είχε διατελέσει βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος και του ανέθεσε να συντάξει σχετικές εισηγήσεις προς κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ λίγο αργότερα τον ορίζει υποψήφιο βουλευτή της ΕΡΕ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών. Έτσι με τη βοήθεια και του οικογενειακού φίλου Γεωργίου Ράλλη, στις εκλογές του 1961 εξελέγη αμέσως με την πρώτη φορά βουλευτής, επανεκλεγείς και στις εκλογές του 1963, του 1964 και στις υπόλοιπες που ακολούθησαν.
Την περίοδο της Δικτατορίας, και συγκεκριμένα ένα χρόνο μετά την επιβολή της, τον Ιούλιο του 1968, μαζί με άλλους βουλευτές, αρχίζει να προσυπογράφει ανακοινώσεις περί επανόδου της χώρας στη δημοκρατική ομαλότητα. Οι Αρχές του απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα, οπότε σε συνεννόηση με τους Γ. Ράλλη και Π. Παπαληγούρα συνδέεται με κλιμάκιο της οργάνωσης "Ελεύθεροι Έλληνες". Η σύνδεση όμως αυτή αποκαλύφθηκε και στις 9 Οκτωβρίου συνελήφθη. Μετά από ανάκριση που ακολούθησε στο τμήμα της ΕΑΤ/ΕΣΑ περιορίστηκε επί ένα πεντάμηνο σε πλήρη απομόνωση.
Μετά την μεταπολίτευση, συμμετείχε ως υφυπουργός Εσωτερικών στη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας 1974 και στις εκλογές του ίδιου έτους εκλεγείς και πάλι, με την Νέα Δημοκρατία ανέλαβε ακολούθως υφυπουργός των Εξωτερικών (1974 – 1975), υπουργός Εμπορίου (1975 – 1977),υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1977-1980),υπουργός Εθνικής Αμύνης (Κυβέρνηση Συνεργασίας, 1989), Εμπορίου (Οικουμενική Κυβέρνηση,1989), Εθνικής Αμύνης (1990-1993), Δικαιοσύνης (1992). Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (1985-1996) και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (1994-1997).
Στη πολιτική του καριέρα επέδειξε αξιόλογη κοινοβουλευτική δράση όπως γραμματέας του προεδρείου της Βουλής (1961-1963), γραμματέας της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος (1963), και κοσμήτωρ της Βουλής (1965-1967). Υπήρξε επίσης μόνιμο μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στις εργασίες σύνδεσης Ελλάδας με την ΕΟΚ την περίοδο 1962-1967, λαμβάνοντας επίσης μέρος σε κοινοβουλευτικές ομάδες του ΝΑΤΟ. Επίσης από τον Ιανουάριο του 1998 μέχρι τον Αύγουστο του 2010 διετέλεσε πρόεδρος του «Ινστιτούτου Κ. Καραμανλής», ενώ ένα χρόνο πριν, τον Μάιο του 2009 εγκατέλειψε την πολιτική μετά από 48 χρόνια πολιτικής καριέρας.
Έγραψε πολλές μελέτες νομικού και πολιτικού περιεχομένου, οι κυριότερες των οποίων είναι: «Η ονομαστική μετοχή» (1960), «Η ΕΟΚ και το Εταιρικόν Δίκαιον» (1970), «Η αλλαγή στο εδώλιο» (1984), «Αποκατάσταση Ιστορικών Αληθειών» (1985),«Η αλήθεια για το παρελθόν πυξίδα για το μέλλον» (1989), «Συνταγματικοί Προβληματισμοί» (1993),"Η Ελλάδα Μπροστά στο 2000:Ένα Νέο Συνταγματικό Πλαίσιο"(1998), "Η Βουλευτική Ασυλία" (2000), "Οι Τρεις Απειλές του Αιώνα" (2002), «Πολιτι(στι)κή φωτογραμμετρία» (2005), "Η Μεταναστευτική Πολιτική της Ευρώπης" (2006), "Η Αναγκαία Αναθεώρηση" (2006),«Τυφλοί στρατοί-Η Δύση και η Απειλή του Ισλαμικου Φονταμενταλισμού» (2008), «Αναζητώντας την Τέχνη» (2008)και τη δίγλωσση έκδοση «5 Χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2004-2009 » (2009)καθώς και πολλά άρθρα πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου. Επισκέφθηκε, επίσημα προσκεκλημένος, την Αγγλία, τη Δυτική Γερμανία και τις ΗΠΑ. Πρόσφατα τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος, λόγω της μακράς πολιτικής του δράσης, καθώς και με άλλα ανώτερα παράσημα διαφόρων κρατών.
Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης ομιλεί επίσης αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, είναι παντρεμένος, (Νοέμβριος 1967), με την Σοφία Θ. Λαναρά (της γνωστής οικογένειας μεγαλοεπιχειρηματιών), με την οποία και απέκτησε τέσσερα παιδιά, τρεις γιους και μία κόρη. Είναι μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Γιος του είναι ο επίσης πολιτικός και βουλευτής Μιλτιάδης Ι. Βαρβιτσιώτης.

Αστυνομικοί καταγγέλουν τον Διευθυντή τους

Την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων προκάλεσε ο πειθαρχικός έλεγχος που διενεργήθηκε για δύο αστυνομικούς του νομού Ροδόπης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χρόνος, αρχικά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κατήγγειλε τον Αστυνομικό Διευθυντή ότι παραβίασε την προβλεπόμενη μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας και επενέβη η ΠΟΑΣΥ με επιστολή της προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Αρχηγέ, Η προσήλωση του προσωπικού στην αποστολή του, πέραν από την τυπική υποχρέωση που απορρέει από τους κανονισμούς του Σώματος, μεταλαμπαδεύεται στα στελέχη ως μια ανώτερη ηθική και ψυχική κατάσταση που προϋποθέτει ότι η διοίκηση αποτελεί η ίδια παράδειγμα που εμπνέει το σεβασμό διότι αυτή η ίδια είναι προσηλωμένη ανιδιοτελώς στη δική της αποστολή. Η διοίκηση οφείλει, ως τούτο είναι κοινά αποδεκτό από τον μέσο νου, τους καλούς αστυνομικούς να τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, όσους χρειάζονται βελτίωση να τους παράσχει κάθε δυνατότητα βελτίωσής τους και σε όσους πρέπει κάποια συγκεκριμένη στιγμή να τους υποδείξει το έργο τους, τούτο να το πράττει με σύνεση και με γνώμονα την προάσπιση της ανθρώπινης υπόστασής τους και αξιοπρέπειας, στηριζόμενη σ' αυτό στη δική της ακεραιότητα.

Οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου δεν στοχεύουν στην επιβολή του δικαίου της πυγμής και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κανόνες για γενικό παραδειγματισμό.

Κύριε Αρχηγέ, με την επισυναπτόμενη υπ' αριθμ. 346/12 από 23-6-2012 αναφορά της η Ε.Α.Υ. Ροδόπης καταγγέλλει τον κ. Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης διότι απαίτησε τον πειθαρχικό έλεγχο δύο αστυνομικών για παραδειγματισμό όλων των αστυνομικών της Α.Δ. Ροδόπης, παραβιάζοντας την προβλεπόμενη μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας.

Η λειτουργία ενός ζωντανού Οργανισμού όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία εάν στηρίζεται για την αποτελεσματικότητα του έργου της στο φόβο της τιμωρίας είναι καταδικασμένη σε οικτρή αποτυχία. Ο φόβος της τιμωρίας γεννά την ευθυνοφοβία αλλά και την διαφθορά. Η γιγάντωση του εγκλήματος σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται με μια ιδιότυπη εσωτερική ανάλωση σε αναχρονιστικά στερεότυπα ιεραρχικής μεταβίβασης ευθυνών που αναπαράγουν τον τύπο του καλού προϊσταμένου που διασφαλίζει δήθεν το απροσδιόριστο υπηρεσιακό συμφέρον και των εν δυνάμει κακών υφισταμένων που πρέπει να συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις με το μέτρο του παραδειγματισμού. Επειδή δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε τους κανόνες της χρηστής διοίκησης παρακαλούμε για τις από μέρους σας δικές σας ενέργειες για την αποκατάσταση της ορθής απόδοσης δικαίου αλλά και του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην Α.Δ. Ροδόπης εξαιτίας της συγκεκριμένης ενέργειας».

Σε πλήρη διάλυση η Πυροσβεστική

Απίστευτες προχειρότητες, ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο υλικό, ακόμα και παντελής ανυπαρξία συντήρησης των οχημάτων συνθέτουν το σκηνικό το φετινής αντιπυρικής περιόδου! Οι καταγγελίες αξιωματικών, ακόμα και απλών πυροσβεστών δεν σταματούν, για την κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μάλιστα στην καρδιά του θέρους. Το πρώτο λάθος που τονίζουν αρκετοί αξιωματικοί είναι η πρωτοφανής στα χρονικά, παραδοχή ουσιαστικά της ακεραιότητας των διαγωνισμών του Δημοσίου για την ενοικίαση των ελικοπτέρων, που σαν αποτέλεσμα είχε από την προ-προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποταθεί και πάλι πρωτοφανώς στον Νατοϊκό οργανισμό της NAMSA για την διαχείριση του ζητήματος.
Με διάφορα τερτίπια και αφού, όπως καταγγέλλει η προηγούμενη εταιρεία ελληνορωσικών συμφερόντων που εμπιστευόταν το Δημόσιο για την ενοικίαση των ελικοπτέρων, παραγκωνίστηκε από τον διαγωνισμό, παρότι είχε παρουσιάσει οικονομικότερη για το Δημόσιο πρόταση, αποφασίστηκε από την NAMSA, για φέτος την πυρόσβεση από αέρος, με ελικόπτερα μεσαίου και βαρέος τύπου, να την αναλάβουν μία αμερικάνικη και μία καναδέζικη εταιρεία αντίστοιχα και αυτό αφού υπήρξε και αντίδραση για την εταιρεία των τουρκικών συμφερόντων. Αυτό μεταφράζεται σε συνολικά 10 ελικόπτερα κατά 2-3 λιγότερα από άλλες χρονιές, αλλά δεν είναι αυτό ουσιαστικά το πρόβλημα. Το πρόβλημα, σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια, η εταιρεία με τα ρωσικά ελικόπτερα που κέρδιζε τους διαγωνισμούς, παρείχε εκ των προτέρων στο συμβόλαιό της των 120 ημερών, 90 ώρες συνεχούς πτήσης και αν έμεναν κάποιες ανεκμετάλλευτες μεταφέρονταν σαν «bonus» στην επόμενη χρονιά.
Αυτό εξυπηρετούσε στο να μπορεί εκ των προτέρων να κάνει και τον προγραμματισμό της η Πυροσβεστική. Αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί φέτος, καθώς η καναδέζικη εταιρεία χρεώνει το Δημόσιο ανάλογα με τις ώρες πτήσεις. Αυτό θα φανεί στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου εάν και κατά πόσο τελικά συνέφερε το Ελληνικό Δημόσιο, ωστόσο τα ελικόπτερα επιλέγονται πλέον να συνδράμουν όπου είναι άκρως απαραίτητο και σε άλλες πιο ήπιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται τα μικρά ψεκαστικά αεροσκάφη τύπου PZL.
Ούτε ελαστικά δεν έχουν αλλάξει στα οχήματα εδώ και έξι χρόνια

Τα παράλογα δεν σταματούν εδώ όμως! Κυριολεκτικά με προσωπική τους ευθύνη μεταβαίνουν στα περιστατικά οι πυροσβέστες και με κίνδυνο τόσο για τους ίδιους όσο και τους ανυποψίαστους πολίτες ...που διασταυρώνονται στους δρόμους με πυροσβεστικά οχήματα. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του Newsbomb.gr, διαγωνισμός για να αλλαχθούν ελαστικά στα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής έχει να γίνει από το 2006 και σε όσα αλλάζουν, γίνεται κανονικά από ..ελεημοσύνη ιδιωτών ή των τοπικών αυτοδιοικήσεων. Συνολικά, μόνο οι ελλείψεις σε ελαστικά αγγίζουν τα 3.500 τεμάχια!
Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί και στην συντήρηση των οχημάτων, η οποία κρίνεται από πολλούς πυροσβέστες ως ελλιπέστατη με το 20% των οχημάτων να ακινητοποιούνται, ειδικά όταν περίπου το 60% του στόλου των οχημάτων υπερβαίνει την 25ετία! Σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί την τρέχουσα περίοδο, δεν προκύπτει τόσο από την έλλειψη σε αριθμούς όσο από την ίδια την τριχοτόμηση που έχει υποστεί το Σώμα, που αποτελείται πλέον από μόνιμο προσωπικό, 5ετους υποχρέωσης, και εποχικό προσωπικό. Η κάθε περίπτωση διέπεται και από διαφορετικό εργασιακό καθεστώς. Αυτό δημιουργεί αρκετά πολύπλοκές καταστάσεις στην καθημερινότητα ενός πυροσβεστικού σταθμού, καθώς έχει τον μόνιμο πυροσβέστη που είναι διαθέσιμος όλη την ώρα και τον πενταετούς υποχρέωσης αλλά και τον εποχικό που εργάζονται με διαφορετικούς όρους και υποχρεώσεις ειδικά σε ότι αφορά το 8ωρο, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες και έτσι ο κάθε διοικητής καλείται ακόμα και για την έξοδο ενός και μόνου οχήματος που θα έχει στην βάρδια του μικτό προσωπικό, να λύσει ...«σπαζοκεφαλιές».
Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν όμως και που οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν, οι άντρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μόνιμο, 5ετους υποχρέωσης και εποχικό προσωπικό, αλλά και οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας εργάζονται με αυταπάρνηση και ηρωισμό και αυτή την αντιπυρική περίοδο για την δική μας ασφάλεια... Αδυνατούμε ομολογουμένως να φανταστούμε, τι θα συνέβαινε σε μία άλλη χώρα με αυτά τα προβλήματα, ακόμα και τα τεχνητά προκληθέντα, που το προσωπικό της θα διακατεχόταν από το μισό φιλότιμο των δικών μας πυροσβεστών. Ένα φιλότιμο που ειδικά το καλοκαίρι αποδεικνύεται καθημερινά στα πύρινα μέτωπα ανά την Επικράτεια και που δεν κάμφθηκε ούτε από το γεγονός, ότι οι Πυροσβέστες είναι οι μοναδικοί από τα Σώματα Ασφαλείας, που ούτε το εκλογικό τους επίδομα δεν πήραν...

Αγ. Κωνσταντίνος - Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος

Αγ. Κωνσταντίνος - Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος

Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ

ΑΠΟ 07/07/2012 ΕΩΣ 09/09/2012
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΛΙΜΑΝΙ ΩΡΑ ΛΙΜΑΝΙ ΩΡΑ ΛΙΜΑΝΙ ΩΡΑ ΛΙΜΑΝΙ ΩΡΑ ΛΙΜΑΝΙ ΩΡΑ ΛΙΜΑΝΙ ΩΡΑ ΛΙΜΑΝΙ ΩΡΑ
ΑΦ ΑΝ ΑΦ ΑΝ ΑΦ ΑΝ ΑΦ ΑΝ ΑΦ ΑΝ ΑΦ ΑΝ ΑΦ ΑΝ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 09:45 ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 09:45 ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 09:45 ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 09:45 ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 09:45 ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 09:45 ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 09:45
ΣΚΙΑΘΟΣ 12:30 12:50 ΣΚΙΑΘΟΣ 12:30 12:50 ΣΚΙΑΘΟΣ 12:30 12:50 ΣΚΙΑΘΟΣ 12:30 12:50 ΣΚΙΑΘΟΣ 12:30 12:50 ΣΚΙΑΘΟΣ 12:30 12:50 ΣΚΙΑΘΟΣ 12:30 12:50
ΣΚΟΠΕΛΟΣ 13:50 15:00 ΣΚΟΠΕΛΟΣ 13:50 15:00 ΣΚΟΠΕΛΟΣ 13:50 15:00 ΣΚΟΠΕΛΟΣ 13:50 15:00 ΣΚΟΠΕΛΟΣ 13:40 14:00 ΣΚΟΠΕΛΟΣ 13:40 14:00 ΣΚΟΠΕΛΟΣ 13:40 14:00
ΣΚΙΑΘΟΣ 16:10 16:30 ΣΚΙΑΘΟΣ 16:10 16:30 ΣΚΙΑΘΟΣ 16:10 16:30 ΣΚΙΑΘΟΣ 16:10 16:30 ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 14:30 14:50 ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 14:30 14:50 ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 14:30 14:50
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 19:00 ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 19:00 ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 19:00 ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 19:00 ΣΚΟΠΕΛΟΣ 15:30 15:50 ΣΚΟΠΕΛΟΣ 15:30 15:50 ΣΚΟΠΕΛΟΣ 15:30 15:50
ΣΚΙΑΘΟΣ 16:40 17:00 ΣΚΙΑΘΟΣ 16:40 17:00 ΣΚΙΑΘΟΣ 16:40 17:00
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 19:30 ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 19:3

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου