Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετατράπηκε από ‘’αντιμνημονιακή΄΄ και ‘’φιλολαϊκή’’ πολιτική δύναμη σε προσκυνημένο υπηρετικό προσωπικό των μεγάλων συμφερόντων που ξεζουμίζουν τα εργατικά-λαϊκά στρώματα. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, που παρίστανε τον εκφραστή της λαϊκής αγανάκτησης κατά της λιτότητας υποσχόμενος το σκίσιμο των μνημονίων, σήμερα συνυπογράφει την οικονομική καταδίκη των οικονομικά ασθενέστερων, προσχωρώντας δια παντός στο μνημονιακό τόξο. Όμως, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει εκπρόσωπος και πρωτεργάτης της νέας αντιλαϊκής λαίλαπας, καθιστά τους βουλευτές του όχι απλά ως πολιτικούς απατεώνες αλλά και ως συνυπαίτιους στη μεγαλύτερη κοινωνική λεηλασία της σύγχρονης εγχώριας ιστορίας.

H εγκληματική "Ομάδα Ε", οι μπάτσοι και ... ο

Ένα σχόλιο που υπήρξε σε ανάρτησή μας σχετικά με την ποινική αντιμετώπιση που έχουν οι συλληφθέντες της «Ομάδας Ελλήνων Ελλάνιων Υιών» μας δίνει την βάση να αναφερθούμε λίγο αναλυτικότερα σ’ αυτή την ιστορία.

Ο αναγνώστης μας αρχικά αναρωτιέται πώς γίνεται να έχουν εντοπιστεί άτομα που είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, διέθεταν ολόκληρο οπλοστάσιο, είχαν σκοπό να προβαίνουν σε δολοφονίες και όμως ούτε τα ονόματα, ούτε οι φωτογραφίες τους να δίνονται στην δημοσιότητα;
Ο ίδιος αναγνώστης μας θυμίζει ότι στην περίπτωση της 17Ν του Ε.Α κλπ, όχι μόνο τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων είχαν δημοσιοποιηθεί, αλλά είχε υπάρξει και «ειδικό» τηλεφωνικό κέντρο της ασφάλειας, για να δέχεται καταγγελίες πολιτών, σχετικά με την δράση των τότε κρατουμένων.

Ήρωες το 1940, κότες το 2015

JO DIΦίλε πιτσιρίκο,
Το νόημα της σημερινής μέρας; Τιμούμε τους ήρωες του 1940, μα είμαστε ανάξιοι. Το 1940 υπήρξε ηρωική αντίσταση, τώρα ντροπιαστική και σχεδόν καθολική παράδοση στους Γερμανούς. Διάβασε τη συνέχεια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-Olympiacos Piraeus - Platanias Live Streamin

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ερχεται ο Πρωτέας, φεύγει το Εξπρές Σκιάθος


 Αλλαγή… σκυτάλης από την ερχόμενη Κυριακή, στο λιμάνι του Βόλου. Επιστρέφει στα δρομολόγια της γραμμής Βόλου - Βορείων Σποράδων το πλοίο «Πρωτεύς» και βγαίνει στη… στεριά το «Εξπρές Σκιάθος» για την καθιερωμένη συντήρηση.
Το «Εξπρές Σκιάθος» θα λείψει από τη γραμμή Βόλου - Β. Σποράδων από 1η Νοεμβρίου έως και 20 Απριλίου.

ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚΑΡΑ ΤΕΛΙΚΟ 0-1


ΚΚΕ(μ-λ): Οχι στην αντιδραστική "Συμφωνία 17 σημείων"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Όχι στη αντιδραστική «Συμφωνία 17 σημείων»!
Όχι στην αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης!
Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες!

Επιβεβαίωση και ενίσχυση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ αποτελεί η «Συμφωνία 17 σημείων» της «μίνι Συνόδου Κορυφής» που πραγματοποιήθηκε στις 26/10 στις Βρυξέλλες.
Η συμφωνία -την οποία συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία- αποτελεί μία προσπάθεια οχύρωσης της ΕΕ από τις αυξημένες ροές προσφύγων που προκαλεί η ένταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή της Συρίας και ευρύτερα της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην ανακούφιση των προσφύγων, όχι μόνο δεν τους αντιμετωπίζουν ως ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη και καταφύγιο για μια ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή, αλλά τους αντιμετωπίζουν ως ανεπιθύμητους, ως μια ενοχλητική παρενέργεια της ιμπεριαλιστικής επεκτατικής πολιτικής.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΕΦΥΛΑΞΕ ΕΠΙ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΝ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Ιερού Κλήρου και χιλιάδων πιστού Λαού του Θεού, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, υποδέχθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία, την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται με ευλάβεια στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

«Βόμβα» Κουτρουμάνη: Καταργείται η 35ετία για σύνταξη στο Δημόσιο


Θεμελιωμένα δικαιώματα στο Δημόσιο καταργούνται σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, μέσω κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» καταργούνται τα 35 χρόνια για σύνταξη, ενώ εξήγησε πως όσοι είχαν 35 χρόνια υπηρεσίας μέχρι τον Αύγουστο και δεν έφυγαν, τώρα θα πρέπει για να φύγουν να συμπληρώσουν ηλικιακό όριο από 58,5 και άνω.

Ξεκινά η συγκομιδή της κύριας ποικιλίας ακτινιδίων Hayward, αναμένεται αυξημένη παραγωγή λόγω νέων φυτεύσεων

Ξεκινά η συγκομιδή της κύριας ποικιλίας ακτινιδίων Hayward, αναμένεται αυξημένη παραγωγή λόγω νέων φυτεύσεων Με εκτιμήσεις για αύξηση της φετινής παραγωγής, η οποία δεν οφείλεται τόσο στην αύξηση των αποδόσεων όσο στο γεγονός πως θα ξεκινήσει η παραγωγή και νέων οπωρώνων, ξεκίνησε η συγκομιδή της κύριας ποικιλίας ακτινιδίων Hayward. Η παραγωγή ακτινιδίων αναμένεται να είναι αυξημένη και στην Ιταλία. Στη διεθνή αγορά αναμένεται να έχουμε φέτος επιπλέον 130.000 τόνους ακτινιδίων (100.000 από Ιταλία και 30.000 από Ελλάδα). Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί είναι ότι σύμφωνα με τους σχετικούς Κανονισμούς της ΕΕ, για να συγκομιστούν τα ακτινίδια θα πρέπει να είναι σε ικανοποιητικό στάδιο ωρίμανσης 6,2 brix και στη συνέχεια να διατεθούν στην αγορά με πάνω από 9,5 brix. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι ξυνά και δεν θα τα προτιμήσουν οι καταναλωτές. Ο κύριος όγκος των εξαγωγών αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 10 Νοεμβρίου.
Πιερία

Παρεμβάσεις για τις απολύσεις στο «Μαρινόπουλο»

Από παλιότερη παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στα γραφεία της εταιρείας στον Αλιμο
Από παλιότερη παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στα γραφεία της εταιρείας στον Αλιμο
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Σε αγωνιστικές παρεμβάσεις έξω από τα καταστήματα της «Μαρινόπουλος ΑΕ» σε όλη τη χώρα προχωρούν το Σάββατο 31 Οκτώβρη σωματεία του κλάδου του εμπορίου και των υπηρεσιών, και οι δυνάμεις τους στην επιχείρηση. Απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους στο «Μαρινόπουλο» να μη μείνουν απαθείς απέναντι στην επίθεση της εταιρείας, που κλείνει καταστήματα, απολύει εργαζόμενους, πιέζει παλιότερους εργαζόμενους να υπογράψουν την «οικειοθελή παραίτηση» με το «καρότο» του «μπόνους» των 1.500 ευρώ πέρα από την αποζημίωση που δικαιούνται, αλλά και φυσικά με το «μαστίγιο» της ανεργίας και της ανασφάλειας. Να μαζικοποιήσουν το σωματείο της επιχείρησης και τα κλαδικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, η οποία έχει επιλέξει πλευρά, δεν είναι με τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους. Να οργανώσουν μαζί με τα

28η ΟΚΤΩΒΡΗ 1940 Πείρα για το σήμερα από την περίοδο της ιταλικής φασιστικής εισβολής

Για «υπεραισιόδοξο κοινή γνώμη» έκανε λόγο ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς και για «μερικές τουφεκιές δια την τιμήν των όπλων» ο αρχιστράτηγος Αλ. Παπάγος (φωτ. από συνομιλία μεταξύ των δύο)
Για «υπεραισιόδοξο κοινή γνώμη» έκανε λόγο ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς και για «μερικές τουφεκιές δια την τιμήν των όπλων» ο αρχιστράτηγος Αλ. Παπάγος (φωτ. από συνομιλία μεταξύ των δύο)
Την 28η Οκτώβρη η αστική τάξη την καθιέρωσε ως «εθνική γιορτή». Και την προβάλλει ως τέτοια, αφού αποτελεί για την ίδια μοχλό στην επιδίωξή της να καλλιεργεί το ιδεολόγημα της «εθνικής ενότητας», προκειμένου να υποτάσσει την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα στην πολιτική του κεφαλαίου, δηλαδή στην πολιτική της ολοένα και πιο βαθιάς εκμετάλλευσης και σφαγής της ζωής τους. Πρέπει να γίνεται καθαρό στο λαό πως εθνική ενότητα σε μια ταξική κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει ούτε σε καιρό ειρήνης, ούτε στον πόλεμο. Αυτό απέδειξε όλη η ιστορική περίοδος 1940-1944, που χαρακτηρίζεται από την εισβολή αρχικά της Ιταλίας που ανήκε στον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό του φασιστικού - ναζιστικού άξονα με τη Γερμανία. Γιατί ένα τμήμα των αστών επέλεξε το δρόμο της ανοιχτής συνεργασίας με τους κατακτητές. Ενα άλλο, το μεγαλύτερο, ανήκει στους «απόντες» του αγώνα, αφού έφυγε για τη Μέση Ανατολή, πιο συγκεκριμένα την Αίγυπτο, μαζί με τους Αγγλους συμμάχους του.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για δυο μέρες

Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών στον Πειραιά
Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών στον Πειραιά
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν την επόμενη βδομάδα προχωρούν οι ναυτεργάτες. Συγκεκριμένα, έχουν αποφασίσει 48ωρη πανελλαδική απεργία από τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, από τις 6 π.μ. μέχρι την ίδια ώρα το πρωί της Τετάρτης 4 Νοέμβρη, για όλες τις κατηγορίες πλοίων. Οι ναυτεργάτες θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία στις 12 Νοέμβρη. Βασικά ζητήματα είναι το Ασφαλιστικό και οι ανατροπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών καλούν σε οργανωτική σύσκεψη αύριο Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21), για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα.Αιτία πολέμου για τους ναυτεργάτες αποτελεί η διάλυση του ΝΑΤ, η επανεξέταση όλων των

Κάποιοι πλουτίζουν και θησαυρίζουν...


Μία ενδιαφέρουσα έρευνα εταιρείας για την ελληνική ναυτιλία δημοσιεύτηκε προχτές. Παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία από αυτήν:«...η χωρητικότητα του ελληνικού στόλου αυξήθηκε κατά 8,1% (στοιχεία Οκτωβρίου) σε σχέση με το 2014, φτάνοντας στα 328.254.495 DWT από 303.579.176 DWT, ενώ παράλληλα μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας στα 12,73 χρόνια φέτος από 13,25 χρόνια πέρυσι».
«Στην ανάπτυξη του ελληνικού στόλου, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της έρευνας, έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο τα αμερικανικά κεφάλαια (funds), τα οποία συμμετέχουν στην αγορά νεότερων πλοίων και συγχρηματοδοτούν την κατασκευή νέων. Ιδιαίτερη αναφορά, πάντως, γίνεται και στη συμβολή των τραπεζών, οι οποίες παρότι αύξησαν την πίεση για την αποπληρωμή των δανείων, έδειξαν "υπομονή, ρεαλισμό αλλά και εμπιστοσύνη απέναντι στους πελάτες τους"».

PAOK - Besiktas Live Streaming

Unics Kazan - Aris Live Streaming

AEK Athens - Nizhny Novgorod Live Streaming EuroCup

Asteras Tripolis - Kalloni Live Streaming

Olympiacos Piraeus - Platanias Live Streamin

PAOK - Panthrakikos Live Streaming

Panetolikos - Panionios Live Streaming

Panathinaikos Athens - Levadiakos FC Live Streaming

AO Xanthi - AEK Athens Live Streaming

Atromitos - Veria Live Streaming

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου