Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. από την Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.
Για μια ακόμα φορά, οι πολλοί, οι αδύναμοι, αυτοί που πάντα πληρώνουν, καλούνται να καταβάλουν το τίμημα της εξόδου από την "κρίση" που οι λίγοι κατέχοντες τον πλούτο δημιούργησαν. Από το 2010 ο λαός ζει μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση βασικών δικαιωμάτων που κατέκτησε με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Οι κρατικές πολιτικές οδηγούν στην ανεργία, σε μισθούς πείνας, στην άγρια φορολόγηση, στη φτωχοποίηση, με σκοπό να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν το κεφάλαιο και θα δημιουργήσουν κέρδη για τις ελίτ, ντόπιες και ξένες. Άλλωστε, αυτές οι πολιτικές παρουσιάζονται από τους εκάστοτε κυβερνώντες σαν μονόδρομος, σαν κάτι αναγκαίο, σαν καθήκον να κάνουμε θυσίες.

Νομαρχιακή Συνέλευση ΛΑ.Ε. Μαγνησίας.

Με μεγάλη επιτυχία και μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για το στέριωμα και την ανάπτυξη της Λαϊκής Ενότητας  στην κοινωνία, σαν ανάχωμα για την πρωτοφανή αντιλαϊκή επίθεση της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συγκυβέρνησης, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Βόλο οι εργασίες της πρώτης Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΛΑΕ Μαγνησίας.
Τη συνέλευση απασχόλησαν ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας, συμμαχιών καθώς και οργανωτικά που αφορούσαν  στη δημιουργία Πολιτικών Επιτροπών της ΛΑΕ στη Μαγνησία, τόσο τοπικών (ανά Καλλικρατικό Δήμο)  όσο και θεματικών (κατά αντικείμενο εργασίας).

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ«Το θέμα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι αναμφισβήτητα μείζον κοινωνικό ζήτημα που αφορά πολλές χιλιάδες οικογενειών.

Το ζητούμενο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους είναι να προστατευθεί με κάθε τρόπο η πρώτη κατοικία από τις δήθεν τεχνοκρατικές αντιλήψεις που φέρουν τη σφραγίδα των δανειστών. Τέτοιου είδους αντιλήψεις είναι αντικοινωνικές, βάναυσες και αδιαφορούν για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει τυχόν εφαρμογή τους για χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε πραγματική ομηρία έχοντας πληγεί καίρια από την οικονομική κρίση.

Θύμα της κρίσης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τονίζει σε ερώτηση προς τον Υπουργό κ. Φίλη ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος           

            Ερώτηση για τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
            Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Αντιμέτωπο με σημαντικά λειτουργικά προβλήματα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εξαιτίας της επικείμενης μείωσης πόρων για το 2016. Ο ήδη περιορισμένος προϋπολογισμός του εκπαιδευτικού ιδρύματος αναμένεται να μειωθεί από τα 5,9 εκ. ευρώ που έχουν πιστωθεί για το 2015 στα 5,2 εκ. ευρώ για το 2016. Η μείωση του προϋπολογισμού μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει καθώς διάφορες δαπάνες πρόκειται να περικοπούν, όπως η φύλαξη και η συντήρηση των κτιρίων.
            Ένα ακόμη ζήτημα που ταλανίζει την πανεπιστημιακή κοινότητα και συγκεκριμένα το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είναι η έλλειψη που παρατηρείται σε καθηγητές και η οποία οδηγεί σε περιορισμένο αριθμό φοιτητών ανά μάθημα. Οι φοιτητές του Τμήματος βρίσκονται σε ένα «κυκεώνα», καθώς δεν δύνανται να δηλώσουν και να παρακολουθήσουν μαθήματα υποχρεωτικά για την απόκτηση του πτυχίου τους, εξαιτίας του πλαφόν που έχει τεθεί προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα των σπουδών, λόγω της έλλειψης καθηγητών.

Αντίθετοι με την κατάργηση του 7ημερου της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος οι παραγωγοί. Ζητούν υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης

Αντίθετοι με την κατάργηση του 7ημερου της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος οι παραγωγοί. Ζητούν υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης
Ζήτημα ημερών είναι η θέσπιση των αλλαγών για το παστεριωμένο γάλα βάσει της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με αυτές - που έχουν ήδη ψηφιστεί το καλοκαίρι από τη Βουλή, αλλά εκκρεμεί η έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων - καταργείται το επταήμερο της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος και οι παρασκευαστές πλέον θα ορίζουν ελεύθερα την ημερομηνία λήξης. Η εξελίξη αυτή έρχεται πριν ακόμα οι καταναλωτές συνηθίσουν τις ορολογίες γάλα ημέρας, γάλα ολίγων ημερών και γάλα μακράς παστερίωσης, που καθιερώθηκαν (με βάση τις προηγούμενες αλλαγές που όριζε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ), επί υπουργίας του κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει  το άρθρο 12 του 3ου Μνημονίου  «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα καθορίζεται πλέον από τον παρασκευαστή, δίνοντας την δυνατότητα  να παραμένει στα ράφια ως και 11 ημέρες, ενώ θα υπόκειται σε ελέγχους των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης».

Γιατί ήταν μεγάλες οι καταστροφές εταιρειών και επαγγελματιών στη Σκόπελο

Δύο λόγοι ενέτειναν τις τεράστιες ζημιές στη Σκόπελο
Ραντεβού με την ατυχέστερη συγκυρία που μπορούσε να προκύψει στη δίνη μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, είχαν στις 22 Σεπτεμβρίου δεκάδες εταιρείες και επαγγελματίες στη Σκόπελο.
Οι ζημίες που υπέστησαν πολλές επιχειρήσεις ήταν τεράστιες και δύσκολα θα μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τους να επαναφέρουν τις εταιρείες τους στη χρονική περίοδο πριν τον καταστροφικό κατακλυσμό που κατέβασε μεγάλο μέρος από το νησί στη θάλασσα.

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

επερώτηση Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για μετανάστεςΕπερώτηση
προς τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστο

Την Παρασκευή 25/09 και την  Τρίτη 06/10, δουλέμποροι εγκατέλειψαν  στη βραχονησίδα Γιούρα των Σποράδων 115 και 53 μετανάστες αντίστοιχα. Την επόμενη μέρα οι μετανάστες βρέθηκαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών στο Βόλο. Ένας χώρος τελείως ακατάλληλος για διαμονή ανθρώπων, στους οποίους συνήθως συμπεριλαμβάνονται και παιδιά. Ο εν λόγω χώρος ουσιαστικά αποτελείται από ένα container (το οποίο δεν μπορεί να «φιλοξενήσει» πάνω από 50-60 ανθρώπους), 2 χημικές τουαλέτες και μια παροχή νερού το οποίο δεν είναι πόσιμο. Εντελώς ανύπαρκτη είναι και η παρουσία και η μέριμνα για εξειδικευμένο προσωπικό (γιατροί, διερμηνείς κ.τ.λ.), καθώς οι μοναδικοί κρατικοί λειτουργοί που βρίσκονται στο κέντρο είναι η αστυνομία, με μοναδικό καθήκον την ταυτοποίηση και καταγραφή των μεταναστών. Επίσης δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την παροχή τροφής, πόσιμου νερού καθώς και όλων των απαραίτητων αναλώσιμων (υγειονομικού υλικού, ρούχων κ.τ.λ.). Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ουσιαστικά την υποχρέωση της μέριμνας που πρέπει να παρέχουν οι κρατικοί φορείς, να την προσφέρουν αποκλειστικά και μόνο μια σειρά αγωνιστικών συλλογικοτήτων της πόλης.

Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα

CollapseΣχεδόν έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας και μετά από τρία Μνημόνια, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να επιβάλουν νέους φόρους αλλά τα στοιχεία δείχνουν πως οι πολίτες δεν τα πληρώνουν γιατί δεν έχουν πια χρήματα. Τα χρέη κοντεύουν να φτάσουν στον ουρανό. Τα χρέη των Ελλήνων στο Δημόσιο είναι πάνω από 80 δισ. ευρώ, ενώ τα χρέη από εισφορές και πρόστιμα στα ασφαλιστικά ταμεία είναι 30 δισ. ευρώ. Δεν αναφέρω και τα χρέη προς τις Τράπεζες, γιατί θα έχουμε λιποθυμίες. Διάβασε τη συνέχεια

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ – Είναι αυτή εικόνα πρωθυπουργού;-Τι ΚΑΤΑΝΤΙΑ είναι αυτή ρε Αλέξη σαν μνι κλεμμένου ίση

alexhs synodos2

Εκεί σε μια γωνιά..παραπεταμένος και αδιάφορος

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΈΣΤΕΙΛΕ ΤΗΣ ΠΡΏΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΊΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΕΎΤΕΡΗ ΔΟΣΗ !!!

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠPOΣOXH!

28η Οκτώβρη... Γιορτάζουμε το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ!

28η Οκτώβρη... Γιορτάζουμε το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ!

Πολυτεχνείο 1980 – Ανέκδοτες Φωτογραφίες

Η δολοφονία των δύο νέων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δεν ήρθε σε τυχαία χρονική συγκυρία. Όπως αναφέρεται στο ιστορικό λεύκωμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το φθινόπωρο του 1980 η κυβέρνηση Ράλλη είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης ατζέντας την άρση όλων των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις της Ελλάδας με το «δυτικό κόσμο». Στο πλαίσιο αυτό, στις 21 Οκτωβρίου 1980 η Ελλάδα έγινε ξανά δεκτή στη στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ, ενώ η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την ανανέωση των συμφωνιών παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και ο Ευάγγελος Αβέρωφ, τότε υπουργός άμυνας, συμμετείχε για πρώτη φορά μετά την αντιπολίτευση στην Επιτροπή Πυρηνικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΓΙΕΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Στις 23.10 χτυπήσαμε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ(Νεαπόλεως & Χειμάρρας) και της ΑΝΕΛ(Χρυσοστόμου Σμύρνης) στο Βύρωνα, καθώς αρνούμαστε να συνθηκολογήσουμε με τη συγκυβέρνηση Αριστεράς και Ακροδεξιάς, η οποία ζητά "κατανόηση" για την εφαρμογή των νέων μέτρων και του μνημονίου.
Τα γνωστά ,πλέον, τεχνάσματα της συγκυβέρνησης, τα οποία άνοιξαν το δρόμο για την άνευ αντιδράσεων ψήφιση και την εφαρμογή των μέτρων,  έριξαν σε λήθαργο τα κοινωνικά αντανακλαστικά.Ωστόσο, στις γειτονιές οπου η αντίσταση αναπνέει σε κάθε δρόμο και σοκάκι,όπου είναι διάχυτη η ανυπακοή και όπου ο φασισμός εχει τσακιστεί, ο δρόμος της συναίνεσης με τον κάθε εθελόδουλο του κράτους και του κεφαλαίου είναι κλειστός.

Σύναντηση των πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία επαγγελματιών


Συνάντηση την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ξενία) θα έχουν τα μέλη του Συλλόγου Πληγέντων Σκοπέλου ...

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δοξολογία για την Ιστορική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Παρακαλούνται να παραστούν ο Αρχιερατικός Επίτροπος με όλο τον κλήρο, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δικαστικές, Πολιτικές, Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, οι εκπαιδευτικοί & οι μαθητές των  Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι των Σωματείων και των Συλλόγων και όλοι οι συμπολίτες μας.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Σαν σήμερα, στις 26 Οκτωβρίου 1912, ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την πόλη της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό, μόλις 20 ημέρες μετά την κήρυξη του Α΄ Βαλκανικού πολέμου.
            Είναι ευκαιρία να αναλογιστούμε τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας και να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.
            Αποδίδουμε τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απέδειξαν τη θέληση και τη γενναιότητα της ελληνικής ψυχής.
Η εμβληματική επέτειος της 26ης Οκτωβρίου, μας καλεί να στρέψουμε με ευλάβεια και σεβασμό την σκέψη μας μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας και να επαναφέρουμε στη συλλογική μας μνήμη γεγονότα που όχι μόνο έγραψαν, αλλά άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας. 

1.000 πρόσφυγες στην ΣΚΟΠΕΛΟ

Σώπα ρε δεν το πιστεύω...... Υπεξαίρεση 8,4 εκ. ευρώ στον ΟΑΕΔ Λάρισας

Σε αργία ο προϊστάμενος του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας
oaed-epidoma-anergia-eurokinissi-660_20_0_0
Υπεξαίρεση – «μαμούθ» από τα ταμεία του ΟΑΕΔ με «πρωταγωνιστή» τον προϊστάμενο του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας στη Λάρισα, αποκαλύπτει πόρισμα του Σώματος της Διεύθυνσης Επιθεωρητών του Οργανισμού, πόρισμα που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Ο έλεγχος έγινε τον περασμένο Αύγουστο στη Λάρισα, αφού προηγήθηκε «έφοδος» των

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για εκδήλωση αφιέρωμα στο έπος του 1940-41 (Μαγνήτων Κιβωτός)
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ
Έτος Ιδρύσεως 2014, 1947 Φ.Ε.Κ. 18 Ιουλίου 2014 (τεύχος Β΄)

Βόλος, 20 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τιμητικό αφιέρωμα στους πρωταγωνιστές της
αντίστασης απέναντι στην Εαρινή Επίθεση των Ιταλών (1941):
Συνταγματάρχης Ν. Γεωργούλας – Ταγματάρχης Δημήτριος Κασλάς

Οι κληρώσεις του πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ Αχιλλέας- Σκόπελος το πρώτο παιχνίδι του νησιού μας

Πραγματοποιήθηκαν εχθές  στο ξενοδοχείο «Πορταριά»  οι κληρώσεις του πρωταθλήματος καθώς και του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ

Από την κλήρωση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ η α΄φαση Σκιάθος -Σκόπελος


Από την κλήρωση του Κυπέλλου  η α΄φαση έχει ως εξής…

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Καιρός: Κοντομάνικο τέλος – Έπεσε η θερμοκρασία

Advertisement

Μπορεί ο καιρός να μην θυμίζει εκείνον της περασμένης εβδομάδας με τις πολλές βροχές και να επικρατεί καλοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, το θερμόμετρο όμως έπεσε και ουσιαστικά μυρίζει Χειμώνας.

Σαν σήμερα... 26 Οκτώβρη

Ο Νίκος Καζαντζάκης παραλαμβάνοντας το βραβείο Ειρήνης το 1956
1795 Γεννιέται ο μουσουργός Νικόλαος Μάντζαρος, συνθέτης του Εθνικού Ύμνου της χώρας μας.
1905 Συγκροτείται το Σοβιέτ των αντιπροσώπων των εργατών της Πετρούπολης.
1905 Η Σουηδία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Νορβηγίας και την ίδια μέρα ο βασιλιάς Όσκαρ ο Β’ παραιτείται από τα όποια δικαιώματά του στο νορβηγικό θρόνο. Η Σουηδία και η Νορβηγία αποτελούσαν ενιαίο βασίλειο από το 1814.
1912 Το βράδυ της 26ης Οκτώβρη ο αρχιστράτηγος των οθωμανικών δυνάμεων Χασάν Ταξίν πασάς υπογράφει την παράδοση της Θεσσαλονίκης στον ελληνικό στρατό (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος).
1916 Γεννιέται ο Γάλλος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Φρανσουά Μιτεράν, πρόεδρος της Γαλλίας (1981-1995).

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα Δευτέρα 26 Οκτώβρη προχωρούν οι φαρμακοποιοί με βάση την ομόφωνη  απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά τον κλάδο.
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, που επιτρέπει τη συμμετοχή και μη φαρμακοποιών στην ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων.

Η φοβισμένη αριστερά Δημήτρης Κουφοντίνας

Το σκάφος του ΣΥΡΙΖΑ προσέκρουσε στον μνημονιακό βράχο στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 13 Ιουλίου. Το ναυάγιο ολοκληρώθηκε στη Βουλή στις 13 Αυγούστου, όταν ψήφισε το φρικαλέο μνημόνιο, μαζί με όλες τις άλλες μνημονιακές δυνάμεις. Από εκείνη τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το κόμμα που ευαγγελιζόταν τη ριζική αλλαγή στη ζωή του τόπου, ανήκει στο παρελθόν. Η ηγεσία του έκλεισε την αριστερή παρένθεση, έριξε την αυλαία η ίδια, με τον πιο άδοξο τρόπο.
Αυτοί που θα μπορούσαν να περάσουν τις ορθάνοιχτες πύλες της Ιστορίας επέλεξαν να περάσουν κάτω από τα καυδιανά δίκρανα της ατίμωσης, προδίδοντας την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού, αποκαρδιώνοντας την Αριστερά στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Τώρα οι αριστεροί άνθρωποι, οι ναυαγοί του ονείρου, οι κωπηλάτες τόσων χρόνων και τόσου κόπου μένουν άφωνοι, μετέωροι, ματαιωμένοι. Αντιμέτωποι με τη χλεύη των εχθρών, με το άδειο βλέμμα και την τσακισμένη ψυχή των φίλων. Ηττηθήκαμε, λένε.
Ομως ποιος ηττήθηκε, ποια Αριστερά απέτυχε; Τώρα είναι ώρα περισυλλογής για όσους δεν εξόκειλαν στις νησίδες της παραίτησης, για όσους δεν ψάχνουν να γαντζωθούν από σαθρά απομεινάρια του ναυαγίου, από το ίδιο υλικό, αλίμονο, με το ναυαγισμένο σκάφος. Με τη σοφία της πικρής γνώσης, με τα μάτια και τον νου όσο ποτέ άλλοτε ανοιχτά στην αλήθεια των αναντίρρητων γεγονότων, με τα αυτιά ορθάνοιχτα στη βοή των επερχόμενων γεγονότων.

Οι ένοπλες μορφές Απάντηση στα κόμματα και στις οργανώσεις Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Τα δύο ΚΚ στα μέλη της βάσης τους, που ανησυχούνε απ' το γεγονός ότι ο φασιστικός μηχανισμός παραμένει ανέπαφος και μπορεί να ξαναχτυπήσει αύριο και τους ρωτάνε τι θα γίνει τότε, απαντάνε ότι βέβαια τότε θα χρησιμοποιήσουν άλλες μορφές και πολλές φορές λένε ανοιχτά ότι θα πάρουν τα όπλα να αμυνθούν. Αλλά αυτό είναι παραπλάνηση, ψέμα, καλλιέργεια ψευδαισθήσεων στο λαό κι ανευθυνότητα. Γιατί δεν υπάρχει απολύτως καμία τέτοια περίπτωση δηλαδή ένοπλης άμυνας των δύο ΚΚ. Κι αυτό αποδεικνύεται όχι απ' αυτά που λένε δημαγωγικά στη βάση τους, αλλά απ' την ίδια τη ζωή, απ' την ίδια την πείρα. Πολλοί ξεγελιούνται απ' τα αντάρτικα 1940-44, το Δεκέμβρη, το δεύτερο αντάρτικο. Αλλά τα σημερινά ΚΚΕ -και τα δύο- δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το ΚΚΕ εκείνης της περιόδου. Το ΚΚΕ εκείνης της εποχής ήταν κόμμα επαναστατικό. Μπορεί να έκανε λάθη πολιτικά και στρατιωτικά αλλά ήταν επαναστατικό κι έκανε ένοπλο αγώνα για την κατάληψη της εξουσίας, που μπορούσε κι έπρεπε να την πάρει. Ενώ τα σημερινά είναι κόμματα συνειδητά ρεβιζιονιστική, ρεφορμιστικά και δεν έχουν για στόχο την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας. Κι αυτό φαίνεται τελείως καθαρά απ' τη στάση τους στο πραξικόπημα του 67 και·στη δικτατορία. Στο πραξικόπημα δεν αντέταξαν καμμία αντίσταση και δεν προετοίμασαν το λαό για αντίσταση. Στη συνέχεια και σ' όλη τη δικτατορία δεν έκαναν ούτε μία τον αριθμό ένοπλη ενέργεια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έχασαν ευκαιρία να καταδικάζουν την ένοπλη και δυναμική αντίσταση σε κάθε δίκη, δίνοντας έτσι εξετάσεις στην αντίδραση κι αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι έχουν γίνει φρόνιμα παιδάκια κι ότι δεν πρόκειται να προετοιμάσουν ένοπλη κατάληψη της εξουσίας. Και γι' αυτό τους νομιμοποίησαν. Η νομιμοποίηση δείχνει όχι ότι έχουμε δημοκρατία, αλλά ότι άλλαξε η φύση των ΚΚ κι αυτό το απέδειξε η στάση τους στη δικτατορία. Γιατί όταν δεν χρησιμοποιείς ένοπλες ενέργειες σε φάση ανοιχτής δικτατορίας όταν η λαϊκή βία είναι αποδεκτή απ' τα πιο πλατιά δυνατόν λαϊκά στρώματα μέχρι και τη δεξιά, πότε θα τη χρησιμοποιήσεις. Αυτό δείχνει με τρόπο αναμφισβήτητο ότι δεν έχεις πρόθεση να τη χρησιμοποιήσεις ποτέ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥΤην Παρασκευή 23/10 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Α.Σ.Ο.Ε.Ε. η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Αθηνάς Τσάκαλου «Το γέλιο του νερού» .


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
Την Παρασκευή 23/10 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε  στη Α.Σ.Ο.Ε.Ε. η εκδήλωση  παρουσίασης  του βιβλίου της Αθηνάς  Τσάκαλου «Το γέλιο του νερού» .
Αναπόφευκτα  η εκδήλωση  αποτέλεσε και  ένα πολιτικό γεγονός , καθώς αναδείχτηκε η αιτία της απουσίας  τόσο της Αθηνάς Τσάκαλου όσο και της Εύης Στατήρη , συζύγου του γιού της Γ.Τσάκαλου,  λόγω της εκδικητικής επιβολής των περιοριστικών μέτρων που τους έχουν επιβληθεί..
Στην  εκδήλωση παρά τις κακές καιρικές συνθήκες , καθώς έβρεχε ασταμάτητα  και το απίστευτο μποτιλιάρισμα λόγω των αποκλεισμένων δρόμων που είχαν πραγματοποιήσει  για την επίσκεψη Ολάντ , η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. Περισσότερα από 120 άτομα , προσήλθαν και γέμισαν το αμφιθέατρο Γ’ της ΑΣΟΕΕ αλλά και τους εξωτερικούς διαδρόμους της σχολής.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ


Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ "ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΣΤΙΣ 23/10/15

«Φίλοι και σύντροφοι, καλησπέρα!
Η σημερινή μας συνάντηση είναι μια στιγμή αλληλεγγύης. Μια στιγμή συνάντησης των απέξω με τους απομέσα. Μια στιγμή συντονισμού μα, όταν ενεργοποιούνται οι απέξω και γίνονται ενεργοί οι απομέσα, κομμάτια όλοι του ίδιου κινήματος.
Η αλληλεγγύη είναι η συνθήκη που καταλύει τα τείχη. Κι αν έχουμε σήμερα τείχη… Τείχη της φυλακής, τείχη της εξορίας, τείχη περιοριστικών όρων. Ο καπιταλισμός ξέρει να υψώνει τείχη εγκλεισμού και απομόνωσης των πολιτικών του αντιπάλων. Όπως ξέρει να υψώνει τείχη αλλοτρίωσης και απομόνωσης μέσα στην κοινωνία, να κατακερματίζει τις κοινωνικές αντιστάσεις.
Εμείς οφείλουμε να γκρεμίζουμε τείχη. Κάθε είδους.

Olympiacos - Arkadikos Live Streaming

Εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου

Εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου
Γιορτάζουμε σήμερα 26 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Δημητρίου, του Μυροβλήτου.
Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ. Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου.
Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου