Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Σκιάθος-Σκόπελος 2-1 η αποστολή της Σκοπέλου θα διανυκτερεύσει στη Σκιάθο λόγω απαγορευτικού απόπλου.

Στο ντέρμπι των νησιώτικων ομάδων, η Σκιάθος κέρδισε 2-1 τη Σκόπελο με τον Γιάννη Σκέμπι να αρχίζει τη σεζόν από εκεί που την τελείωσε... δηλαδή με γκολ. Ο αρχισκόρερ πέρυσι της Α' ΕΠΣΘ πέτυχε τα δύο γκολ των γηπεδούχων στο 50ό και 65ο λεπτό με σουτ, ενώ στο ημίωρο της αναμέτρησης είδε προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι. Οι Σκιαθίτες είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Μυστάκου στο 20' κι ακυρωθέν τέρμα του Μανωλιού για οφσάιντ στο 60', ενώ η Σκόπελος μείωσε στο 80ό λεπτό με δυνατό μακρινό σουτ του Συνοδινού. Πίεσε στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως να μπορέσει να στείλει το ματς στην παράταση. Ο αγώνας, ο πρώτος χρονικά για τη φετινή σεζόν στην ΕΠΣΘ, διεξήχθη με δυνατό αέρα, ενώ η αποστολή της Σκοπέλου θα διανυκτερεύσει στη Σκιάθο λόγω απαγορευτικού απόπλου.

Σποράδες ΕΝΦΙΑ και στους πληγέντες της Σκοπέλου



Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πληγέντων επαγγελματιών του νησιού
Οι επιχειρηματίες της Σκοπέλου καλούνται να καταβάλουν εισφορές για κατεστραμμένες επιχειρήσεις
Σε δεινή θέση βρίσκονται οι πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες έχουν καταστραφεί από τη θεομηνία που έπληξε το νησί. Οι 180 επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει Σύλλογο, αδυνατούν εκ των πραγμάτων να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος, για τις οποίες έχουν ζητήσει, σημειωτέον, διετή απαλλαγή από την πολιτεία. Παρά τις προφορικές δεσμεύσεις που έχουν διατυπωθεί μέχρι στιγμής από τους άνωθεν κρατούντες, δεν έχουν θεσπιστεί ακόμη οι ειδικές ελαφρύνσεις που θα επιτρέψουν στους πληγέντες επαγγελματίες του νησιού να καταστήσουν και πάλι λειτουργικές τις επιχειρήσεις τους.

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΩΦΕΥΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μ. Χρυσοβελώνη, τοποθετήθηκε για το προσφυγικό πρόβλημα στη συζήτηση που εκτυλίχθηκε  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2015, ως Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλία, η γη μας».
Συγκεκριμένα τόνισε:

«Το μεταναστευτικό πρόβλημα ασφαλώς και δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, που λόγω της γεωγραφικής θέσης της είναι πύλη εισόδου μεταναστών από τη Μ. Ανατολή, ούτε μόνο την Ιταλία, που είναι πύλη εισόδου από την Αφρική, αλλά είναι πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτό το λόγο η αντιμετώπισή του πρέπει να γίνει με τη σφραγίδα και την συνολική ευθύνη όλων των χωρών που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΟΔΟΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

Δεν σηκώνει φτηνές πλακίτσες, βρε απατεώνες!

Του Γιώργου Αλεξάτου

"Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το αντιρατσιστικό κίνημα, να κινητοποιηθούν ενάντια στον φράχτη της ντροπής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς καλεί ν' αγωνιστούμε ενάντια στον φράχτη! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα. Γιατί ως κυβέρνηση μας καλεί να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητά του!

Σας βλέπουνε, ρεεεε! Και θα γέλαγε ο κόσμος μαζί σας, αν δεν ήταν τόσο οργισμένος. Για παιδιά που πνίγονται, μιλάμε, βρε απατεώνες. Δεν σηκώνει φτηνές πλακίτσες, τύπου Τσέκερη-Κυρίτση, το ζήτημα...

Να τσακίσουμε τους φασίστες της χρυσής αυγής. (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την επίθεση χρυσαυγιτών σε αντιφασίστα αγωνιστή στη Θήβα)

Την Τετάρτη 28/10 μετά την παρέλαση στην πόλη της Θήβας χρυσαυγίτες, μέλη της συνοδείας του φασίστα βουλευτή Βοιωτίας Καρακώστα, επιτέθηκαν πισώπλατα σε αντιφασίστα αγωνιστή. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την κατάθεση στεφανιών στην οποία συμμετείχε μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής και ο χρυσαυγίτης βουλευτής.
Η κίνηση αρκετών Δημάρχων και Περιφερειαρχών να καλούν την χρυσή αυγή σε παρελάσεις, καταθέσεις στεφανιών κλπ αποτελεί προσπάθεια για να ξεπλυθεί από τα εγκλήματα της η ναζιστική οργάνωση. Είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας, η χρυσή αυγή, να αποτελέσει μια «σοβαρή δύναμη», μια μελλοντική τσόντα των παλιών και νέων μνημονιακών.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Το σκοτεινό πρόσωπο του ΟΗΕ: Πορνογραφία, ναρκωτικά και επιθέσεις

Μία διαφορετική πτυχή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει ένα έγγραφο των ΗΕ που περιήλθε χθες στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το σκοτεινό πρόσωπο του ΟΗΕ: Πορνογραφία, ναρκωτικά και επιθέσεις
Σύμφωνα με αυτό, τέσσερις υπάλληλοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην κατοχή των οποίων βρέθηκε παιδοπορνογραφικό υλικό απολύθηκαν, ενώ άλλοι δύο απολύθηκαν διότι αντίστοιχα ο ένας μετέφερε μαριχουάνα με ένα υπηρεσιακό όχημα των Ηνωμένων Εθνών και ο δεύτερος απείλησε να δολοφονήσει έναν επικεφαλής αποστολής.
Η έκθεση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιου για τη διαχείριση αναφέρεται σε περίπου 60 περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων και ακόμη και εγκλημάτων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν ορισμένοι από τους 40.000 εργαζομένους στα Ηνωμένα Έθνη από τον Ιούλιο του 2014 ως τον Ιούλιο του 2015.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Με ψέματα υπερασπίζεται την εργοδοσία της ΒΙΣ

Απαράδεκτος και προκλητικός ο Γ. Κατρούγκαλος στην απάντηση σχετικής Ερώτησης του ΚΚΕ
Στους εργάτες της βιομηχανίας ΒΙΣ ΑΕ του ομίλου Φιλίππου «έριξε» ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, τις ευθύνες για τις δεκάδες απολύσεις που είναι σε εξέλιξη, λέγοντας ότι «οι εργοδότες, κατόπιν της πίεσης του ΣΕΠΕ, δέχτηκαν να ανακαλέσουν το σύνολο των απολύσεων - και των είκοσι τριών - εάν σταματούσαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων», όμως «η Γενική Συνέλευση απέρριψε αυτό το αίτημα»!
Η πρόκληση Κατρούγκαλου διατυπώθηκε χτες από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, απαιτώντας την ανάκληση τώρα των απολύσεων και τη διασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

Παρεμβάσεις σήμερα στα καταστήματα «Μαρινόπουλος»

Με παρεμβάσεις που οργανώνουν σήμερα, Σάββατο, έξω από τα καταστήματα της «Μαρινόπουλος ΑΕ» σε όλη τη χώρα, σωματεία του κλάδου του εμπορίου και των υπηρεσιών και οι δυνάμεις τους στην επιχείρηση καλούν τους εργαζόμενους να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην επίθεση της εταιρείας, που κλείνει καταστήματα, απολύει εργαζόμενους, πιέζει παλιότερους εργαζόμενους να υπογράψουν «οικειοθελή παραίτηση». Στην κοινή τους ανακοίνωση τα Συνδικάτα Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά και τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Λαυρίου και Ελευσίνας αναφέρουν: «Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της επίθεσης της εργοδοσίας επιβάλλεται να οργανωθούμε στα κλαδικά μας σωματεία σε όλη την Ελλάδα, σωματεία που η εργοδοσία δεν έχει καταφέρει να τα βάλει στο χέρι. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να παλέψουμε. Να απαντήσουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Να οργανώσουμε την πάλη κατά των αποφάσεων της εργοδοσίας, μαζί με τα κλαδικά σωματεία, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο, να τις εμπιστευτούμε. Ολοι μια γροθιά, κανείς μόνος του. Με ενότητα να οργανωθούμεαπέναντι στον όμιλο Μαρινόπουλου».

Οι αστοί απαιτούν...


Εγραφε η «Καθημερινή», χτες, 30/10/2015: «Η σημερινή κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να δυσαρεστήσει μεγάλες ομάδες ψηφοφόρων. Καυτά ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό, η φορολόγηση των αγροτών κ.ά., δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Οι κυβερνώντες (...) έκαναν το λάθος να υπόσχονται συνεχώς ανέφικτα πράγματα. Τώρα ήλθε η ώρα της ευθύνης, αλλά και της αλήθειας». Βιάζονται τα αστικά επιτελεία για την εφαρμογή των βαθιά αντεργατικών - αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, απαραίτητη προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Αδικούν, όμως, την κυβέρνηση ως προς τις προθέσεις που είχαν τα κόμματα που την συναποτελούν πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση και τώρα. Γιατί η κυβέρνηση αναζητά και μελετά τον τρόπο που θα περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις, κοινώς «δουλεύοντας την κοινωνία», με τα δήθεν ισοδύναμα και παράλληλα προγράμματα...

«Αβεβαιότητες»...

Με ένα μπαράζ αναλύσεων και παρεμβάσεων, διάφορα αστικά επιτελεία κάνουν λόγο για «απανωτά καμπανάκια» στην πορεία της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας. «Ο υπαρκτός κίνδυνος είναι η χώρα να διολισθήσει σε βαθύτερη ύφεση ή και σε μια μακροχρόνια στασιμότητα», επισημαίνεται στο πιο χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα, στην Τριμηνιαία Εκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, που δημοσιεύθηκε προχτές.
«Ομως, ο κίνδυνος αυτός μπορεί, υπό όρους, να αποτραπεί», αναφέρεται στην ίδια έκθεση, για να παρουσιαστεί ως «σπουδαιότερος όρος» που διασφαλίζει τάχα «ταχύτερη ανάκαμψη» και «σε διατηρήσιμη βάση», η «εξάλειψη της αβεβαιότητας τόσο ως προς τη γενική κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, όσο και ως προς τη διαχείριση θεμάτων (όπως μεταρρυθμίσεις,

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΚΌΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛ. AEK-Koroivos Amal. Aek Athens Bc

ΓΣ ΛΑΥΡΊΟΥ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ BC GS Lavriou BC Aris Thessaloniki LIVE

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΒΕΡΟΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Veria FC - Olympiacos Piraeus Live Streaming

Platanias - Kalloni Live Streaming

Levadiakos FC - Panionios Athens Live Streaming

Ρουμανία: 27 νεκροί έπειτα από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο

Φωτογραφία αρχείου
Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή όταν ξέσπασε σφοδρή πυρκαγιά σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι.
Για «μια μεγάλη τραγωδία» έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Όπρεα, ενώ κατά τον υφυπουργό Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ αυτή είναι «η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους» που έχει συμβεί ποτέ στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές, 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 162 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ρουμανίας.

Πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη για τους πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)

Δύο μεγάλα πανό σήκωσαν στην Ακρόπολη, νωρίς σήμερα το πρωί, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Τα πανό είναι γραμμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά, με το σύνθημα: «ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων».
Στην Ακρόπολη ανεμίζουν κόκκινες σημαίες από τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ διαβάζεται με ντουντούκα κείμενο στα ελληνικά και τα αγγλικά. Επίσης, στην είσοδο της Ακρόπολης μοιράζεται ανακοίνωση. 

Eυρωλίγκα Οι μάγκες του Πειραιά άλωσαν το Μιλάνο !

Οι μάγκες του Πειραιά άλωσαν το Μιλάνο !
Ο Ολυμπιακός πήρε από την Αρμάνι το «διπλό» (71-66) - Σπανούλης, Πρίντεζης καθάρισαν το παιχνίδιΜπορεί ο Ολυμπιακός μην τόσο καλός ξανά, αλλά έδειξε πως έχει ηγέτες!
Όταν η μπάλα… έκαιγε, οι Σπανούλης και Πρίντεζης πήραν τους «ερυθρόλευκους» στις πλάτες τους και τους έδωσαν τη νίκη με 71-66 επί της Αρμάνι και μέσα στο Μιλάνο!

Δεντροφύτεσυη 1.000 μπουσδογκανων (ποικιλία ντόπια αχλαδιού) στην Σκόπελο

unnamed (1)
Δενδροφύτευση 1.000 κουκουναριών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 10πμ, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και την επιστημονική καθοδήγηση του Δήμου Σκιάθου.
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, αναλαμβάνει την προσφορά, εκ μέρους του Τιτάνα, των 1.000 δενδρυλλίων κουκουναριάς Pinus Pinea, για την εφαρμογή της μελέτης «Βελτίωση βιοτόπου με φύτευση κουκουναριάς (PINUS PINEA ) στο Δημοτικό Δάσος Σκιάθου, στη δασική θέση, Κουκουναριές».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-KATAΓΓΕΛΙΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-KATAΓΓΕΛΙΑ
      Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στο Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού. Στην Συνέλευση αυτήν, καταθέσαμε προς έγκριση ψήφισμα συμπαράστασης  των διωκόμενων εργαζομένων, συνδικαλιστών και αλληλέγγυων στον ΚΑΦΕΝΑΙ (ΜΥΡΣΙΝΗ).
Το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει κατατεθεί και σε άλλα Σωματεία, συλλογικότητες, οργανώσεις, κόμματα κ.λ.π. και αναφέρεται στον χουντικό νόμο της απείθειας, στις διώξεις/ στοχοποιήσεις αγωνιστών και στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Πιο συγκεκριμένα ο αγώνας στο κατάστημα ΚΑΦΕΝΑΙ (ΜΥΡΣΙΝΗ) ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013 με αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την επαναπρόσληψή τους (απολύθηκαν γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους).

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Αχ μαλάκα Έλληνα!

Ε, και τι να κάναμε δηλαδή; Να αφήσουμε τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ κάθε βουλευτή μας να πάνε χαμένες;
\Ολοι οι έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, εκτός από μερικούς που είναι ισότεροι των άλλων όταν χαρτζιλικώνουν της πουτάνες στη βουλή...
Ολοι οι έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, εκτός από μερικούς που είναι ισότεροι των άλλων όταν χαρτζιλικώνουν της πουτάνες στη βουλή.

ΜΗΝ ΒΓΕΙΤΕ από τα ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥPΙΑΚΟ…

xionia_kakokairia

Δείξτε προσοχή καθώς δεν αποκλείονται αρκετές καταστροφές από ανέμους με ταχύτητες ακόμα και 100 χιλιομέτρων την ώρα.
Επιμένει η τάση του καιρού στα βόρεια ρεύματα, που έχουν ρίξει τη θερμοκρασία στη χώρα μας αρκετά τις τελευταίες μέρες.
Η πτώση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, έτσι το Σαββατοκύριακο, πολλές περιοχές της βόρειας χώρας, όπως η Φλώρινα, η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Κοζάνη κ.α. θα έχουν ελάχιστες τιμές, κοντά στο 0, ενώ τα ορεινές περιοχές νωρίς το πρωί θα έχουν ακόμα και αρνητικές θερμοκρασίες. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού όμως, θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που τοπικά θα φτάνουν και τα εννέα Μποφόρ.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ κραυγή αγωνίας και καταγγελία στον ΟΤΕ που με την αναισθησία που τους διακατέχει πάνε 2 μήνες τώρα και βάζουν ταφόπλακα σε δεκάδες επιχειρήσεις διότι δεν στέλνει τεχνικό να επισκευάσει την περιοχή άγιο Ρηγίνο κάμπο και προς την παραλία Σκοπέλου από την καταστροφή της 22 Σεπτέμβρη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν

ΣΚΟΠΕΛΟΣ  κραυγή αγωνίας και καταγγελία στον  ΟΤΕ που με την αναισθησία που τους διακατέχει πάνε 2 μήνες τώρα και βάζουν ταφόπλακα σε δεκάδες επιχειρήσεις διότι δεν στέλνει τεχνικό να επισκευάσει την περιοχή άγιο Ρηγίνο  κάμπο και προς την παραλία Σκοπέλου από την καταστροφή  της 22 Σεπτέμβρη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν
εξαγριωμένοι είναι δεκάδες επιχειρηματίες με τον ΟΤΕ που δεν ενδιαφέρετε καθόλου για τους δεκάδες επαγγελματίες του νησιού  παρότι καθημερινά προσπαθούν να βρουν κάποιον υπεύθυνο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ Milano - Olympiacos Live Streaming

ΑΛΒΑΝΟΣ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ - ALBANOS NOIKIAZEI MEZONETA

Ποδόσφαιρο: Απόφαση-σοκ για τη Νίκη Βόλου

Ποδόσφαιρο: Απόφαση-σοκ για τη Νίκη Βόλου

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή την ένσταση του Πιερικού κατά της Νίκης Βόλου για τον αγώνα του 2ου ομίλου στην Γ΄ Εθνική κατηγορία (11 Οκτωβρίου), στον οποίο οι Βολιώτες νίκησαν με 2-1.

Παράλληλα, η επιτροπή αφαίρεσε από την Νίκη Βόλου δύο βαθμούς από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από την επόμενη διοργάνωση, ενώ της επέβαλε και πρόστιμο 500 ευρώ.

Το ξύλο της…αρκούδας έφαγε υπάλληλος του Δασαρχείου

ΞΥΛΑ
Την επίθεση πολιτών δέχθηκε σήμερα υπάλληλος του Δασαρχείου Καλαμπάκας έξω από το κτίριο της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένοι πολίτες-τρεις τον αριθμό-επιτέθηκαν αρχικά φραστικά στον εν λόγω υπάλληλο γιατί υπέβαλε εναντίον τους μήνυση για παράνομη υλοτομία και στη συνέχεια χειροδίκησαν εναντίον του με συνέπεια να του προξενήσουν εκδορές σε διάφορα σημεία ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τον χτύπησαν και στη μέση.

Τι ισχύει αν δεν πλήρωσες την α΄ δόση ΕΝΦΙΑ και έχεις μπει στις «100 δόσεις»

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών με την οποία αποσαφηνίζει τι ισχύει για φορολογούμενους που δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση οφειλών τους με τις «100 δόσεις».

Τι ισχύει αν δεν πλήρωσες την α΄ δόση ΕΝΦΙΑ και έχεις μπει στις «100 δόσεις»
Η ανακοίνωση έπεται σειράς δημοσιευμάτων για το θέμα, καθώς η προθεσμία για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ εκπνέει σήμερα, 30 Οκτωβρίου 2015.
Απαντώντας στις εικασίες ότι μη καταβολή της δόσης θα προκαλέσει απώλεια της ρύθμισης των οφειλών, από το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζουν σχετικά:
«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανένα νόμο».

Ειδικές δυνάμεις αποστέλλουν στη Συρία οι ΗΠΑ

Περίπου πενήντα άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων θα αποσταλούν στη βόρεια Συρία, για να συνεργαστούν με τα τοπικά στρατεύματα εδάφους στη μάχη κατά του «Ισλαμικού Κράτους», ύστερα από εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, όπως αποκάλυψαν την Παρασκευή αξιωματούχοι.
Πρόκειται για την πρώτη φορά, που αμερικανικά στρατεύματα θα δράσουν ανοικτά επί συριακού εδάφους. Παράλληλα, η τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ θα ενισχυθεί με νέα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 και Α-10.

Κούρεμα 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου Τονίζει σε ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



             Την έντονη ανησυχία και ανασφάλεια των συνταξιούχων, η οποία αυξάνεται καθημερινά, καθώς η καταβολή των μερισμάτων για τον μήνα Νοέμβριο είναι κυριολεκτικά στον αέρα και τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί με το επικείμενο κούρεμα της τάξεως του 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων Δημοσίων Υπάλληλων επισημαίνει με ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. Την ερώτηση συνυπογράφουν 16 ακόμη Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
            Η ερώτηση των Βουλευτών αναφέρει τα εξής: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα στον καθημερινό και ηλεκτρονικό τύπο ότι, εστάλη στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επιστολή, κατά την οποία η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων γνωστοποιεί ότι πρόκειται να προχωρήσει σε κούρεμα ως και 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του δημοσίου κατά τον επόμενο μήνα.

Οι Γιώργηδες, η νίκη μας και ο κωλοτούμπας

flash Χτες το απόγευμα ήμουν στο Θησείο με τον φίλο μου τον Γιώργο. Ο Γιώργος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο και θα του το χρωστάω πάντα. Ενώ ο Γιώργος ανέβαινε στη μηχανή του για να φύγει, εμφανίστηκε ένας άλλος Γιώργος. Ο δεύτερος Γιώργος έχει κατάστημα στο Θησείο, είναι ΕΠΑΜ και είχα να τον δω πολύ καιρό. Μπορεί και από το Σύνταγμα, δεν θυμάμαι. Πάντως, την τελευταία φορά ήταν σε κάτι αγωνιστικό στον δρόμο.
Μου λέει πώς πάνε τα πράγματα, του λέω πως πάμε από νίκη σε νίκη, και ο Γιώργος μου λέει πως όντως νικάμε.

Πολιτικές δηλώσεις κατηγορούμενων στην 4η δίκη της ΣΠΦ


Πολιτικές δηλώσεις κατηγορούμενων στην 4η δίκη της ΣΠΦ Στη φάση των απολογιών μπήκε η 4η δίκη της ΣΠΦ στο τρομοδικείο με πρόεδρο τον Γ. Μιχολιά. Φυσικά, οι κατηγορούμενοι σ’ αυτές τις δίκες δεν απολογούνται. Τοποθετούνται επί του κατηγορητήριου με πολιτικές δηλώσεις, που έχουν χαρακτήρα καταγγελίας του συστήματος και υπεράσπισης των ιδεολογικών και πολιτικών τους απόψεων.

Πολιτικές δηλώσεις έκαναν κατά σειρά οι Αλέξανδρος Μητρούσιας, Γιώργος Καραγιαννίδης και Στέλλα Αντωνίου. Οι Δημήτρης Πολίτης και Γιάννης Μιχαηλίδης διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε πολιτικές δηλώσεις, γιατί δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία, ενώ σπό τα μέλη της ΣΠΦ ο Χρήστος Τσάκαλος ζήτησε χρόνο για να προετοιμαστεί, επιφυλασσόμενος να ανακοινώσει στην επόμενη συνεδρίαση αν θα κάνει πολιτική δήλωση ή όχι.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τις πολιτικές δηλώσεις που έγιναν την Παρασκευή 23 Οκτώβρη. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την Πέμπτη 5 Νοέμβρη.

Αύξηση φορολογίας στο αγροτικό πετρέλαιο και στις μικρές ζυθοποιίες, περιλαμβάνονται στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Bρήκαν τρόπο να βοηθήσουν τη γερμανική οικονομία και AYΞANOYNν τους φόρους ΜΟΝΟ για τις ελληνικές μπύρες...

Αύξηση φορολογίας στο αγροτικό πετρέλαιο και στις μικρές ζυθοποιίες, περιλαμβάνονται στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή Υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, μεταξύ των οποίων είναι η αύξηση φορολογίας σε μικροζυθοποιίες, η νομοθετική επικύρωση της αύξησης στη φορολογία του αγροτικού πετρελαίου και της κατάργησης της επιδότησης από τον Οκτώβριο του 2016, καθώς και αλλαγές του περιουσιακού κριτηρίου για τη διατήρηση του μηδενικού επιτοκίου στους οφειλέτες της ρύθμισης των 100 δόσεων, περιλαμβάνει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 51 του νέου πολυνομοσχεδίου, σε περίπτωση ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο μέχρι 5.000 ευρώ ρυθμισμένης με το νόμο 4321/2015 (μέχρι 100 δόσεις), το επιτόκιο παραμένει μηδενικό εάν δεν υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων του οφειλέτη.
Δηλαδή σταματά να συνυπολογίζεται στο όριο των 150.000 ευρώ η συνολική αντικειμενική αξία των εκτός σχεδίων πόλεων αγροτεμαχίων που τυχόν κατέχει ο μικροοφειλέτης.
Επίσης στο νέο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Τα δρομολόγια του «Πρωτεύς» και του Flying Cat 6


Αλλάζουν τα δρομολόγια του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτεύς» για το διάστημα 1 Νοεμβρίου 2015 μέχρι 13 Φεβρουαρίου 2016, όπως και του καταμαράν Flying Cat 6 από 1 μέχρι 29 Νοεμβρίου 2015. Ακόμη τα δρομολόγια του υδροπτέρυγου «Ερατώ» δεν θα εκτελεστούν για το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2015 ως 14 Απριλίου 2016.
Από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το «Πρωτεύς» θα αποπλέει από το λιμάνι του Βόλου για τα νησιά των Σποράδων στις 8 το πρωί και στις 6 το απόγευμα, την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, την Τετάρτη στις 16.30, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, την Παρασκευή στις 8 το πρωί και την Κυριακή στις 8 το πρωί. Το Σάββατο δεν θα γίνεται δρομολόγιο.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ




          Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων  ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους ότι την 1η Νοεμβρίου ξεκινά η υποβολή των στοιχείων του ζωικού πληθυσμού, που έχουν απογράψει για το έτος 2015 στα τηρούμενα μητρώα των εκμεταλλεύσεών τους.
         Οι αιγοπροβατοτρόφοι θα πρέπει να προσέλθουν στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες κατά το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2015 με τα Μητρώα εκμεταλλεύσεων των αιγοπροβάτων τους πλήρως ενημερωμένα.

Δελτίο τύπου για ελέγχους Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων 30-10-2015



          Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της προσπάθειας για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, μέλη των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, συνεπικουρούμενα από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους στις 30-10-2015 σε Λαϊκή Αγορά ετοίμων ενδυμάτων και υποδημάτων του Δήμου Βόλου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά αυτής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΚΟΠΕΛΟΣ


Δείτε από την ταβέρνα Ποσειδών η Σκόπελος


ΒΡΩΜΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ! Στο πλοίο "Νήσος Μύκονος",της Hellenic Seaways του κ. Αντώνη Αγαπητού σε ταξίδι από Χίο για Ικαρία, με πρόσφυγες...

Είμαι στο πλοίο Νήσος Μύκονος σε ταξίδι από Χίο για Ικαρία. Μόλις ανεβηκα μου είπε ο καμαρώτος σκάλας να περάσω από τη ρεσεψιόν για να μου αλλάξουν το... εισιτήριο κ να πάω δωρεάν πρώτη θέση. Κάτι ψυλιάστηκα. Του είπα όμως ότι θέλω να κάτσω στο κατάστρωμα κ ανεβηκα πάνω. Το βαπόρι γεμάτο πρόσφυγες, τους οποίους οι καμαρώτοι φορώντας γάντια κατευθύνουν αμέσως προς το κατάστρωμα. Το ίδιο γίνεται τώρα που πιάσαμε Σάμο. Μια ξανθιά σαραντάρα φωνάζει στην παρέα της πέρχαρη "ελάτε, ελάτε, μας πάνε στην πρώτη θέση γιατί έχει πολλούς λαθρομετανάστες!!" κ μια άλλη πιο ηλικιωμένη φωνάζει σε έναν γνωστό της καμαρώτο "Μανώλη γιατί δεν φοράς γάντια; Μην τους ακουμπάς βρε παιδάκι μου!"

Βόβμα - Τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών και στην Σκόπελο αν τους επιτρέψουμε .....

Βόβμα - Τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών
Δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπουργικής απόφαση του περασμένου Ιουλίου για αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης. όπως οι πλειστηριασμοί, που είχε εκδοθεί λόγω των capital controls. 
"Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς  της  υπ’ αριθμ. 49214/21−7−2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ Milano - Olympiacos Live Streaming

Αφίσα για την κυριακάτικη αργία


Αφίσα της Πρωτοβουλίας Συναδέλφων στο χώρο Βιβλίου, Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Αφίσα της Πρωτοβουλίας Συναδέλφων στο χώρο Βιβλίου, Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
https://prwtsyn.wordpress.com/
Βρείτε μας και στο Facebook.

Αντιφασιστικο διημερο από ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΚΟΥ 30/10/2015 στις 9 μμ. ΒΟΛΟΣ



-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10/2015-
Στις 21.00:
Προβολή του ντοκιμαντερ 'SAD BUT TRUE' αφιερωμένο στη μνήμη του Ρώσου αντιφασίστα punk / skinhead Ivan Khutorskoi [1983-2009] που δολοφονήθηκε από νεοναζί.
///
Θα ακολουθήσει punk rock bar.

Η ΠΝΟ προς τους επιβάτες των επιβατηγών πλοίων

H Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην συνέχεια του από 20-10-2015 δελτίου τύπου με το οποίο και ανακοίνωνε την απόφασή της για πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ 48ωρης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 06.00 ,θεωρεί απαραίτητο να θέσει υπόψη του επιβατικού κοινού που προγραμμάτιζε να ταξιδέψει κατά τις ημέρες της άνω απεργιακής κινητοποίησης των ναυτεργατών, ότι κατά την διάρκειά της ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΒΟΥΣ και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο
Καλεί δε, ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, ότι μπορούν να το πράξουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής

Νεκρός εργαζόμενος σε εργολάβο της ΔΕΗ

Εργατικό δυστύχημα στο ορυχείο Μαυροπηγής
Νεκρός εργαζόμενος σε εργολάβο της ΔΕΗ


 
Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα εργαζόμενο σε εργολάβο της ΔΕΗ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο χώρο στάθμευσης των φορτηγών του ορυχείου Μαυροπηγής.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Πτολεμαΐδας.

Υπερδιπλάσιες οι τιμές ξενοδοχείων για ξένους τουρίστες τον Αύγουστο


Tον Αύγουστο οι τιμές στα ξενοδοχεία με πάνω από 70% ξένους τουρίστες ήταν υπερδιπλάσιες, φθάνοντας στα 134 ευρώ, σε σχέση με τις μονάδες όπου το ποσοστό είναι μικρότερο του 20% –με κύρια πελατεία τους Eλληνες– και οι τιμές διαμορφώνονται στα 58 ευρώ.
Αυτό συνάγεται από την τελευταία μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για τις εξελίξεις στον τουρισμό και στην ελληνική ξενοδοχία, που δημοσιοποίησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που βασίζονται σε μεγέθη της περυσινής χρονιάς, τον Αύγουστο τα ελληνικά ξενοδοχεία σε ποσοστό 33,1% διέθεταν τις τιμές τους

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία Δευτέρα και Τρίτη

Όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, τονίζει με ανακοίνωσή της, για τους επιβάτες των επιβατηγών πλοίων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), που έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία η οποία θα αρχίσει στις 06:00 την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία Δευτέρα και Τρίτη
Παράλληλα η ΠΝΟ καλεί ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, να το κάνουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Η Ομοσπονδία ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.
Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο, τονίζεται, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας.

Απογειώθηκε η ελαστική εργασία στον Τουρισμό

Με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), Γ. Σούκο, συναντήθηκαν χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, σε συνέχεια της παρέμβασης που έκαναν στον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, σχετικά με τη διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο. Στο υπόμνημα που επιδόθηκε ανάμεσα σε άλλα παρατίθενται στοιχεία για την αύξηση του κύκλου εργασιών των μεγάλων ξενοδοχείων της Αττικής που λειτουργούν όλο το χρόνο (όπως άλλωστε και το 45,4% των μονάδων της χώρας), αλλά και για τη μεγάλη αύξηση των ξενοδοχειακών μονάδων και των εταιρειών εστίασης.

ΥΓΡΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών


Δεν έχουν τελειωμό οι τραγωδίες με πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο. Ανθρωποι πνίγηκαν, μεταξύ αυτών μικρά παιδιά, σε διαφορετικά περιστατικά ανοιχτά της Σάμου, της Λέσβου και του Αγαθονησίου. Προχτές, ξύλινο σκάφος που μετέφερε περίπου 300 ανθρώπους ναυάγησε για άγνωστη αιτία γύρω στις 4 το απόγευμα έξω από τη Λέσβο και πάνω από 240 επιβάτες του έχουν διασωθεί. Μέχρι το βράδυ είχαν περισυλλεγεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σώοι στα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας. Δύο βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και οι γιατροί έδιναν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή.
Επίσης, ανασύρθηκαν τρεις σοροί, δύο αγοριών ηλικίας περίπου έξι χρόνων και ένα ενός έτους, αλλά και ενός ενήλικα άνδρα. Σε σοβαρή κατάσταση διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο Κέντρο Υγείας Καλλονής πολλοί ναυαγοί. Αγνοούνταν 38 άτομα. Χτες το πρωί, άλλες εφτά σοροί εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν. Πρόκειται για τέσσερα παιδιά, μία γυναίκα και δύο άντρες, που

Το δούλεμα έχει κι ένα όριο


Την περασμένη Τρίτη, στην Καλαμάτα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση και ματαίωσαν την εκδήλωση - φιέστα που έστησαν για το Ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου. Τη στιγμή που τα πόδια όλων των συνδικαλιστών θα έπρεπε να είχαν «πάρει φωτιά» για την επιτυχία της απεργίας, οι εργατοπατέρες της Καλαμάτας επέλεξαν να είναι το ντεκόρ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει σκηνικό «διαλόγου» για το Ασφαλιστικό. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που δείχνει ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία υπονομεύει με όποιον τρόπο μπορεί την πανεργατική πανελλαδική απεργία. Τους «κάρφωσε», μάλιστα, (άθελά του) ο ίδιος ο υπουργός, ο οποίος, σε δηλώσεις του μετά το ναυάγιο της εκδήλωσης, είπε ότι έχει πρόβλημα «όταν οποιαδήποτε διαμαρτυρία κατευθύνεται στο να ματαιώσει το δημόσιο διάλογο», προσθέτοντας ότι «ο δημόσιος διάλογος θα συνεχιστεί» και ότι «είμαστε δεσμευμένοι από το πρόγραμμά μας να

Η ψευτιά των «ισοδύναμων»

Δεν υπάρχει μέρα που η κυβέρνηση να μην ξεφουρνίζει κι ένα «ισοδύναμο» για τα μέτρα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και προκαλούν την αντίδραση του λαού.
Το κλίμα που προσπαθούν να διαμορφώσουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι το εξής: Οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι μεν δεσμευτικοί, με βάση το 3ο μνημόνιο, αλλά όχι και τα μέσα που θα τους πετύχει η κυβέρνηση.
Επομένως, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, λένε, τα κυβερνητικά επιτελεία εξαντλούν όλα τα περιθώρια, ώστε να ελαφρύνει το βάρος από τα ψηφισμένα μέτρα, ή να αντικατασταθούν άλλα, που αν εφαρμοστούν, θα προσθέσουν δυσανάλογο βάρος σε τμήμα των λαϊκών στρωμάτων.
Πρόκειται για ωμή κοροϊδία, που έχει ως στόχο να ανανεώσει τις προσδοκίες του λαού από την κυβέρνηση, να τον καθηλώσει σε στάση αναμονής. Πολύ περισσότερο που η όλη επιχείρηση αποπροσανατολισμού συνοδεύεται και από «φανφάρες» περί δικαιοσύνης των μέτρων που αποφασίζει η κυβέρνηση!
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα για το πώς μεταφράζονται στην πράξη τα περίφημα «ισοδύναμα» που ψάχνει τάχα η κυβέρνηση: Για να μην επιβάλλει ΦΠΑ 23% στις δομές τις ιδιωτικής εκπαίδευσης, ένα μέρος των οποίων αφορά άμεσα χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, η κυβέρνηση λέει ότι θα αυξήσει τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων!

Καλλιεργώ Φυτεύω. Νοέμβριος στο αγρόκτημα

Σπέρνουμε: Σιτάρι, κριθάρι, φακές, ρεβίθια, μαρούλια, πράσα.
Φυτεύουμε:

Κρεμμύδια, σκόρδα, μπιζέλια, κουκιά.

Τα κουκιά τα φύτεψα πριν δύο εβδομάδες περίπου, μαζί με μπίζα σε ένα παρτέρι.
Για εδαφοκάλυψη χρησιμοποίησα μια μπάλα άχυρο.

 Όσα δεν φύτρωσαν απλώς θα συμπληρώσω στα κενά.
Έτσι θα έχουμε και πρώιμη και όψιμη συγκομιδή.
Μεταφύτευουμε:
Μάπες, μπρόκολα κουνουπίδια, μαρούλια, πράσα, σέλινο, αγκινάρες.

Τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια πάνε μια χαρά με την κομπόστα που χρησιμοποίσα στη μεταφύτευση. Δίπλα στη μία σειρά μεταφύτευσα και μερικά μαρουλάκια και ενδιάμεσα μερικά κρεμυδάκια ακόμα για αργότερα.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Καλαμάρια γεμιστά με λαχανικά και μυριστικά

Καλαμάρια γεμιστά με λαχανικά και μυριστικά
Υλικά
8 μεγάλα καλαμάρια, πλυμένα, καθαρισμένα
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
2 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη
2 καρότα, τριμμένα στο λεπτό τρίφτη
2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
8 κ. κ. ρύζι καρολίνα ή πλιγούρι
2 κ. σ. κουκουνάρι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Barcelona - Panathinaikos Live Streaming

Η Σαββαϊδου στην υπηρεσία του "εθνικού προμηθευτή" μας Σ. Κόκκαλη


Κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον είναι το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc που ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της δραστηριότητας της πρώην γενικής γραμματέως Εσόδων, Κατερίνα Σαβαϊδου, ειδικά σε ότι έχει σχέση με τις επαφές της με τον «εθνικό προμηθευτή» Σωκράτη Κόκκαλη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΡΧΕΤΑΙ η μεγαλύτερη ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ του Φθινοπώρου!!!


Αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο…
Όπως προβλέπει το Greek-Weather.Org αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η μεγαλύτερη κακοκαιρίατων τελευταίων ετών !!

Νέα ντοκουμέντα για το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής

Ο χρυσαυγίτης Ηλ. Κασιδιάρης (γονατιστός, δεύτερος από αριστερά) με την πολεμική σημαία του Τρίτου Ράιχ
Το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά φωτογραφίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με χρυσαυγίτες που φέρουν ή επιδεικνύουν ναζιστικά σύμβολα.
Powered By Blogger