Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Βόλος-παρέμβαση για Εύη Στατήρη

Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε 2 κεντρικά κτήρια του Βόλου (Βιβλιοθήκη και Θόλος) με μεγάλα στράτσα,
στα πλαίσια ενημέρωσης για την απεργία πείνας της Εύης Στατήρης.

Πρόσφυγες ή Εισβολείς;

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ανανεωτική Αριστερά (must read)

Φίλε πιτσιρίκο,
Ο χώρος της λεγόμενης «ανανεωτικής ή ευρωπαϊκής αριστεράς», έτσι όπως τον έζησα ως ενεργός πολίτης από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 που μπήκα στην αγορά εργασίας, ίσαμε τις εκλογές του 2012 -που γέμισα αηδία βλέποντας τη συμμορία του Τσίπρα θρασύτατα να προσπαθεί να καπηλευτεί τους αγώνες μας-, ήταν λίκνο κι απάγκιο των εξής δύο πληθυσμιακών ομάδων:α. Κάποιων μεγαλομεσαίων στελεχών του δημόσιου -στενού και ευρύτερου- τομέα που ενδιαφέρονταν αποκλειστικά και μόνο για την ιεραρχική τους ανέλιξη και
β. Διαφόρων επαγγελματιών (δικηγόρων, μηχανικών, οικονομολόγων, προγραμματιστών), οι οποίοι αν κι επιχειρούσαν στον ιδιωτικό τομέα, εντούτοις, ο μεγαλύτερος ή κι ο μοναδικός τους πελάτης ήταν το ελληνικό δημόσιο σε κάθε του μορφή κι έκφανση (κράτος, περιφέρειες, νομαρχίες, δήμοι, σχολεία, νοσοκομεία, ΝΠΔΔ).

Τροποποίηση δρομολογίου του «Ερατώ»


ΕΡΑΤΩ
Από το Κεντρικό λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι το δρομολόγιο του υδροπτέρυγου «Ερατώ» την Τρίτη 6 Οκτωβρίου θα εκτελεστεί τροποποιημένο προς προς το σκέλος της αναχώρησής του:
Από Βόλο 17.00, Σκιάθο 18.20/18.30, Σκόπελο 19.05/19.20, Αλόννησο 19.40.
Επίσης τα δρομολόγια του «Ερατώ» τις ημερομηνίες 12, 13, 14, 15, 16 Οκτωβρίου θα παραμείνουν ανεκτέλεστα, όπως και τις ημερομηνίες 19, 20, 21, 22 και 23 Οκτωβρίου.

Πολιτικός μηχανικός ήταν ο πνιγμένος ψαροντουφεκάς


ΔΥΤΗΣ

Διακομιδή 27χρονης από τη Σκόπελο


Μια 27χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης διεκομίσθη σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Σκόπελου στη Σκιάθο.

Σποράδες Σκόπελος: Ζημιές εκατομμυρίων από τη θεομηνία σε οικίες και επιχειρήσειςΠροσπάθειες ανασυγκρότησης από τους επαγγελματίες της Σκοπέλου
Στόχος των επαγγελματιών να αποκατασταθεί η εικόνα του νησιού πριν τη νέα σεζόν
Η αποζημίωση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τη θεομηνία, αποτελεί το βασικό αίτημα που διατυπώνουν οι επαγγελματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι ζητούν από την πολιτεία να θεσπίσει ειδικά μέτρα, προσβλέποντας παράλληλα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. Οι ζημιές που έχουν υποστεί πολυάριθμες επιχειρήσεις του νησιού, εκτείνονται από δεκάδες χιλιάδες έως και επταψήφια νούμερα, γεγονός που μαρτυρά τα πολύ σοβαρά, πρακτικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΣΣυνάντηση της Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού  της εταιρείας ΒΙΣ Βόλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη προκειμένου τα μέλη του Δ.Σ. να ενημερώσουν την κ. Χρυσοβελώνη για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία.
Συγκεκριμένα οι κ.κ. Γαλλιόπουλος και Αγγελής κατέθεσαν υπόμνημα προς την ίδια στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων στις αιφνιδιαστικές κινήσεις της εταιρείας οι οποίες οδηγούν στο κλείσιμο του Τμήματος Χαρτοποιίας αφαιρώντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα της εργασίας σε δεκάδες οικογένειες. Παρόλο τις δεσμεύσεις της Διοίκησης ότι η εταιρεία εκσυγχρονίζεται, δυστυχώς επικαλούμενοι τις μνημονιακές ρυθμίσεις, προχώρησαν ήδη στην απόλυση των 8 πρώτων εργαζομένων, όπως αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ


Ένα γνωμικό λέει  «αν δε παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει»…. Το Πυροσβεστικό Σώμα, ΧΡΟΝΙΑ τώρα το βλέπω σα το σπίτι μου, αφού είμαι μέλλος της πυροσβεστικής οικογένειας σαν Εθελοντής Πυροσβέστης. Μόνο που αυτή τη φορά, μου είναι δύσκολο, για να μη πω αδύνατο, να το παινέψω, και σα να μη φτάνει αυτό, το βλέπω από μόνο του να πέφτει και να πλακώνει τα παιδιά του.
Αναφέρομαι βέβαια στην περίπτωση του ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ η οποία είναι ήδη γνωστή στο πανελλήνιο, και που διεκδικεί το ρεκόρ «γκινες» παραλογισμού, γραφειοκρατίας, και απανθρωπιάς!
Ο Λυκούργος εδώ και δυο χρόνια, αφού γλύτωσε από του χάρου τα δόντια, ζει έναν Γολγοθά χάρη σε όλα τα πιο πάνω που ανέφερα, και που αφορούν την υπηρεσία του, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ να πεθάνει της πείνας.. 

«Ένα μάτσο κόκκαλα»


Του Γιώργου Μουργή

Το βαθύ χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και το θεσμικό ρολό της δικαιοσύνης αποτελεί κρίσιμο ζήτημα που καλείται η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να γεφυρώσει . Η αποκατάστασή της ισονομίας και του κράτους δικαίου για την αριστερά δε αποτελεί μέρος ενός απλουστευμένου ευχολόγιου. Η προγραμματική θέση μας κερδίζεται στη πράξη μακριά από την νομικίστικη τεχνογνωσία, στο κοινωνικό ιστό με όρουςαναφοράς και προέλευσης από τη φαρέτρα του πολιτικού μας πολιτισμού.
Η γνωστή τροπολογία Παρασκευόπουλου τερμάτιζε την ποινικοποίηση των ανθρώπινων ή συγγενικών σχέσεων με κατηγορουμένους σε ποινικά αδικήματα και αποκαθιστούσε τη δομή του ανθρωπισμού και αλληλεγγύης σε αυτές. Η έκτη απόρριψη αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη καθώς έχει συμπληρωθεί το εξάμηνο κράτησής της στις φυλακές, όχι μόνο καθιστά ανενεργή τη τροπολογία, αλλά επιβεβαιώνει τη πρόθεση της δικαστικής εξουσίας να μονιμοποίησει αυτήν την ιδιόμορφη ποινικοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ

ΠΟΛΛΑ τα «σχέδια» της κυβέρνησης, των κυβερνήσεων γενικότερα, ειδικά εκείνα που αφορούν την «πάταξη της φοροδιαφυγής», δε λέω, έχουν φαντασία οι άνθρωποι, μόνο που όπως λέει και το τραγούδι, «δε φταίνε αυτοί, η φαντασία τους τα φταίει».
Το ….. «όνειρο» ΟΛΩΝ, είναι να «παταχθεί η φοροδιαφυγή», και όλο παίρνουν «μέτρα» οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις για να στριμώξουν (και καλά) τους φοροφυγάδες, μόνο που τα μέτρα που παίρνουν, αντί να πετύχουν την…. «πάταξη», έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, άσε που σφάζουν στην κυριολεξία εκείνους που δεν φοροδιαφεύγουν αφού τους φορτώνουν στην καμπούρα τους και άλλα οικονομικά βάρη.
Ρε αδέλφια, ΠΩΣ γίνεται αυτό το «κράτος», οι «κυβερνήσεις» του, να νομιμοποιούν με μέτρα τη φοροδιαφυγή, δε το καταλαβαίνω.
Είναι αυτό που λέει και ο λαός, «Θέλω να αγιάσω μα δε με αφήνουν οι διαόλοι». Από δω το έχουν, από εκεί το πάνε, σου λένε έμμεσα (ίσως και άμεσα), με τα μέτρα που θα πάρουμε, θα σε υποχρεώσουμε να ψάξεις να βρεις τρόπους για να μας κλέψεις. θα πούμε τα γνωστά παχιά λόγια, στα πλαίσια των γενικότερων (λόγω μνημονίων) μέτρων που θα πάρουμε, και ΕΣΕΙΣ, κάντε ότι καταλαβαίνετε….

Αγνοείται 30χρονος ψαροτουφεκάς


ΛΙΜΕΝΙΚΟ
Έρευνες δια ξηράς και θαλάσσης ξεκίνησε και πάλι από το πρωί, το Λιμεναρχείο Βόλου, αλλά και ιδιώτες εθελοντές, για τον εντοπισμό 30χρονου Βολιώτη ψαροτουφεκά, ο οποίος αγνοείται από χθες στην περιοχή του Λεφοκάστρου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 30χρονος είχε πάει για ψαροτούφεκο μόνος του, στην περιοχή του Λεφοκάστρου. Ωστόσο, επειδή δεν επέστρεψε μέχρι το απόγευμα, οι οικείοι του άρχισαν να τον αναζητούν, χωρίς ο ίδιος να ανταποκρίνεται. Μετά τις 9 το βράδυ, ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που έσπευσε στο σημείο με δύο σκάφη από το Βόλο, ένα από το Τρίκερι και δύο ιδιωτικά, πραγματοποιώντας με τη βοήθεια και ιδιωτών εθελοντών και δυτών έρευνες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Borussia Monchengladbach - Manchester City Live Streaming

Malmo FF - Real Madrid Live Streaming

Οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των Σποράδων και η ακτοπλοϊκής σύνδεση με την Βόρεια Ελλάδα

Αθήνα.- Ως μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού χαρακτηρίσθηκαν η Σκιάθος και τα νησιά των Βορείων Σποράδων ,στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Σκιάθος Παλλάς”, με θέμα την “Οικονομική και Τουριστική ανάπτυξη των Σποράδων και η συμβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Βόρεια Ελλάδα”.
Μεταξύ των ομιλητών-εισηγητών ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος “μαγεύθηκε” από τον αριθμό του 1.800.000 αφίξεων επιβατών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Στόχος μας είναι, είπε ο κ. Μπουτάρης, να συνδεθούμε και πάλι ακτοπλοϊκώς, Θεσσαλονίκη και Σποράδες, με πλοίο που θα εξυπηρετεί και τα νησιά και την Βόρεια Ελλάδα. Πρότεινε την σύσταση εταιρίας λαϊκής βάσης, με χαμηλότοκο δάνειο για την αγορά η ενοικίαση γρήγορου πλοίου που θα καλύπτει την διαδρομή το πολύ σε 3 ώρες και ο ναύλος να είναι σε χαμηλό-προσιτό επίπεδο.

ανακοινωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για τη ΒΙΣΚανένα εργοστάσιο κλειστό, κανείς απολυμένος! Δικαίωση των αιτημάτων των απεργών εργαζομένων της ΒΙΣ!
Παρασκευή 25/9/15 ο ιδιοκτήτης της ΒΙΣ Φιλίππου ανακοινώνει την οριστική παύση λειτουργίας του τμήματος Χαρτοποιίας. Οι 31 εργαζόμενοι στο τμήμα μαθαίνουν ότι σε λίγο καιρό θα βρεθούν άνεργοι. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του ΕΚΒ δηλώνει «αιφνιδιασμένη», μιας και είχε εμπιστευθεί τις υποσχέσεις του Φιλίππου περί «αναπτυξιακού - εκσυγχρονιστικού πλάνου» για την επιχείρηση. Βουλευτές καλούνται να «ευαισθητοποιηθούν» γύρω από το «δράμα» των υπό απόλυση εργαζομένων, ενώ πρώτα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να συνθλίψουν το υποτυπώδες νομικό οπλοστάσιο υπεράσπισης του κόσμου της εργασίας απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία. 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου