Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δ.Σ. Βόλου: Επίθεση Μπέου σε Πατσιαντά με φόντο τη βοήθεια στη Σκόπελο

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Από επίθεση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά, με αφορμή τη συμμετοχή του στην αντιφασιστική συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής στο Διμήνι, χαρακτηρίστηκε η έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τη διάθεση δύο απορριμματοφόρων στο Δήμο Σκοπέλου για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν τα πρόσφατα, έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση 45λεπτών, λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ εκ μέρους των μειοψηφιών παραβρέθηκαν μόνο ο Μαργ. Πατσιαντάς και η γραμματέας του Δ.Σ. και σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Κατερίνα Τσοπουρίδου.

Στην αρχή της συνεδρίασης το λόγο έλαβε ο δήμαρχος που επιτέθηκε κατά των μειοψηφιών, λέγοντας ότι «η συμμετοχή στη συνεδρίαση δείχνει την ευαισθησία, αφορά συνανθρώπους μας και είναι πάνω από το σπίτι, το μαγαζί μας, τα προσωπικά μας. Όσοι λείπουν θα κριθούν αν θέλετε να κριθείτε και εσείς. Να είμαστε πιο υπεύθυνοι. Εγώ ήρθα από Αθήνα για να παραβρεθώ», ενώ κατηγόρησε τις μειοψηφίες ότι πέταξαν λευκή πετσέτα.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς είπε ότι οι σύμβουλοι δεν ενημερώθηκαν για το έκτακτο της συνεδρίασης και συμπλήρωσε ότι «όλοι έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες», γεγονός που προκάλεσε τη έντονη αντίδραση του δημάρχου ο οποίος του είπε: «εμείς δεν πάμε στις τράπεζες να καίμε και να σπάμε. Κάποια γεγονότα καταγράφηκαν και δεν μπορείτε να κρυφτείτε πλέον. Θα κριθείτε».
Τον κατηγόρησε δε ότι ήταν στο Διμήνι όπου πολλές δεκάδες επιτέθηκαν σε μερικά μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ο Αχ.Μπέος συνέχισε την επίθεση λέγοντας προς τον επικεφαλής της μειοψηφίας λέγοντας ότι «ο κόσμος λέει ότι φασίστες είστε εσείς οι Αριστεροί του κ… Η ελευθερία του λόγου και η έκφραση συνταγματικό δικαίωμα. Δεν έχετε μεγαλύτερο ποσοστό από τη ΧΑ οι απελπισμένοι σας ψήφισαν».
Ο Μ. Πατσιαντάς είπε ότι επιστρέφει τον χαρακτηρισμό και κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ανοίγει το θέμα για επικοινωνιακούς λόγους, διότι μόνο αυτό τον νοιάζει. «Στο Διμήνι είχε αντιφασιστική συγκέντρωση και ως αντιφασίστας πήγα συνειδητά. Την ώρα που έφτανα, έφευγε ο αντιδήμαρχος», ανέφερε.
Ακολούθησε κόντρα με τον αντιδήμαρχο Δημ. Λιβογιάννη τον οποίο χαρακτήρισε συκοφάντη για να δεχθεί την απάντηση: «κατέβηκες από το τζιπάκι και έδινες εντολές», για να του απαντήσει ο Μ. Πατσιαντάς “δε ντρέπεσαι, είσαι θρασύτατος”.
Τελικά, οι τόνοι έπεσαν και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την αποστολή δύο απορριμματοφόρων στη Σκόπελο και όποια άλλη βοήθεια χρειαστεί στο νησί που υπέστη βιβλική καταστροφή.
Σύμφωνα με την εισήγηση τα απορριμματοφόρα θα συμβάλλουν στην αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου Σκοπέλου από αύριο Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 το πρωί, έως το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2015.
Για το θέμα των απορριμματοφόρων έγινε αίτημα σήμερα από τον δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη, που αναφέρει ότι σύμφωνα με την απόφαση 6484/23-9-2015 του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Δήμος Σκοπέλου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Παρακαλούμε όπως συνδράμετε στο έργο μας με την αποστολή δύο εν κυκλοφορία απορριμματοφόρων του Δήμου σας χωρητικότητας 15 κυβικών περίπου για τρεις ημέρες, διότι κάθε ώρα καθυστέρησης ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία», τονίζει ο δήμαρχος Σκοπέλου στο αίτημά του προς τον δήμαρχο Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger