Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτικός μηχανικός ήταν ο πνιγμένος ψαροντουφεκάς


ΔΥΤΗΣ

ΣΟΡΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
ΔΙΑΣΩΣΗ ΛΕΣΧΗ
Πολιτικός μηχανικός ήταν ο 30χρονος Βολιώτης ψαροντουφεκάς, που χάθηκε άδοξα, όταν βούτηκε για ψαροντούφεκο, στη θάλάσσια περιοχή Λεφόκαστρου και σήμερα το πρωί βρέθηκε πνιγμένος ζσε βάθος 15 μέτρων περίπου.
Πρόκειται για τον Ορέστη Λουκιπούδη, πολιτικό μηχανικό (απόφοιτο του ΑΠΘ, που ήταν εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ Θεσσαλονίκης) και κάτοικο – εν ζωή – Βόλου, ο οποίος εργαζόταν σε εργοστάσιο στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή, ενώ ο πατέρας του είναι επίσης μηχανικός και εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.
Ο άτυχος 30χρονος είχε φύγει από το σπίτι του χθες το πρωί για ψαροντούφεκο, δεν έδωσε σημεία ζωής και, η οικογένειά του ανησύχησε και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο, λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Αν και λιμενικοί ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, η βροχή και ο αέρας τους ανάγκασαν να σταματήσουν και συνέχισαν νωρίς σήμερα το πρωί με μεγάλη κινητοποίηση λιμενικών, ιδιωτών, εθελοντών (Λέσχη Βατραχανθρώπων, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, ΕΟΔ) και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης της Αεροπορίας Στρατού.
Από τις έρευνες που ξεκίνησαν χθες έξω από τον οικισμό Λεφόκαστρου, βρέθηκε το αυτοκίνητό του, καθώς και προσωπικά του είδη στην ακτή, ενώ σε σημείο της θάλασσας, εντοπίστηκε σημαδούρα καθώς και ένα από τα ψαροτούφεκα που διέθετε.
Σε βάθος 15 μέτρων
Τελικά, ο άτυχος 30χρονος βρέθηκε πνιγμένος σε βάθος περίπου 15 μέτρων, δεξιά του οικισμού Λεφόκαστρο και σε βραχώδη περιοχή, φορώντας στολή δύτη, μάσκα και βατραχοπέδιλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο χέρι του κρατούσε φακό, η βέργα του ψαροντούφεκου βρισκόταν στο βυθό, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε ελεύθερη θέση μπρούμυτα σα να αιωρούνταν.
Άνθρωποι που γνωρίζουν από ψαροντούφεκο εκτιμούν ότι ο άτυχος άνδρας βούτηξε, δεν υπολόγισε σωστά το βάθος που κατέβηκε και υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του, με αποτέλεσμα να χάσεις τις αισθήσεις του και την ίδια του τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger