Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις σε πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (έως την 23η Δεκεμβρίου 2015) του Δήμου Σκοπέλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας



Ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης όσων υπέστησαν καταστροφές σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους κ.ά. εξαιτίας της προ εικοσαημέρου σφοδρής κακοκαιρίας. Στην αποκατάσταση δήμων και κοινοτήτων που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα αφορούν οι πρώτες αποφάσεις που υπέγραψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τη μετάβασή του από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εσωτερικών.


Κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τρεις περιοχές της χώρας, ατό το Ιόνιο ως τις Σποράδες και την Πελοπόννησο, στις οποίες καταιγίδες, χαλαζόπτωση, ανεμοστρόβιλοι που εκδηλώθηκαν από τις 21 ως τις 25 Σεπτεμβρίου προκάλεσαν τεράστιες ζημιές. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημιώσεων - ανεξάρτητα αν στις πλείστες όσες περιπτώσεις τα ποσά υπολείπονται κατά πολύ τις πραγματικές ανάγκες αποκατάστασης όσων έχουν πληγεί.

Η κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας - Ιθάκης λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 25.9.2015 με αποτέλεσμα την πρόκληση καταστροφών. Η εν λόγω κήρυξη ισχύει έως την 25η Δεκεμβρίου 2015 και ο συντονισμός ανατίθεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επίσης, αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (έως την 23η Δεκεμβρίου 2015) του Δήμου Σκοπέλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης και διαρκούς βροχόπτωσης που έπληξαν το νησί την Τρίτη 22.9.2015 και την Τετάρτη 23.9.2015 με αποτέλεσμα να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημιές. Ο συντονισμός ανατίθεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τέλος, αποφασίστηκε και η κήρυξη (ως την 25η Δεκεμβρίου 2015) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της τoπικής κοινότητας Ασπροχώματος του Δήμου Καλαμάτας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, «λόγω της θεομηνίας (χαλάζι - ανεμοστρόβιλος)» που εκδηλώθηκε στις 21.9.2015, με αποτέλεσμα την πρόκληση καταστροφών. Ο συντονισμός ανατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger