Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Το φαινόμενο Ελ Νίνιο απειλεί την Ελλάδα -Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ συνέπειες

el ninio

Συναγερμός στους αρμόδιους φορείς προστασίας

Το κλιματικό φαινόμενο του Ελ Νίνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ειρηνικό αναμένεται να κορυφωθεί ανάμεσα στον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο και θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα από τα ισχυρότερα τα τελευταία 50 χρόνια, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες σε τοπικό επίπεδο.
Τα κλιματικά μοντέλα και οι ειδικοί προβλέπουν ότι η θερμοκρασία των υδάτων στην επιφάνεια στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού είναι πολύ πιθανό να είναι κατά δύο βαθμούς υψηλότερη από το μέσο όρο, καθιστώντας το Ελ Νίνιο- που έκανε την επανεμφάνισή του πριν από λίγους μήνες- ένα από τα ισχυρότερα φαινόμενα από το 1950

OpenTourism Σποράδων ΙΙ


Η Σκόπελος μπορεί και θα ανθίσει ξανά!
Παρά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε πρόσφατα το νησί, προκαλώντας σημαντικό πλήγμα στο φυσικό περιβάλλον και την κοινωνική και οικονομική ζωή της Σκοπέλου, κανονικά θα διοργανωθεί το δεύτερο OpenTourism Σποράδων το οποίο θα λάβει χώρα την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο «Ορφέας» με ελεύθερη είσοδο.
Η Σκόπελος μπορεί και θα τα καταφέρει να γιατρέψει άμεσα τις πληγές της και να διαμορφώσει έγκαιρα έναν οδικό χάρτη ώστε να αναστραφεί το κλίμα, να αποκατασταθούν οι υποδομές της, να διασφαλισθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να ανακάμψει το νησί ως τουριστικός προορισμός.
Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνεται και το OpenTourism Σποράδων προσπαθώντας να δώσει ένα θετικό μήνυμα συστράτευσης και συνεργασίας των εμπλεκόμενων στον τομέα του τουρισμού στη Σκόπελο, μέσω της οποίας κάθε δυσκολία δύναται να ξεπεραστεί με αποτελεσματικότερο τρόπο.

Σποράδες Σκόπελος Η αποθήκη του σούπερ μάρκετ Σκόπελος καταστράφηκε ολοσχερώς


Η αποθήκη του σούπερ μάρκετ Σκόπελος καταστράφηκε ολοσχερώς
Ρίσκο για τις μεταφορικές εταιρείες η μεταφορά τροφίμων στο νησί
Σοβαρό πρόβλημα με την τροφοδοσία σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αναμένεται να αντιμετωπίσει τις επόμενες ημέρες η Σκόπελος, μετά τη βιβλική καταστροφή που συντελέστηκε στο νησί και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την κακοκαιρία προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους. Μείωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος για τα οικονομικά έτη 2015 και 2016. Για όσους έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, προτείνεται η μετάθεση της ρύθμισης και το πάγωμα καταβολής για 6 μήνες. είναι κάποια από τα μέτρα


Συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης σε όλες τις πληγείσες περιοχές (Σκόπελος, Σκάλα Λακωνίας, Καλαμάτα) από τη πρόσφατη κακοκαιρία ζητάει να ληφθούν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.
Οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών στις επιχειρήσεις, σε ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις και στην κοινωνική προστασία και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Και ενώ η Σκόπελος επουλώνει τις πληγές της ... κάποιες τουρίστριες απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο!!!


Σκόπελος βοήθεια άραγε για της καταστροφές με αύξηση του ΦΠΑ?

Πρώτοι θα δουν τους αυξημένους συντελεστές οι κάτοικοι κοντινών και τουριστικών νησιών όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Μήλος, η Σύρος και η Τήνος Η λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αντί της υπουργικής απόφασης φαίνεται να προκρίνεται για την εφαρμογή - κατά την επιταγή του τρίτου Μνημονίου - της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Σκόπελος την μεγαλύτερη ζημιά την έπαθαν στην επιχείριση ενοικίασή αυτοκινήτων και μότο magic car δείτε εδώ ψάχνοντας μέσα στην θάλασσα να βρουν κάποια από τα αυτοκίνητα και μηχανάκια που πήρε ο ποταμός


Σκόπελος εικόνες από την καταστροφή δείτε της προσπάθειες να σώσουν ότι μπορούν αν μπορούν, θα πρέπει επειγόντως η πολιτεία να βοηθήσει αυτούς τους επαγγελματίες που έχουν καταστραφείΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?


Όταν το Golf σταμάτησε να βγάζει από την εξάτμιση λουλούδια


USA EUΓεια σου Πιτσιρίκο,
αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου, ίσως και με τους αναγνώστες σου, τρεις-τέσσερις προβληματισμούς μου, τρεις-τέσσερις απλές σκέψεις. Διάβασε τη συνέχεια

ΣΠΟΡΑΔΕΣ 115 μετανάστες στη Γιούρα Αλοννήσου


Εντοπίστηκαν από το Λιμεναρχείο Αλοννήσου
Νέα υπόθεση εγκατάλειψης μεταναστών στη νήσο Γιούρα, η έκτη από το Μάρτιο, απασχόλησε χθες το Λιμεναρχείο Αλοννήσου, αυτή τη φορά μετά από τηλεφωνική ειδοποίηση από την Αγγλία των ίδιων των συγγενών τους που ζήτησαν απεγνωσμένα βοήθεια για τους ανθρώπους τους που βρίσκονταν στη βραχονησίδα από το βράδυ και, όπως ανέφεραν, κινδύνευαν.
Επρόκειτο συνολικά για 115 αλλοδαπούς, Σύριους κατά δήλωσή τους, εκ των οποίων 65 είναι άνδρες, 20 γυναίκες και 30 παιδιά ηλικίας ακόμη και δύο και τριών χρόνων! Ευτυχώς, όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία τους.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Δραματικές εικόνες από την ολική καταστροφή του οπωροπωλείο ο Παραγωγός του Γιάννη Κοντοκωστα (κουράγιο παιδιά )


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΘΕΟΜΗΝΊΑ

Βροχές, καταιγίδες και νέα επιδείνωση από το απόγευμα

Λίγες βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Σποράδες να είναι πρόσκαιρα έντονα. Nέα επιδείνωση.

Σκόπελος ζημιές και στο ΜΑΜΑ ΜΙΑ


Σκόπελος μεγάλες ζημιές και στο κρεοπωλείο του Παναγιώτη λεμονή


Σκόπελος από της εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή ποταμοί


Χρ. Σπίρτζης: Προτεραιότητα η καταγραφή των ζημιών στη Σκόπελο

«Οι καταστροφές στο νησί είναι πάρα πολύ μεγάλες και σε υποδομές και σε κατοικίες και σε επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.
Να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή από την Περιφέρεια και τους δήμους των ζημιών σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ώστε να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασης ζήτησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που μετέβη στη Σκόπελο προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.
Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ μετά από εντολή του Πρωθυπουργού μετέβη μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, στο νησί, πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, όπου διαπίστωσε το εύρος των προβλημάτων και ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους, τους οποίους ενημέρωσε για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων.

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Σκόπελο με Σπίρτζη και Τόσκα


Στην Σκόπελο μετέβησαν εκτάκτως σήμερα το πρωί οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής, συνοδεύοντας τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, και τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, οι οποίοι αμέσως μετά την ορκωμοσία τους κατέφθασαν σήμερα στο νησί, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Σκόπελο στις 22.9.2015 προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες πολιτών. Μαζί με τον Δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Χρήστο Βασιλούδη, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας & Β. Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Β. Σποράδων, κ. Νίκο Πλωμαρίτη, και τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας περιόδευσαν στις πληγείσες περιοχές, και στη συνέχεια πήραν μέρος στη σύσκεψη των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε παρουσία πολιτών στο Δημαρχείο.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου