Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΑΡΧΙΜΑΚΑΚΑΣΚάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για συμμετοχή στη διαδικασία ίδρυσης του Συλλόγου Φίλων της ΕΡΑ Βόλου, την Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη

Δεκαπέντε μήνες μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και της απόλυσης όλων των εργαζομένων της, τα μικρόφωνα της ΕΡΑ Βόλου, του ιστορικότερου περιφερειακού σταθμού στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν σίγασαν, αλλά συνέχισαν να εκπέμπουν δυνατότερα την φωνή του Βόλου, χάρη στην γενναία προσπάθεια αυτοδιαχείρισης των εργαζομένων της που στηρίχτηκε θερμά από τον δημοκρατικό λαό της περιοχής μας.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, καλούν την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει στη διαδικασία ίδρυσης του Συλλόγου Φίλων της ΕΡΑ Βόλου, την Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη, στο κτίριο της ΕΡΑ Βόλου, στον Άγιο Κωνσταντίνο, δείχνοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα την πίστη της στον κοινό αγώνα αντίστασης, που εισέρχεται τώρα σε μια ωριμότερη φάση συντονισμού.

Η ελεγχόμενη ΕΠΟ κυνηγάει από τώρα την ΑΕΚ

Έφεση κατέθεσε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, για την υπόθεση της εισόδου των οπαδών της Ένωσης στον αγωνιστικό χώρο στο φιλικό κόντρα στην Ρόμα.
Η Ένωση πριν από αρκετές ημέρες είχε αθωωθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς επρόκειτο για φιλικό αγώνα και έτσι το θέμα δεν πήρε διαστάσεις. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ομάδας παρέλαβαν την έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, και αμέσως απόρησαν.

Μαθήματα παραδοσιακών χορών


xoros
Ο Σύλλογος Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε. ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων παραδοσιακών χορών για τη νέα χρονιά 2014-2015. Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου και οι ώρες θα είναι: Τετάρτη ώρα 19:15 – 20:45 για το Τμήμα των Ενηλίκων και Σάββατο 09:00-14:00 για τα Παιδικά-Εφηβικά Τμήματα στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας καθώς και το Σάββατο 16:00-17:00 για τα παιδιά και Δευτέρα 20:30-21:30 για τους ενήλικες στο χώρο του 9ου Δημ. Σχολείου Βόλου στα Παλιά. Πρόεδρος Συλλόγου: Νίκος Μούτσελος. Υπεύθυνη διδασκαλίας: Λίλια Τσιπτσέ. Πληροφορίες στα τηλ: 6948088375 και 6982066220.

Λιμεναρχείο: Προσοχή λόγω θυελλωδών ανέμων

anemos
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με το από 23-9-2014/07.30 έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ, στο βορειοδυτικό Αιγαίο και μέχρι τις 19.00 πρόκειται να επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως σχεδόν θυελλώδεις 7 ή θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, αναψυχής, ταχυπλόων κ.τλ. να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο, κατά το χρόνο ισχύος των καιρικών φαινομένων.

Τέλος τα καραβάκια από το Θερμαϊκό

Τέλος τα καραβάκια από το Θερμαϊκό
 Τέλος τα καραβάκια από το Θερμαϊκό
"Άγκυρα" έριξαν από σήμερα ο "Κωνσταντής" και ο "Άγιος Γεώργιος", τα δύο καραβάκια τα οποία εκτελούσαν καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, εξυπηρετώντας χιλιάδες επιβάτες, στο πλαίσιο της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Γενέθλια ημέρα Περαίας – εκδηλώσεις, συμμετοχή και απουσίες (βίντεο)


Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Με πλήθος εκδηλώσεων γιορτάσαμε  και φέτος τα 91α γενέθλια  της πόλης μας (1923-2014).
Με ομιλίες, χορευτικό αντάμωμα, γιορτή φασουλάδας, συναυλία χορωδιών, παραδοσιακή βραδιά και άλλα, τιμήσαμε και θυμηθήκαμε τους πρώτους κατοίκους  (πρόσφυγες από. Μ. Ασία), που με βάρκες έφτασαν στα μέρη αυτά και  έκαναν την περιοχή νέα τους πατρίδα και τόπο διαμονής τους.
Περιοχή που την αγάπησαν, δούλεψαν σκληρά σ΄αυτήν (και γι΄αυτήν) και προόδευσαν.
Και σήμερα οι απόγονοι εκείνων,  διαβάζουν, θυμούνται ιστορίες που άκουσαν ως παιδιά από εκείνους, κάποιοι ηλικιωμένοι αναπολούν, μα και κάποιοι αναρωτιούνται συγκρίνοντας εποχές, ανθρώπους, συνήθειες , αντιδράσεις.

Βαριά καταδικαστικός ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας, με παράλληλο ρετούς στο σαθρό κατηγορητήριο

 3η δίκη για την υπόθεση της ΣΠΦ-Βαριά καταδικαστικός ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας, με παράλληλο ρετούς

Ξεπέρασε και τον Χαρδαλιά της Αντιτρομοκρατικής σε κατασκευές, παρά το ρετούς που επεδίωξε να επιφέρει στο σαθρό κατηγορητήριο, ο εισαγγελέας του τρομοδικείου Σ. Μπάγιας, στην 3η δίκη για την υπόθεση της ΣΠΦ. Στην προσπάθειά του να τεκμηριώσει τις βαριές καταδίκες που εισηγήθηκε, εισέφερε και μια νέα… επιστημονική ανακάλυψη: ίχνη DNA!

Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι έχει παγιωθεί να αρχίζουν οι συνεδριάσεις του τρομοδικείου μετά τις 11 το πρωί, ο εισαγγελέας οργάνωσε την αγόρευσή του έτσι που να εξαντλήσει δύο συνεδριάσεις. Στην πρώτη συνεδρίαση (12 Σεπτέμβρη), η αγόρευσή του διήρκησε 93 λεπτά και στη δεύτερη συνεδρίαση (18 Σεπτέμβρη) 126 λεπτά. Εσπασε την αγόρευσή του σε δύο συνεδριάσεις με στόχο να την παρουσιάσει ως μακράς διάρκειας, ως επιστέγασμα σοβαρής μελέτης του κατηγορητηρίου και όσων διαμείφθηκαν κατά τη μακρά ακροαματική διαδικασία.

Στην πρώτη συνεδρίαση, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που ανέκυψαν στην ακροαματική διαδικασία και σε μερικά γνωστά και ξεκαθαρισμένα νομικά ζητήματα, ενώ έδωσε μια απάντηση στο ζήτημα της εκκρεμοδικίας. Αποφάνθηκε, ότι δεν μπορεί κάποιος να δικάζεται συνέχεια για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Από τη στιγμή που δικάστηκε, -έστω και πρωτόδικα- για συμμετοχή, δεν μπορεί να ξαναδικαστεί σε άλλη δίκη για το ίδιο αδίκημα. Σ’ αυτή την περίπτωση, το δικαστήριο οφείλει να κηρύξει απαράδεκτη τη δίωξη για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Προφανώς, κρίθηκε ότι ο σκοπός των συνεχών διώξεων για συμμετοχή στη ΣΠΦ, 18 αναρχικών αγωνιστών, από τους οποίους μόνον οι 10 έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους, ενώ οι άλλοι 8 έχουν δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπήρξαν ποτέ μέλη της ΣΠΦ, έχει εκπληρωθεί και επομένως δεν εξυπηρετεί τίποτα πια αυτό το γαϊτανάκι. Ο κλήρος έπεσε σ’ αυτή την τρίτη στη σειρά τρομοδίκη (άλλες τρεις είναι σε εξέλιξη και σε πρώιμο στάδιο), να αποφασίσει με παρεμπίπτουσα απόφαση για την εκκρεμοδικία. Δηλαδή, να κηρύξει ως απαράδεκτη την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των κατηγορούμενων που έχουν ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ως μέλη της «τρομοκρατικής οργάνωσης» ΣΠΦ. Κατά συνέπεια, στον εισαγγελέα αυτής της τρομοδίκης έπεσε ο κλήρος να κάνει τη σχετική πρόταση.

Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ξενοδόχων Πρόεδρος, Μαίρη Διαμάντη

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη συνεδρίαση του 5μελούς Δ.Σ. της Ένωσης με θέμα την συγκρότησή του σε σώμα, το οποίο έχει ως εξής:

Συνέλαβαν τον Σαμαρά για τις τράπεζες που θα αδειάσουν!

Βόμβα: Συνελήφθη το πρωί ο Σαμαράς για τις βαρύτατες ποινικά κολάσιμες δηλώσεις του, ότι δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες αν βγει ο Τσίπρας. Κρατείται στη ΓΑΔΑ και αύριο θα μεταφερθεί στην Ευελπίδων. (Εντάξει, λέμε και καμιά μπιπ να περνάει η ώρα.)

* Πάντως, τέτοια τρομολαγνικά πράγματα δεν λέγονται από πρωθυπουργό. Μόνο σε ντοκιμαντέρ του ΑΝΤ1.

* Πήγε ο Τσίπρας να μπει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον άφησαν, επειδή δεν τον αναγνώρισαν από τα συνεχή ταξίδια του. Του επέτρεψαν την είσοδο αφού επέδειξε το αναμνηστικό του Πάπα.

* Ο Τσίπρας τα ’βαλε με τον Σκουρλέτη, γιατί δεν του έκλεισε συνάντηση με τη Lady Gaga, για να πιάσει ένα άλλο κοινό.

* Από μνημόσυνο σε μνημόσυνο το πάμε. Είχαμε τα καλά 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ, αυτήν τη βδομάδα έχουμε τα καλά 40 χρόνια Νέας Δημοκρατίας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι...

Ο πολιτικός τραμπούκος Άδωνης Γεωργιάδης

Όσο μια μειοψηφία δύο αναξιόπιστων κομμάτων  γαντζώνεται στην εξουσία όσο καταρρέουν οι θεσμοί, όσο η χώρα  διοικείται  με προεδρικά διατάγματα, τόσο πιο «φυσιολογική» γίνεται η παρουσία των τραμπούκων. Ο Αδωνης Γεωργιάδης,  είναι ακριβώς αυτό: το υπερφίαλο υποπροϊόν της σήψης των δύο κομμάτων εξουσίας. Είναι το πολιτικό κατακάθι πάνω στο οποίο προσπαθούν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος να στηρίξουν τις καρέκλες τους.

Ο Αδωνης Γεωργιάδης την ξέρει τη δουλειά. Γνωρίζει τους κανόνες των τηλεοπτικών εμφανίσεων, ξέρει που και πως απευθύνεται: Ξερνάει φόβο για να «συνετίσει» τους απελπισμένους…

Το «επιχείρημα» του Αδωνη είναι απλό και συμπυκνώνει την κυβερνητική «στρατηγική»:...

Μελέτη της εταιρείας Related Αγαπούν την Ελλάδα οι Σκανδιναβοί τουρίστες

Πόσο μένουν και πόσα χρήματα ξοδεύουν όταν έρχονται στη χώρα μας - Στη Σουηδία θα χτυπάει η καρδιά της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, 13 - 15 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη διοργάνωση της Grekalnd Panorama

Ενεργειακό πρωινό με μήλο, κανέλα, γάλα και βρώμη


Ένα πρωινό για άμεση ενέργεια. Σας χορταίνει χωρίς πολλές θερμίδες και παράλληλα σας δίνει και πολλές φυτικές ίνες.

Υλικά
230 ml νερό
1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
60 ml χυμό μήλου
1 φλιτζάνι γάλα (2 %)
1κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
½ φλιτζάνι βρώμη

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε για λίγο το νερό, τα μήλα, το χυμό μήλου. Ρίχνετε τη βρώμη και το γάλα και ζεσταίνετε μέχρι να χυλώσει το μείγμα. Το αποσύρετε και σερβίρετε βάζοντας την κανέλλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Μάθετε τι είναι ο προ – διαβήτης και πώς σχετίζεται με τον καρκίνο


Νέα μελέτη δείχνει ότι η ύπαρξη προδιαβήτη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, κατά 15%, ενώ η αύξηση του κινδύνου διαφοροποιείται ανάλογα με τον τύπο καρκίνου.
Ο όρος «προδιαβήτης» χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης αίματος και του σακχαρώδη διαβήτη. Τα άτομα με προδιαβήτη εμφανίζουν διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη, διαταραγμένα επίπεδα γλυκόζης νηστείας ή συνδυασμό των παραπάνω.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Diabetologia, πραγματοποιήθηκε μετα-ανάλυση 16 επιστημονικών μελετών, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 891.000 εθελοντές από διάφορες περιοχές του κόσμου. Συνολικά βρέθηκε ότι τα άτομα με προδιαβήτη είχαν 15% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, συγκριτικά με τους εθελοντές που είχαν φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης. Επιπλέον, δεδομένης της θετικής συσχέτισης της παχυσαρκίας με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αν και οι ερευνητές έλαβαν υπόψη το δείκτη μάζας σώματος των εθελοντών, τα ευρήματα παρέμειναν στατιστικά σημαντικά. Μάλιστα, έπειτα από διόρθωση για το δείκτη μάζας σώματος, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου σε άτομα με προδιαβήτη βρέθηκε να αυξάνεται κατά 22%.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Φτιάχνω σπιτικό κρασί

Φτιάχνω σπιτικό κρασί
1. Διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού
Τα παλιά τα χρόνια για να γίνει η διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού, η διαδικασία γινόταν με το πάτημα των σταφυλιών. Την σημερινή εποχή που υπάρχουν τα μηχανικά μέσα, για εξοικονόμηση χρόνου, αυτό γίνεται με ένα μηχάνημα που λέγεται κόφτης. Άλλες φορές είναι χειροκίνητος και άλλες με μηχανή. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ένας χειροκίνητος έχει περίπου 100 euro. Πάντα μου αρέσουν τα χειροκίνητα μηχανήματα για αυτό το αναφέρω.

Όλο το πρόγραμμα της Α1 μπάσκετ


           
Το πρόγραμμα της σεζόν 2014-15 στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΔΕΥΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟ ΟΣΑΝ


Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκοπέλου και πρώην Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση και των δύο έργων της ΔΕΥΑ Σκοπέλου που εντάχθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσων (Ο.Σ.Α.Ν.).
Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής ολοκληρώθηκε το σύνολο των εννέα έργων που έχουν ενταχθεί στο ΟΣΑΝ και τα οποία καλείται να υλοποιήσει η νέα δημοτική αρχή.

Εορτή της Συλλήψεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Εορτή της Συλλήψεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου
Γιορτάζουμε σήμερα 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα της Συλλήψεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Έτσι προφήτευσε ο προφήτης Ησαΐας για τον Πρόδρομο του Κυρίου, Ιωάννη: «Φωνή βοώντος εν τή ερήμω, ετοιμάσατε τήν οδόν Κυρίου, ευθείας ποιείτε τάς τρίβους αυτού». (Ησαΐας μ', 3).
Δηλαδή, φωνή ανθρώπου, που φωνάζει στην έρημο και λέει: «Ετοιμάστε το δρόμο, απ’ όπου θα έλθει ο Κύριος σε σας. Κάνετε ίσιους και ομαλούς τους δρόμους, από τους οποίους θα περάσει».
Ξεριζώστε, δηλαδή, από τις ψυχές σας τα αγκάθια των αμαρτωλών παθών και ρίξτε μακριά τα λιθάρια του εγωισμού και της πώρωσης και καθαρίστε με μετάνοια το εσωτερικό σας, για να δεχθεί τον Κύριο.

Hρακλής – Λεβαδειακός Κύπελλο Ελλάδας Iraklis 1908 FC - PAE Levadeiakos

Παναχαϊκή - Ολυμπιακός watch Panachaiki 2005 vs Olympiakos Piraeus

Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την στάση του Δήμαρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου
Με πρωτοφανή, στα αυτοδιοικητικά χρονικά του Δήμου μας, αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά και «επίδειξη δύναμης» ο Αχιλλέας Μπέος και ενορχηστρωμένα μαζί του ο Γιώργος Μουλάς απέκλεισαν την συζήτηση, την ψηφοφορία και την λήψη απόφασης επί της κοινής διαπαραταξιακής πρότασης ψηφίσματος για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Η συμπεριφορά τους αυτή δεν μας εκπλήσσει, γιατί άρχισε να φαίνεται από τις πρώτες μέρες ανάληψης της δημοτικής αρχής, αποκαλύπτοντας το αποκρουστικό προσωπείο του συστήματος διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που ήρθαν να υπηρετήσουν.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου