Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕYTIΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ



ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό : Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ : «Ορισμός Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βόλο»


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Καταθέτω αναφορά υπέρ του αιτήματος που διατύπωσε η δημοτική αρχή του δήμου Βόλου  δια του υπομνήματος,  που απεστάλη προς τον  Υπουργό  Δικαιοσύνης.

Ο θεσμός του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει βαρύνουσα σημασία  για την έλεγχο και την διευκόλυνση της λειτουργίας των δήμων.  Όπως είναι ήδη γνωστό ο ορισμός Επιτρόπων από το Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελεί βασική προτεραιότητα και αποσκοπεί στην διασφάλιση της νομιμότητας των πράξεων των δήμων, στην εγγύηση του δημοσίου συμφέροντος και στην τήρηση της αρχής της διαφάνειας. 

Δυστυχώς, όμως, στον δήμο Βόλου από τον Νοέμβριο του 2013 παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του, λόγω της συνταξιοδότησης του προηγούμενου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της κωλυσιεργίας αντικατάστασής του. Μέχρι και σήμερα χρέη Επιτρόπου εκτελεί ο Επίτροπος του Ν. Φθιώτιδας, ο οποίος αναγκάζεται να έρχεται στον δήμο Βόλου μία ή δύο φορές την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συσσώρευση προβλημάτων και υπολειτουργία νευραλγικών τομέων του δήμου Βόλου.  Είναι σαφές ότι η μετακίνηση του συγκεκριμένου Επιτρόπου στην πόλη μας για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών (ανάλογα με τις υποχρεώσεις του στον Ν. Φθιώτιδας)  δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς η χιλιομετρική απόσταση παρεμποδίζει την άμεση και επιτυχή αντιμετώπιση των καθημερινών θεμάτων.
Με δεδομένη την ανάγκη διασφάλισης ενός πλαισίου νομιμότητας, ασφάλειας δικαίου  και αποτελεσματικής παροχής αναβαθμισμένων  υπηρεσιών  στους πολίτες του Βόλου, θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημα που έθεσε η δημοτική αρχή του δήμου Βόλου.  Αναμένουμε, κατά συνέπεια,  για τις περαιτέρω ενέργειες σας, έτσι ώστε να οριστεί μόνιμος Επίτροπος του ελεγκτικού Συνεδρίου στον δήμο Βόλου και να διασφαλισθεί η άμεση αντιμετώπιση ζωτικών θεμάτων του δήμου μας και η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών του.



Η αναφέρουσα Βουλευτής



Βόλος,  26 – 9 – 2014

                                                                                                                         Ζέττα   Μ. Μακρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger