Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Σποράδες Απροσπέλαστοι οι αγροτικοί δρόμοι


Απροσπέλαστοι οι αγροτικοί δρόμοιΕπείγον αίτημα για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος
Πολλά παράπονα διατυπώνονται από αγρότες της Σκοπέλου και της Γλώσσας, οι οποίοι αδυνατούν να προσεγγίσουν τα κτήματά τους, διότι έχουν καταστεί απροσπέλαστοι οι αγροτικοί δρόμοι του νησιού λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε πρόσφατα. Τα βαθιά χαντάκια που έχουν δημιουργηθεί σε όλο το αγροτικό δίκτυο του νησιού, δυσχεραίνουν την πρόσβαση των καλλιεργητών στους ελαιώνες του νησιού και ο προβληματισμός εντείνεται ενόψει της έναρξης της συγκομιδής του ελαιοκάρπου.
Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις περιοχές Καλόγηρος, Πύργος, Πούντα, Μαρκ, Κούτρια, Αλμενόπετρα, Τουρκογιάννη, Θηλυκάκια, Ανήλιο, Αγία Τριάδα, Αγία Μαρίνα, Αγιος Ταξιάρχης και πολλές ακόμη.

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα του νησιού, που χρίζουν άμεσης διευθέτησης, επισημαίνει με επιστολή του στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων και τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας, ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το νησί χρειάζεται επειγόντως ένα μηχάνημα γκρέϊντερ για την αποκατάσταση της βατότητας στις πληγείσες περιοχές.
Στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος Σκοπέλου επισημαίνει ότι «ύστερα από τις αλλεπάλληλες έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών όλο το αγροτικό οδικό δίκτυο του νησιού μας είναι σχεδόν αδιάβατο, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πρόσβαση των σκοπελιτών στα κτήματά τους για τις διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες της εποχής, ενώ σε μερικές περιπτώσεις είχαμε και εγκλωβισμό αυτοκινήτων τουριστών σε αγροικίες και βίλες».
Για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών «κρίνεται εντελώς απαραίτητο να μας στείλετε το μηχάνημα έργου (τύπου γκρέιντερ) της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, το οποίο βρίσκεται στη Σκιάθο, μαζί με το χειριστή του για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες» όπως σημειώνει ο κ. Βασιλούδης και προσθέτει ότι «τα φερτά υλικά που είχαμε σε πολλές περιπτώσεις στον επαρχιακό δρόμο, στις συμβολές με αγροτικές χωμάτινες οδούς, απομακρύνθηκαν κατόπιν συνεργασίας του Δήμου μας, με μηχανήματα ιδιωτών».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger