Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Έκτακτο:Οργανωμένο σύστημα πανίσχυρων καταιγίδων θα ”χτυπήσει” όλη την Ελλάδα!

kataigida

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από την ερχόμενη Παρασκευή και μετά ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, με πανίσχυρες καταιγίδες, χαλάζι, έντονες βροχοπτώσεις αλλά και θυελλώδεις βοριάδες. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την Ελλάδα.
Αναμένουμε μία τεράστια κακοκαιρία, η οποία αρχικά τη Παρασκευή, θα δώσει σφοδρές καταιγίδες και βροχές, στο Ιόνιο πέλαγος, στη Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Δυστυχώς όμως, τα προγνωστικά στοιχεία μας, δείχνουν πως από το Σάββατο 27 ως και τη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, ένα καλά οργανωμένο σύστημα πανίσχυρων καταιγίδων, θα ”χτυπήσει” όλη την Ελλάδα, με καταιγίδες, χαλάζι, δυνατούς ανέμους και γενικότερα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η διάρκεια αυτής της κακοκαιρίας, υπολογίζεται πως θα είναι 3 περίπου ημέρες.
Είναι μία ακόμα μεγάλη κακοκαιρία που χτυπάει μέσα στο Σεπτέμβριο την Ελλάδα. Πολλές βροχές το επόμενο χρονικό διάστημα, θα δουν η δυτική, κεντρική και κυρίως η βόρεια Ελλάδα.
Το greek-weather.org μας συμβουλεύει τι πρέπει να προσέξουμε τις επόμενες ημέρες, ώστε να μη τραυματιστούμε ή να μη μπλέξουμε σε καταστάσεις επικίνδυνες για τη σωματική μας ακεραιότητα:
-Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
-Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες.
-Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
-Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
-Αποφύγετε τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια, όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα, όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.)
-Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου